Reisverzekering vergelijken

Vergelijk je kortlopende of doorlopende reisverzekering binnen 5 minuten!

 • Wij vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen voor je
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)

Reisverzekering vergelijken? Doe 't op tijd!

Een kortlopende of een doorlopende reisverzekering vergelijken is altijd verstandig. Zeker wanneer je al weet dat je op reis gaat! Ga je 1x per jaar op reis of een weekendje weg? Dan is een kortlopende reisverzekering voldoende. Ga je vaker? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering. Via onze website kun je gemakkelijk je reisverzekering vergelijken en afsluiten zodat je zonder zorgen op reis kunt! Ook weekendjes weg vallen onder de dekking.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Tijdelijke reisverzekering?

Met een tijdelijke of éénmalige reisverzekering kun je gemakkelijk je reis verzekeren. Let er wel op dat je je kortlopende reisverzekering binnen 7 dagen na boeken afsluit!

Kortlopende reisverzekering vergelijken

Doorlopende reisverzekering afsluiten?

Ga je 2x of vaker op reis (incl. weekendjes weg)? Dan is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende reisverzekering!

Doorlopende reisverzekering vergelijken

Extra's meeverzekeren?

Ga je op wintersport? Wil je je bagage en geneeskundige kosten meeverzekeren op je reisverzekering? Je kunt en meer allemaal meeverzekeren!

Bekijk aanvullende dekkingen

Doorlopende reisverzekering vergelijken

Wanneer je 2x of vaker per jaar op reis gaat (inclusief weekendjes weg) dan is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je kunt je doorlopende reisverzekering gemakkelijk vergelijken en aanvullen met de dekking die het beste bij je past. Zo kun je al je risico’s bewust verzekeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het meeverzekeren van annulering, baggage, contant geld, medische kosten een aansprakelijkheid. In onze reisverzekering vergelijker kun je je doorlopende reisverzekering helemaal naar wens samenstellen. Wij vergelijken meer dan 13 doorlopende reisverzekeringen!

Vergelijk kortlopende reisverzekering

Ga je slechts 1x per jaar op vakantie of een weekendje weg? Dan is een kortlopende reisverzekering vergelijken en afsluiten de goedkoopste optie. Zo ben je tijdens die ene reis goed verzekerd en betaal je niet het hele jaar door! Een eenmalige (of tijdelijke) reisverzekering vergelijken is net zo eenvoudig als het vergelijken van een doorlopende reisverzekering. Je hoeft alleen je exacte reisperiode op te geven. Verder werkt alles hetzelfde!

Dekkingen reisverzekering

Je kunt je kort- en doorlopende reisverzekering gemakkelijk uitbreiden met aanvullende dekkingen. Zo kun je pas echt goed je reisverzekering en annuleringsverzekering vergelijken. Check onderstaand de dekkingen die wij aanbieden!

Annuleringsverzekering vergelijken

Heb je een (dure) reis of weekendtrip op je planning staan? Dan is een goede annuleringsverzekering vergelijken geen overbodige luxe. Ben je ziek tijdens je reis of net voordat je weggaat? Dan kun je de reissom claimen bij je reisverzekeraar. Zo ontvang je je geld terug voor de dagen dat je niet van je vakantie hebt kunnen genieten. Ook in geval van ziekte of overlijden van één van je reisgenoten of familieleden is er vaak dekking.

Reisverzekering wintersport vergelijken

Ga je weleens op wintersport? Dan zijn schades die zijn ontstaan tijdens het wintersporten niet standaard meeverzekerd! Je kunt hiervoor aanvullend de wintersportdekking meeverzekeren. Denk hierbij aan kosten voor een gipsvlucht, gestolen skipassen, je ski-uitrusting etc. Je kunt bij veel verzekeraars de wintesportdekking ook pas inschakelen als je echt op vakantie gaat!

Zakelijke reisverzekering vergelijken

Ga je weleens zakelijk op reis? Dan kun je dit gewoon op je particuliere reisverzekering meeverzekeren. Check wel of je werkgever dit niet al heeft verzekerd! Ga je voor stage of een fulltime studie naar het buitenland? Dan hoef je dit niet als zakelijk mee te verzekeren!

Medische kosten meeverzekeren

Standaard verzekerd je zorgverzekeraar alle zorg binnen Europa tegen een in Nederland gesteld tarief. Dit betekend dat wanneer je in landen op vakantie gaat waar zorg duurder is dan in Nederland, je het verschil zelf moet bijbetalen! Heb je een gebroken been en moet je in het gips? Dan kost dat in Nederland bijvoorbeeld €800,-. Wanneer de behandeling in het buitenland €1100,- kost, dien je dus zelf €300,- bij te betalen! Voor deze kosten kun je je reisverzekering uitbreiden met de dekking “medische kosten”. Zo kun je dus ook dit risico goed verzekeren, zeker in het geval je veel meer buitenlandse zorg op vakantie nodig hebt!

Reisverzekering wereld- of Europadekking

Een groot prijsverschil bij het vergelijken van reisverzekeringen zit ‘m in het dekkingsgebied. Blijf je binnen Europa? Dan voldoet een Europadekking. Ga je buiten Europa? Let er dan goed op dat je kiest voor werelddekking!

Reisverzekering backpacken vergelijken

In principe kun je wanneer je gaat backpacken een gewone reisverzekering afsluiten. Er gelden geen andere voorwaarden voor backpackers. Wel moet je er goed op letten of je langer dan 60 dagen aaneengesloten op reis gaat. In dat geval kun je het beste je reisverzekering vergelijken via onze website. Je kunt dan aangeven hoe lang je op reis gaat en of je binnen Europa of wereldwijd gaat backpacken!

Veel gestelde vragen over reisverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: J. van de Wiel

Beantwoord door: Bart Houtman op 10/10/2022

Nee! Helaas kunnen we je huidige doorlopende reisverzekering niet voor je opzeggen. Wel kunnen we je helpen om op te zeggen. Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888). Uiteraard kun je je nieuwe reisverzekering vergelijken en afsluiten via onze website!

Vraag van: S. Bouhouadi

Beantwoord door: Bart Houtman op 17-10-2022

Ga je 2x of vaker per jaar op reis of wil je annulering meeverzekeren? Dan is een een doorlopende reisverzekering goedkoper! Vooral een kortlopende annuleringsverzekering is vrij kostbaar in vergelijking met de meeste doorlopende reisverzekeringen met annulering. Je kunt onze vergelijker gebruiken om te checken wat voor jou het voordeligste is!

Vraag van: T. Verdonk

Beantwoord door: Bart Houtman op 16-10-2022

Per verzekeraar wordt hier anders mee omgegaan. In de regel wordt corona niet meer als onverwacht gezien en is annulering wegens corona vaak uitgesloten van dekking. Krijg je tijdens je reis corona? Dan zijn medische kosten vaak wel verzekerd (indien je dat hebt meeverzekerd) maar quarantaine gevolgen niet. Denk hierbij aan het niet terug kunnen reizen, dan zijn extra verblijfskosten voor eigen rekening. Wil je advies? Neem dan contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op 035-6857888.

Vraag van: A. Bingazo

Beantwoord door: Bart Houtman op 17-10-2022

Check het dekkingsgebied van je zorgverzekeraar! Heb je Europadekking maar ga je buiten Europa op vakantie? Dan is het verstandig om medische kosten toch mee te verzekeren op je reisverzekering!

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Opzeggen doe je zelf maar wij kunnen je er wel bij helpen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Reisverzekering voor complete gezin?
  Maak gebruik van onze reisverzekering vergelijker en verzeker in één keer al je gezinsleden mee!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


[wpforms id="9906" title="false" description="false"]

Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier