Motorverzekeringen vergelijken in 2023 | Vergelijkdirect
 • Vergelijk meer dan 11 motorverzekeringen
 • Direct verzekerd de weg op!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp 035-6857888

Wij werken samen met:

Motorverzekering vergelijken? Zo werkt 't!

Je motorverzekering vergelijken is gemakkelijker dan je denkt! Vul het formulier in, kies je dekking en bekijk de motorverzekeringen die bij je passen! Ook leggen we je graag alle andere dingen uit die je wilt weten bij het afsluiten van een motorverzekering. Onder andere wat dit kost, welke dekkingen er zijn en of je je kan verzekeren zonder rijbewijs. Bekijk hieronder alle informatie en kies zo dé motorverzekering die bij jou past.

Ga gelijk naar

Waarom Vergelijkdirect.com?

Waanzinnige service, laagste prijs!

Dit zie je echt nergens anders. Daarom kiezen meer dan 74.000 klanten voor Vergelijkdirect.com

 • Top service

  Wij kennen geen telefoonmenu's of wachtmuziekjes. Je krijgt direct iemand aan de lijn om je te helpen!

  Ervaar de voordelen
 • Altijd lage prijs

  Wij vergelijken online meer dan 100 producten voor jou zodat jij altijd de laagst mogelijke prijs betaald.

  Ervaar de voordelen
 • Super snel

  Altijd binnen 1 werkdag een reactie op je vragen. Ook bij moeilijke vragen, schades of andere problemen.

  Ervaar de voordelen
 • Tevreden klanten

  Meer dan 74.000 klanten gingen je voor. Zij geven ons een gemiddelde beoordeling van meer dan 4 sterren.

  Ervaar de voordelen

Klantbeoordelingen

Geef jij ons ook 5 sterren?

Onze klanten waarderen ons gemiddeld met bijna 5 sterren. Dat doen zij omdat wij je gewoon snel en goed helpen. Bekijk zelf de laatste beoordelingen maar!

515 beoordelingen

Bekijken
 • 21.09.2023

  Snel, vriendelijk en deskundig

  Super goed geholpen bij afsluiten verzekering. Wat fijn. Geen uren aan de telefoon ! Maar meteen een deskundige aan de lijn. Ook de website is duidelijk maar mocht je hulp nodig hebben dan zijn ze bereikbaar.

  Frans, Bladel
 • 14.08.2023

  Goede site, snelle afhandeling, goed bereikbaar

  Had wat problemen met het aanvragen van een brommobiel verzekering. Was op het verkeerde been gezet omdat veel verzekeraars alleen nog maar WA mogelijkheid aanboden. Echter via deze aanbieder prima geregeld en voor een redelijke premie. Telefonisch en per mail snel bereikbaar of antwoord, per email ook in het weekend. Komen zeer behulpzaam over.

  Ruud, Elspeet
 • 09.07.2023

  Goed en snel

  Goede ervaring, snel kunnen vinden wat ik nodig had.

  Rob, Oisterwijk

Transparant, eerlijk & betrouwbare motorverzekeraars!

Hoe vergelijken wij motorverzekeringen?

We leggen je graag uit hoe wij onze motorverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo weet je precies hoe 't werkt!

Kies zelf de dekking die bij je past!

Beschikbare dekkingen motorverzekering

WA, WA+ of allrisk is altijd uit te breiden met aanvullende dekkingen!

Dekkingen

Er zijn verschillende dekkingen die je kunt kiezen. De Wettelijke Aansprakelijkheid dekking is verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je aan andere weggebruikers toebrengt. In plaats van WA kun je ook kiezen voor WA+ of Allrisk. Hoe de dekkingen werken kun je hieronder lezen. Naast de standaard dekkingen kun je aanvullende dekkingen afsluiten. Voor de meeste motoren kun je kiezen voor een ongevallenverzekering- en een schadeverzekering voor opzittenden, verhaalsrechtsbijstand en pechhulp. Let op! Bij de verschillende verzekeringen voor opzittenden verzeker je niet alleen je passagiers maar ook jezelf als bestuurder tegen letselschade! Ook als het je eigen schuld is.

WA verzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan anderen toebrengt. Het dekt dus geen schade aan je eigen motor. Hiervoor moet je een uitgebreidere verzekering afsluiten.

WA beperkt casco (WA+)

De WA beperkt casco (ook WA+ genoemd) motorverzekering dekt naast schade aan anderen ook andere type schades. Bijvoorbeeld in geval van (poging tot) diefstal, schade door storm, brand en natuurgeweld. De WA+ motorverzekering is vaak iets duurder dan de WA verzekering. Wil je weten wat jij gaat betalen? Start dan snel met vergelijken!

Allrisk

De Allrisk dekking is de meest complete verzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Je hebt namelijk ook dezelfde dekking als bij WA+ maar daarnaast ook schades die je per ongeluk zelf veroorzaakt aan je eigen motor. Overweeg je je motor allrisk te verzekeren? Start dan snel met vergelijken!

Aanvullende dekkingen motorverzekering

Voor een motorverzekering kun je verschillende aanvullende dekkingen afsluiten. Hieronder leggen we uit welke mogelijkheden je hebt.

Schade Verzekeringen Opzittenden

Deze dekking vergoedt zowel de materiële schade als letselschade. De schade wordt vergoed voor de bestuurder en de bijrijder.

Ongevallen Verzekering Opzittenden

Deze dekking is te vergelijken met de Schade Verzekeringen Opzittenden. Het verschil is dat er bij deze dekking een eenmalig vast bedrag wordt uitgekeerd als jij en/of je bijrijder invaliditeit oploopt. Of erger, als iemand komt te overlijden.

Rechtsbijstand

Hierbij krijg je juridische hulp bij schadegevallen waar niet meteen duidelijk is wie de schade moet vergoeden.

Pechhulp:

[ninja_tables id="8377"]

Meeverzekeren accessoires

Hiermee verzeker je accessoires zoals een helm of motorkleding. Ook navigatiesystemen en zadeltassen vallen hier vaak onder.

Oorzaak schade Oorzaak WA verzekering WA Beperkt casco (WA+) WA+ Allrisk
Schade aan anderen
Diefstal en inbraak
Brand, storm en natuur
Ruitschade
Eigen schuld

Weet waar je aan toe bent voordat je een motorverzekering afsluit!

Tips vergelijken motorverzekering

Verzeker je de juiste waarde? Begrijp je de dekkingen die er zijn? Lees onderstaande tips om je motor in één keer goed te verzekeren!

 • Juiste waarde motor verzekeren

  Cataloguswaarde, nieuwwaarde, dagwaarde.. Welk bedrag verzeker je nu eigenlijk? Is je motor nieuw? Dan verzeker je in het eerste jaar de nieuwwaarde. Je kunt dit eventueel verlengen met een nieuwwaardegarantie. Is je motor ouder dan 1 jaar en wil je hem nu gaan verzekeren? Dan geldt standaard de dagwaarde. Heb je een aankoopbewijs van een officiële motorhandelaar? Dan kun je de aanschafwaarde tot 3 jaar verzekeren!

 • Grotere kans op letselschade

  Bepaal van te voren hoe je je motor wilt verzekeren en denk na over aanvullende dekkingen! Zo adviseren wij in elk geval altijd een schadeverzekering voor opzittenden en verhaalsrechtsbijstand. Met een schadeverzekering voor opzittenden verzeker je jezelf als bestuurder en je passagier tegen letselschade!

 • Slim de hoogste no-claim korting

  Ga voor de hoogste no-claim korting. Wij verzekeren graag al je voertuigen op 1 polisblad zodat je altijd profiteert van de laagst mogelijke premie.

 • Korting op andere verzekeringen

  Combineer al je andere verzekeringen met je motorverzekering en ontvang tot wel 25% extra korting op al je verzekeringen. We leggen je graag vrijblijvend uit hoe dit werkt!

Lees nog meer tips over het verzekeren van je motor

Extra info over motorverzekeringen

Wij vergelijken motorverzekeringen van verschillende verzekeraars, weten waar je op kunt letten en informeren je graag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van motorverzekeringen!

Dit wilden anderen graag weten

Veelgestelde vragen motorverzekeringen

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. We antwoorden binnen 1 werkdag en tonen je vraag en ons antwoord hieronder. Zo helpen we ook andere mensen!

Research

Voor elk type motor de beste motorverzekering

Onze motorverzekering vergelijker is geschikt voor alle typen motoren, nieuwe en gebruikt! Ook verzekeren wij motoren met waardes van €1,- tot €100.000,-, van gewone motor, quad, trike en MP3’s. Het maakt niet uit of je een hele nieuwe, een tweedehands of een oude motor (oldtimer) hebt. We verzekeren nagenoeg alles met een kenteken!

Oldtimer verzekeren

Oldtimermotors zijn vaak dure motors. Daardoor hebben ze een grote kans om gestolen te worden. Dit zou zonde zijn. Wanneer een motor precies in aanmerking komt voor een oldtimer verzekering kan per verzekeraar verschillen. Vaak ligt de leeftijd van de motor rond de twintig jaar en ouder. Aangezien oldtimers ouder zijn, worden deze minder vaak gebruikt dan gewone motoren. Net als bij een normale motorverzekering heb je bij een oldtimer verzekering ook de keuze uit verschillende dekkingen.
Bij een gewone motorverzekering zijn deelnames aan toer- en puzzelritten vaak niet meeverzekerd. Bij een oldtimer motorverzekering is dit anders. Na je oldtimer verzekeren hoef je niet bang te zijn dat je motor schade oploopt bij het rijden van toer- en puzzelritten. Opgelopen schade wordt dan namelijk vergoed door de meeste verzekeraars.
Een oldtimer motorverzekering vergelijken doe je natuurlijk bij ons!

125cc motorverzekering

Een lichtgewicht motor is een motor met maximaal 125cc. Het maximale vermogen is 11 kilowatt. Daarbij komt kijken dat deze motor een gewichtsverhouding van minder dan 0,1kw per kg massa mag hebben. Een lichtgewicht motor is een goed begin voor het motorrijden. Je hebt hiervoor een A1 rijbewijs nodig. Natuurlijk kun je ook 125cc motorverzekeringen bij ons vergelijken!

A1 rijbewijs

Het rijbewijs A1 is dus verplicht voor een lichtgewicht motor. Je kan al beginnen met het halen van je dit rijbewijs als je 17 jaar bent. Je kan namelijk vanaf dan theorie-examen doen en beginnen met motorrijlessen. Naast een theorie-examen moet je een praktijkexamen voertuigbeheersing behalen. Net als een praktijkexamen verkeersdeelname. Deze twee praktijkexamens kan je vanaf je 18e halen. Ben je voor allebei geslaagd? Dan ben je klaar om de weg op te gaan!

Motor zonder rijbewijs verzekeren

Heb je net een fantastische nieuwe motor gekocht, maar heb je nog geen rijbewijs? Dan is het wel de bedoeling dat je een motorverzekering afsluit. Je motor verzekeren is namelijk verplicht, ook zonder rijbewijs. Niet alle verzekeraars verzekeren je motor wanneer je geen rijbewijs hebt voor je motor. Toch zijn er mogelijkheden.

Mogelijkheden verzekering zonder rijbewijs

Voldoe je aan onderstaande punten? Neem dan contact met ons op.

 • Je verklaart niet te rijden zonder rijbewijs. Ook laat je niemand anders op je motor rijden. Doe je dit toch? Dan riskeer je een hoge boete. Veroorzaak je schade terwijl je zonder rijbewijs op je motor rijdt? Dan zal je verzekeraar niets uitkeren. Natuurlijk kun je na het behalen van je rijbewijs direct de weg op!
 • Je bent minimaal 18 jaar oud op het moment dat je bij ons een motorverzekering zonder rijbewijs wilt afsluiten.

Wij gaan vrijblijvend op zoek naar de motorverzekering die past bij jouw motor en wensen. Ga je akkoord met je gekozen dekking en de voorwaarden? Dan kunnen we je motor zonder rijbewijs verzekeren. Vaak hebben we binnen 48 uur resultaat en melden we je motor WAM verzekerd aan bij het RDW.

Let op: je mag niet op de motor rijden! Wel kunnen we uitzonderingen maken voor motorrijles. Je bent dan WA verzekerd tijdens je lessen. Hiervoor dien je altijd contact met ons op te nemen. Dan kunnen we dit duidelijk op je polis vermelden. Wanneer je je rijbewijs hebt behaald, moeten we de clausule ook weer van je polis verwijderen. Neem ook hiervoor contact met ons op!

Kosten van je motorverzekering

Naast de verplichte WA dekking, kun je je motor verzekeren met uitgebreidere en aanvullende dekkingen. Maar wat kost een motorverzekering precies? Een verplichte WA dekking is er al vanaf €1,83 per maand. De maandelijkse premie wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. Deze factoren zijn: je leeftijd en woonplaats, het soort en type motor, bouwjaar van de motor en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Daarnaast maakt het natuurlijk uit welke basisdekking je kiest. Ook speelt het mee welke en hoeveel aanvullende verzekeringen je afsluit. De kosten ontdek je wanneer je motorverzekeringen vergelijkt. De premies van een motorverzekering vergelijken doe je ook bij ons.

Goedkope motorverzekering

Een motor ben je verplicht te verzekeren, maar dan wil je natuurlijk wel een goedkope motorverzekering afsluiten. Check of je bij je huidige verzekering je motor onder dezelfde no-claimkorting mag verzekeren. Dit scheelt veel geld!
Daarnaast is een goedkopere motor met minder vermogen goedkoper in de verzekering. Ook kun je bij sommige verzekeraars gebruikmaken van de winterstopkorting. Bekijk ook of je wel alle dekkingen nodig hebt. Met onze vergelijker kun je ieder jaar kijken waar jij de laagste premie betaalt.

Voordelige motorverzekering

Voor een voordelige motorverzekering is het verstandig om een vergelijking te maken. Op deze manier kun je binnen enkele seconden uitvinden wat de voordeligste motorverzekering voor jou is. Voor een overzichtelijke vergelijking ben je bij ons aan het juiste adres.

Winterstop motor

Ook als je motor in de winter een aantal maanden stil in de schuur staat ben je alsnog verplicht om een motorverzekering te hebben. Wel zijn er vaak verschillende kortingen beschikbaar als je motor tussen een bepaalde tijd stil staat. Deze kortingen worden wintertarieven genoemd en zijn bedoelt om je kosten voor je motorverzekering laag te houden. De korting kan oplopen tot wel 15%.
Deze winterstop kan je een korting van 10 tot 15 procent krijgen op je premie. Een winterstop houdt in dat als je de keuze maakt niet op je motor te rijden in de winterperiode. Ook moet de motor keurig geparkeerd staat in een (overdekte) stalling. Alle overige dekkingen in deze periode blijven wel gewoon van kracht.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren bouw je op door een jaar lang geen schade te claimen bij je verzekeraar. Ieder jaar dat je geen schade claimt, beloont de verzekeraar met extra “no-claim” korting. Dit kan oplopen tot wel 80%. Dat is natuurlijk een enorme besparing op je premie! Verzekeraars melden via het polisblad hoeveel schadevrije jaren je hebt. Deze jaren blijven drie jaar geldig. Dus als je langer dan drie jaar geen verzekering hebt, vervallen je schadevrije jaren.

No-claim korting

Helaas kun je niet de schadevrije jaren van je auto meenemen naar je motor. Dit is alleen mogelijk wanneer je de auto verkoopt en alleen de motor verzekert. Wat wél mogelijk is, is dat je de “no-claim korting” die hoort bij jouw aantal schadevrije jaren voor je auto, ook op de premie voor je motor kunt krijgen. Als je dus 60% korting hebt opgebouwd voor je auto, dan kun je met 0 schadevrije jaren toch 60% korting krijgen op de premie van je motorverzekering. “No-claim korting” schadevrije jaren meenemen is dus wel mogelijk!
Wij kunnen de schadevrije jaren die je op je lopende autoverzekering hebt opgebouwd in veel gevallen combineren met een motorverzekering. Je krijgt dan net als bij je autoverzekering een korting op je motorverzekering!

Premie berekenen

Wil je zelf de premie voor jouw motorverzekering bij verschillende verzekeraars berekenen? Start dan met het motorverzekering vergelijken!

Beste motorverzekering voor mij

Bij verzekeringen is het moeilijk te bepalen wat nou echt de beste verzekering is. De beste motorverzekering is voor ieder mens anders. Omdat je niet simpelweg kan zeggen wat de beste motorverzekering is. De ene persoon vindt een goedkope verzekering het beste. De ander vindt een verzekering die zoveel mogelijk dekt het beste. Daarom raden we je aan om verschillende motorverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Motorverzekering vergelijken

Een allrisk motorverzekering vergelijken? Je motorfiets verzekering vergelijken doe je dus bij ons! Check ook altijd even de voorwaarden per verzekeraar. Zo moet je de motor bij bepaalde verzekeringen op slot zetten met een goedgekeurd ART slot. Sommige verzekeraars bieden 10% korting op je maandelijkse premie als je jouw motor in de winterstop plaatst! We raden aan om altijd te blijven vergelijken. Voorwaarden kunnen namelijk veranderen.

Direct motor verzekeren

Na het vergelijken van je motorverzekering kun je via onze website direct jouw online motorverzekering afsluiten. Je bent vaak direct verzekerd. Zo kun je snel een motorverzekering afsluiten. Je ontvangt dan per e-mail je polisblad en het verzekeringsbewijs (groene kaart). Na het vergelijken, direct online afsluiten en het ontvangen van je verzekeringsbewijs kun je direct verzekerd de weg op. Handig als je bijvoorbeeld je motor net gekocht hebt en naar huis wilt rijden! Kom je er niet uit of heb je andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag.

Onze blogposts

Wellicht vind jij dit ook belangrijk!

We houden je graag op de hoogte op het gebied van verzekeringen, leningen, energiecontracten en diverse abonnementen.

 • Zes tips voor het afsluiten van een inboedelverzekering

  author's photo
  Laura
  25.05.2023

  De spullen in je huis zijn je veel waard. Het maakt namelijk van je huis een thuis. Je meubels, laptop, bril en andere losse spullen in je woning worden inboedel genoemd. In geval van brand, lekkage of diefstal kunnen jouw spullen schade oplopen. Daarom is het aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten. Maar waar moet je dan op letten? En welke verzekering past het beste bij jou? We geven je zes tips! 1. Combineer met je opstalverzekering

 • Vijf tips voor het afsluiten van je reisverzekering

  author's photo
  Laura
  23.05.2023

  Ga je op reis? Wat een fijn vooruitzicht! Van die vakantie wil je optimaal kunnen genieten zonder gedoe. Ook als je op zakenreis of studiereis gaat. Een reisverzekering sluit je af om op reis verzekerd te zijn van hulp. Bijvoorbeeld in geval van een ongeluk, ziekte of verlies van je bagage. Ook wanneer je de vakantie eerder moet afbreken als er iets met familie gebeurt, is een reisverzekering heel handig. Je kunt dan een deel van de reissom terugkrijgen. Als

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


[wpforms id="9906" title="false" description="false"]

Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier