Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Goedkope motorverzekering?

Binnen 5 minuten vinden we de goedkoopste motorverzekering voor jouw motor!

Vindt een goedkope motorverzekering!

 • Direct je motor verzekeren? Bel ons op 035-6857888
 • Kies de (aanvullende) dekking die bij jouw motor past!
 • In 99% van de gevallen directe acceptatie! Ook zonder rijbewijs!
Start vergelijken

Goedkoopste motorverzekering van Nederland!

Een motor ben je verplicht te verzekeren, maar dan wil je natuurlijk wel een goedkope motorverzekering afsluiten. Vaak word er gevraagd "wanneer is een motorverzekering goedkoop"? Goedkoop is voor iedereen anders. Natuurlijk is je motor goedkoop verzekeren is mogelijk. Er zijn verschillende verzekeringen waar je uit kan kiezen. De goedkoopste motorverzekering is de WA verzekering. Hiermee ben je gedekt tegen de schade die je met je motor bij andere aanricht. Vergelijkdirect.com legt je uit hoe je een goedkope motorverzekering kiest

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een meer uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Soorten dekkingen

DekkingInformatie
WA

Als motoreigenaar ben je verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Maar waarom is dat eigenlijk? Je bent verplicht om een WA verzekering af te sluiten, omdat de kosten voor de schade die jij aanricht hoog kunnen uitvallen. De overheid wil jou als particulier beschermen tegen te hoge kosten, waardoor jij nog gewoon je leven kan leiden zonder dat er een schuld van een paar ton boven je hoofd hangt. Met deze dekking ben je enkel verzekerd tegen schade aan anderen, schade aan je eigen motor wordt niet vergoed. Daarom is dit een goedkopere motorverzekering

WA+ (beperkt casco)

Met een WA+ (beperkt casco) dekking ben je net wat beter verzekerd dan met een WA dekking. Zo verzekert deze dekking ook het volgende:

 • Diefstal, braak, joyriding
 • Natuurschade
 • Schade door botsingen met dieren
Allrisk (volledig casco)

Met een allrisk motorverzekering profiteer je van alle dekkingen van de WA en WA+ motorverzekeringen. Daarbij ben je verzekerd tegen schade aan je eigen motor. Dit is dan ook geen goedkope motorverzekering, maar wel een uitgebreide! 

Aanvullende dekkingen

Naast je gekozen verzekering kun je ook nog één of meerdere aanvullende dekkingen afsluiten. De meest voorkomende aanvullende dekkingen zijn de rechtsbijstandverzekering en de opzittendenverzekering.

Opzittendenverzekering

Met de opzittendenverzekering zijn jij en je medepassagier gedekt tegen fysieke en materiële schade na een ongeval. Bijvoorbeeld, als jij of je medepassagier niet kan werken door fysieke klachten. In een erger geval, jij of je medepassagier komt te overlijden, dan krijgen de nabestaanden een vergoeding overgemaakt.

Rechtsbijstandverzekering

Met de rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp en advies wanneer je dit nodig hebt. Bijvoorbeeld, wanneer je een ernstig ongeluk terecht bent gekomen waarbij de andere partij de aanstichter was. Misschien wil je de schade dan wel op de aanstichter verhalen. Soms is het niet duidelijk wie er schuldig was bij een ongeluk, dan wordt het erg lastig om de schade te kunnen verhalen. Zeker omdat een advocaat in de hand nemen ook erg duur kan zijn. In dat geval komt de juridische hulp van pas, zij helpen je namelijk met het verhalen van de schade.

Hoe kies je een goedkope motorverzekering?

De premie van een goedkope motorverzekering hangt af van de volgende factoren:

DekkingInformatie
Schadevrije jaren

De premie van je verzekering is onder andere gebaseerd op het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt. Sommige verzekeraars maken het mogelijk om je opgebouwde schadevrije jaren van je autoverzekering, over te zetten op je goedkope motorverzekering. Dit kan een hoop geld schelen!

Postcode

Het is nu eenmaal zo dat er in sommige postcodes meer motoren worden gestolen, of dat er meer schade wordt gereden. In dat geval past de verzekeraar de premie hierop aan. Woon je in een postcode waar weinig motoren worden gestolen en waar weinig schade wordt gereden, betaal je een lager premie. Woon je juist in een postcode waar er meer schade wordt gereden, of waar meer motoren worden gestolen, betaal je meer premie.

Soort motor

Een motor met een dure nieuwwaarde is duurder in premie dan een motor met een lage nieuwwaarde. De vervanging voor een duurdere motor is immers duurder. Daarbij zijn motoren met veel vermogen ook duurder in de premie, je kunt namelijk meer en sneller schade toebrengen. Als je een goedkope motorverzekering wil, kies je over het algemeen voor een minder uitgebreide dekking of een goedkopere motor.

Bespaartips voor een goedkope motorverzekering

 • Check of je bij je huidige verzekering je motor onder dezelfde no-claimkorting mag verzekeren, dit scheelt veel geld!
 • Een goedkopere motor met minder vermogen is goedkoper in de verzekering
 • Bij sommige verzekeraars kun je gebruikmaken van de zogenaamde winterstopkorting, deze korting kan oplopen tot wel 15%
 • Check de dekkingen die van toepassing zijn, sommige heb je bijvoorbeeld niet nodig
 • Maak gebruik van onze bespaarcoach, zo kun je elk jaar checken dat je de laagste premie betaalt!

Goedkope motorverzekering vergelijken bij Vergelijkdirect.com

Een goedkope motorverzekering vergelijken doe je natuurlijk bij Vergelijkdirect.com. Geef aan welke verzekering en aanvullende dekkingen je wil, en je kan meteen de premie per verzekeraar vergelijken. Kortom, snel en besparend!

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: R. Kraay

Beantwoord door: Bart Houtman op 29/05/2019

De goedkoopste motorverzekering is voor iedereen anders! Dit omdat iedereen een andere motor, situatie en wensen heeft. We raden je aan om een vergelijking op te stellen! Kom je hier niet uit of heb je andere vragen? Je kan ons bereiken via de chat, WhatsApp en telefonisch via 035- 6857888

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meerdere motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Motorverzekering op maat

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je motorverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude motorverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude motorverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Motorverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen motorrijbewijs maar heb je wel een motor? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je motorverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.