Voordelige motor verzekering

Vergelijk verschillende verzekeraars voor de beste verzekering met de voordeligste premie!

Motorverzekering verplicht!

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben voor een motor voordat je op de weg mag. Naast de verplichte WA dekking, kun je je motor verzekeren met uitgebreidere en aanvullende dekkingen. Hiervan loopt de dekking van de verplichte WA dekking tot de meest uitgebreide allrisk dekking. Ook is het mogelijk om hierbij aanvullende dekkingen af te sluiten. Zowel de verplichte basisdekking als de aanvullende dekkingen komen verderop deze pagina uitgebreid aan bod. Een verplichte WA dekking is er al vanaf €1,83. Je kunt je motor dus al verzekeren vanaf €1,83 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een meer uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Voor een voordelige motor verzekering is het verstandig om een vergelijking te maken. Op deze manier kan je binnen enkele seconden uitvinden wat de voordeligste premie voor jou persoonlijke wensen is. Gelukkig ben je voor een overzichtelijke vergelijking bij het juiste adres. Bij vergelijkdirect.com vergelijken wij verschillende verzekeraars en geven we jou een duidelijk overzicht over de mogelijkheden. Ben je benieuwd wat de voordeligste premie voor jou motor verzekering is, maak dan nu de vergelijking.

voordelige motor verzekering

Voordelige motor verzekering, welke verzekeraar moet ik hebben?

Om achter de voordeligste premie te komen vergelijken wij verschillende verzekeraars. Al de verzekeraars die wij vergelijken in onze vergelijking staan goed aangeschreven in de branche en zijn erg betrouwbaar. Hierdoor krijg je een compleet beeld over wat je mogelijkheden zijn voor jou motor. De verschillende verzekeraars die wij met elkaar vergelijken staan hieronder vermeld:

 • Klaverblad verzekeringen
 • ASR
 • Nationale Nederlanden
 • ANWB
 • Univé
 • OHRA
 • De Goudse verzekeringen
 • Unigarant verzekeringen
 • Quakel Assuradeuren
 • HEMA

De voordelen van een motor verzekering 

Aan een motor verzekering zitten veel verschillende voordelen verbonden. Zo kom je met een motor verzekering niet voor onverwachte kosten te staan en kan je met een gerust hard de weg op. Motorrijden is nou eenmaal een gevaarlijke bezigheid en daarom zit een ongeluk ook in een klein hoekje. Het is hierom ook erg verstandig een motor verzekering af te sluiten en zul je er ook geen spijt van hebben. Bedenk wel goed voordat je een verzekering af gaat sluiten voor welke dekkingen je verzekerd wilt zijn.  

 

De verschillende dekkingen bij een motor verzekering 

Bij het afsluiten van een motor verzekering krijg je de keuze uit verschillende dekkingen. Bedenk voor het afsluiten van een verzekering ook goed voor welke dekkingen je verzekerd wilt zijn. Natuurlijk geldt wel dat hoe meer dekkingen je aankruist hoe hoger de maandelijkse premie zal zijn. De verschillende opties in dekkingen staan hieronder vermeld: 

 

DekkingInformatie
WA

Als motoreigenaar ben je verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Maar waarom is dat eigenlijk? Je bent verplicht om een WA verzekering af te sluiten, omdat de kosten voor de schade die jij aanricht hoog kunnen uitvallen. De overheid wil jou als particulier beschermen tegen te hoge kosten, waardoor jij nog gewoon je leven kan leiden zonder dat er een schuld van een paar ton boven je hoofd hangt. Met deze dekking ben je enkel verzekerd tegen schade aan anderen, schade aan je eigen motor wordt niet vergoed. Daarom is dit een goedkopere motorverzekering

WA+ (beperkt casco)

Met een WA+ (beperkt casco) dekking ben je net wat beter verzekerd dan met een WA dekking. Zo verzekert deze dekking ook het volgende:

 • Diefstal, braak, joyriding
 • Natuurschade
 • Schade door botsingen met dieren
Allrisk (volledig casco)

Met een allrisk motorverzekering profiteer je van alle dekkingen van de WA en WA+ motorverzekeringen. Daarbij ben je verzekerd tegen schade aan je eigen motor. Dit is dan ook geen goedkope motorverzekering, maar wel een uitgebreide! 

Aanvullende dekkingen

Bij een ANWB motorverzekering kun je verschillende aanvullende dekkingen afsluiten:

Nationale Nederlanden autoverzekering aanvullendInformatie
Rechtsbijstand

Met deze aanvullende dekking krijg je juridische bijstand als je materiële- of letselschade hebt na een ongeluk. Met de juridische hulp kun je de schade verhalen op de andere partij.

Opzittendenverzekering

Met een opzittendenverzekering zijn jij en een eventuele medepassagier gedekt tegen kosten die jullie hebben na een ernstig ongeluk. Raak je blijvend invalide, dan ben je tot maximaal €100.000,- gedekt. 

Accessoires tot €2.500

Bij een cascodekking zijn je accessoires tot €500,- standaard meeverzekerd. Je kunt er ook zelf voor kiezen om dit bedrag te verhogen. Je kunt deze dekking bij de ANWB uitbreiden tot wel €2.500,-.

Het kan geen kwaad om één (of beide) van deze aanvullende verzekeringen af te sluiten. Ongeluk zit in een klein hoekje. Overkomt jou een keer iets ergs tijdens het motorrijden, dan ben je blij als je voor maar een paar euro extra per maand de juiste dekkingen hebt afgesloten.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 144 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je motor verzekeren
 • Breid je motorverzekering uit met aanvullende dekking

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals ongevallen opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude motorverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Winterstop dekking
  De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is. Informeer naar de voorwaarden!

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: T. Wolde

Beantwoord door: Vincent Schokker op 29/05/2019

De hoogte van je maandelijkse premie hangt af van een aantal verschillende factoren. Zo kan een premie afhangen van je leeftijd of woonplaats. Ook kan je premie afhangen van de voorkeuren die je hebt. Denk daarom eerst zelf goed na voor welke dekkingen je verzekerd wilt zijn. De mogelijke dekkingen staan in de pagina hierboven vermeld. Door zorgvuldig naar je dekkingen te kijken voorkom je onverwachte kosten! Maak bij ons een gratis vergelijking en vind de beste verzekering met de voordeligste premie! Indien je vragen hebt, neem contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: H. de Waal

Beantwoord door: Vincent Schokker op 29/05/2019

Voor het afsluiten van een motorverzekering ben je niet veel tijd kwijt. Het is binnen enkele minuten gepiept en daarna ben je vrijwel direct verzekerd. Een vergelijking maken is ook binnen enkele minuten gebeurd. Op deze manier verkrijg je een duidelijk overzicht van wat de verschillende verzekeraars aanbieden en welke verzekering het beste bij jou past

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier