Motorverzekering tegen diefstal

Bescherm jouw motor tegen diefstal

Vergelijk nu motorverzekeringen

 • Tot 80% no-claimkorting en andere kortingen
 • Keuze uit 7 verschillende aanvullende dekkingen
 • 1 jaar lang aanschafwaarde- of nieuwwaardedekking (bij Volledig Casco)
 • Direct verzekerd de weg op!
Start vergelijken

Motorverzekering diefstal afsluiten

Je prachtige aankoop van een motor wil je natuurlijk voor jezelf houden en wil je ervoor zorgen dat deze niet gestolen wordt. Hiervoor kan je een motorverzekering diefstal afsluiten. In dit artikel kun je er meer over lezen!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Diefstal inbegrepen

Met een WA motorverzekering is diefstal vaak niet verzekerd. Met een beperkt casco of allrisk verzekering is diefstal standaard gedekt.

Bekijk meer

Voorwaarden dekking diefstal

Per verzekeraar zijn er verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen om verzekerd te zijn tegen diefstal. Zo moet je bijvoorbeeld een ART goedgekeurd slot hebben. Vaak komt het ook voor dat je motor meerdere dagen of zelf weken vermist moet zijn voordat je recht hebt op een vergoeding.

Bekijk meer

Motorverzekering diefstal dekkingen

Bij een motorverzekering heb je drie soorten basisdekkingen; WA, beperkt casco en allrisk. De WA-dekking is wettelijk verplicht en moet dus minimaal afgesloten worden. Bij de WA-dekking is diefstal vaak niet meegenomen, omdat deze dekking vooral zijn focus legt op schade aan anderen. Hier is wel een uitzondering bij. Bij OHRA kan je namelijk de basisdekking WA afsluiten. Dit kan met een diefstaldekking erbij. Let er wel op dat dit niet bij elke verzekeraar van toepassing is.

Bij de beperkt casco dekking is diefstal inbegrepen. Wanneer je dus je motor wil verzekeren tegen diefstal, moet je minimaal een beperkt casco afsluiten (met uitzondering van een OHRA WA dekking met diefstal). Bij een allriskverzekering is diefstal standaard verzekerd en ben je beter verzekerd dan bij een beperkt casco dekking.

Voorwaarden

Het is natuurlijk erg fijn om te weten dat je verzekerd bent voor diefstal en misschien word je er ook makkelijker door. Je laat misschien je motor vaker niet op slot staan. De verzekeraars willen daarom ook zekerheid vanaf jouw kant. Ze willen graag weten dat jij helpt met het voorkomen van diefstal. Er zijn dus per verzekeraar verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen wil je verzekerd zijn voor diefstal. Je moet bijvoorbeeld een ART goedgekeurd slot hebben.

Een andere voorwaarde die vaak voorkomt, is dat je motor meerdere dagen vermist moet zijn. Is je motor bijvoorbeeld pas een dag weg, dan heb je nog geen recht op vergoeding. Denk niet aan een paar dagen dat je motor weg moet zijn, maar echt wel 3 tot 4 weken. In deze tijd kan het namelijk zo zijn dat de politie jouw motor al terugvindt en was het verzoek helemaal niet nodig geweest.

Jouw motorverzekering vinden met Vergelijkdirect.com

Wil je een motorverzekering vinden die het beste bij je past? Of wil je besparen op je huidige motorverzekering? Ga dan naar Vergelijkdirect.com! In de unieke motorverzekering vergelijker voer jij al je wensen en eisen in en de vergelijker laat zien welke verzekeringen het beste bij je passen! Je kan hier makkelijk kiezen welke motorverzekering je direct online wilt afsluiten en waar je het meeste op kan besparen. Vind jouw motorverzekering tegen diefstal en laat je motor met een gerust hart alleen. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Veel gestelde vragen over de motorverzekering diefstal

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Michael

Beantwoord door: Vincent Schokker op 12/11/2021

Bij de WA-dekking is diefstal vaak niet meegenomen, omdat deze dekking vooral zijn focus legt op schade aan anderen. Bij de beperkt casco dekking is diefstal inbegrepen. Wanneer je dus je motor wil verzekeren tegen diefstal, moet je minimaal een beperkt casco afsluiten. Bij een allriskverzekering is diefstal standaard verzekerd en ben je beter verzekerd dan bij een beperkt casco dekking. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Ron

Beantwoord door: Vincent Schokker op 15/11/2021

Verzekeraars willen graag weten dat jij helpt met het voorkomen van diefstal. Er zijn dus per verzekeraar verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen wil je verzekerd zijn voor diefstal. Je moet bijvoorbeeld een ART goedgekeurd slot hebben. Een andere voorwaarde die vaak voorkomt, is dat je motor meerdere dagen vermist moet zijn. Is je motor bijvoorbeeld pas een dag weg, dan heb je nog geen recht op vergoeding. Denk niet aan een paar dagen dat je motor weg moet zijn, maar echt wel 3 tot 4 weken. In deze tijd kan het namelijk zo zijn dat de politie jouw motor al terugvindt en was het verzoek helemaal niet nodig geweest. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met meer dan 19 andere motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct afsluiten
 • Motorverzekering op maat

Kies jouw motorverzekering!

Ontdek direct welke motorverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2020 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige motorverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe motorverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Motorverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste motorverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier