Gas voor je woning

Gas is ongeveer drie keer zo duur als elektriciteit. Dit is al een grote reden waarom het verstandig is om gasverbruik kritisch te vergelijken. Het gasverbruik in je woning wordt grotendeels bepaald door de verwarming in het huis, dit is ongeveer 75 procent. De rest van het verbruik komt door het water in het huis (20 procent) en door het koken (5 procent). De gemiddelde Nederlander verbruikt zo’n 1500 kubieke meter (m3) aan gas per jaar.

Waar is het gasverbruik afhankelijk van?

Het gasverbruik verschilt uiteraard per woning en dit is nog afhankelijk van een aantal andere factoren. Bijvoorbeeld van het type woning, de isolatie, bouwjaar en woonoppervlakte van de woning. Ook het aantal personen in de woning, verbruiksgedrag van de personen in de woning en het weer spelen een rol bij het gasverbruik. Een grote woning verbruikt natuurlijk meer dan een kleine woning. Ook speelt de isolatie een belangrijke rol bij het gasverbruik. Het gasverbruik is dus afhankelijk van heel veel factoren.

Vergelijk en bespaar op gas!

Doordat gas behoorlijk prijzig is, en afhankelijk is van veel factoren, is het belangrijk dat je kritisch vergelijkt. Doordat je vergelijkt, bespaar je een hoop geld op je energierekening en dit kan erg prettig uitpakken voor je portemonnee! Vergelijk dus bij Vergelijkdirect.com en krijg het goedkoopste gas!