Minder overstappers zorgverzekering dan verwacht

donderdag 31 december 2015 | Mika Linse

Vandaag is het de laatste dag dat je je zorgverzekering kunt opzeggen als je wilt overstappen naar een zorgverzekering. De laatste drie dagen van het jaar stappen de meeste mensen over van zorgverzekering. Vorig jaar wisselden maar liefst 1,1 miljoen Nederlanders van zorgverzekering tijdens de laatste dagen van december. Dit jaar zal het aantal overstappers echter lager uitvallen, zo verwachten verschillende vergelijkingswebsites. De reden dat het aantal overstappers lager is zou komen doordat de zorgpremie met slechts 3 euro steeg, er geen grote wijzingen waren en dat zorgverzekeraars terughoudender waren met marketingacties en reclames.

Minder verleiding tot overstappen

Vorig jaar werd er door de zorgverzekeraars flink uitgepakt met last minute acties en cadeautjes om zo veel mogelijk klanten te trekken. De zorgverzekeraars hebben met elkaar afgesproken dit niet meer te doen. Ook adverteren zij niet meer met scherpe vanaf-tarieven. Ook houden de verzekeraars de hand op de knip. Er werd t/m week 52 bijna 3 miljoen euro (8%) minder uitgegeven aan reclame op radio, televisie en dagbladen, zo blijkt uit cijfers van Nielsen.

Zorgverzekering 2016? Vergelijk nu en bespaar!

Als je jouw zorgverzekering met andere zorgverzekeringen vergelijkt, kom je erachter wat voor jou de beste en meest voordelige zorgverzekering is. Je krijgt de perfecte zorgverzekering die uitstekend past bij jouw persoonlijke situatie. Twijfel niet en vergelijk nu jouw zorgverzekering bij Vergelijkdirect.com!

zorgverzekering vergelijken