Een motorverzekering diefstal afsluiten

Je prachtige aankoop van een motor wil je natuurlijk voor jezelf houden en wil je ervoor zorgen dat deze niet gestolen wordt. Hiervoor kan je een motorverzekering diefstal afsluiten. In dit artikel kun je er meer over lezen!

Motorverzekering diefstal

Bij een motorverzekering heb je drie soorten basisdekkingen; WA, beperkt casco en allrisk. De WA-dekking is wettelijk verplicht en moet dus minimaal afgesloten worden. Bij de WA-dekking is diefstal vaak niet meegenomen, omdat deze dekking vooral zijn focus legt op schade aan anderen. Hier is wel een uitzondering bij, bij OHRA kan je namelijk de basisdekking WA afsluiten met los een diefstaldekking erbij. Let er wel op dat dit niet bij elke verzekeraar van toepassing is.

Bij de beperkt casco dekking is diefstal inbegrepen. Wanneer je dus je motor wil verzekeren tegen diefstal, moet je minimaal een beperkt casco afsluiten (met uitzondering van een OHRA WA dekking met diefstal). Bij een allriskverzekering is diefstal standaard verzekerd en ben je beter verzekerd dan bij een beperkt casco dekking.

Voorwaarden

Het is natuurlijk erg fijn om te weten dat je verzekerd bent voor diefstal en misschien wordt je er ook makkelijker door. Je laat misschien je motor vaker niet op slot staan. De verzekeraars willen daarom ook zekerheid vanaf jouw kant. Ze willen graag weten dat jij helpt met het voorkomen van diefstal. Er zijn dus per verzekeraar verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen wil je verzekerd zijn voor diefstal. Je moet bijvoorbeeld een ART goedgekeurd slot hebben.

Een andere voorwaarde die vaak voorkomt, is dat je motor meerdere dagen vermist moet zijn. Is je motor bijvoorbeeld pas een dag weg, dan heb je nog geen recht op vergoeding. Denk niet aan een paar dagen dat je motor weg moet zijn, maar echt wel 3 tot 4 weken. In deze tijd kan het namelijk zo zijn dat de politie jouw motor al terugvindt en was het verzoek helemaal niet nodig geweest.

Jouw motorverzekering vinden met Vergelijkdirect.com

Wil je een motorverzekering vinden die het beste bij je past? Of wil je besparen op je huidige motorverzekering? Ga dan naar Vergelijkdirect.com! In de unieke motorverzekering vergelijker voer jij al je wensen en eisen in en laat de vergelijker zien welke verzekeringen het beste bij je passen! Je kan hier makkelijk kiezen welke motorverzekering je direct online wilt afsluiten en waar je het meeste op kan besparen. Vindt jouw motorverzekering diefstal en laat je motor met een gerust hart alleen.

Lees hier meer over de motorverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier