Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

WA Plus autoverzekering vergelijken

Wil je een WA Plus autoverzekering vergelijken?   dan kun je verschillende verzekeringen bij ons vergelijken tot je de verzekeraar vindt die het beste bij jou past. We zijn partners met twintig verschillende autoverzekeraars waarvan elke autoverzekering weer een beetje anders is.  Zorg voor de beste autoverzekering bij jouw auto.

Voordeel WA Plus autoverzekering vergelijken

Het voordeel van WA Plus ten opzichte van de gewone WA-verzekering is dat je niet enkel verzekerd bent voor de schade die je veroorzaakt bij anderen. Naast die schade ben je ook verzekerd tegen een aanrijding met een dier, brand, hagel, storm, bliksem, diefstal en ruitschade.

De WA Plus autoverzekering wordt voornamelijk bij auto’s afgesloten die tussen de vier en acht jaar oud zijn. Wanneer je veel jaren schadevrij hebt gereden, is het wellicht ook interessant om deze verzekering bij oudere auto’s af te sluiten.

Ruitschade

Ruitschade

De belangrijkste reden waarom mensen een WA Plus autoverzekering nemen, is de angst voor ruitschade. Bijna één op de vier autobestuurders krijgt hiermee te maken. Het laten repareren van een sterretje in de ruit kost je al snel €100,-, en wanneer je ruitschade zo erg is dat je een nieuwe ruit moet, dan moet je rekening houden met een paar honderd euro, ervan uitgaande dat het een standaard voorruit is. De nieuwste voorruiten zijn tegenwoordig ook uitgerust met een regensensor en/of camera. In het geval dat je zo’n moderne voorruit moet vervangen, kan de rekening verschillen van een paar honderd euro tot een bedrag van over de duizend euro. De meeste WA Plus en Allrisk autoverzekeringen vergoeden (gedeeltelijk) de kosten, maar heb je enkel een WA autoverzekering, dan zal je zelf voor de kosten moeten opdraaien.

Allrisk autoverzekering

Er is nog één autoverzekering die meer dekt dan de WA Plus autoverzekering, namelijk de Allrisk autoverzekering. Deze verzekering dekt ook nog schade door aanrijdingen, slippen en te water raken en andere buitenkomende ellende.

Redenen voor een ruimere dekking

Wanneer je vrijwel nooit in de auto zit, en deze staat 360 dagen per jaar in de garage, dan kun je het erop wagen om een simpele’ WA-verzekering te nemen. Maar onder welke omstandigheden zou je een autoverzekering met een ruimere dekking afsluiten?

  • Vrijwel dagelijks/wekelijks gebruik van je auto
    Hiermee wordt de kans dat er iets met je auto gebeurt simpelweg groter.
  • Bij weinig spaargeld
    Je kunt het risico niet nemen dat je auto iets overkomt. Zonder goede autoverzekering moet je dit uit eigen zak betalen
  • Veel schadevrije jaren
  • Wanneer er nauwelijks premieverschil is
    Voor dat extra beetje premie kun je net zo goed een betere autoverzekering nemen.

Schadevrije jaren

Eerder werd al genoemd dat het bij veel schadevrije jaren wellicht ook interessant is om een WA Plus autoverzekering bij auto’s af te sluiten die ouder zijn dan acht jaar. Maar wat houdt schadevrije jaren’ eigenlijk in?

Wanneer je een eigen autoverzekering hebt afgesloten, bouw je schadevrije jaren op. Elk jaar dat je zonder schade rijdt, krijg je meer no-claim korting. Dit houdt in dat je een lagere premie betaalt voor je verzekering. Bij veel schadevrije jaren is het dus interessant om bij een oudere auto een WA Plus autoverzekering af te sluiten, omdat de premie die je moet betalen toch erg laag ligt. Dan ben je voor veel schade verzekert voor een relatief lage prijs.

Vergelijken

Ben je benieuwd naar welke WA Plus autoverzekering het beste bij jou past? Vergelijk bij ons twintig autoverzekeraars voor de autoverzekering die het beste bij jou past.

 

Lees hier meer over de autoverzekering