Aandoeningen aan heupen en ellebogen

Ook bij je huisdier kunnen klachten aan heupen en ellebogen voorkomen. Deze aandoeningen zorgen vaak voor grote problemen. Klachten aan de heupen en ellebogen wordt ook wel heup- en elleboogdysplasie genoemd. Heup- en elleboogdysplasie zijn afwijkingen aan de heup- en ellebooggewrichten. De ontwikkeling van de heup en ellebogen verloopt hierbij niet normaal en de gewrichten kunnen (ernstig) misvormd worden.

Hoe zijn klachten aan heupen en ellebogen te herkennen en hoe ontstaat het?

Sommige honden of katten kunnen ernstige klachten hebben. Soms is het lastig om in te schatten hoe ernstig de misvormingen van de heup- en/of ellebooggewrichten zijn. Een röntgenfoto wordt aangeraden omdat deze vaak meer duidelijkheid geeft. Veelvoorkomende klachten zijn moeilijk kunnen opstaan, moeilijk kunnen lopen, geen lange afstanden meer kunnen lopen, door de achterpoten zakken, kreupel lopen met één of beide achterpoten en stijve heupgewrichten. Over het algemeen is heup- en elleboogdysplasie een erfelijk bepaalde afwijking, maar ook invloeden zoals lichaamsgewicht, voeding, beweging, groeisnelheid en spierontwikkeling zijn factoren die hierbij een belangrijke rol spelen.

Belangrijke risicofactoren

Bepaalde zaken kunnen een rol spelen waardoor de kans groter wordt dat je huisdier heup- en elleboogdysplasie oploopt. Bepaalde hondenrassen lopen een hoger risico om hier last van te krijgen. Dit zijn bijvoorbeeld de Duitse herder, Labrador, Berner Sennenhond, Rottweiler en de Bordeaux dog. Ook erfelijkheid, overvoeding, veel lichaamsvet en te weinig bewegen zijn zaken waardoor de kans groter is dat je huisdier hiervan last krijgt.

Preventie is de beste manier!

Het is aangeraden om een dierenverzekering af te sluiten, om onverwachts hoge kosten te voorkomen. Een operatie als gevolg van heup- en/of elleboogklachten bedragen van 1300 tot 1500 euro (afhankelijk van het gewicht). Zorg voor goede voeding voor je huisdier en voor regelmatige beweging, maar niet te veel! Je huisdier mag namelijk niet dik of overmatig belast worden.

Dekking van een dierenverzekering

Bij afsluiting van een dierenverzekering, kun je kiezen uit een basis- en aanvullende dierenverzekering. Deze dekkingen kunnen per verzekeraar verschillen, maar zullen niet veel van elkaar afwijken. Hieronder hebben we in een overzicht verwerkt wat er in de meeste gevallen gedekt wordt door een basis- en aanvullende dierenverzekering!
Basisdekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie en collectieve verwerking.
Aanvullende dekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie, collectieve verwerking, sterilisatie en castratie, tandarts/gebit, crematie en vaccinatie.

Bespaar op jouw dierenverzekering!

Bij Vergelijkdirect.com kun je alle dierenverzekeringen met elkaar vergelijken. Doordat je vergelijkt, weet je direct welke dierenverzekering het beste bij jou en je huisdier past. Je krijgt de beste dierenverzekering met een voordelige premie! Je bespaart hiermee jaarlijks een hoop geld!

Lees hier meer over de dierenverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier