Motorverzekering berekenen

Wil jij een motorverzekering bereken? Dat kan in onze vergelijker! Liever eerst informatie op doen? Lees dan vooral verder!

Motorverzekering berekenen?

 • Direct je motor verzekeren? Bel ons op 035-6857888
 • Kies de (aanvullende) dekking die bij jouw motor past!
 • In 99% van de gevallen directe acceptatie! Ook zonder rijbewijs!
Start vergelijken

Motorverzekering berekenen

Motorverzekering berekenen? Bij Vergelijkdirect.com bereken je in één keer de premie voor jouw motorverzekering bij meer dan 9 verschillende verzekeraars. Uiteraard laten we je zien welke verzekeraar het voordeligst is maar ook welke voor jou de beste dekking en voorwaarden biedt. Afsluiten kun je zelf maar we willen je daar natuurlijk ook gewoon bij helpen als je vragen hebt.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een meer uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Hoe berekenen wij een motorverzekering?

Een motorverzekering berekenen gaat volgens een paar stappen. Ten eerste vragen we je om je kenteken, postcode, geboortedatum, het aantal kilometers per jaar en het aantal schadevrije jaren. Daarna kan je een dekking optionele uitgebreidere dekkingen kiezen. Tot slot krijg jij de verschillende verzekeraars te zien, inclusief alle dekkingen, premies en voorwaarden. Zo kan jij tot een keuze komen waar je je goed bij voelt.

Wanneer je bij ons je premie voor je motorverzekering gaat berekenen zullen wij de premies berekenen van de volgende verzekeraars:

 • Klaverblad
 • ASR
 • Nationale Nederlanden
 • ANWB
 • Univé
 • OHRA
 • De Goudse
 • Unigarant
 • Quakel
 • HEMA

Welke factoren zijn belangrijk bij een motorverzekering berekenen?

De premie van een motorverzekering berekenen gaat aan de hand van een aantal factoren. de volgende vijf factoren zijn het belangrijkst.

 • Leeftijd: Ten eerste je leeftijd. Vaak worden jongere mensen en mensen die hun rijbewijs nog niet zo lang hebben als risicogroepen gezien. In zijn algemeenheid geldt: hoe langer je je rijbewijs hebt en hoe ouder je bent, des te lager is de premie die verzekeraars voor je motorverzekering rekenen!
 • Postcode: Ten tweede, de postcode van je huisadres. Verzekeraars zien het ene gebied als een groter risico dan het andere gebied. Hierbij geldt dat je in de stad vaak een hogere premie betaalt dan in buitengebieden.
 • De soort dekking: Wil je een WA, een WA+ of een allriskverzekering. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger je premie. Uiteraard ben je met een uitgebreidere dekking voor meer soorten schades gedekt.
 • Het aantal schadevrije jaren: De schadevrije jaren moeten wel op je eigen naam staan en zijn niet persoonlijk overdraagbaar. Je kunt schadevrije jaren opbouwen wanneer je geen schades meldt bij je verzekeraar in de tijd dat je een motorverzekering hebt. Schadevrije jaren zijn 1 jaar lang geldig wanneer je je motorverzekering opzegt. Sluit je niet binnen 1 jaar een nieuwe motorverzekering? Dan komen je schadevrije jaren te vervallen. Ga je in dat geval een nieuwe motorverzekering berekenen, dan dien je weer met 0 schadevrije jaren te beginnen
 • Een nieuwe of tweedehands motor: Het model van de motor. Een nieuwe motor is vaak meer waard dan een tweedehands motor. Hierdoor is de premie ook hoger.

Aanvullende dekkingen

Aanvullende dekkingen bij je motorverzekering premie berekenen kan heel gemakkelijk. Je kunt kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

 • Schade Verzekeringen Opzittenden: Deze dekking vergoed zowel de materiele schade als letselschade. De schade wordt vergoed voor de zowel bestuurder als de bijrijder.
 • Ongevallen Verzekering Opzittenden: Deze dekking is te vergelijken met de Schade Verzekeringen Opzittenden. Het verschil is dat er bij deze dekking een eenmalig vast bedrag wordt uitgekeerd als jij en/of je bijrijder invadiliteit oploopt. Of erger, als hij komt te overlijden.
 • Rechtsbijstand: Juridische hulp voor schadegevallen waar niet meteen duidelijk is wie de schade moet vergoeden.
 • Winterstop: Met deze winterstop kan je een korting van 10 tot 15 procent krijgen op je premie. Een winterstop houdt in dat als je de keuze maakt niet op je motor te rijden in de winterperiode. Ook moet de motor keurig geparkeerd staat in een (overdekte) stalling. Alle overige dekkingen in deze periode blijven wel gewoon van kracht.
 • Meeverzekeren accessoires: Met deze dekking kan je je accessoires zoals een helm of motorkleding meeverzekeren. Ook navigatiesystemen en zadeltassen vallen hier vaak onder.

Zelf je motorverzekering berekenen? Start hier met het berekenen van je motorverzekering!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 144 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je motor verzekeren
 • Breid je motorverzekering uit met aanvullende dekking

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals ongevallen opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude motorverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Winterstop dekking
  De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is. Informeer naar de voorwaarden!

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: J. Maas

Beantwoord door: Bart Houtman op 29/05/2019

Een motorverzekering wordt berekend aan de hand van een aantal verschillende factoren. Ten eerste de dekking. Neem je een WA, WA+ of een Allrisk verzekering? Een WA dekking is de goedkoopste, daarna heb je de WA+ dekking. De duurste dekking is de allrisk dekking. Met deze dekking ben je sterkst verzekert. Naast deze basisdekkingen kan je kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen. Dat zijn: schade verzekering opzittenden, ongevallen verzekering opzittenden, rechtsbijstand en winterstop. Daarnaast kan je bij sommige verzekeraars ook je accessoires zoals een helm meeverzekeren. Naast al deze factoren zijn ook je leeftijd, postcode en het aantal schade vrije jaren van belang. Deze factoren kunnen het risico op een ongeval/diefstal beïnvloeden. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier