Telefonische gesprekken zorgverzekeraars kunnen beter

donderdag 21 januari 2016 | Mika Linse

Uit een onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) blijkt dat de kwaliteit van telefonische gesprekken, die worden gevoerd tussen de consument en de zorgverzekeraar, niet altijd aan de wensen voldoen. Momenteel wordt op acht van de tien telefonisch gestelde vragen een juist antwoord gegeven.

Kleine zorgverzekeraars beter dan grote zorgverzekeraars

Uit het onderzoek van de NZA blijkt ook dat de kleine verzekeraars meer kwaliteit leveren (en het dus beter doen) dan de grote zorgverzekeraars. “In een optimale situatie worden vragen uiteraard altijd goed beantwoord. Uit het onderzoek is door de score van twee zorgverzekeraars gebleken dat het haalbaal is dat ten minste 90 procent van de telefonische vragen juist worden beantwoord”. Opvallend is dat het onderzoek laat zien dat kleinere zorgverzekeraars het beter doen dat de grote verzekeraars., liet de NZA weten over het onderzoek.

Reactie minister Schippers

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft het onderzoek aangeboden aan de Tweede Kamer. De reactie van de uitkomsten luidt als volgt: ”Een aantal zorgverzekeraars is naar aanleiding van het onderzoek naar de rechter gestapt. Zowel de NZA, de verzekeraars als de rechter hebben het onderzoek niet, dus zijn de vragen en antwoorden niet te controleren. Daarnaast is de rechter het niet eens met welke antwoorden fout zijn gerekend. Zo werden doorverwijzingen of het niet kunnen geven van een antwoord als onjuist gerekend. De rechter heeft daarom het onderzoek van de NZA in de prullenmand gegooid.”

Vergelijk en bespaar!

Bij Vergelijkdirect.com vergelijk je alle zorgverzekeraars met elkaar. Door te vergelijken krijg je een goed beeld van welke zorgverzekering het beste bij jou past. Vergelijk dus nu jouw zorgverzekering en bespaar!

zorgverzekering vergelijken