Kostbaarhedenverzekering: wat kan ik ermee verzekeren?


Met een kostbaarhedenverzekering verzeker je je dure bezittingen binnen- en buitenshuis tegen schade & diefstal. Bij de meeste verzekeraars is een kostbaarhedenverzekering een aanvullende verzekering op je inboedelverzekering. De kostbaarhedenverzekering is dus eigenlijk een extra verzekering op jouw inboedelverzekering. Echter is de kostbaarhedenverzekeringen ook los af te sluiten. Verzekeraars die een kostbaarhedenverzekering aanbieden zijn Meeus, OHRA, Univé, Avero Achmea en Delta Lloyd.

Waarom een kostbaarhedenverzekering?

Met een kostbaarhedenverzekering kun je kostbare spullen verzekeren zoals sieraden, een dure foto- of filmcamera of een dure vaas. Je kunt je vaak wereldwijd verzekeren tegen verlies, beschadiging of diefstal, ongeacht de oorzaak. Je kunt ook andere bijzondere kostbaarheden verzekeren, zoals muziekinstrumenten. De verzekering wordt in overleg speciaal voor jou op maat gemaakt (in de meeste gevallen).

Waar op te letten bij afsluiten van een kostbaarhedenverzekering?

Als je van plan bent om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten, dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende zaken:

  • Premie;
  • Uitkeringsbedrag bij schade of diefstal (nieuwwaarde of vervangingswaarde);
  • Dekking in Nederland, Europa of wereldwijd;
  • Los af te sluiten?;
  • (Aanvullende) polisvoorwaarden.

Vergelijk jouw kostbaarhedenverzekering bij Vergelijkdirect.com

Ben je benieuwd wat de verschillende premies zijn en wat voor jou de beste kostbaarhedenverzekering is? Vergelijk dan nu jouw kostbaarhedenverzekering en sluit de verzekering af die het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Laat een reactie achter: