Man pleegt ”Verzekeringsmoord”, krijgt levenslang

donderdag 14 januari 2016 | Mika Linse

Een 25-jarige man uit Amsterdam moet levenslang de cel in nadat hij twee mannen uit de Dominicaanse Republiek (22 en 24) heeft vermoord. De straf komt overeen met de eis tegen de man. De man bracht de twee om het leven om de verzekering te kunnen oplichten.

Man sloot levensverzekering af voor slachtoffers

De Amsterdammer van Dominicaanse afkomst had voor de twee slachtoffers, vlak voor hun dood, een levensverzekering afgesloten, met hemzelf als begunstigde. Ze overleden nadat ze waren ingespoten met een spierverslappend middel, dat normaal alleen in operatiekamers wordt gebruikt.

Zelfverraad

De man verraadde zichzelf door in november 2013 te melden dat het 24-jarige slachtoffer in zijn huis onwel was geworden en was overleden. Het leek in eerste instantie een natuurlijke dood, maar de politie kreeg argwaan omdat de man elders in het land verdacht bleek te worden van verzekeringsfraude.

Bizarre zaak

De officier van justitie sprak eerder van een ,,bizarre zaak, maar meer nog een zaak van een ongekende gruwelijkheid”. De verdachte stond in de Dominicaanse gemeenschap in Amsterdam Zuidoost bekend om zijn behulpzaamheid.