Motorverzekering vergelijken?

Vergelijk verschillende motorverzekeringen via Vergelijkdirect.com!

 • Vergelijk meer dan 11 motorverzekeringen
 • Direct verzekerd de weg op!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp 035-6857888

Vergelijk en kies de juiste motorverzekering

Vergelijk motorverzekering Je motorverzekering vergelijken is gemakkelijker dan je denkt! Vul bovenstaand formulier in, kies vervolgens je dekking en bekijk de motorverzekeringen die bij je passen! Omdat een WA motorverzekering verplicht is dien je minimaal voor WA dekking te kiezen. Echter kun je dit uitbreiden met een WA+ of een Allrisk dekking en enkele aanvullende dekkingen. Bekijk hieronder de verschillen en bedenk welk type motorverzekering het beste bij je past.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA Motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan anderen toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet de schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan anderen ook veelvoorkomende schades die zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd tegen schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keert geen schadevergoeding (net als bij WA en WA+ dekking) uit als er sprake is van opzet of gebruik van verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Vergelijk motorverzekering op premie, dekking en voorwaarden!

Motorverzekering vergelijken Vergelijk je op onze website je motorverzekering? Dan kun je tot in detail meerdere motorverzekeringen vergelijken op premie, dekking en voorwaarden. Dit is belangrijk omdat je per verzekeraar ziet wat de verschillen in premie en voorwaarden zijn bij jouw gewenste dekking. Zo vergelijk je geen appels met peren maar exact de motorverzekering die goed bij je past.

Motorverzekering vergelijken voor nieuwe en tweedehands motoren

Net als bij een autoverzekering kun je een motorverzekering vergelijken en afsluiten voor een nieuwe of gebruikte motorfiets. Een motorverzekering sluit je namelijk af op basis van je kenteken, schadevrije jaren, postcode, aantal jaarlijkse kilometers je gewenste dekking.

Welke motorverzekeringen vergelijken wij?

Uiteraard proberen we alle motorverzekeringen te vergelijken. Echter zijn wij afhankelijk van verzekeraars en hun premies, voorwaarden en dekkingen. Wanneer deze met ons worden gedeeld, nemen wij ze op in onze vergelijker! Onderstaande verzekeraars doen al met ons mee:

 • Klaverblad
 • ASR
 • Nationale Nederlanden
 • Univé
 • OHRA
 • Unigarant
 • HEMA
 • Avero Achmea
 • Centraal Beheer

Hoe vergelijken wij motorverzekeringen?

Een motorverzekering vergelijken kan op meerdere manieren. De beste manier is om je motorverzekering te vergelijken op basis van voorwaarden en dekkingen die je zelf kiest. Zo zie je de premie van verschillende verzekeraars die aan jouw wensen voldoen. Onze motorverzekering vergelijker is zo gebouwd dat we je een motorverzekering op maat kunnen aanbieden. Je bepaalt dus zelf wat je wel of juist niet verzekert!

Vergelijken WA, WA+ & Allrisk motorverzekeringen

De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) dekking is verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je aan andere weggebruikers aanbrengt. Wil je je motor ook verzekeren tegen diefstal, brand- en natuurschade? Kies dan voor WA+. Dit wordt ook wel Beperkt Casco genoemd! Kies je liever voor Allrisk? Dan wordt ook de schade vergoed die je per ongeluk aan je eigen motor aanbrengt. Bijvoorbeeld wanneer je onderuit glijdt op een nat wegdek, je de motor per ongeluk laat vallen of wanneer je een ongeluk veroorzaakt.

Beschikbare dekking motorverzekering

Hieronder kun je gemakkelijk checken welke schades er onder de dekkingen vallen.

WAWA + beperkt cascoAll Risk

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Aanrijding met een dier

✔ Aanrijding met een dier

✔ Brand / kortsluiting

✔ Brand / kortsluiting

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Schade aan eigen motor

✔ Tot 3 jaar aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling (verschilt per verzekeraar)

Welke motorverzekering past bij mij?

Voor iedereen is de ideale motorverzekering anders. Je wilt niet te veel premie betalen maar wel zo goed mogelijk verzekerd zijn. In de basis kun je kiezen voor WA, Beperkt casco (WA+) of Allrisk. Is je motor ouder dan 10 jaar? Dan is vaak een Allrisk dekking niet meer mogelijk of je premie relatief hoog in verhouding tot de dagwaarde die je krijgt uitgekeerd bij totaalverlies. Natuurlijk geldt dit niet wanneer je een bijzondere motor hebt die langer een hogere waarde heeft. Wil je je motor tegen diefstal verzekeren, dan kun je kiezen voor WA+. Wil je op basis van jouw motor een exacte premie berekenen? Start dan met het vergelijken van je motorverzekering!

Vergeet letselschade niet!

Op een motor loop je meer risico op letselschade. Je bent kwetsbaarder in het verkeer. Bij een ongeval worden je zorgkosten vergoed door je zorgverzekeraar maar raak je (tijdelijk) invalide en heb je te maken met vervolgkosten dan is dit niet standaard meeverzekerd. Denk bijvoorbeeld aan (tijdelijke) aanpassingen aan je woning, gederfde inkomsten of materiële schade. Met een schadeverzekering voor opzittenden ben je verzekerd tegen letsel- en materiële schade. Natuurlijk zijn in veel gevallen je passagiers meeverzekerd.

Aanvullende dekkingen motorverzekering

Naast de schade- of ongevallenverzekering voor opzittenden kun je je motorverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Zo kun je verhaalsrechtsbijstand en pechhulp aanvullend meeverzekeren. Zo ben je goed verzekerd van juridische hulp bij het verhalen van je schade en bij pech onderweg.

Motorverzekering berekenen

Om de premie voor je motorverzekering te berekenen, hebben verzekeraars je postcode, je huisnummer, je geboortedatum en je kenteken nodig. Vervolgens kies je je dekking. Wil je zelf de premie voor jouw motorverzekering bij verschillende verzekeraars berekenen? Start dan met vergelijken!

Korting op je motorverzekering

MotorverzekeringHeb je in de laatste 3 jaar al een motorverzekering op je eigen naam verzekerd gehad? Dan heb je misschien al schadevrije jaren opgebouwd. Bij de meeste verzekeraars ontvang je een korting op je premie bij het in gebruik nemen van je schadevrije jaren. Deze korting loopt verder op naarmate je schadevrij blijft rijden! Heb je een lopende autoverzekering? Dan kan het handig zijn om je auto- en motorverzekering te combineren. Wij kunnen je schadevrije jaren die je op je lopende autoverzekering hebt opgebouwd in veel gevallen combineren met een motorverzekering. Je krijgt dan net als bij je autoverzekering een korting op je motorverzekering!

Motorverzekering vergelijken en direct online afsluiten

Na het vergelijken van je motorverzekering kun je deze via onze website direct online afsluiten. Je bent vaak direct verzekerd. Je ontvangt dan per e-mail je polisblad en het verzekeringsbewijs (groene kaart). Na het vergelijken, direct online afsluiten en het ontvangen van je verzekeringsbewijs kun je direct verzekerd de weg op. Handig als je bijvoorbeeld je motor net gekocht hebt en naar huis wilt rijden!

Motorverzekering opzeggen

Wil je je huidige motorverzekering opzeggen en overstappen naar een andere verzekeraar via onze website? Vraag dan de nieuwe verzekering vast aan met als ingangsdatum de datum waarop je je huidige verzekering zou kunnen opzeggen. Wettelijk gezien zijn alle motorverzekeringen na een looptijd van één jaar per maand opzegbaar. Sommige motorverzekeraars zijn direct na ingangsdatum al maandelijks opzegbaar. Een aantal online motorverzekeraars zijn zelfs dagelijks opzegbaar. Wil je je huidige motorverzekering opzeggen en heb je daar hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op!

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen vergelijken aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: R. van der Parel

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/11/2020

Het grootste verschil in premie en dekking zit 'm in het kiezen voor WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA+ (Beperkt Casco) of Allrisk. Is je dagwaarde dermate hoog dat je je niet een vervangend exemplaar kunt veroorloven? Dan is bij diefstal en brand bijvoorbeeld een WA+ dekking nodig. Wil je ook schades aan je motor die door jezelf zijn ontstaan meeverzekeren? Dan is Allrisk de enige keuze. Bij alleen een WA dekking, is alleen schade aan anderen verzekerd. In het algemeen geldt dat veel verzekeraars bij oudere motoren (ouder dan 8 jaar) geen WA+ of Allrisk dekking meer aanbieden. Wil je op basis van jouw motor een exacte premie berekenen? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888! Natuurlijk kun je ook zelf een maken op onze website!

Vraag van: C. Dijsselman

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/11/2020

Verzekeraars schatten hun risico's in op basis van schades die zij in het verleden hebben uitgekeerd. Ook voor motorverzekeringen wordt op deze manier de premie berekend. Factoren die van invloed zijn, zijn je leeftijd, je postcode (woon je bijvoorbeeld in een drukke stad), het soort motor (op basis van je kenteken), je gewenste dekking en het aantal schadevrije jaren dat je op een motor hebt opgebouwd. Je betaalt dus een hogere premie wanneer je net begint met motorrijden, allrisk verzekerd wilt zijn, in een drukke stad woont en een nieuwe motor hebt dan wanneer je alleen WA verzekerd wilt zijn op een oudere motor en al 20 jaar zonder schade hebt gereden. Wil je precies weten hoe je de premie voor jouw motorverzekering berekend? Start dan zelf met vergelijken op onze website!

Vraag van: A. Aamrani

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/11/2020

Bij een WA motorverzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je met je motor aan anderen toebrengt. Bij WA+ ben je verzekerd tegen diefstal, brand & storm. Heb je een allrisk motorverzekering? Dan ben je verzekerd voor schade aan anderen, diefstal, brand, storm en schades door eigen schuld. Bij een WA, WA+ en Allrisk motorverzekering kun je ook aanvullende dekkingen kiezen. Denk hierbij aan letsel- en materiële schade voor jezelf als bestuurder en je passagier, verhaalsrechtsbijstand en puchhulp. Uiteraard kun je via onze website je motorverzekering zelf op maat samenstellen!

Vraag van: M. Markouchi

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/11/2020

Dit is zeker mogelijk! Wij vergelijken meer dan 9 verschillende motorverzekeringen die je allemaal direct online zelf kunt afsluiten. Heb je hier hulp bij nodig? Mail, chat, bel of WhatsApp met ons via telefoonnummer 035-6857888.

Vraag van: M. Markouchi

Beantwoord door: Bart Houtman op 24/11/2020

Via onze website krijg je standaard korting op je motorverzekering. Wij hebben hiervoor afspraken gemaakt met verzekeraars. Uiteraard krijg je extra korting wanneer je aantoonbaar schadevrije jaren hebt opgebouwd op een eerdere motorverzekering. Heb je in de laatste 3 jaar een motorverzekering op je eigen naam verzekerd gehad? Dan heb je bij het opzeggen hiervan een royementsverklaring ontvangen. Hierop staat precies hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd!

Vraag van: L. de Vries

Beantwoord door: Bart Houtman op 24/11/2020

Heb je je motorverzekering via onze website afgesloten? Neem dan even contact met ons op. Per verzekeraar gelden andere opzeggingsvoorwaarden. Heb je je motor via een andere verzekeraar lopen? Dan is deze in het algemeen na het eerste jaar per maand opzegbaar. Sommige motorverzekeringen zijn ook in het eerste jaar opzegbaar. Wil je onze hulp bij het opzeggen van een lopende motorverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Vraag van: K. Vernimmen

Beantwoord door: Bart Houtman op 24/11/2020

Ja, dit is mogelijk! Wel is het zo dat we beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar moeten verzekeren. Niet alle verzekeraars kunnen deze combinaties maken. Voor meer informatie kun je uiteraard contact met ons opnemen via chat, Whatsapp of e-mail of je aanmelden voor een vrijblijvende offerte!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 11 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Motorverzekering op maat

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittenden, ongevallen opzittenden of pechhulp naar wens toevoegen aan je motorverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude motorverzekering opzeggen?
  Wij helpen je met het opzeggen van je oude motorverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Brommerverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen brommerrijbewijs maar heb je wel een brommer? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je brommerverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier