Vrije zorgkeuze: wat houdt dat in?

Een vrije zorgkeuze is de vrijheid om te bepalen bij welke zorgaanbieder je aanklopt als je een bepaald soort zorg nodig hebt. Bij een aantal zorgverzekeringen heb je geen vrije zorgkeuze en kun je dus niet bij iedereen terecht. Je bent dan verplicht om naar een zorgaanbieder te gaan waarmee de verzekeraar afspraken heeft gemaakt. Verzekeraars die dit niet aanbieden zijn dan ook vaak goedkoper, omdat zij bepaalde prijsafspraken kunnen maken met de artsen en ziekenhuizen waar zij afspraken mee hebben gemaakt.

Beperkte vrije zorgkeuze of vrije zorgkeuze

Er zijn dus verzekeringen waarbij je een volledige vrije zorgkeuze hebt, deze zullen waarschijnlijk hogere premies hebben dan zorgverzekeraars waarbij dit beperkter is. Een beperkte vrije zorgkeuze wil zeggen dat je wel zelf kunt kiezen bij welke zorgaanbieder je je laat behandelen, maar dat de vergoeding van de zorgverzekeraar lager is als je kiest voor een zorgverlener die niet gecontracteerd is.

Vergelijk jouw zorgverzekering bij Vergelijkdirect.com

Ben je benieuwd wat voor jou de goedkoopste en beste zorgverzekering is? Vergelijk dan nu jouw zorgverzekering met alle andere zorgverzekeringen en krijg de perfecte zorgverzekering die het beste bij jouw wensen en behoeften aansluit! Twijfel niet, vergelijk jouw zorgverzekering bij Vergelijkdirect.com en je bespaart op jaarbasis een hoop geld!