Elektrische fietsverzekering van Kingpolis

De laatste jaren wordt de elektrische fiets steeds populairder. Maar ze worden niet enkel populairder bij de consument, ze worden ook steeds populairder bij dieven. 1 op de 10 nieuw gekochte elektrische fietsen wordt gestolen. Verzeker je nu van een elektrische fietsverzekering van Kingpolis. Kingpolis biedt je verschillende verzekeringen aan.

Elektrische fietsverzekering van Kingpolis: verschillende dekkingen

Er zijn twee verschillende dekkingen waar je uit kan kiezen. Met beide dekkingen wordt je elektronische fiets tot een bedrag van €9.000,- verzekerd.

  • Basisdekking:
    met de basisdekking ben je enkel verzekerd tegen diefstal. Aangezien 1 op de 10 nieuw gekochte elektrische fietsen wordt gestolen, is dit geen overbodige luxe. Bij deze dekking betaal je een maandelijkse premie. Hier zit geen eigen risico aan verbonden.
  • Complete dekking:
    met de complete dekking ben je naast diefstal ook verzekerd tegen ongevallen, verhaalrechtsbijstand, pechhulp en cascoschade. Hierbij betaal je ook een maandelijkse premie. Daarnaast zit er een eigen risico van €25,- aan verbonden.

Cascoschade houdt in dat schade aan je fiets wordt vergoed. Schade aan je fiets door buitenkomende oorzaken zoals een val of een ongeval, wordt vergoed. Voor sommige soorten schade ben je niet verzekerd, ook al heb je de complete dekking. Slijtage van je fiets en haar onderdelen wordt niet vergoed, en daarnaast wordt schade aan de accu beperkt verzekerd. Bij schade aan de accu geldt echter wel de normale fabrieksgarantie.

Complete dekking

Elektrische fietsen zijn een stuk duurder dan normale fietsen. Dit komt door de elektronische onderdelen die op de fiets zitten. Een gewone fiets heeft namelijk geen accu of dure elektrische display. Om deze reden is de verzekering voor een elektrische fiets ook enkele euro’s duurder dan de verzekering voor gewone fietsen. Maar het kan zeker geen kwaad om je elektrische fiets goed te verzekeren. Het zou namelijk zonde zijn als je e-bike stuk gaat door bijvoorbeeld een ongeval.

Speed pedelec

Wanneer je een speed pedelec hebt gekocht, moet je verplicht een WA- verzekering afsluiten. Hier ben je wettelijk toe verplicht. Een speed pedelec is een elektrische fiets waarmee je een snelheid van 45 kilometer per uur kan bereiken. Dit komt omdat de elektronische ondersteuning niet bij een bepaalde snelheid stopt. Bij andere e-bikes stopt de elektronische ondersteuning al bij 25 kilometer per uur. De WA- verzekering kun je gemakkelijk op de site van Kingpolis afsluiten.

Vergelijken

Vergelijk direct bij Vergelijkdirect.com de verschillende verzekeringen van Kingpolis en zorg ervoor dat je de perfecte verzekering voor jouw e-bike hebt.

Lees hier meer over de fietsverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier