Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Aandoeningen aan de luchtwegen

Net als mensen kunnen ook honden en katten last krijgen van aandoeningen van de luchtwegen. Veel mensen vragen zich af wat voor aandoeningen er bestaan voor hun huisdier, en of deze zaken gedekt worden door de verzekeraar. In deze tekst kun je informatie vinden over de meest voorkomende aandoeningen aan je hond of kat.

Veelvoorkomende aandoeningen aan de luchtwegen bij de hond

Wanneer een hond last krijgt van de voorste luchtwegen (de neus, keel en luchtpijp) dan wordt dit ook wel kennelhoest genoemd. Kennelhoest kan herkend worden als je hond sloom wordt, slecht eet, kokhalst met slijm of koorts heeft. Ook een droge, harde hoest zijn symptomen van kennelhoest. Vooral wanneer een hond al wat ouder is of een lage weerstand heeft, is de kans op besmetting groot. Om ervoor te zorgen dat de hond opknapt, is rust een zeer belangrijke factor. Het komt vaak voor dat hondeneigenaren naar de dierenarts komen omdat hun hond vaak en regelmatig hoest. In dit geval kan er een probleem zijn met het hart, de luchtwegen of de longen. Zeker wanneer de hond regelmatig hoest, is het verstandig om hiernaar te laten kijken door een specialist. De hond kan last hebben van hartproblemen, een luchtinfectie, een allergie, een aangeboren afwijking of een tumor. De best manier om dit te voorkomen is om je hond up-to-date te houden van vaccinaties. Op deze manier kun je jouw hond zo goed mogelijk beschermen tegen allerlei ziekten.

Veelvoorkomende aandoeningen bij de kat

Een zeer bekende en veelvoorkomende aandoening bij katten is de niesziekte. In dit geval zijn de voorste luchtwegen van de kat geïnfecteerd. Deze niesziekte kan veroorzaakt worden door verschillende virussen en bacteriën. Een kat die last heeft van de niesziekte, heeft vaak last van vieze oogjes, blaren op de tong waardoor de kat niet meer goed in staat is om te eten en drinken, en de kat niest regelmatig. Om deze vervelende aandoening te voorkomen, is het slim om je kat te laten vaccineren. Een andere aandoening bij je kat is dyspnoe, ook wel kortademigheid genoemd. Kortademigheid bij katten kan veroorzaakt worden door een luchtwegaandoening. De luchtwegen kunnen verstopt zijn doordat bijvoorbeeld de amandelen vergroot zijn of doordat er een ontsteking is ontstaan. De kat kan dan flink lusteloos worden en heeft moeite met ademen. Opvallend is dat de zieke kat die last heeft van kortademigheid vaak met open mond gaat ademen. De kat gaat dan hijgen zoals een hond.

Wat dekt een dierenverzekering precies?

Als je een dierenverzekering gaat afsluiten, heb je de keuze uit een basis- of aanvullende dierenverzekering. In het overzicht hieronder kun je de dekkingen bekijken van de basis- en aanvullende dierenverzekering:
Basisdekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie en collectieve verwerking.
Aanvullende dekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie, collectieve verwerking, sterilisatie en castratie, tandarts/gebit, crematie en vaccinatie.

Vergelijk jouw dierenverzekering bij Vergelijkdirect.com!

Wil je weten wat voor jou de voordeligste en beste dierenverzekering is? Vergelijk dan alle dierenverzekeringen met elkaar en krijg een dierenverzekering op maat. Hiernaast bespaar je op jaarbasis flink wat geld!

Lees hier meer over de dierenverzekering