FBTO caravanverzekering

Je caravan verzekeren kan al v.a. €4,80 per maand! Met de FBTO caravanverzekering ben je in de basis verzekerd voor diefstal & storm maar ook voor eventuele verkeersongelukken. Let er goed op dat de FBTO basis caravanverzekering geen dekking biedt tegen schade aan je inboedel. Uiteraard kun je je FBTO basis caravanverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen, die schade aan je inboedel wel verzekerd. Met de FBTO caravanverzekering verzeker je je toercaravan, stacaravan, vouwcaravan of vouwwagen.

Fbto caravanverzekering
    •  24/7 hulp van de alarmcentrale, ook in het buitenland
    •  20 dagen vervangend verblijf standaard inbegrepen
    •  Nieuwe caravan 5 jaar lang volledig verzekerd

Direct afsluiten

De caravanverzekering FBTO

FBTO caravanverzekering is een vrij uitgebreide caravanverzekering. Je bent standaard tegen de meeste gebeurtenissen gedekt en mocht je vakantie in het water vallen door schade aan je caravan, of diefstal van je caravan. Dan regelt de FBTO caravanverzekering vervangend verblijf! Je krijgt tot maximaal 70,- euro per nacht. Ook kun je recht krijgen op een vervangend vakantieverblijf. Deze is tot maximaal 150,- euro per nacht, voor maximaal 20 dagen.
Ook biedt de FBTO caravanverzekering korting op je eigen risico. Wanneer je je schade laat maken bij een bedrijf waarmee FBTO afspraken heeft, dan hoef je geen eigen risico te betalen.

De FBTO caravanverzekering geldt voor het grootste gedeelte van Europa. Deze landen vind je allemaal terug op je groene kaart! Voor de stacaravan ben je voor 50 kilometer over de grens verzekerd. Dus alleen in een gedeelte van Duitsland, België en Luxemburg.

Ondanks dat FBTO in veel gevallen direct overgaat tot uitbetaling van de gelede schade, zijn er ook een aantal uitzonderingen.
Er zijn verschillende gevallen waarin de FBTO caravanverzekering niet verzekerd, namelijk:

  • Als de schade is ontstaan door te weinig zorg en onderhoud
  • Wanneer de caravan wordt gestolen en je had geen goed systeem tegen diefstal (SCM/TNO-goedgekeurd)
  • Als de bestuurder alcohol, medicijnen, drugs of bedwelmende middelen gebruikt heeft
  • Wanneer je de caravan verhuurd hebt aan iemand anders

Korting bij vaste standplaats

Wanneer je caravan op een vaste plaats staat loop je ook minder risico. Wanneer je een toercaravan op een vaste plek hebt staan, kun je kiezen voor premiekorting. Deze korting geldt enkel voor toercaravans, dus niet voor stacaravans, vouwcaravans of vouwwagens. Indien je voor deze premiekorting kiest, dan moet je goed opletten wanneer je de caravan verplaatst of naar de stalling brengt! Hier zijn namelijk extra voorwaarden op van toepassing. Mocht dit voorkomen, neem dan even contact op met FBTO om de meest recente voorwaarden te checken met ze!

Basisdekking FBTO caravanverzekering

DekkingInhoud
Diefstal en ongevalMocht je caravan gestolen worden, thuis of op vakantie, dan wordt dit volledig vergoed door FBTO. Ook wanneer je betrokken raakt bij een ongeval en hier schade aan over houdt, dan zal FBTO deze schade vergoeden
Brand, explosie, waterschadeMocht er door brand, explosie of hevige regen/overstroming schade aan je caravan ontstaan, dan is dit standaard gedekt in de FBTO caravanverzekering
Hagel en stormschadeEventuele schade aan je caravan door een heftige storm of door hagel, is standaard gedekt met de FBTO caravanverzekering
RepatriëringKan de caravan door een ongeval of door heftige stormschade etc niet meer zelfstandig naar huis gereden worden, dan zorgt FBTO ervoor dat de caravan weer teruggebracht wordt naar Nederland.
Vervangend verblijfJe moet er niet aan denken, maar het kan gebeuren dat de caravan total loss raakt of gestolen wordt op vakantie of vlak voordat je op vakantie gaat. In dit geval zal FBTO zorgen voor vervangend verblijf
AanschafwaardedekkingIs de caravan tweedehands gekocht, of ouder dan 5 jaar, dan wordt de aanschafwaarde vergoed
NieuwwaardedekkingAls de caravan nieuw is gekocht en niet ouder is dan 5 jaar, dan vergoed FBTO de nieuwwaarde

Aanvullende dekkingen

DekkingInhoud
Voortent / luifelWord je voortent of luifel gestolen, of door een storm zwaar beschadigd, dan wordt dit gedekt door de FBTO caravanverzekering
AanbouwFBTO vergoed de schade aan je aanbouwen die bij je caravan horen, bijvoorbeeld een schuurtje, schutting of schotelantenne.
AccessoiresVergoeding voor schade of diefstal van je accessoires. Bijvoorbeeld een fietsenrek, reservewiel of zonnepaneel.
Inventarismocht er door storm, of een ongeval etc iets kapot zijn, zoals keukenspullen, stoelen, tv etc. Dan is dit gedekt tot minimaal €1.000,-

Vergelijk jouw caravanverzekering

Naast de FBTO caravanverzekering zijn er natuurlijk nog veel meer aanbieders van caravanverzekeringen. Alle aanbieders hebben hun eigen voor- en nadelen, eigen premies en eigen dekkingen. Voor een volledig overzicht van de caravanverzekeringen is het handig voor jou om deze te vergelijken. Krijg een compleet overzicht van de mogelijkheden, zoek de beste voor jouw situatie en sluit binnen 5 minuten je caravanverzekering af. Met een gerust gevoel op vakantie!

Lees hier meer over de caravanverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier