Bereken je premie

Fietsverzekering vergelijkenWerkelijke premies

We werken samen met de verzekeraars om de juiste fietsverzekeringen premies te kunnen tonen.

Snel en begrijpelijk

Binnen 5 minuten weet jij welke fietsverzekering bij jou past. Vul in, vergelijk en sluit af.

Betrouwbaar

We zijn in het bezit van een AFM vergunning en zijn aangesloten bij KiFid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.

Is een fietsverzekering verplicht in Nederland?

Een fietsverzekering is wettelijk niet verplicht in Nederland, maar wel handig! Vandaag de dag worden er in Nederland enorm veel fietsen gestolen, zelfs fietsen die keurig op slot staan! Dagelijks worden er 311 fietsen gestolen, waarin Groningen koploper is met 17.2 incidenten per duizend inwoners. Met de introductie van de E-bike is de prijs van een gemiddelde fiets ook flink gestegen, waardoor de schade die ontstaat door diefstal flink kan oplopen! Het is natuurlijk zonde om wel een hele mooie en hele dure fiets aan te schaffen, maar deze niet goed te verzekeren. Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van fietsverzekeringen actief in Nederland. Wij begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, Vergelijkdirect.com heeft er dan ook voor gezorgd dat deze verzekeringen voor jou op een rijtje zijn gezet zodat je een eerlijke vergelijking kunt maken!

 

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een fietsverzekering?

Niet iedere fietsverzekering is hetzelfde. Bij de ene verzekering wordt alleen schade vergoed, bij de andere verzekeraar wordt bijvoorbeeld ook diefstal en rechtsbijstand vergoed. Om een eerlijke vergelijking te maken moet je dus niet alleen kijken naar de prijs, maar ook naar het aanbod van de verzekering voor die prijs. Uiteraard zit er ook weer verschil per verzekeraar in de diefstal, schade of rechtsbijstandverzekeringen die aangeboden worden. Sommige hanteren een eigen risico van €25,- de ander vraagt een eigen risico van bijvoorbeeld 10% per claim. Het is dan ook belangrijk dat je goed oplet welke voorwaarden er aan een verzekering zitten.

 

Wat is er allemaal te verzekeren?

Schade

Het is mogelijk dat iemand heeft geprobeerd om je fiets te stelen, of je hebt simpelweg een ongeluk gehad met de fiets. In beide gevallen is er sprake van schade welke vergoed moet worden. Met een schadeverzekering is het mogelijk om de schade (gedeeltelijk) vergoed te krijgen van de verzekeraar. Uiteraard verschillen de regels rondom de vergoeding en eigen bijdrage per verzekeraar. Het is dan ook belangrijk dat je goed naar de voorwaarden kijkt en voor je zelf beslist welk pakket het beste bij u past! 

Diefstal

Onder de diefstal verzekering wordt verstaan dat de aanschafwaarde van de fiets wordt vergoed. Per verzekeraar verschilt de periode waarin de aanschafwaarde wordt vergoed en vanaf wanneer er afschrijving wordt gerekend. Na een bepaalde periode, deze verschilt per verzekeraar! wordt de aankoopwaarde minus de afschrijving aan je uitgekeerd, ook hier moet je rekening mee houden als je deze verzekeringen met elkaar vergelijkt.

Rechtsbijstand

Sommige verzekeraars bieden binnen de fietsverzekering ook de mogelijkheid tot rechtsbijstand. Mocht je in de problemen komen door een ongeval, dan helpt de verzekeraar jou bij het verhalen van de schade. Het is zelfs mogelijk om bij sommige verzekeraars een uitkering te krijgen bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met je fiets.

 

Vergelijkdirect.com heeft de meeste fietsverzekeringen voor je uitgezocht en overzichtelijk weergegeven op haar pagina. Het is voor jou zo eenvoudig mogelijk gemaakt om een eerlijke vergelijking tussen de fietsverzekeringen te maken doordat wij al naar de meeste voorwaarden hebben gekeken voor jou! Uiteraard moet je er zelf ook goed opletten dat je de verzekering kiest die het beste bij je past.

 

 Vergelijk mijn fietsverzekering

 

Hoe vergelijken wij?

Via de vergelijkingstool van Vergelijkdirect.com kunt u verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede vergelijking te kunnen doen dient u een aantal gegevens in te voeren. Op basis van deze gegevens tonen wij de verzekeringen die hier aan voldoen. U kunt via deze vergelijkingstool geen verzekering afsluiten, hiervoor kunt u terecht bij de aanbieder. Gedurende de looptijd van het product is de verzekeraar uw aanspreekpunt bijvoorbeeld in het geval van schade.

Vergelijkdirect.com probeert een zo gebruiksvriendelijk mogelijk vergelijker te bieden. Voor statistische doeleinden worden acties opgeslagen. Dit gebeurt volledig anoniem. Data kan gedeeld worden met derden.

In deze vergelijking voor reisverzekeringen vergelijken wij niet de verzekeringen van alle verzekeraars. Wij vergelijken de verzekeringen van de verzekeraars waarmee wij een samenwerking hebben. Dit kan direct of via een affiliate netwerk. Van deze verzekeraars halen wij actuele prijsinformatie op via een professionele dataleverancier of via onze eigen database.

Via onze vergelijkers kunt u zelf uw persoonlijke premie berekenen. De prijzen die worden getoond zijn gebaseerd op de vragen die u heeft ingevuld. De antwoorden op de vragen worden in onze database opgeslagen en hierop maken wij een berekening. Deze bepaalt welke verzekeraars een verzekering aanbieden en welke prijs zij voor die polis vragen. De verzekeringen hebben allemaal de door jou gekozen dekkingen. Het is mogelijk dat de verzekeringen op andere punten van elkaar verschillen. Controleer de werkelijke dekking van uw verzekering altijd bij de verzekeraar zelf voordat u een verzekering afsluit. Aan deze vergelijking kan op geen enkele manier rechten worden ontleend. De prijzen op de website van de verzekeraar zijn te allen tijde leidend.

Wanneer u via onze vergelijker een verzekering bij een van de genoemde aanbieders afsluit, ontvangt Vergelijkdirect.com hiervoor een eenmalige commissie van de verzekeraar of intermediair. Als u geen product afsluit, ontvangt Vergelijkdirect.com geen vergoeding. De vergoedingen verschillen per verzekeraar of intermediair. De hoogte van de vergoeding heeft geen invloed op de plaats in de vergelijking. Als blijkt dat bezoekers bij een bepaalde verzekeraar of intermediair weinig tot geen polissen afsluiten, dan kan Vergelijkdirect.com besluiten het aanbod in de vergelijker aan te passen.