Motorverzekering afsluiten

Wil je een motorverzekering afsluiten? Dan ben je hier bij het juiste adres!

Motorverzekering afsluiten?

 • Direct je motor verzekeren? Bel ons op 035-6857888
 • Kies de (aanvullende) dekking die bij jouw motor past!
 • In 99% van de gevallen directe acceptatie! Ook zonder rijbewijs!
Start vergelijken

Motorverzekering afsluiten

Voor de meeste mensen is de aanschaf van een motor een grote uitgave, hierdoor is het afsluiten van een motorverzekering erg verstandig. Waarom een motorverzekering afsluiten? Wat houden de basisdekkingen in? En welke voorwaarden zijn er voor het afsluiten van een motorverzekering? In dit artikel legt Vergelijkdirect.com jou meer uit over het afsluiten van een motorverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een meer uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Waarom verzekeren?

In Nederland is het voor alle scooter eigenaren wettelijk verplicht om een motorverzekering af te sluiten. Een eis is dat de motorverzekering minimaal met een WA-dekking moet zijn afgesloten. Naast de WA-dekking, zijn er nog andere keuzes waarmee je net iets meer gedekt bent. Bekijk goed de voorwaardes bij het afsluiten van een motorverzekering, zodat je met een zorgeloos gevoel de weg op kan gaan.

Basisdekkingen

Bij het afsluiten van een motorverzekering heb je keuze uit drie verschillende basisdekkingen: WA, WA Plus en de Allrisk.

WA
Breng je schade toe aan anderen? Dan ben je verzekerd als je de WA-motorverzekering afsluit. Je bent niet gedekt, als je zelf schade aan je motor hebt verricht.

WA Plus (WA + Beperkt Casco)
Met de WA Plus ben je ook gedekt tegen schade die je aan anderen toebrengt. Hiernaast ben je ook verzekerd voor diefstal, joyriding, storm- en brandschade met je motor. Ook wanneer je in het verkeer een botsing krijgt met loslopende dieren, ben je hiervoor gedekt.

Allrisk (WA+ Casco)
De premie voor de Allrisk motorverzekering ligt hoger dan bij de andere twee verzekeringen. Dit komt, omdat je met deze basisdekking extra bent verzekerd. Naast schade aan anderen, diefstal, joyriding, brand- en stormschade, ben je ook verzekerd bij schade door vandalisme en schade door slippen en botsen op de weg.

Aanvullende dekkingen

Ook voor een motorverzekering kun je aanvullende dekkingen afsluiten. Je kunt zelf bepalen welke aanvullende dekkingen je bij je motorverzekering neemt. Hieronder verschillende aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten bij je motorverzekering:

 • Ongevallenverzekering voor Opzittenden
 • Vervangend vervoer
 • Verkeersrechtsbijstand
 • Schadeverzekering voor Opzittenden
 • Accessoires
 • Helm, kleding en bagage

ART slot

Veel motorverzekeraars hebben een voorwaarde bij het afsluiten van een motorverzekering, wanneer je motor is gestolen. Bij de WA Plus en Allrisk stellen zij vaak een eis dat de motor een goed gekeurd slot bij zich moet hebben. Hierbij heeft het slot minimaal een ART klasse 2 die goedgekeurd moet zijn. Naast een goedgekeurde slot, hebben bepaalde verzekeraars ook een alarm-eis. Het alarm-eis is meestal pas een eis bij een bepaalde waarde of bij motors met een erg diefstal gevoelige waarde. Dit kan per verzekeraar verschillen, je motorverzekeraar kan ook besluiten om jouw motor niet te vergoeden, als je je niet aan deze eisen hebt gehouden.

Winterstop

Bij het afsluiten van een motorverzekering, is het mogelijk om bij de meeste motorverzekeraars een winterstop in te stellen. Dit gebeurt meestal in de periode van 1 december tot en met 1 maart. De achterliggende gedachte is, dat je je motor vaak alleen gebruikt in de warmere periodes. Gedurende periode van de winterstop, heb je geen dekking tegen de aansprakelijkheidsschade. Hierdoor kun je bij het afsluiten van een motorverzekering op je premie besparen.

Jouw motorverzekering vinden met Vergelijkdirect.com

Weet jij al welke basisdekkingen aanvullende dekkingen het beste bij jouw motor aansluiten? Vergelijk dan de voordeligste motorverzekeringen op Vergelijkdirect.com. Het afsluiten van een motorverzekering gaat snel en is erg gemakkelijk. Hierbij kun je direct verschillende motorverzekeringen op een rijtje zien, die aansluiten op jouw persoonlijke wensen en behoeften!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 144 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je motor verzekeren
 • Breid je motorverzekering uit met aanvullende dekking

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals ongevallen opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude motorverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Winterstop dekking
  De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is. Informeer naar de voorwaarden!

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: D. Willems

Beantwoord door: Bart Houtman op 29/05/2019

Je kan via twee manieren een motorverzekering afsluiten via ons. De eerste manier is door het zelf online te doen. Mocht je dit niet fijn vinden of lukt dit niet? Dan kan je ons bereiken via de chat, WhatsApp en telefonisch via 035-6857888

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier