Hondenverzekering: hoe te vergelijken?

Een hondenverzekering kan je voor alle verschillende rassen en leeftijden afsluiten. De meeste verzekeraars bieden een basis hondenverzekering aan met daarnaast aanvullende modules. De basis hondenverzekering dekt de meeste medische kosten, zoals de dierenarts en een aantal veel voorkomende medische ingrepen. Let echter altijd goed op de exacte dekking. Deze is namelijk per verzekeraar wel verschillend!

Hondenverzekering vergelijken

Om voor jou hond de juiste verzekering af te sluiten tegen de laagst mogelijke premie is het goed om je hondenverzekering te vergelijken. Een hondenverzekering vergelijken gaat op basis van ras, leeftijd en geslacht van de hond. Hoe ouder je hond hoe hoger de premie. We helpen je graag met vergelijken zodat je de verzekering kunt afsluiten die het beste bij je hond past.

Verzekerd bedrag hondenverzekering

Niet bij alle verzekeraars is het totale bedrag van een bepaalde medische ingreep volledig gedekt. Dit is goed om te vergelijken voordat je een verzekering afsluit. De Ohra hondenverzekering is de enige die castratie/ sterilisatie volledig in een aanvullende dekking heeft staan. Dit kan een reden zijn om een hondenverzekering bij Ohra af te sluiten. De meeste verzekeraars hebben verschillende pakketten waarbij het grote verschil zit in het totale jaarlijks verzekerd bedrag.

Beste hondenverzekering

Om te zorgen dat jij de beste hondenverzekering krijgt die bij jou past, is het verstandig om na te gaan of de betreffende hondenverzekering goed bij jouw persoonlijk situatie en bij de situatie van je huisdier past. Dit is belangrijk, want zo betaal je niet voor zorgkosten die voor jou niet van toepassing zijn. Je betaalt dan alleen voor de zorgkosten waar je ook echt gebruik van maakt.

Eigen risico hondenverzekering

Ook verschilt het eigen risico per verzekeraar. Zo kun je bij de ene verzekeraar al je declaraties in één keer (bijvoorbeeld tegen het einde van het jaar) insturen en betaal je over het hele gedeclareerde bedrag een vast eigen risico, terwijl je bij andere verzekeraars juist een percentage per declaratie als eigen risico betaald. Let hier dus goed op bij het vergelijken!