Motorverzekeringen vergelijken in 2024 | Vergelijkdirect

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier
 • Vergelijk meer dan 11 motorverzekeringen
 • Verzekering gevonden? Binnen 24 uur verzekerd op de weg!
 • Ontdek de Perfecte Verzekering voor Iedereen: Alle Soorten Dekkingen Mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
 • Hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar! Chat, bel of WhatsApp 035-6857888

Op deze pagina:

   Vergelijk met vertrouwen

   Check de voordelen van motorverzekering vergelijken

   Wanneer je motorverzekeringen vergelijkt, stel je jezelf in staat om weloverwogen beslissingen te nemen die je motor en je portemonnee goed beschermen. Check hieronder de belangrijkste voordelen die je geniet wanneer je ervoor kiest om te vergelijken!

   • Goedkoopste motorverzekering

    Start gratis je vergelijking en vind binnen 2 minuten de goedkoopste motorverzekering die bij je past!

   • Transparant vergelijken

    Vergelijken geeft helder inzicht in polisdetails en voorwaarden, zodat je goed voorbereid bent en geen verrassingen hebt bij schade.

   • Toegang tot topverzekeraars

    Wij werken samen met vertrouwde verzekeringspartners en verbinden je met polissen van gerenommeerde bedrijven met een bewezen staat van dienst.

   • Uitzonderlijke service

    Wij zijn er om je bij elke stap te helpen! Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, ben je slechts één van ons verwijderd.

   • Krijg de beste dekking

    Door te vergelijken kun je polissen vinden die een uitgebreide dekking bieden, inclusief bescherming tegen een breed scala aan risico's en scenario's.

   • Tijdsbesparend

    Wij vereenvoudigen het vergelijken, waardoor je tijd bespaart. Vergelijk meerdere opties op één plek, zodat je geen uitgebreid onderzoek hoeft te doen.

   Direct goed verzekerd op weg?

   Jij kiest zelf de meest ideale motorverzekering voor jou. Klik hieronder om gratis te vergelijken en de perfecte verzekering af te sluiten!

   Motorverzekering vergelijken? Zo werkt 't!

   Je motorverzekering vergelijken en kiezen is eenvoudig! Volg deze 3 stappen om de verzekering te vinden die bij jouw behoeften past. We beantwoorden ook al je vragen over kosten, dekkingen en meer.

   • Stap 1

    Vul je gegevens in

    Om de beste motorverzekering voor jou te vinden, hebben we enkele gegevens nodig. Deze helpen ons om passende verzekeringsopties te tonen.

   • Stap 2

    Vind je motorverzekering

    Met de gegevens die je hebt ingevoerd, laten we je motorverzekeringsopties zien die aansluiten bij jouw situatie. Jij beslist welke het beste bij jou past.

   • Stap 3

    Vraag je Verzekering Aan

    Je kunt direct bij ons een verzekering afsluiten of we verwijzen je naar de verzekeraar om dit te doen. Bij vragen staan we voor je klaar!

   Direct goed verzekerd op weg?

   Jij kiest zelf de meest ideale motorverzekering voor jou. Klik hieronder om gratis te vergelijken en de perfecte verzekering af te sluiten!

   Onze betrouwbare partners

   Wij werken al jarenlang samen met meer dan 11 toonaangevende verzekeraars om je de best mogelijke motorverzekering te kunnen bieden. Ontdek de motorverzekeringen van onder andere:

   Kies zelf de dekking die bij je past!

   Motorverzekering dekkingen: WA, WA+ of Allrisk

   WA, WA+ of allrisk is altijd uit te breiden met aanvullende dekkingen! Er zijn verschillende dekkingen die je kunt kiezen. De Wettelijke Aansprakelijkheid dekking is verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je aan andere weggebruikers toebrengt. In plaats van WA kun je ook kiezen voor WA+ of Allrisk.Tijdens het motorverzekering vergelijken houden we rekening met de verschillende dekkingen. Hieronder kun je gemakkelijk zien welke schades binnen de verschillende dekkingen vallen.

   • WA verzekering

    De WA-motorverzekering is de goedkoopste en verplichte verzekering voor motorbezitters. Het dekt schade aan anderen, maar niet aan je eigen motor. Voor dekking van je eigen motor heb je een uitgebreidere verzekering nodig.

    Meer dan 57.000 mensen kozen bij ons voor een WA-motorverzekering

    WA verzekering


    • Schade aan anderen
    • Diefstal en inbraak
    • Brand, storm en natuur
    • Ruitschade
    • Eigen schuld

    Start vergelijken
   • WA beperkt casco (WA+)

    De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan anderen ook veelvoorkomende schades zoals storm- en brandschade. Schade door een ongeval aan je eigen motor wordt meestal niet gedekt. Deze verzekering is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

    Meer dan 55.000 mensen kozen bij ons voor een WA+ motorverzekering

    Beperkt casco (WA+)


    • Schade aan anderen
    • Diefstal en inbraak
    • Brand, storm en natuur
    • Ruitschade
    • Eigen schuld

    Start vergelijken
   • Allrisk

    De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide dekking die je kunt krijgen. Hiermee ben je gedekt voor schade aan anderen en je eigen motor. Maar let op, schade als gevolg van opzettelijke handelingen of het gebruik van verboden middelen zoals alcohol en drugs is niet gedekt.

    Meer dan 15.000 mensen kozen bij ons voor een Allrisk motorverzekering

    Allrisk


    • Schade aan anderen
    • Diefstal en inbraak
    • Brand, storm en natuur
    • Ruitschade
    • Eigen schuld

    Start vergelijken

   Motorverzekeringen onder de loep: kies slim voor jouw motor

   Hier hebben we wat aanvullende informatie verzameld die je kan helpen bij het vinden van je ideale verzekering, geld besparen, en meer te weten komen over motorverzekeringen!

   • Kosten van je motorverzekering

    Naast de verplichte WA-dekking zijn er uitgebreidere en aanvullende opties beschikbaar. De prijs van een motorverzekering varieert en wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals je leeftijd, woonplaats, type motor, bouwjaar en schadevrije jaren. De keuze van je basisdekking en eventuele aanvullende verzekeringen speelt ook een rol. Ontdek de kosten door motorverzekeringen te vergelijken, ook bij ons.

    • Goedkope Motorverzekering

     Wil je besparen op je motorverzekering? Controleer of je huidige verzekeraar dezelfde no-claimkorting voor je motor biedt. Dit kan je aanzienlijk geld besparen! Bovendien zijn motoren met minder vermogen vaak goedkoper te verzekeren. Sommige verzekeraars bieden zelfs winterstopkorting. Denk ook na over welke dekkingen je echt nodig hebt. Onze vergelijker helpt je jaarlijks de meest betaalbare premie te vinden.

    • Schadevrije Jaren en No-Claim Korting

     Net als bij een autoverzekering bouw je met een motorverzekering ook schadevrije jaren op. Bij elk verzekeringsjaar waarin je geen schades hebt geclaimd bouw je 1 schadevrij jaar op. Schadevrije jaren die je met een motor opbouwt geven je extra korting op je premie. Dit noemen ze de no-claimkorting. Deze korting kan oplopen tot wel 85% en is afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

   • Aanvullende dekkingen

    Deze dekkingen verwijzen naar optionele verzekeringsuitbreidingen die extra bescherming bieden voor specifieke scenario's. Deze optionele dekkingen kunnen worden aangepast aan je unieke behoeften en bieden meer zekerheid dan de standaard motorverzekering.

    • Winterstopdekking Motorverzekering

     Als je in de winter niet met je motor rijdt, kun je ook geen ongelukken veroorzaken. Voor verzekeraars betekent dit een lager risico. Rij jij ook niet in de winter? Dan bieden een aantal verzekeraars tot 10% winterstop korting voor je motorverzekering, het hele jaar door! Let op! Niet alle verzekeraars bieden deze dekking. In sommige gevallen ben je zonder deze dekking goedkoper uit. Check dus zelf je voordeel in onze vergelijker.

    • Schadeverzekering voor opzittenden

     Deze verzekering vergoedt schade aan jezelf als bestuurder maar ook eventuele passagiers (opzittenden). Denk hierbij vooral aan letselschade maar ook hun spullen zijn met deze aanvullende dekking meeverzekerd in geval van een verkeersongeval met je verzekerde motor. Dit biedt gemoedsrust en financiële bescherming voor zowel jou als je medepassagiers.

    • Ongevallenverzekering voor opzittenden

     Deze aanvullende dekking keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden van een opzittenden na een verkeersongeval met je verzekerde motor. Ook jijzelf als bestuurder en je passagier worden als opzittenden gezien.

    • Pechhulp

     Je kunt bij sommige verzekeraars pechhulp afsluiten als aanvullende dekking. Met de pechhulpdekking ben je verzekerd van professionele hulp bij pech onderweg met je motor. Je hebt met deze dekking recht op pechhulp binnen Nederland en bij sommige verzekeraars zelfs binnen heel Europa!

   Motorverzekering voor Jouw Type Motor

   Onze motorverzekering vergelijker is geschikt voor alle typen motoren, nieuwe en gebruikt! Ook verzekeren wij motoren met waardes van €1,- tot €100.000,-, van gewone motor, quad, trike en MP3’s. Het maakt niet uit of je een hele nieuwe, een tweedehands of een oude motor (oldtimer) hebt. We verzekeren nagenoeg alles met een kenteken!

   Start vergelijken

   Dit wilden anderen graag weten

   Veelgestelde vragen motorverzekeringen

   Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. We antwoorden binnen 1 werkdag en tonen je vraag en ons antwoord hieronder. Zo helpen we ook andere mensen!

   Hulp of advies nodig?

   Onze experts staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op!

   Weet waar je aan toe bent voordat je een motorverzekering afsluit!

   Tips vergelijken motorverzekering

   Verzeker je de juiste waarde? Begrijp je de dekkingen die er zijn? Lees onderstaande tips om je motor in één keer goed te verzekeren!

   • Juiste waarde motor verzekeren

    Cataloguswaarde, nieuwwaarde, dagwaarde... Welk bedrag verzeker je nu eigenlijk? Is je motor nieuw? Dan verzeker je in het eerste jaar de nieuwwaarde. Je kunt dit eventueel verlengen met een nieuwwaardegarantie. Is je motor ouder dan 1 jaar en wil je hem nu gaan verzekeren? Dan geldt standaard de dagwaarde. Heb je een aankoopbewijs van een officiële motorhandelaar? Dan kun je de aanschafwaarde tot 3 jaar verzekeren!

    Start vergelijken
   • Grotere kans op letselschade

    Bepaal van te voren hoe je je motor wilt verzekeren en denk na over aanvullende dekkingen! Zo adviseren wij in elk geval altijd een schadeverzekering voor opzittenden en verhaalsrechtsbijstand. Met een schadeverzekering voor opzittenden verzeker je jezelf als bestuurder en je passagier tegen letselschade!

   • Slim de hoogste no-claim korting

    Ga voor de hoogste no-claim korting. Wij verzekeren graag al je voertuigen op 1 polisblad zodat je altijd profiteert van de laagst mogelijke premie.

    Lees meer over Alles in 1 verzekering
   • Korting op andere verzekeringen

    Combineer al je andere verzekeringen met je motorverzekering en ontvang tot wel 25% extra korting op al je verzekeringen. We leggen je graag vrijblijvend uit hoe dit werkt!

    Lees meer over Auto- en motorverzekering samen

   Direct goed verzekerd op weg?

   Jij kiest zelf de meest ideale motorverzekering voor jou. Klik hieronder om gratis te vergelijken en de perfecte verzekering af te sluiten!

   Lees nog meer tips over het verzekeren van je motor

   Extra info over motorverzekeringen

   Wij vergelijken motorverzekeringen van verschillende verzekeraars, weten waar je op kunt letten en informeren je graag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van motorverzekeringen!

   Klantbeoordelingen

   Geef jij ons ook 5 sterren?

   Onze klanten waarderen ons gemiddeld met bijna 5 sterren. Dat doen zij omdat wij je gewoon snel en goed helpen. Bekijk zelf de laatste beoordelingen maar!

   526 beoordelingen

   Bekijken
   • 22.05.2024

    zeer goed

    en zeer snelle service

    john van Zantvliet, ROOSENDAAL
   • 15.05.2024

    Vriendelijke en kundig advies

    Telefonisch contact over beëindiging van verzekering en eventuele een nieuwe verzekering. Alles vlotjes verlopen door een vriendelijke medewerker.

    Carlos, Bovenkarspel
   • 16.04.2024

    Motor en auto verzekering

    Ik ben zeer te vreden met vergelijk direct. Ik had probleem met verzekering van auto en is heel snel opgelost met de medewerkers en ik mag mijn auto verzekeren. Altijd laag met prime en aardige medewerkers. Altijd bereikbaar. Top top top.

    T.sert, Almelo
   Beoordeel ons