Motorverzekering all risk

Wanneer je in het bezit bent van een motor is het verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering wordt de schade gedekt die jij hebt veroorzaakt aan derden. Hierbij gaat het niet alleen om andere weggebruikers, maar ook om wegen of huizen. Naast deze verplichte verzekering is het ook mogelijk om je motor aanvullend te verzekeren, bijvoorbeeld met een motorverzekering All Risk.

Motorverzekering all Risk

Een All Risk verzekering, ook wel volledige cascoverzekering genoemd, biedt de meeste zekerheid van alle verzekeringen. Een motor is geen goedkoop voertuig. Daarom willen veel mensen niet het risico lopen om hun motor kwijt te raken. Dit kan worden gedaan door een All Risk verzekering af te sluiten.

Wanneer je een motorverzekering All Risk afsluit ben je niet alleen verzekerd van alle risico’s die verzekerd worden bij een beperkt cascodekking, maar ook alle schades die ontstaan door bijvoorbeeld aanrijdingen, slippen enzovoort. Een ander groot verschil tussen een motorverzekering All Risk en andere verzekeringen is dat het niet uit maakt wie de schade veroorzaakt heeft.

Dekking all risk motorverzekering

Gezien alle punten die gedekt worden bij een All Risk verzekering is het dan ook logisch dat er meer premie moet worden betaald voor een All Risk verzekering dan bij andere verzekeringen. Het is daarom verstandig om te bekijken welke mogelijkheden er zijn en welke verzekering het beste bij jouw motor past. All Risk verzekeringen worden vaak afgesloten voor motoren die nog niet ouder zijn dan vier jaar.

Indien je er voor kiest om een motorverzekering All Risk af te sluiten is het belangrijk om te kiezen voor een verzekeraar die een goede nieuwwaarderegeling heeft. Dit houdt in dat wanneer de motor gestolen is of total loss is verklaard er een goede nieuwwaarde wordt uitgekeerd. Met de nieuwwaarde wordt ook bedoeld welk bedrag er nodig is om een gelijkwaardige nieuwe motor aan te schaffen. Dit punt, samen met de hoogte van de premie, zijn belangrijke punten waar op gelet moet worden wanneer je een verzekeraar uitzoekt voor het afsluiten van een motorverzekering All Risk.

Lees hier meer over de motorverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier