Water voor je woning

Het gemiddelde waterverbruik van een normaal huishouden is in Nederland ongeveer 182 kubieke meter (m3) per jaar. Dit is over het algemeen vrij veel. We douchen veel vaker dan vroeger en we gebruiken elke dag de afwasmachine. Hierdoor neemt het gemiddeld waterverbruik flink toe en kunnen de kosten hoog oplopen. Vandaar dat het verstandig is om je energierekening te vergelijken, hiermee kun je een hoop besparen!

Waar hangt het waterverbruik vanaf?

Het waterverbruik van je woning hangt uiteraard af van met hoeveel personen je samen in een huis woont. Het ene huishouden maakt meer gebruik van het bad of douche dan het andere huishouden, ook dit scheelt op je rekening. Veel zaken kunnen er voor zorgen dat jij meer moet betalen voor water. Bijvoorbeeld een kraan die je laat lopen terwijl je je tanden poetst. Dit is zonde, want hierdoor stromen enkele liters ongebruikt water het riool in. Ook kun je kranen, douchekoppen en toiletstortbakken vervangen voor moderne waterbesparende varianten. Hierdoor kan je waterverbruik maar liefst 30 procent dalen!

Vergelijk en bespaar op jouw waterverbruik!

Waarom teveel betalen voor je waterverbruik als je ook flink kunt besparen? Door jouw waterverbruik kritisch te vergelijken met alle andere maatschappijen kun je een hoop besparen, en dit is erg fijn voor je portemonnee!