Als eigenaar van een elektrische fiets wil je deze natuurlijk goed verzekeren. Een elektrische fietsverzekering vergelijken gaat tegenwoordig eenvoudig online. Hoe dit allemaal werkt, leggen wij je uit!

Is een elektrische fietsverzekering verplicht?

Een elektrische fietsverzekering is niet verplicht in Nederland, maar is wel aan te raden! Uit recente cijfers blijkt dat er steeds meer fietsen worden gestolen in Nederland, met name de e-bike is in trek bij de criminelen. Er worden gemiddeld 311 fietsen gestolen in Nederland. Groningen is koploper op het gebied van fietsendiefstal, 17.2 fietsen per duizend inwoners worden daar gestolen. Door de komst van de elektrische fiets op de Nederlandse markt is de prijs van een fiets flink gestegen, dus ook de kosten bij schade of diefstal! Het wordt dan ook aangeraden om goed na te denken over een elektrische fietsverzekering. Het is natuurlijk zonde als je gloednieuwe fiets gestolen of beschadigt wordt door een poging tot diefstal, zonder dat hier iets voor vergoed wordt! Om je een handje te helpen bij het checken van je e-bike verzekering, hebben wij deze alvast voor je op een rijtje gezet!

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een elektrische fietsverzekering?

Uiteraard is het aanbod van elektrische fietsverzekeringen verschillend per verzekeraar. Sommige vergoeden alleen schade, anderen ook diefstal. Het is zelfs mogelijk om rechtsbijstand en pechhulp te verzekeren voor je e-bike. Natuurlijk zijn de premies gebaseerd op het aanbod. De premies voor je elektrische fietsverzekering zijn ook gebaseerd op bijvoorbeeld het eigen risico, sommige vragen €25,- eigen risico, anderen 10% van de claim. Het is dan ook belangrijk dat je bij het vergelijken van elektrische fietsverzekeringen goed kijkt naar de voorwaarden!

 

Wat is er allemaal voor mijn e-bike te verzekeren?

Schade

Het kan voorkomen dat er een poging is gedaan om je e-bike te stelen, of je hebt een ongeluk gehad met je e-bike. Het maakt niet uit wat er is gebeurt, er is schade ontstaan en deze moet betaald worden. Zodra je een schadeverzekering toevoegt aan je elektrische fietsverzekeringen kun je (een deel) vergoed krijgen van de verzekeraar. Ook hier verschillen de voorwaarden van de verzekeraars op het gebied van uitbetaling. 

Diefstal van mijn e-bike

Onder de diefstal verzekering wordt verstaan dat de aanschafwaarde van de elektrische fiets wordt vergoed. Iedere verzekeraar hanteert andere voorwaarden omtrent de afschrijving en de uitbetaling van de geleden schade. Sommige verzekeraars vergoeden 3 jaar lang de nieuwprijs, anderen vergoeden de nieuwprijs min de afschrijving. uiteraard zijn ook hier de premies van je elektrische fietsverzekering op gebaseerd.

Rechtsbijstand voor mijn e-bike fietsverzekering

Het is mogelijk om rechtsbijstand mee te verzekeren in je elektrische fietsverzekeringen. Zodra er een ongeluk gebeurt begint er een spel tussen de verzekeraars wie er voor de schade moet opdraaien. Zodra jij beschikt over een rechtsbijstandverzekering binnen je elektrische fietsverzekering hoef jij je hier geen zorgen over te maken, je verzekeraar regelt alles voor je!

 

Vergelijkdirect.com heeft de meeste elektrische fietsverzekeringen voor je uitgezocht en overzichtelijk weergegeven op haar pagina. Het is voor jou zo eenvoudig mogelijk gemaakt om een eerlijke vergelijking tussen de elektrische fietsverzekeringen te maken doordat wij al naar de meeste voorwaarden hebben gekeken voor jou! Uiteraard moet je er zelf ook goed opletten dat je de verzekering kiest die het beste bij je past.

 

 

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier