Fietsverzekering vergelijken

Vergelijk verschillende fietsverzekeringen via Vergelijkdirect.com!

Fietsverzekering vergelijken

 • Vergelijk 6 fietsverzekeringen!
 • Stel zelf je fietsverzekering samen!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!
Vergelijken

Fietsverzekering vergelijken op maat

Heb je onlangs een nieuwe of tweedehands fiets gekocht? Dan kan het verstandig zijn om je fiets te verzekeren. Zeker wanneer je onverwachte kosten bij diefstal of schade niet in één keer kunt ophoesten. Er zijn meer dan 7 fietsverzekeraars actief met elk hun eigen fietsverzekeringen met verschillen in premies en voorwaarden. Wij hebben deze voor een groot deel inzichtelijk voor je gemaakt. Een fietsverzekering vergelijken is nu dus een fluitje van een cent!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Fietsverzekering vergelijken voor een (tweedehands) fiets

Je kunt een tweedehands fiets verzekeren. Hier gelden wel andere voorwaarden en premies dan bij een nieuwe fiets. Met onze vergelijker vind je makkelijk een geschikte fietsverzekering. Hierbij kan je kiezen om premies of voorwaarden te vergelijken. Dit kan voor nieuwe en tweedehands fietsen. Zo zie je precies welke verzekeraar, voorwaarden en dekking past bij jouw fiets! Een fietsverzekering vergelijken kost slechts één minuut van je tijd.

Heb je een demonstratiemodel?

Heb je een demonstratiemodel fiets gekocht? Let dan goed op. Ook hier verschillen de fietsverzekeringen flink van elkaar. Bij een normale fiets verzeker je deze tegen de nieuwwaarde. Heb je korting gekregen omdat je een demo-model hebt gekocht? Kies dan voor een verzekering tegen de verkoopadviesprijs. Wanneer de fiets wordt gestolen, krijg je genoeg om een vervangende fiets te kopen.

Uitzonderingen

Er zijn nog een paar uitzonderingen. ANWB ziet een demonstratiemodel als een tweedehands fiets. HEMA en Klaverblad zien dit als een nieuwe fiets. Kies bij het vergelijken van fietsverzekeringen dus voor ‘tweedehands’ of ‘nieuwe fiets’. Daarnaast raden we aan om altijd goed op de verschillende dekkingen, voorwaarden en premies te letten!

Welke fietsverzekeringen vergelijken wij?

Vergelijkdirect.com vergelijkt fietsverzekeringen van zes verschillende verzekeraars! Van alle verzekeraars zijn verschillende pakketten en voorwaarden in de vergelijking meegenomen. Net zoals de premies en dekkingen. Hierdoor ontstaat een keuze van maar liefst twintig verschillende fietsverzekeringen! Er is altijd een geschikte verzekering te vinden die aansluit bij jouw fiets! Dus twijfel niet en start met je fietsverzekering vergelijken. Wij vergelijken:

 • Allianz
 • ENRA
 • HEMA
 • Klaverblad
 • Univé
 • Kingpolis

Andere fietsverzekeringen

Er zijn meer verzekeraars die fietsverzekeringen aanbieden. Maar wij werken niet met iedereen samen. Dit komt doordat zij hun premies of voorwaarden niet prijsgeven. We zijn altijd op zoek naar verzekeraars die we kunnen meenemen in de vergelijking. Zo maken we de fietsverzekering vergelijking zo uitgebreid mogelijk.

Vergelijk fietsverzekering dekkingen

Fietsverzekeraars bieden verschillende dekkingen. In het algemeen komt dat op het volgende neer:

DekkingUitleg dekkingZelf regelen
Diefstal
Schade

Is je fiets omgevallen en heb je schade aan je fiets? Heeft iemand je fiets proberen te stelen en hierbij schade veroorzaakt? In deze gevallen is er sprake van schade die je graag terugbetaald krijgt door de verzekeraar! Verzekeraars maken onderscheid tussen verschillende soorten oorzaken van schade. Ook verschillen de regels rondom de vergoeding en eigen bijdrage per verzekeraar. Zo dekken de ANWB en Allianz 100% van de schade, op welke manier deze ook is ontstaan, terwijl bijvoorbeeld HEMA alleen schade door poging tot diefstal vergoedt. Het is dus belangrijk dat je goed naar de voorwaarden kijkt voordat je een fietsverzekering afsluit. Wil je exact weten welke voorwaarden er gelden bij elk type schade? Gebruik dan onze vergelijker!

Pechhulp

Pechhulp bij pech onderweg, ook als je op je fiets bent! Bij pechhulp worden noodreparaties die ter plaatse kunnen worden uitgevoerd vergoed. Denk hierbij aan het plakken van een band, of het terugplaatsen van de ketting. Mocht de fiets niet ter plaatse kunnen worden gerepareerd, dan word je binnen Nederland of maximaal 30 km over de grens teruggebracht naar je beginpunt. Uiteraard geldt dit ook voor een eventuele bijrijder of fietspartner. Fiets je vaak verder van huis, dan kan dit een handige dekking zijn!

Ongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij het verzekeren van je fiets bieden een aantal verzekeraars een (eenmalig) uit te keren vergoeding bij overlijden of bij (blijvende) invaliditeit. Dit bedrag staat van te voren vast en is terug te vinden in de voorwaarden. Check in onze vergelijker de verschillen in ongevallendekking per verzekeraar.

Rechtsbijstand

Omdat een ongeluk zo gebeurd is, en de fietser altijd kwetsbaarder is dan een auto of vrachtauto, bieden sommige verzekeraars bij een fietsverzekering ook de mogelijkheid tot rechtsbijstand. Bij een ongeluk is niet direct duidelijk wie de schuldige is. Daarnaast kan de verzekeraar van de tegenpartij moeilijk doen met het uitkeren van de schade. Wanneer je rechtsbijstand in je fietsverzekering meeverzekert ontvang je juridische bijstand bij ongevallen met je fiets.

Accessoires

Wil je de waarde van je accessoires (bijvoorbeeld van je fietstas, fietscomputer of kinderzitje) meeverzekeren tegen schade en/of diefstal dan is dat bij de meeste fietsverzekeraars geen probleem. Je kiest dan een hoger verzekerd bedrag van je fiets. Je betaald dan wel een iets hogere premie.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een fietsverzekering?

Vergelijkdirect.com heeft de voorwaarden, premies en dekkingen in beeld gebracht. En dat van meerdere fietsverzekeraars met ruim twintig verschillende dekkingen. We weten dat niet iedere fietsverzekering hetzelfde is. Bij de ene verzekering wordt alleen schade vergoed. Bij een andere verzekeraar ook diefstal en pechhulp. Om een eerlijke vergelijking te maken moet je dus niet alleen kijken naar de premie. Ook naar het aanbod van de verzekering voor die premie moet gekeken worden. Dus start zelf met fietsverzekeringen vergelijken. Zo ontdek jij exact welke voorwaarden, premie en dekkingen bij jou fiets past.

Veelgestelde vragen over fietsverzekeringen vergelijken

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Dirk

Beantwoord door: Vincent Schokker op 21/07/2021

Een fietsverzekering vergelijken met behulp van onze tool stel je in staat om in één keer meerdere fietsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Om een goede fietsverzekering vergelijking te kunnen maken, die je de volgende gegevens in te voeren: soort fiets, aanschafwaarde en postcode. Op basis van deze gegevens tonen wij de fietsverzekeringen die hiet aan voldoen. Je kunt via deze vergelijkingstool geen verzekering afsluiten, maar alleen fietsverzekeringen met elkaar vergelijken. Voor het afsluiten van een fietsverzekering kun je terecht bij de verzekeraar of je wordt doorverwezen naar onze aanvraagmodule waarmee wij de aanvraag voor je naar de verzekeraar kunnen sturen. Gedurende de looptijd van het product is de verzekeraar altijd je aanspraakpunt. Bijvoorbeeld in geval van schade. Vergelijkdirect.com probeert een zo gebruiksvriendelijk mogelijke vergelijker aan te bieden. Voor statistische doeleinden worden acties opgeslagen. Dit gebeurt volledig anoniem. Data kan gedeeld worden met derden. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Fatima

Beantwoord door: Vincent Schokker op 01/08/2021

In deze vergelijking voor fietsverzekeringen vergelijken wij niet de verzekeringen van alle verzekeraars. We vergelijken de verzekeringen van de verzekeraars waarmee wij een samenwerking hebben en waar wij de premies, voorwaarden en dekkingen hebben ontvangen. Dit kan direct of via een affiliate netwerk. Van deze verzekeraars halen wij actuele premie-informatie op via een professionele dataleverancier of via onze eigen database. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Simone

Beantwoord door: Vincent Schokker op 26/07/2021

Via al onze vergelijkers kun je zelf je persoonlijke premie berekenen bij verschillende verzekeraars. Bij een fietsverzekering vergelijken tonen we de premies die zijn gebaseerd op de vragen die jij hebt beantwoord. De antwoorden op de vragen worden in onze database opgeslagen en hierop maken wij een berekenen per verzekeraar. Deze bepaalt welke verzekeraars een verzekering aanbieden en welke prijs zij voor die polis vragen. De verzekeringen hebben allemaal de door jou gekozen dekkingen. Het is mogelijk dat de verzekeringen op andere punten van elkaar verschillen. Controleer de werkelijke dekking van je verzekering altijd bij de verzekeraar zelf voordat je een verzekering afsluit. Aan deze vergelijking kan op geen enkele manier rechten worden ontleend. De prijzen op de website van de verzekeraar zijn te allen tijde leidend. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Werkelijke premies voor jouw fiets
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Fiets verzekeren op maat

Zelf je fietsverzekering samenstellen!

Breid je fietsverzekering uit met dekking voor pechhulp, rechtsbijstand en je accessoires!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude fietsverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude fietsverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe fietsverzekering!
 • Extra korting fietsverzekering?
  Combineer je fietsverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


[wpforms id="9906" title="false" description="false"]

Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier