Dekkingen E-bike verzekeringen

Tegenwoordig zijn fietsverzekeringen een veel besproken onderwerp. Zeker voor E-bikes zijn er vele soorten fietsverzekeringen te verkrijgen. Er zijn doorlopende E-bike verzekeringen en aflopende E-bike verzekeringen. Ook moet je bij het afsluiten van je E-bike fietsverzekeringen, letten op de verschillende soorten dekkingen en voorwaarden bij deze dekkingen. Over het algemeen bieden de E-bike verzekeringen de volgende verschillende dekkingen:

Schade

Indien er een poging is gedaan om jouw fiets te stelen, of als je een ongeluk hebt gehad, is er sprake van schade. Veel E-bike fietsverzekeringen bieden dan ook de dekking Schade’ aan. Bij een E-bike kan bijvoorbeeld de accu of elektromotor kapotgaan bij een val. Als je de dekking Schade’ hebt afgesloten, vergoedt de verzekeraar je geleden schade. Per E-bike fietsverzekering kan het eigen risico verschillen. Ook wordt bij sommige E-bike verzekeringen de schade aan de fiets zelf, dus gebroken achterrekken, kromme sturen etc vergoedt. Alleen de schade ontstaan door gebruik, dus kleine krasjes etc vallen buiten de schade verzekering.

Diefstal

De E-bike verzekering zal bij diefstal de opgegeven waarde 100% vergoeden. Veelal wordt na jaar 1 en jaar 2 een kleine correctie toegepast en krijg je 102% of 104% van de nieuwwaarde, omdat de E-bikes steeds duurder worden. Echter, sommige verzekeraars passen een afschrijvingstabel toe op de E-bike verzekeringen. Dit komt met name voor bij de goedkopere verzekeringen, de prijzen zijn goedkoper doordat er na jaar 1 nog maar 95% vergoedt wordt en na jaar 2 nog maar 90%. De premie is goedkoper omdat ze minder vergoedingen ten opzichte van anderen!

Pechhulp

Indien een (nood)reparatie van je E-bike niet mogelijk is, zal de E-bike fietsverzekering het vervoer van de verzekerde fiets en opzittende(n) naar de startplaats van de fietstocht binnen Nederland vergoeden, al dan niet zelf regelen. Meestal geldt deze dekking binnen de Nederlandse landsgrenzen en maximaal 30 kilometer daarbuiten. Sommige verzekeraars dekken de BeNeLux en anderen hebben zelfs Europa of Wereld dekking!

Ongevallen

Je kunt de dekking ongevallen’ afsluiten, maar wat betekent dit nu precies? Een ongeval is een plotseling, onafhankelijk van de wil van de verzekerde op het lichaam inwerkend fysiek geweld dat invaliditeit of overlijden tot gevolg heeft. Per E-bike fietsverzekering verschilt het uitgekeerde bedrag bij invaliditeit of overlijden. Denk hierbij aan €10.000 eenmalig bij het overlijden en €5.000 bij (blijvende) invaliditeit.

Fietsverzekering

Vergelijkdirect.com helpt je graag om je fietsverzekering te vergelijken, maar ook om over te stappen en te besparen.

 

 

Lees hier meer over de fietsverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier