Genoeg redenen om een fietsverzekering af te sluiten

Dagelijks worden er in Nederland gemiddeld 311 fiets gestolen. Jaarlijks wordt er 100.000 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal. Dit zijn de cijfers zoals zij door onder andere de consumentenbond worden gepresenteerd. Houdt er rekening mee dat lang niet iedereen aangifte doet van zijn of haar gestolen fiets! Er wordt geschat dat er maar in 30% van de gevallen aangifte wordt gedaan van fietsendiefstal, met andere woorden; er worden 300.000 fietsen per jaar gestolen en ruim 900 fietsen gemiddeld per dag! Door dit grote risico op diefstal van je fiets is het een verstandige keuze om een fietsverzekering af te sluiten. Het is natuurlijk zonde als je nieuwe fiets gestolen wordt, zonder dat je hier een bedrag van de verzekeraar voor ontvangt! Vergelijkdirect heeft voor jou op een rijtje gezet wat de belangrijkste redenen zijn om een fietsverzekering af te sluiten.

fietsverzekering – diefstal

De grootste en belangrijkste reden waarom mensen een fietsverzekering afsluiten is vanwege het grote risico op diefstal van de fiets. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er een grote kans op diefstal van je fiets. Met een fietsverzekering met diefstal polis krijg je gedurende de eerste 3 jaar de nieuwwaarde van je fiets vergoed door de fietsverzekering. Het blijft natuurlijk vervelend dat je fiets is gestolen, maar je bent in ieder geval instaat om weer een goede fiets terug te kopen! Let er wel op dat de fiets is geparkeerd met de juiste sloten!

Dure fiets wordt vaker gestolen

Het is vrij eenvoudig, een dief moet voor het stelen van oude fiets net zoveel moeite doen als voor het stelen van een nieuwe fiets. Drie keer raden welke fiets de dief probeert te stelen? Juist, je gloednieuwe fiets, deze levert meer op in het criminele circuit. De fietsverzekering is hier natuurlijk op aangepast, een nieuwe en dure fiets heeft een hogere premie dan een 2e hands fiets met een lagere aanschafprijs. Vergelijkdirect heeft de verschillende fietsverzekeringen met verschillende premies voor jou op een rijtje gezet, zodat je eerlijk alle verzekeringen kunt vergelijken!

Vaak ben je voor meer verzekerd dan alleen diefstal bij een fietsverzekering

Doordat er meerdere aanbieders zijn op het gebied van een fietsverzekering is er een groot verschil aan verzekeringen te krijgen. Sommige verzekeraars bieden ook dekking bij schade door een ongeluk. Het is dan ook goed om verder te kijken dan naar alleen de prijs, soms is goedkoop namelijk duurkoop. Sommige verzekeraars bieden zelfs rechtsbijstand aan, zodra je een ongeluk hebt gehad en jij bent niet de schuldige, dan zal de fietsverzekering ervoor zorgen dat jij je geld van de andere verzekeraar krijgt! Vergelijkdirect heeft dan ook voor jou op een rijtje gezet wat de prijzen zijn van de fietsverzekeringen, maar ook welk eigen risico etc er allemaal gerekend wordt door de verzekeraars.

 

Ben je ervan overtuigd dat een fietsverzekering ook iets voor jou is? Vergelijk dan hier je fietsverzekering!