Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Gas voor je woning

Gas is ongeveer drie keer zo duur als elektriciteit. Dit is al een grote reden waarom het verstandig is om gasverbruik kritisch te vergelijken. Het gasverbruik in je woning wordt grotendeels bepaald door de verwarming in het huis. Dit is ongeveer 75 procent. De rest van het verbruik komt door het water in het huis (20 procent) en door het koken (5 procent). De gemiddelde Nederlander verbruikt zo’n 1500 kubieke meter (m3) aan gas per jaar.

Verschillende aanbieders

Bij Vergelijkdirect.com vergelijken we de stroom en het gas van maar liefst 18 aanbieders. Er zijn aanbieders die een lage prijs hanteren voor het gasverbruik. Dit klinkt goed, maar je moet ook altijd kijken naar het vastrecht. Elke aanbieder hanteert namelijk een vastrecht. Dit is een vast bedrag dat je per maand kwijt bent, ongeacht van het gasverbruik. Hier moet je dus ook goed op letten, want het vastrecht per verzekeraar kan veel van elkaar verschillen. Op jaarbasis kan dit vastrecht tot wel €100,- van elkaar verschillen! Maar waar is je gasverbruik dan afhankelijk van?

Waar is het gasverbruik afhankelijk van?

Het gasverbruik verschilt uiteraard per woning en dit is nog afhankelijk van een aantal andere factoren. Bijvoorbeeld van het type woning, de isolatie, bouwjaar en woonoppervlakte van de woning. Ook het aantal personen in de woning, verbruiksgedrag van de personen in de woning en het weer spelen een rol bij het gasverbruik. Een grote woning verbruikt natuurlijk meer dan een kleine woning. Ook speelt de isolatie een belangrijke rol bij het gasverbruik. Het gasverbruik is dus afhankelijk van heel veel factoren.

Overstappen

Stap je over van energieleverancier? – dan is het goed om te weten wat je gasverbruik was van het afgelopen jaar. Op deze manier kan je bij het vergelijken aangeven hoeveel je gasverbruik ongeveer is. Op deze manier weet je welke gasleverancier het goedkoopste is voor jou als je het vastrecht en het verbruik bij elkaar optelt.

Vergelijk en bespaar op gas!

Doordat gas behoorlijk prijzig is, en afhankelijk is van veel factoren, is het belangrijk dat je kritisch vergelijkt. Doordat je vergelijkt, bespaar je een hoop geld op je energierekening en dit kan erg prettig uitpakken voor je portemonnee! Vergelijk dus bij Vergelijkdirect.com en krijg het goedkoopste gas!