Mijn fiets is gestolen en ik heb een fietsverzekering, wat nu? Aangifte doen!

Elke dag worden er 311 fietsen gestolen in Nederland. Ja je leest het goed, 311 fietsen per dag! Maar een heel klein percentage fietsen wordt weer teruggevonden, maar ook als je fiets wordt teruggevonden heeft deze vaak enorm veel schade van de diefstal. Het heeft dus wat dit betreft weinig zin om aangifte te doen, maar bij genoeg aangiftes zal de politie vanzelf meer actie gaan ondernemen! Daarnaast is het verplicht om aangifte te doen van diefstal van je fiets zodra deze gestolen is. Het doen van aangifte van je gestolen fiets kan simpel en snel online bij de politie, je hoeft dus niet langs het bureau, dit scheelt enorm veel tijd. Mocht het online niet lukken, kunt u altijd op het bureau aangifte doen.

Zodra je fiets is gestolen ben je een trots bezit kwijt waar je hard voor gewerkt hebt. Een gemiddelde fiets kost al gauw €1000,- en is natuurlijk vervelend als deze gestolen is. Zodra je goed verzekerd bent is de kans groot dat je het aankoopbedrag vergoedt krijgt door de verzekeraar (let op het eigen risico). Om geld van de verzekering te kunnen krijgen heb je altijd een kopie van je proces-verbaal nodig, het is dus noodzakelijk om aangifte te doen van je gestolen fiets.

Probeer diefstal te voorkomen, dit is ook verplicht bij een fietsverzekering!

Het is bijna niet te voorkomen, als de dief het op jouw fiets gemunt heeft zal hij er niet zomaar voor weglopen. Echter, kun je de kans wel verkleinen dat de dief een echte poging gaat doen om de fiets mee te nemen. Als je een verzekering voor je fiets wilt afsluiten is het verplicht gesteld door de verzekeraar om een goedgekeurd slot te hebben. Ook wilt de verzekeraar graag alle serie nummers van de sloten weten en zij willen twee sleutels ontvangen als bewijs dat de fiets op slot stond. Je kunt diefstal grotendeels voorkomen door de fiets op een drukke plaats te parkeren waarbij hij goed in het zicht staat. Ook is het verstandig om de fiets ergens aan vast te maken, maak dan altijd het frame vast en niet het wiel! Ook een e-bike zonder wiel levert nog een hoop geld op!

 

Vergelijk mijn fietsverzekering