Motorverzekering? Lees hier alles over!


Als je over een motor beschikt, dan ben je verplicht deze te verzekeren met minimaal een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA). Een motorverzekering is een verzekering voor je motor waarmee een motorrijder eventuele schade die hij of zij aan anderen toebrengt kan afdekken. Naast de verplichte WA motorverzekering kun je er nog voor kiezen om schade aan je eigen motor te dekken. Hierbij kun je kiezen uit een WA beperkt casco of allriskmotorverzekering.

WA, WA beperkt casco of allrisk?

Als je een motor hebt, dien je jezelf minimaal te verzekeren met een WA motorverzekering. Naast het risico dat je schade aan anderen kan toebrengen, is het ook verstandig om schade aan jezelf en je eigen motor af te dekken. Uit onderzoek is gebleken dat motorrijders over het algemeen vaker bij ongevallen betrokken zijn dan autorijders. Dit komt omdat motorrijders in sommige gevallen over het hoofd worden gezien door overige weggebruikers. Daarom is het verstandig om een WA beperkt casco of zelfs allriskverzekering in overweging te nemen. Een WA beperkt casco motorverzekering veelvoorkomende schade aan je motor. Dit zijn schades veroorzaakt door brand, storm, blikseminslag, hagelschade, diefstal of een botsing met lopende dieren. Voor de volledige zekerheid is een allrisk motorverzekering de beste keuze. Deze verzekering dekt naast alle risico’s die verzekerd zijn via een beperkt cascodekking ook alle schades die ontstaan door een aanrijding, van de weg raken of slippen. Hierbij maakt het niet uit wie de schuldige is van het ongeluk.

Vergelijk en bespaar!

Ben je benieuwd naar de premies van alle motorverzekeraars? Vergelijk dan jouw motorverzekering met alle andere motorverzekeraars en kom erachter wat voor jou de voordeligste en beste motorverzekering die het beste bij jou past!

Laat een reactie achter: