Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Elektrische fiets verzekeren

Aan je elektrische fiets verzekeren zitten veel voordelen verbonden! Omdat een elektrische fiets een hoge aanschafprijs heeft verzekeren veel mensen de fiets al direct na aanschaf. Ook de reparatie en onderhoud kosten van een elektrische fiets liggen hoger dan die van een normale stadsfiets. Bij vergelijkdirect.com vergelijken wij verschillende verzekeraars om zo de beste verzekering met de laagste premie te vinden. Voorkom dat je voor onverwachte hoge kosten komt te staan en maak nu de vergelijking!

elektrische fiets verzekeren
  •  Je fiets verzekeren zoals jij het wilt
  •  Kies de dekking die bij jou past!
  •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Start vergelijken!

Je elektrische fiets verzekeren, de voordelen

Je elektrische fiets verzekeren gaat gepaard met meerdere voordelen:

  • Standaard dekking voor diefstal
  • Veilig en zorgeloos het verkeer in
  • Hoge kosten voorkomen
  • Mogelijkheid om de dekkingen uit te breiden: schade, ongevallen en pechhulp!

Elektrische fietsverzekering

Je kunt je elektrische fiets, ook wel de e-bike, verzekeren zodat je geruststelt kan gaan fietsen. Je bent dan immers verzekerd tegen diefstal. Heeft jouw high speed e-bike een kenteken? Dan kan je deze elektrische fiets verzekeren met een scooterverzekering. Ook voor elektrische fietsen betaal je vaak een eigen risico voor bijvoorbeeld schade of diefstal. Naast diefstaldekking, bieden veel fietsverzekeraars ook dekking voor onder andere:

Schade

Het kan gebeuren dat jij met je elektrische fiets een aanrijding op de weg krijgt, hierbij ben je dan verzekerd tot de nieuwprijs van jouw fiets, minus de afschrijving na 3 jaar.

Pechhulp

Een elektrische fiets heeft veel bewegende en meer kwetsbare onderdelen dan een normale fiets. Hierdoor kan er ook uiteraard meer kapotgaan. Met de dekking pechhulp ben je goed gedekt in het geval van pech. Zo kunnen er lokaal reparaties worden uitgevoerd, of wordt je vervoer binnen Nederland geregeld.

Ongevallen

Mocht je een zwaarder ongeluk krijgen met je elektrische fiets en je hebt de dekking ongevallen, dan krijg jij of je nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Rechtsbijstand

Bij onenigheden met andere bestuurders op de weg, kun je met de dekking Rechtsbijstand, juridische hulp inschakelen. Dit kan zijn wanneer je bijvoorbeeld de schuld krijgt van een ongeval, hiervoor zorgt de verzekeraar dan dat dit recht wordt gezet.

Val- en stootschade

Het verzekeren van je elektrische fiets is ook praktisch bij de gevolgen van val- en stootschade. Doordat een elektrische fiets duurder is in aanschaf en duurdere onderdelen heeft, kan het verstandig zijn om de elektrische fiets ook te verzekeren tegen val- en stootschade. Een valpartij kan namelijk resulteren in dure schade! Zo kan de accu kapotgaan, of de elektromotor beschadigd raken. Je vindt val- en stootschade onder de categorie schade. Hierbij ben je dan goed verzekerd tegen val- en stootschade aan je elektrische fiets.

ART slot en diefstal

Het kan gebeuren dat je elektrische fiets wordt gestolen, deze kosten kan je voorkomen met het verzekeren van je elektrische fiets. Een vaak voorkomende voorwaarde bij diefstal, is dat de fiets op slot gezet moet worden met een ART goedgekeurd slot. Wanneer je niet aan deze voorwaarde voldoet, kan het zijn dat je gestolen elektrische fietst door jouw verzekeraar niet wordt vergoed. in de meeste gevallen wordt een ART-2 fietsslot geadviseerd.

Accessoires

Bij het verzekeren van je elektrische fiets, is het meeverzekeren van accessoires meestal geen probleem. In het verzekerde bedrag wordt dan ook de waarde van bijvoorbeeld de boordcomputer, mand, fietstas en accu meegeteld.

Betalingstermijn

Per fietsverzekeraar verschilt de betalingstermijn voor het verzekeren van je elektrische fiets. Meestal betaal je bij het verzekeren van een elektrische fiets met een kortlopende fietszekering de premie in één keer af. Bij een doorlopende fietsverzekering betaal je dan vaak de premie maandelijks aan de verzekeraar. Bij een doorlopende fietsverzekering, is er geen einddatum voor jouw fietsverzekering, deze blijft doorlopen totdat jij hem weer opzegt. Bij een aflopende fietsverzekering, staat de duur van de verzekering vast. Dit kan zowel 1, als 3 of 5 jaar zijn.

Fietsverzekering vergelijken met Vergelijkdirect.com!

Is jouw elektrische fiets al goed verzekerd? Of wil je misschien overstappen van fietsverzekering? Elektrische fietsverzekeringen met elkaar vergelijken is een goede manier om erachter te komen welke elektrische fietsverzekering het beste aansluit bij jouw situatie en wensen. Op basis van de aangegeven voorkeuren kun je de fietsverzekeringen gaan vergelijken en direct een fietsverzekering afsluiten. Op Vergelijkdirect.com kun je verschillende (fiets)verzekeringen vergelijken en op je kosten besparen!

Lees hier meer over de fietsverzekering

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden