Hondenverzekering vergelijken

Vergelijk verschillende hondenverzekeringen via Vergelijkdirect.com!

Hondenverzekering vergelijken

Gemakkelijk een hondenverzekering vergelijken doe je op Vergelijkdirect.com. Wij helpen je met het vergelijken van een hondenverzekering en leggen je uit waar je op moet letten! Verder kun je op Vergelijkdirect.com een hondenverzekering op maat vergelijken, zo ben je ten alle tijden goed verzekerd.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Hoe een hondenverzekering vergelijken?

Een hondenverzekering vergelijken is erg makkelijk met onze unieke vergelijker. Om een vergelijking te maken, hebben we eerst wat informatie van je nodig:

  • Je postcode
  • Het ras van je hond
  • Het geslacht van je hond
  • De leeftijd van je hond

Als je deze gegevens hebt ingevuld, kunnen we je hondenverzekering vergelijken. Hierbij kun je zelf de dekkingen aanvinken die jij verwacht nodig te hebben, zodoende heb jij een hondenverzekering op maat. Verder kun je ook nog het eigen risico aanpassen om je premie te verlagen, hierover lees je later meer.

Hondenverzekering vergelijken

Het is belangrijk om je hondenverzekering te vergelijken. Hondenverzekeringen kunnen namelijk veel van elkaar verschillen. Tijdens het vergelijken kun je ook nog altijd gegevens of dekkingen aanpassen. Mocht je iets aanpassen, berekenen wij gelijk een nieuwe premie! Een hondenverzekering vergelijken is met onze vergelijker er gemakkelijk, maar we leggen je nog graag uit waarop je moet letten:

FactorInformatie
Maximaal verzekerd bedrag

Elke hondenverzekering heeft een zogenaamd maximaal verzekerd bedrag. Dit bedrag is een jaarlijks bedrag dat je maximaal mag declareren. Alle declaraties boven dit bedrag moet je dus zelf betalen. Over het algemeen ligt dit bedrag tussen de €1.500 en €5.000. Uiteraard krijg je bij de goedkoopste hondenverzekering een lager maximaal vergoed bedrag dan bij een duurdere premie. 

Eigen risico of vergoedingspercentage

Over deze factor is soms nogal wat verwarring. De ene hondenverzekering heeft het namelijk over een eigen risico, terwijl de andere hondenverzekering het weer heeft over een vergoedingspercentage. In principe is het heel makkelijk: zo heeft OHRA bijvoorbeeld een standaard eigen risico van 20%, 20% betaal je dus altijd zelf mee. Hierbij is dan dus 80% je vergoedingspercentage. Hierbij geldt ook: hoe hoger je vergoedingspercentage is, hoe hoger je premie zal uitvallen. Let hierbij wel op dat je vergoedingspercentage tussen de 90% en 50% ligt, nooit hoger of lager. Bij een hondenverzekering vergelijken kun je precies zien wat geldt bij welke verzekering.

Dekkingen

Bij een hondenverzekering vergelijken kun je zelf alle dekkingen aanvinken die je verwacht nodig te hebben. Hierop wordt dan ook jouw premie gebaseerd. Hoe meer dekkingen jij wil, hoe hoger je premie logischerwijs zal uitvallen.

Vrijwillig eigen risico

Je kunt ervoor kiezen om je eigen risico vrijwillig te verhogen, hierdoor betaal je minder premie. Een keerzijde hiervan is dat je alle kosten tot aan dit bedrag zelf moet betalen. Bij een hondenverzekering vergelijken kun je dit bedrag aanpassen zodat je precies kan zien wat voor invloed dit heeft op je premie.

Waarop is de premie van een hondenverzekering gebaseerd?

Vaak is het onduidelijk waarop de premie van een hondenverzekering is gebaseerd. Vergelijkdirect.com legt je precies uit waarop de premie is gebaseerd en wat de variabelen zijn. Op deze factoren heb je in principe geen invloed, maar maakt uiteraard wel een hoop duidelijk:

FactorInformatie
Postcode

De premie van je hondenverzekering is onder andere afhankelijk van je postcode. In grote steden moeten dierenklinieken bijvoorbeeld meer huur betalen voor hun pand dan op het platteland. De dierenartsen moeten het verschil in huur doorberekenen op de behandelingen waardoor de premie in bijvoorbeeld Amsterdam hoger uitvalt dan de premie in bijvoorbeeld Baarn

Ras

Sommige hondenrassen lopen meer kans op ziekten of aandoeningen. Zo kunnen Duitse Herders bijvoorbeeld vaak last hebben van de heupen, of slijtage aan de rugwervels. Een Hollandse Herder heeft bijvoorbeeld daarentegen vaak minder last van ziekten of aandoeningen. Ook het gemiddelde gewicht van een hond speelt hierbij een rol. Zo baseren dierenartsen hun prijzen vaak op de gewichten van honden, waardoor een zwaarder ras duurder in premie is dan een licht ras.

Leeftijd

De leeftijd van je hond heeft invloed op je premie. Zo is een oudere hond logischerwijs duurder in premie dan een hele jonge hond. Een oudere hond loopt immer meer kans op een ziekte of aandoening. Bij een hondenverzekering vergelijken, zie je misschien al dat je leeftijd niet hoger dan 13 jaar kunt instellen. Dit is namelijk de maximumleeftijd om een hond te verzekeren. 

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


[wpforms id="9906" title="false" description="false"]

Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier