Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Motorverzekering afsluiten

Voor de meeste mensen is de aanschaf van een motor een grote uitgave, hierdoor is het afsluiten van een motorverzekering erg verstandig. Waarom een motorverzekering afsluiten? Wat houden de basisdekkingen in? En welke voorwaarden zijn er voor het afsluiten van een motorverzekering? In dit artikel legt Vergelijkdirect.com jou meer uit over het afsluiten van een motorverzekering.

Motorverzekering afsluiten

Waarom verzekeren?

In Nederland is het voor alle scooter eigenaren wettelijk verplicht om een motorverzekering af te sluiten. Een eis is dat de motorverzekering minimaal met een WA-dekking moet zijn afgesloten. Naast de WA-dekking, zijn er nog andere keuzes waarmee je net iets meer gedekt bent. Bekijk goed de voorwaardes bij het afsluiten van een motorverzekering, zodat je met een zorgeloos gevoel de weg op kan gaan.

Basisdekkingen

Bij het afsluiten van een motorverzekering heb je keuze uit drie verschillende basisdekkingen: WA, WA Plus en de Allrisk.

WA
Breng je schade toe aan anderen? Dan ben je verzekerd als je de WA-motorverzekering afsluit. Je bent niet gedekt, als je zelf schade aan je motor hebt verricht.

WA Plus (WA + Beperkt Casco)
Met de WA Plus ben je ook gedekt tegen schade die je aan anderen toebrengt. Hiernaast ben je ook verzekerd voor diefstal, joyriding, storm- en brandschade met je motor. Ook wanneer je in het verkeer een botsing krijgt met loslopende dieren, ben je hiervoor gedekt.

Allrisk (WA+ Casco)
De premie voor de Allrisk motorverzekering ligt hoger dan bij de andere twee verzekeringen. Dit komt, omdat je met deze basisdekking extra bent verzekerd. Naast schade aan anderen, diefstal, joyriding, brand- en stormschade, ben je ook verzekerd bij schade door vandalisme en schade door slippen en botsen op de weg.

Aanvullende dekkingen

Ook voor een motorverzekering kun je aanvullende dekkingen afsluiten. Je kunt zelf bepalen welke aanvullende dekkingen je bij je motorverzekering neemt. Hieronder verschillende aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten bij je motorverzekering:

  • Ongevallenverzekering voor Opzittenden
  • Vervangend vervoer
  • Verkeersrechtsbijstand
  • Schadeverzekering voor Opzittenden
  • Accessoires
  • Helm, kleding en bagage

ART slot

Veel motorverzekeraars hebben een voorwaarde bij het afsluiten van een motorverzekering, wanneer je motor is gestolen. Bij de WA Plus en Allrisk stellen zij vaak een eis dat de motor een goed gekeurd slot bij zich moet hebben. Hierbij heeft het slot minimaal een ART klasse 2 die goedgekeurd moet zijn. Naast een goedgekeurde slot, hebben bepaalde verzekeraars ook een alarm-eis. Het alarm-eis is meestal pas een eis bij een bepaalde waarde of bij motors met een erg diefstal gevoelige waarde. Dit kan per verzekeraar verschillen, je motorverzekeraar kan ook besluiten om jouw motor niet te vergoeden, als je je niet aan deze eisen hebt gehouden.

Winterstop

Bij het afsluiten van een motorverzekering, is het mogelijk om bij de meeste motorverzekeraars een winterstop in te stellen. Dit gebeurt meestal in de periode van 1 december tot en met 1 maart. De achterliggende gedachte is, dat je je motor vaak alleen gebruikt in de warmere periodes. Gedurende periode van de winterstop, heb je geen dekking tegen de aansprakelijkheidsschade. Hierdoor kun je bij het afsluiten van een motorverzekering op je premie besparen.

Jouw motorverzekering vinden met Vergelijkdirect.com

Weet jij al welke basisdekkingen aanvullende dekkingen het beste bij jouw motor aansluiten? Vergelijk dan de voordeligste motorverzekeringen op Vergelijkdirect.com. Het afsluiten van een motorverzekering gaat snel en is erg gemakkelijk. Hierbij kun je direct verschillende motorverzekeringen op een rijtje zien, die aansluiten op jouw persoonlijke wensen en behoeften!

Lees hier meer over de motorverzekering

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden