Hulp nodig bij vergelijken?

Wij staan voor je klaar!

Loop je ergens tegen aan bij het maken van een vergelijking? Onze experts helpen je graag direct verder! Je mag ons natuurlijk ook gewoon een vraag stellen.

Whatsapp ons

Tijdens kantooruren helpen we je
direct via whatsapp! App ons op 035 685 7888

Stuur een bericht

Bel ons

Werkdagen: 9:00 - 17:00

035 685 7888

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Vouwwagen verzekering

Een vouwwagen verzekering is een verzekering die je bovenop je caravanverzekering, en los kunt afsluiten. Net als de caravanverzekering is een verzekering voor je vouwwagen niet verplicht. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden een vouwwagen verzekering aan, dit is erg vergelijkbaar met een caravanverzekering. Naast een vouwwagen verzekering die schade en diefstal dekken, kun je ook je inboedel van je vouwwagen gemakkelijk meeverzekeren. Je verzekert je vouwwagen al vanaf €2,02 per maand!

Vouwwagen koppelen aan je autoverzekering

Je kunt jouw vouwwagen aan je auto koppelen. Wanneer dat het geval is, is de vouwwagen automatisch meeverzekerd met de WA-autoverzekering. Dit betekent dat de schade aan derden gedekt is. De vouwwagen is niet verzekerd voor eigen schade, omdat de WA-verzekering alleen schade dekt jij aan anderen toebrengt.

Wat is gedekt met de vouwwagenverzekering?

Op het moment dat je een vouwwagen verzekering afsluit, dan is je vouwwagen gedekt standaard verzekerd voor schade die is ontstaan door bijvoorbeeld brand, diefstal en storm. Je vouwwagen is bij een aantal verzekeraars het hele jaar, dus ook tijdens de stalling, verzekerd. Let op, bij een aantal verzekeraars mag een vouwwagen niet langer dan zes aaneengesloten maanden in het buitenland staan. Schade door hagel is bij verzekeraars verschillend geregeld. Bij enkele verzekeraars is hagelschade standaard meeverzekerd, bij andere verzekeraars moet je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten bovenop je basisverzekering.

Vouwwagen verzekeren

Je kunt je vouwwagen op twee verschillende manieren verzekeren. De meeste verzekeraars bieden een standaard casco verzekering aan. In dit geval is de vouwwagen verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van een vouwwagen. Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe vouwwagen wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk vouwwagenverzekering af te sluiten. Een allrisk vouwwagen verzekering dekt de nieuwwaarde van je vouwwagen. Deze vouwwagen verzekering is dan ook duurder dan een standaard vouwwagen verzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je vouwwagen wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe vouwwagen kunt kopen.

Vergelijk je vouwwagen verzekering

Je vouwwagen kun je verzekeren met een caravanverzekering. Niet alle verzekeraars bieden deze mogelijkheid maar met onze caravanverzekering vergelijker weet je precies welke verzekeraar een goede vouwwagen verzekering biedt. Zo kun je je vouwwagen verzekeren tegen schade en diefstal maar ook kun je je inboedel van je vouwwagen gemakkelijk meeverzekeren.

Lees hier meer over de caravanverzekering

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden