Bromfietsverzekering opzeggen: hoe doe ik dit?

Stel, je wilt jouw huidige bromfietsverzekering opzeggen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Bijvoorbeeld dat je ontevreden bent over huidige bromfietsverzekering, dat je vind dat je een te hoge premie hebt of dat je jouw bromfiets onlangs hebt verkocht. Wat deze redenen ook zijn, je wilt dat jouw bromfietsverzekering zo snel mogelijk wordt opgezegd.

Regels bij het opzeggen van je bromfietsverzekering

Veel mensen raken in de war met wat ze wel en niet mogen bij het opzeggen van hun (bromfiets)verzekering. Wat zijn nou eigenlijk de regels bij het opzeggen van je bromfietsverzekering en wat is mogelijk, en wat niet? Ten eerste moet jij je realiseren dat de regels voor het opzeggen bij een bromfietsverzekering hetzelfde zijn als bij een autoverzekering. Vanaf 1 januari 2010 kent een bromfietsverzekering een duur van 12 maanden. Na deze 12 maanden is de bromfietsverzekering dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één maand. Heb je jouw bromfiets verkocht? Dan kun je de bromfietsverzekering per verkoopdatum beëindigen mits je de verkoop binnen 30 dagen bij je verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon hebt aangegeven. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen kun je het eerste jaar al jouw bromfietsverzekering opzeggen. Daarom adviseren wij om altijd contact op te nemen met je verzekeraar zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Opzeggen van jouw bromfietsverzekering

Je kan jouw bromfietsverzekering op twee manieren opzeggen: schriftelijk of telefonisch. Wij raden je aan om dit schriftelijk te doen, bijvoorbeeld per post of mail. Ook moet deze brief of mail aangetekend zijn. De reden dat wij jou aanraden om schriftelijk op te zeggen is omdat het kan sneller verwerkt kan worden in het systeem van je verzekeraar. Meestal krijg je dan ook heel snel na je aanvraag een bevestiging van je opzegging. Wil je overstappen van bromfietsverzekering? Klik dan hier voor meer informatie.

Vergelijk jouw bromfietsverzekering bij Vergelijkdirect.com

Ben je op zoek naar een nieuwe bromfietsverzekering? Dan is het verstandig om eerst te vergelijken voordat je jouw keuze maakt. Doordat je vergelijkt kom je erachter wat voor jou de beste bromfietsverzekering is en of deze bij jouw persoonlijke situatie aansluit!

Lees hier meer over de brommerverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier