Petplan dierenverzekering

Petplan is één van de grootste dierenverzekeraars van Nederland en heeft verschillende basispakketten en aanvullende pakketten beschikbaar. Hiermee maakt Petplan het mogelijk om een dierenverzekering op maat samen te stellen. Welke dekkingen Petplan heeft in de basisverzekering en welke aanvullende pakketten er beschikbaar zijn, wordt nader toegelicht! Al jarenlang is Petplan wereldwijd marktleider wat betreft dierenverzekeringen. In ruim 40 jaar heeft Petplan al zo’n 1.500.000 huisdieren verzekerd. Door deze jarenlange ervaring weet ze precies wat haar klanten willen.

    •  Stel je Petplan dierenverzekering geheel zelf samen
    •  Direct verzekerd van de beste medische zorg voor jouw huisdier
    •  Direct online afsluiten bij Petplan
    • Direct afsluiten

De basisdekkingen van Petplan op een rijtje

Petplan dierenverzekering heeft 3 varianten van een basisdekking. Deze pakketten heten Petplan basis, Petplan plus en Petplan totaal. De dekkingen van deze basispakketten zijn nagenoeg gelijk, het gaat hier meer om het totaal verzekerde bedrag en het eigen risico. In onderstaande tabel wordt overzichtelijk welke dekkingen dierenverzekering Petplan in de basispakketten heeft opgenomen.

DekkingenPetplan basisPetplan plusPetplan totaal
Totaal verzekerd bedrag

€3.000

€4.000

€5.000

Consult dierenarts

50%

75%

80%

Operaties

80%

80%

80%

Medicijnen

80%

80%

80%

Onderzoeken

50%

75%

80%

Echoscopie

50%

75%

80%

Röntgenologie

50%

75%

80%

Plaatsen chip

80%

80%

80%

Gedrag- en fysiotherapie

50%

75%

80%

Inslapen

80%

80%

80%

Vaccinaties

Max €60

Ziektekosten Europa

50% max €1000

80% max €1000

Heup en ellebogen kat

50%

75%

80%

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekkingen die dierenverzekering Petplan te bieden heeft voor jouw huisdier, is het ook mogelijk om dit uit te breiden met een aantal aanvullende dekkingen. Hierdoor wordt het voor jou mogelijk om een Petplan dierenverzekering helemaal op maat samen te stellen, zodat je de beste medische zorg voor je huisdier kunt krijgen! De aanvullende dekkingen worden hieronder nader toegelicht.

Aanvullende dekkingBehandelingPetplan basisPetplan plusPetplan totaal

1. Chemo- en radiotherapie

Bestraling  /medicijnen

50%

50%

50%

2. Sterilisatie / castratie

Castratie/sterilisatie

50% max €150

50% max €150

3. Reisverzekering

Hele wereld dekking

80% max €1000

80% max €1000

80% max €1000

4. Crematie

Kosten en vervoer

50%

50%

50%

Welke voordelen biedt de Petplan dierenverzekering

Hondenverzekering vergelijken

Snel geld terug

Medische kosten kun je bij Petplan kosteloos en gemakkelijk declareren. Dierenverzekering Petplan handelt deze declaraties binnen tien werkdagen af. Dit betekent dat je jouw gemaakte kosten weer snel op je rekening hebt staan.

Klantcontact met dierenspecialisten

Bij Petplan werken gediplomeerde dierenarts assistentes die je bij elk probleem kunnen helpen. Door hun kennis kunnen ze je voorzien van behulpzaam en betrouwbaar advies.

Vrije dierenartskeuze

Een groot voordeel van Petplan dierenverzekering is de vrije keuze in de dierenarts. Dit is zeer geliefd omdat je zelf mag bepalen bij welke dierenarts je je huisdier wil laten behandelen. Het is wel verplicht om van tevoren op te geven welke dierenarts je kiest.

Goede service

Met een Petplan dierenverzekering ben je zeker van de goede service. Zij hebben al jarenlang ervaring en kunnen daarom optimale service bieden. Wanneer je een dierenverzekering hebt afgesloten bij Petplan hoef jij je in ieder geval niet meer druk te maken over de kosten van de dierenarts. Het belang van het dier staat voorop. Of je nou een hond of kat hebt.

Ongevallenverzekering

Vind je een basisverzekering overbodig of gewoon simpelweg te duur? Dan heeft Petplan ook een alternatief pakket te bieden, de Petplan ongevallenverzekering. De Petplan ongevallenverzekering is een verzekering waarmee je je huisdier verzekerd voor ongevallen en niets meer. Dit is dan ook de dierenverzekering waarmee je tegen het laagste bedrag bent gedekt: €2.000 en ook alleen maar voor noodzakelijke ingrepen en operaties. Met noodzakelijke gevallen wordt bedoeld: een verkeersongeval, het binnenkrijgen van vergiftigd voedsel, vergiftigde gassen of vreemde voorwerpen, botbreuken, ernstige bijtwonden, letsel door overstromingen of brand.

Eigen bijdrage bij dierenverzekering Petplan

Petplan dierenverzekering heeft bovenop de premie ook een eigen risico, ook wel eigen bijdrage genoemd. Petplan hanteert verschillende eigen bijdragen en deze verschillen ook nog per pakket. In de tabel dekkingen vind je deze per behandeling terug. Bij alle pakketten is de eigen bijdrage 20%. In het basispakket zijn enkel het consult en diagnostiek 50% eigen bijdrage. In het plus pakket is de bijdrage van het consult en de diagnostiek 25%. Bij gebitsbehandelingen, alternatieve zorg, extra zorg en speciale zorg heb je een eigen bijdrage van 50%. In het totaalpakket is de eigen bijdrage altijd 20%.

Vrijwillig eigen risico

Door een vrijwillig extra eigen risico te kiezen, krijg je korting op je premie. Je kunt kiezen tussen een vrijwillig eigen risico van €100 of €250. Bij €100 krijg je 15% korting op je premie en bij €250 krijg je 25% korting op je premie.

De beste dierenverzekering vinden met Vergelijkdirect.com

Het vinden van een dierenverzekering kan erg lastig zijn. Je wilt het beste voor je hond of kat maar het is niet echt overzichtelijk welke opties je hebt. Vergelijkdirect.com helpt je hierbij! Met de unieke vergelijker kan jij naar jouw wensen en eisen de dierenverzekeringen vinden die het beste bij jou en je huisdier passen. Vergelijk je Petplan dierenverzekering met andere aanbieders van dierenverzekering en zie tot in detail welke dierenverzekering het beste bij jou past!

Lees hier meer over de dierenverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


[wpforms id="9906" title="false" description="false"]

Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier