Motorverzekering vergelijken?

Vergelijk verschillende motorverzekeringen via Vergelijkdirect.com!

 • Vergelijk meer dan 11 motorverzekeringen
 • Direct verzekerd de weg op!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp 035-6857888

Vergelijk en kies de juiste motorverzekering

Je motorverzekering vergelijken is gemakkelijker dan je denkt! Vul het formulier in, kies je dekking en bekijk de motorverzekeringen die bij je passen! Ook leggen we je graag alle andere dingen uit die je wilt weten bij het afsluiten van een motorverzekering. Onder andere wat dit kost, welke dekkingen er zijn en of je je kan verzekeren zonder rijbewijs. Bekijk hieronder alle informatie en kies zo dé motorverzekering die bij jou past.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Motorverzekering vergelijken

Om motorverzekeringen te vergelijken, ben je bij ons aan het juiste adres. Er zijn al veel verzekeraars die we mee hebben genomen in onze vergelijker. Denk hierbij aan Klaverblad, a.s.r., Nationale Nederland, etc. Deze vergelijker hebben we gemaakt zodat jij snel en online verzekeraars met elkaar kunt vergelijken op basis van premie, dekking en voorwaarden. Je kunt niet alleen een vergelijking maken voor verzekeringen voor nieuwe motoren, maar ook voor tweedehands motoren. Of wanneer je een A2, A1 of A rijbewijs hebt. Ook een verzekering voor een oldtimer of 125cc motor kun je bij ons vergelijken. Kortom, om een perfecte keuze te maken voor jouw motorverzekering helpen wij je graag op weg!

Bekijk meer

Dekkingen motorverzekering

Voor een motorverzekering kun je verschillende dekkingen afsluiten. Je bent verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten, maar je kunt ook kiezen voor WA+ of allrisk. Met WA+ en allrisk ben je bijvoorbeeld ook verzekerd tegen diefstal. En sommige dekkingen bieden ook standaard pechhulp. Het is dus belangrijk om goed te overwegen welke verzekering jij wil en nodig hebt. Naast de basisdekkingen zijn er ook nog verschillende aanvullende dekkingen. Deze zijn niet verplicht, maar het zorgt er wel voor dat je beter verzekerd bent.

Bekijk meer

Kosten motorverzekering

De kosten van een motorverzekering zullen voor iedereen anders zijn. Iedereen stelt namelijk andere eisen aan een motorverzekering. Maar dat je een zo goedkoop mogelijke verzekering wil, is logisch. We leggen je daarom graag uit waar je kosten op kunt besparen en hoe je een voordelige motorverzekering vindt.

Bekijk meer

Lees alles over motorverzekeringen

Motorverzekering vergelijken op premie, dekking en voorwaarden!

Vergelijk je op onze website je motorverzekering? Dan vergelijk je meerdere verzekeringen tot in detail. We vergelijken op basis van premie, dekking en voorwaarden. Zo zie je per verzekeraar wat de verschillen zijn bij jouw gewenste dekking. Je vergelijkt geen appels met peren. Maar precies die motorverzekering die je zoekt.

Welke motorverzekeringen vergelijken wij?

Natuurlijk willen we alle motorverzekeringen vergelijken. Echter zijn wij afhankelijk van verzekeraars. We letten op hun premies, voorwaarden en dekkingen. Wanneer deze met ons worden gedeeld, nemen wij ze op in onze vergelijker! Deze verzekeraars doen al met ons mee:

 • Klaverblad
 • a.s.r.
 • Nationale Nederlanden
 • Univé
 • OHRA
 • Unigarant
 • HEMA
 • Avéro Achmea
 • Centraal Beheer

Verzekering vergelijken voor nieuwe en tweedehands motoren

Net als bij een autoverzekering kun je een motorverzekering vergelijken. Ook kun je verzekeringen afsluiten voor een nieuwe of gebruikte motorfiets. Een motorverzekering sluit je af op basis van verschillende punten. Namelijk je kenteken, schadevrije jaren en je postcode. Maar ook het aantal jaarlijkse kilometers en je gewenste dekking. Heb je een motor gevonden? Dan kun je je motor direct verzekeren via onze online vergelijker.

A, A1 en A2 rijbewijs

Met je A2-rijbewijs kun jij je motor verzekeren. Deze mag dan maximaal 35kw-47pk hebben. Bij het vergelijken houden wij rekening met vermogen en acceptatie van verzekeraars. Hierdoor weten we op basis van je kenteken vooraf welke verzekeraar je waarschijnlijk als klant accepteert. Ook bij motorrijbewijzen A1 en A hebben we dit voor je uitgezocht. Dit hebben we ook voor aanvullende dekkingen gedaan. Zo kun je zelf je motorverzekering op maat samenstellen!

Dekkingen

Er zijn verschillende dekkingen die je kunt kiezen. De Wettelijke Aansprakelijkheid dekking is verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je aan andere weggebruikers toebrengt. In plaats van WA kun je ook kiezen voor WA+ of Allrisk.
Tijdens het motorverzekering vergelijken houden we rekening met de verschillende dekkingen. Hieronder kun je gemakkelijk zien welke schades binnen de verschillende dekkingen vallen.

WA verzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan anderen toebrengt. Het dekt dus geen schade aan je eigen motor. Hiervoor moet je een uitgebreidere verzekering afsluiten.

WA beperkt casco (WA+)

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan anderen ook veelvoorkomende schades. Bijvoorbeeld schade door storm en brand. Krijg je door een ongeval schade aan je motor? Dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Allrisk

De Allrisk dekking is de meest uitgebreide verzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Ook ben je verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, is het verstandig om deze motorverzekering allrisk af te sluiten. Maar let op, de allrisk motorverzekering keert geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of gebruik van verboden middelen. Hierbij moet je denken aan drugs of drank.

Verzekeren tegen diefstal

Bij de WA-dekking is diefstal niet meeverzekerd. Deze dekking legt alleen zijn focus op schade aan anderen. Bij de beperkt casco dekking is diefstal wel inbegrepen. Wanneer je dus je motor wil verzekeren tegen diefstal, moet je minimaal een beperkt casco afsluiten. Bij een allriskverzekering is diefstal ook meeverzekerd. Je bent dan beter verzekerd dan bij beperkt casco. Maar met een diefstaldekking word je misschien makkelijker. Zet je je motor bijvoorbeeld nog wel op slot? Daarom willen verzekeraars ook zekerheid vanaf jouw kant. Er zijn dus per verzekeraar verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen wil je verzekerd zijn voor diefstal. Je moet bijvoorbeeld een ART goedgekeurd slot hebben.

Een andere voorwaarde die vaak voorkomt, is dat je motor meerdere dagen vermist moet zijn. Als je motor bijvoorbeeld pas een dag weg is, dan heb je nog geen recht op vergoeding. Pas na 30 dagen heb je hier recht op. Binnen deze tijd kan het namelijkzijn dat de politie jouw motor vindt. Het verzoek voor vergoeding was dan helemaal niet nodig geweest. Of het verzoek moet worden aangepast bij een motor die met schade wordt teruggevonden. Een motorverzekering met diefstaldekking (WA+ of Allrisk) dekt namelijk wel de vervolgschade die door (een poging tot) diefstal is ontstaan.

Motorverzekering met pechhulp

Bij veel motorverzekeringen kun je na een ongeluk hulp verwachten. Meestal is dit in de vorm van het vervoer van jou en je motor. Sommige motorverzekeringen bieden je hulp in Nederland aan. Andere motorverzekeringen bieden ook hulp in het buitenland. Wanneer je hulp wilt voor noodreparaties, moet je vaak een aanvullende dekking afsluiten. Hierbij moet je ook nog opletten. Niet elke motorverzekering biedt namelijk de dekking pechhulp aan. Ook niet als aanvullende dekking. Daarnaast kun je een motorverzekering met pechhulp in verschillende vormen afsluiten. Sommige motorverzekeringen activeren automatisch de pechhulp dekking als je een allrisk dekking afsluit. Bij andere motorverzekeringen is het enkel mogelijk als aanvullende dekking. Hier kom je achter tijdens het motorverzekering vergelijken. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet wat van toepassing is bij welke verzekeraar:

DekkingenNoodvervoerPechhulp
ANWB

Als aanvullende dekking

ASR

Als aanvullende dekking

Europeesche

 ✓

Standaard bij WA+ en allrisk

Delta Lloyd

 ✓

Enkel buiten Nederland

De Goudse

 ✓

 Niet mogelijk

FBTO

 ✓

 Niet mogelijk

HEMA

 ✓

 Als aanvullende dekking 

Klaverblad

 ✓

 Enkel bij allrisk

Nationale Nederlanden

 ✓

 Enkel bij allrisk

Unigarant

 ✓

 Enkel bij allrisk

OHRA

 ✓

Niet mogelijk 

Reaal

 ✓

Niet mogelijk 

Univé

 ✓

Als aanvullende dekking

Verschillen

Als motorrijder moet je goed opletten wat je precies vergoed krijgt bij pechhulp. Bij de ene motorverzekering profiteer je van pechhulp met noodreparaties. De andere motorverzekering biedt alleen vervoer van je motor en bagage. Voor elke verzekering kun je de verzekeringskaart raadplegen. Hierop staat wat van toepassing is. Wil je precies weten wat en wanneer er vergoed wordt? Lees dan de polisvoorwaarden.

Aanvullende dekkingen motorverzekering

Voor een motorverzekering kun je verschillende aanvullende dekkingen afsluiten. Hieronder leggen we er een aantal uit.

 • Schade Verzekeringen Opzittenden: Deze dekking vergoedt zowel de materiële schade als letselschade. De schade wordt vergoed voor de bestuurder en de bijrijder.
 • Ongevallen Verzekering Opzittenden: Deze dekking is te vergelijken met de Schade Verzekeringen Opzittenden. Het verschil is dat er bij deze dekking een eenmalig vast bedrag wordt uitgekeerd als jij en/of je bijrijder invadiliteit oploopt. Of erger, als iemand komt te overlijden.
 • Rechtsbijstand: Hierbij krijg je juridische hulp bij schadegevallen waar niet meteen duidelijk is wie de schade moet vergoeden.
 • Meeverzekeren accessoires: Hiermee verzeker je accessoires zoals een helm of motorkleding. Ook navigatiesystemen en zadeltassen vallen hier vaak onder.

Oldtimer verzekeren

Oldtimermotors zijn vaak dure motors. Daardoor hebben ze een grote kans om gestolen te worden. Dit zou zonde zijn. Wanneer een motor precies in aanmerking komt voor een oldtimer verzekering kan per verzekeraar verschillen. Vaak ligt de leeftijd van de motor rond de twintig jaar en ouder. Aangezien oldtimers ouder zijn, worden deze minder vaak gebruikt dan gewone motoren. Net als bij een normale motorverzekering heb je bij een oldtimer verzekering ook de keuze uit verschillende dekkingen.
Bij een gewone motorverzekering zijn deelnames aan toer- en puzzelritten vaak niet meeverzekerd. Bij een oldtimer motorverzekering is dit anders. Na je oldtimer verzekeren hoef je niet bang te zijn dat je motor schade oploopt bij het rijden van toer- en puzzelritten. Opgelopen schade wordt dan namelijk vergoed door de meeste verzekeraars.
Een oldtimer motorverzekering vergelijken doe je natuurlijk bij ons!

125cc motorverzekering

Een lichtgewicht motor is een motor met maximaal 125cc. Het maximale vermogen is 11 kilowatt. Daarbij komt kijken dat deze motor een gewichtsverhouding van minder dan 0,1kw per kg massa mag hebben. Een lichtgewicht motor is een goed begin voor het motorrijden. Je hebt hiervoor een A1 rijbewijs nodig. Natuurlijk kun je ook 125cc motorverzekeringen bij ons vergelijken!

A1 rijbewijs

Het rijbewijs A1 is dus verplicht voor een lichtgewicht motor. Je kan al beginnen met het halen van je dit rijbewijs als je 17 jaar bent. Je kan namelijk vanaf dan theorie-examen doen en beginnen met motorrijlessen. Naast een theorie-examen moet je een praktijkexamen voertuigbeheersing behalen. Net als een praktijkexamen verkeersdeelname. Deze twee praktijkexamens kan je vanaf je 18e halen. Ben je voor allebei geslaagd? Dan ben je klaar om de weg op te gaan!

Motor zonder rijbewijs verzekeren

Heb je net een fantastische nieuwe motor gekocht, maar heb je nog geen rijbewijs? Dan is het wel de bedoeling dat je een motorverzekering afsluit. Je motor verzekeren is namelijk verplicht, ook zonder rijbewijs. Niet alle verzekeraars verzekeren je motor wanneer je geen rijbewijs hebt voor je motor. Toch zijn er mogelijkheden.

Mogelijkheden verzekering zonder rijbewijs

Voldoe je aan onderstaande punten? Neem dan contact met ons op.

 • Je verklaart niet te rijden zonder rijbewijs. Ook laat je niemand anders op je motor rijden. Doe je dit toch? Dan riskeer je een hoge boete. Veroorzaak je schade terwijl je zonder rijbewijs op je motor rijdt? Dan zal je verzekeraar niets uitkeren. Natuurlijk kun je na het behalen van je rijbewijs direct de weg op!
 • Je bent minimaal 18 jaar oud op het moment dat je bij ons een motorverzekering zonder rijbewijs wilt afsluiten.

Wij gaan vrijblijvend op zoek naar de motorverzekering die past bij jouw motor en wensen. Ga je akkoord met je gekozen dekking en de voorwaarden? Dan kunnen we je motor zonder rijbewijs verzekeren. Vaak hebben we binnen 48 uur resultaat en melden we je motor WAM verzekerd aan bij het RDW.

Let op: je mag niet op de motor rijden! Wel kunnen we uitzonderingen maken voor motorrijles. Je bent dan WA verzekerd tijdens je lessen. Hiervoor dien je altijd contact met ons op te nemen. Dan kunnen we dit duidelijk op je polis vermelden. Wanneer je je rijbewijs hebt behaald, moeten we de clausule ook weer van je polis verwijderen. Neem ook hiervoor contact met ons op!

Kosten van je motorverzekering

Naast de verplichte WA dekking, kun je je motor verzekeren met uitgebreidere en aanvullende dekkingen. Maar wat kost een motorverzekering precies? Een verplichte WA dekking is er al vanaf €1,83 per maand. De maandelijkse premie wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. Deze factoren zijn: je leeftijd en woonplaats, het soort en type motor, bouwjaar van de motor en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Daarnaast maakt het natuurlijk uit welke basisdekking je kiest. Ook speelt het mee welke en hoeveel aanvullende verzekeringen je afsluit. De kosten ontdek je wanneer je motorverzekeringen vergelijkt. De premies van een motorverzekering vergelijken doe je ook bij ons.

Goedkope motorverzekering

Een motor ben je verplicht te verzekeren, maar dan wil je natuurlijk wel een goedkope motorverzekering afsluiten. Check of je bij je huidige verzekering je motor onder dezelfde no-claimkorting mag verzekeren. Dit scheelt veel geld!
Daarnaast is een goedkopere motor met minder vermogen goedkoper in de verzekering. Ook kun je bij sommige verzekeraars gebruikmaken van de winterstopkorting. Bekijk ook of je wel alle dekkingen nodig hebt. Met onze vergelijker kun je ieder jaar kijken waar jij de laagste premie betaalt.

Voordelige motorverzekering

Voor een voordelige motorverzekering is het verstandig om een vergelijking te maken. Op deze manier kun je binnen enkele seconden uitvinden wat de voordeligste motorverzekering voor jou is. Voor een overzichtelijke vergelijking ben je bij ons aan het juiste adres.

Winterstop motor

Ook als je motor in de winter een aantal maanden stil in de schuur staat ben je alsnog verplicht om een motorverzekering te hebben. Wel zijn er vaak verschillende kortingen beschikbaar als je motor tussen een bepaalde tijd stil staat. Deze kortingen worden wintertarieven genoemd en zijn bedoelt om je kosten voor je motorverzekering laag te houden. De korting kan oplopen tot wel 15%.
Deze winterstop kan je een korting van 10 tot 15 procent krijgen op je premie. Een winterstop houdt in dat als je de keuze maakt niet op je motor te rijden in de winterperiode. Ook moet de motor keurig geparkeerd staat in een (overdekte) stalling. Alle overige dekkingen in deze periode blijven wel gewoon van kracht.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren bouw je op door een jaar lang geen schade te claimen bij je verzekeraar. Ieder jaar dat je geen schade claimt, beloont de verzekeraar met extra “no-claim” korting. Dit kan oplopen tot wel 80%. Dat is natuurlijk een enorme besparing op je premie! Verzekeraars melden via het polisblad hoeveel schadevrije jaren je hebt. Deze jaren blijven drie jaar geldig. Dus als je langer dan drie jaar geen verzekering hebt, vervallen je schadevrije jaren.

No-claim korting

Helaas kun je niet de schadevrije jaren van je auto meenemen naar je motor. Dit is alleen mogelijk wanneer je de auto verkoopt en alleen de motor verzekert. Wat wél mogelijk is, is dat je de “no-claim korting” die hoort bij jouw aantal schadevrije jaren voor je auto, ook op de premie voor je motor kunt krijgen. Als je dus 60% korting hebt opgebouwd voor je auto, dan kun je met 0 schadevrije jaren toch 60% korting krijgen op de premie van je motorverzekering. “No-claim korting” schadevrije jaren meenemen is dus wel mogelijk!
Wij kunnen de schadevrije jaren die je op je lopende autoverzekering hebt opgebouwd in veel gevallen combineren met een motorverzekering. Je krijgt dan net als bij je autoverzekering een korting op je motorverzekering!

Premie berekenen

Wil je zelf de premie voor jouw motorverzekering bij verschillende verzekeraars berekenen? Start dan met het motorverzekering vergelijken!

Beste motorverzekering voor mij

Bij verzekeringen is het moeilijk te bepalen wat nou echt de beste verzekering is. De beste motorverzekering is voor ieder mens anders. Omdat je niet simpelweg kan zeggen wat de beste motorverzekering is. De ene persoon vindt een goedkope verzekering het beste. De ander vindt een verzekering die zoveel mogelijk dekt het beste. Daarom raden we je aan om verschillende motorverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Tips motor verzekeren

 • Ken de waarde van je motor.
 • Bedenk vooraf hoe gedekt je wilt zijn voor je motor.
 • Doe onderzoek naar aanvullende dekkingen.
 • Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar.

Motorverzekering vergelijken

Een allrisk motorverzekering vergelijken? Je motorfiets verzekering vergelijken doe je dus bij ons! Check ook altijd even de voorwaarden per verzekeraar. Zo moet je de motor bij bepaalde verzekeringen op slot zetten met een goedgekeurd ART slot. Sommige verzekeraars bieden 10% korting op je maandelijkse premie als je jouw motor in de winterstop plaatst! We raden aan om altijd te blijven vergelijken. Voorwaarden kunnen namelijk veranderen.

Direct motor verzekeren

Na het vergelijken van je motorverzekering kun je via onze website direct jouw online motorverzekering afsluiten. Je bent vaak direct verzekerd. Zo kun je snel een motorverzekering afsluiten. Je ontvangt dan per e-mail je polisblad en het verzekeringsbewijs (groene kaart). Na het vergelijken, direct online afsluiten en het ontvangen van je verzekeringsbewijs kun je direct verzekerd de weg op. Handig als je bijvoorbeeld je motor net gekocht hebt en naar huis wilt rijden! Kom je er niet uit of heb je andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag.

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen vergelijken aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: R. van der Parel

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/11/2020

Het grootste verschil in premie en dekking zit 'm in het kiezen voor WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA+ (Beperkt Casco) of Allrisk. Is je dagwaarde dermate hoog dat je je niet een vervangend exemplaar kunt veroorloven? Dan is bij diefstal en brand bijvoorbeeld een WA+ dekking nodig. Wil je ook schades aan je motor die door jezelf zijn ontstaan meeverzekeren? Dan is Allrisk de enige keuze. Bij alleen een WA dekking, is alleen schade aan anderen verzekerd. In het algemeen geldt dat veel verzekeraars bij oudere motoren (ouder dan 8 jaar) geen WA+ of Allrisk dekking meer aanbieden. Wil je op basis van jouw motor een exacte premie berekenen? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888! Natuurlijk kun je ook zelf een maken op onze website!

Vraag van: C. Dijsselman

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/11/2020

Verzekeraars schatten hun risico's in op basis van schades die zij in het verleden hebben uitgekeerd. Ook voor motorverzekeringen wordt op deze manier de premie berekend. Factoren die van invloed zijn, zijn je leeftijd, je postcode (woon je bijvoorbeeld in een drukke stad), het soort motor (op basis van je kenteken), je gewenste dekking en het aantal schadevrije jaren dat je op een motor hebt opgebouwd. Je betaalt dus een hogere premie wanneer je net begint met motorrijden, allrisk verzekerd wilt zijn, in een drukke stad woont en een nieuwe motor hebt dan wanneer je alleen WA verzekerd wilt zijn op een oudere motor en al 20 jaar zonder schade hebt gereden. Wil je precies weten hoe je de premie voor jouw motorverzekering berekend? Start dan zelf met vergelijken op onze website!

Vraag van: A. Aamrani

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/11/2020

Bij een WA motorverzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je met je motor aan anderen toebrengt. Bij WA+ ben je verzekerd tegen diefstal, brand & storm. Heb je een allrisk motorverzekering? Dan ben je verzekerd voor schade aan anderen, diefstal, brand, storm en schades door eigen schuld. Bij een WA, WA+ en Allrisk motorverzekering kun je ook aanvullende dekkingen kiezen. Denk hierbij aan letsel- en materiële schade voor jezelf als bestuurder en je passagier, verhaalsrechtsbijstand en puchhulp. Uiteraard kun je via onze website je motorverzekering zelf op maat samenstellen!

Vraag van: M. Markouchi

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/11/2020

Dit is zeker mogelijk! Wij vergelijken meer dan 9 verschillende motorverzekeringen die je allemaal direct online zelf kunt afsluiten. Heb je hier hulp bij nodig? Mail, chat, bel of WhatsApp met ons via telefoonnummer 035-6857888.

Vraag van: M. Markouchi

Beantwoord door: Bart Houtman op 24/11/2020

Via onze website krijg je standaard korting op je motorverzekering. Wij hebben hiervoor afspraken gemaakt met verzekeraars. Uiteraard krijg je extra korting wanneer je aantoonbaar schadevrije jaren hebt opgebouwd op een eerdere motorverzekering. Heb je in de laatste 3 jaar een motorverzekering op je eigen naam verzekerd gehad? Dan heb je bij het opzeggen hiervan een royementsverklaring ontvangen. Hierop staat precies hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd!

Vraag van: L. de Vries

Beantwoord door: Bart Houtman op 24/11/2020

Heb je je motorverzekering via onze website afgesloten? Neem dan even contact met ons op. Per verzekeraar gelden andere opzeggingsvoorwaarden. Heb je je motor via een andere verzekeraar lopen? Dan is deze in het algemeen na het eerste jaar per maand opzegbaar. Sommige motorverzekeringen zijn ook in het eerste jaar opzegbaar. Wil je onze hulp bij het opzeggen van een lopende motorverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Vraag van: K. Vernimmen

Beantwoord door: Bart Houtman op 24/11/2020

Ja, dit is mogelijk! Wel is het zo dat we beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar moeten verzekeren. Niet alle verzekeraars kunnen deze combinaties maken. Voor meer informatie kun je uiteraard contact met ons opnemen via chat, Whatsapp of e-mail of je aanmelden voor een vrijblijvende offerte!

Vraag van: T. Druif

Beantwoord door: Bart Houtman op 17/07/2022

De goedkoopste motorverzekering is voor iedereen anders. De premie is afhankelijk van je motor, je dekking, je leeftijd, je postcode en het aantal schadevrije jaren. Zo heb je al een WA-dekking vanaf €4,95 per maand maar kun je beter motor verzekeringen vergelijken via deze link.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 11 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Motorverzekering op maat

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittenden, ongevallen opzittenden of pechhulp naar wens toevoegen aan je motorverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Tips voor vergelijken van motorverzekeringen

 • Meldcode bij de hand?
  Zorg dat je bij het afsluiten altijd de meldcode van je motor bij de hand hebt. De meldcode staat altijd vermeld op het kentekenbewijs of in je tenaamstellingsverslag.
 • Gebruik altijd een ART4 of hoger goedgekeurd slot
  Als je een verzekering met dekking tegen diefstal hebt afgesloten (WA+ of Allrisk), zorg dan dat je het goede type ART slot hebt. Controleer op Stichtingart.nl of je het juiste slot hebt!
 • Je motor verzekeren is verplicht!
  In Nederland is het verplicht om je motor te verzekeren met minimaal een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) dekking.
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Extra informatie motorverzekeringen

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tijdelijk is Whatsapp niet beschikbaar!

Bel of e-mail ons i.v.m. storing Whatsapp

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier