Goedkope motorverzekering

Jouw goedkope motorverzekering geregeld binnen 5 minuten

goedkope motorverzekering
   •  Hoge instapkortingen
   •  Direct geregeld
   •  Zelf gemakkelijk vergelijken

  Bekijk dekkingen

10
Beste vergelijker die ik heb gezien tot nu toe! Gemakkelijk te gebruiken.
- Woerden
22 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10
Een motor ben je verplicht om te verzekeren, maar dan wil je natuurlijk wel een goedkope motorverzekering afsluiten. Er zijn verschillende verzekeringen waar je uit kan kiezen. De meest goedkope verzekering is de WA verzekering. Hiermee ben je gedekt tegen de schade die je met je motor bij andere aanricht. Vergelijkdirect.com legt je uit hoe je een goedkope motorverzekering kiest:

Soorten dekkingen

DekkingInformatie
WA

Als motoreigenaar ben je verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Maar waarom is dat eigenlijk? Je bent verplicht om een WA verzekering af te sluiten, omdat de kosten voor de schade die jij aanricht hoog kunnen uitvallen. De overheid wil jou als particulier beschermen tegen te hoge kosten, waardoor jij nog gewoon je leven kan leiden zonder dat er een schuld van een paar ton boven je hoofd hangt. Met deze dekking ben je enkel verzekerd tegen schade aan anderen, schade aan je eigen motor wordt niet vergoed. Daarom is dit een goedkopere motorverzekering

WA+ (beperkt casco)

Met een WA+ (beperkt casco) dekking ben je net wat beter verzekerd dan met een WA dekking. Zo verzekert deze dekking ook het volgende:

 • Diefstal, braak, joyriding
 • Natuurschade
 • Schade door botsingen met dieren
Allrisk (volledig casco)

Met een allrisk motorverzekering profiteer je van alle dekkingen van de WA en WA+ motorverzekeringen. Daarbij ben je verzekerd tegen schade aan je eigen motor. Dit is dan ook geen goedkope motorverzekering, maar wel een uitgebreide! 

Aanvullende dekkingen

Naast je gekozen verzekering kun je ook nog één of meerdere aanvullende dekkingen afsluiten. De meest voorkomende aanvullende dekkingen zijn de rechtsbijstandverzekering en de opzittendenverzekering. Met de rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp en advies wanneer je dit nodig hebt. Stel dat je in een ernstig ongeluk terecht bent gekomen waarbij de andere partij de aanstichter was, dan wil je de schade misschien wel op de aanstichter verhalen. Soms is het niet duidelijk wie er schuldig was bij een ongeluk, dan wordt het erg lastig om de schade te kunnen verhalen. Zeker omdat een advocaat in de hand nemen ook erg duur kan zijn. In dat geval komt de juridische hulp van pas, zij helpen je namelijk met het verhalen van de schade. Met de opzittendenverzekering zijn jij en je medepassagier gedekt tegen fysieke en materiële schade na een ongeval. Kom jij of je medepassagier te overlijden, dan krijgen de nabestaanden een vergoeding overgemaakt.

Hoe kies je een goedkope motorverzekering?

De premie van een goedkope motorverzekering hangt af van de volgende factoren:

DekkingInformatie
Schadevrije jaren

De premie van je verzekering is onder andere gebaseerd op het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt. Sommige verzekeraars maken het mogelijk om je opgebouwde schadevrije jaren van je autoverzekering, over te zetten op je goedkope motorverzekering. Dit kan een hoop geld schelen!

Postcode

Het is nu eenmaal zo dat er in sommige postcodes meer motoren worden gestolen, of dat er meer schade wordt gereden. In dat geval past de verzekeraar de premie hierop aan. Woon je in een postcode waar weinig motoren worden gestolen en waar weinig schade wordt gereden, betaal je een lager premie. Woon je juist in een postcode waar er meer schade wordt gereden, of waar meer motoren worden gestolen, betaal je meer premie.

Soort motor

Een motor met een dure nieuwwaarde is duurder in premie dan een motor met een lage nieuwwaarde. De vervanging voor een duurdere motor is immers duurder. Daarbij zijn motoren met veel vermogen ook duurder in de premie, je kunt namelijk meer en sneller schade toebrengen. Als je een goedkope motorverzekering wil, kies je over het algemeen voor een minder uitgebreide dekking of een goedkopere motor.

Bespaartips voor een goedkope motorverzekering

 • Check of je bij je huidige verzekering je motor onder dezelfde no-claimkorting mag verzekeren, dit scheelt veel geld!
 • Een goedkopere motor met minder vermogen is goedkoper in de verzekering
 • Bij sommige verzekeraars kun je gebruikmaken van de zogenaamde winterstopkorting, deze korting kan oplopen tot wel 15%
 • Check de dekkingen die van toepassing zijn, sommige heb je bijvoorbeeld niet nodig
 • Maak gebruik van onze bespaarcoach, zo kun je elk jaar checken dat je de laagste premie betaalt!

Goedkope motorverzekering vergelijken bij Vergelijkdirect.com

Een goedkope motorverzekering vergelijken doe je natuurlijk bij Vergelijkdirect.com. Geef aan welke verzekering en aanvullende dekkingen je wil, en je kan meteen de premie per verzekeraar vergelijken. Snel en besparend!

Lees hier meer over de motorverzekering

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden