Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Reisverzekering nodig?

We vertellen je graag meer over deze verzekering

Vergelijk al onze reisverzekeringen!

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)
Start vergelijken

Reisverzekering

Wat leuk, je gaat op reis! Voor zowel vakanties, stages in het buitenland als voor zakenreizen is een reisverzekering aan te raden. Maar wat is een reisverzekering precies? Wat dekt het en welke keuzes heb je? Dat leggen we je graag uit. Ook vertellen we je graag hoe je de beste en goedkoopste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie vindt. Iedereen vult zijn vakanties namelijk anders in. Daarom is niet één verzekeraar de beste voor iedereen. Door te vergelijken kom je hierachter.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Soorten reisverzekering

Als je een reisverzekering wil afsluiten, kun je kiezen voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. In beide gevallen verzeker je jezelf en jouw spullen tijdens je reis of een weekend weg. Het verschil is dat een doorlopende verzekering het hele jaar doorloopt. Dit is handig als je vaker per jaar op vakantie of een weekend weg gaat. Ga je minder dan twee keer per jaar op pad? Dan is een kortlopende verzekeringen voordeliger. Deze sluit je dan per reis af en stopt daarna meteen.

Bekijk meer

Reisverzekering handig

Met een reisverzekering ben je zeker van professionele hulp als er op reis iets gebeurt. Bijvoorbeeld als jij of een reisgenoot ziek wordt of een ongeval krijgt. Maar ook als jullie spullen gestolen worden. Een reisverzekering kun je ook combineren met een annuleringsverzekering. Wanneer de reis dan niet door kan gaan of eerder afgebroken moet worden vanwege bijvoorbeeld ziekte, overlijden, zwangerschap of onverwachts ontslag krijg je (een deel van) de reissom terug. Hoeveel dit is en in welke gevallen je geld terugkrijgt, hangt van de dekking af die je kiest.

Bekijk meer

Reisverzekeringen vergelijken

Om zeker te weten dat je de beste en goedkoopste reisverzekering voor jouw situatie afsluit, raden we je aan om reisverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kun je makkelijk zelf doen via onze online vergelijker, maar we kunnen je hier ook bij helpen als je wil. Je vergelijkt dan reisverzekeringen van bijvoorbeeld Aegon, FBTO, Klaverblad, Unigarant, Allianz en Nationale Nederlanden met elkaar. Zo vind je altijd jouw ideale reisverzekering.

Bekijk meer

Reisverzekering via Vergelijkdirect

Als je op reis of op vakantie gaat, wil je optimaal genieten en geen gedoe. Hiervoor sluiten veel mensen een reisverzekering af. Bij Vergelijkdirect helpen we je daar graag bij. Je vindt bij ons de perfecte verzekering. Maar eerst geven we je wat meer informatie over deze verzekering.


 •  Reisverzekeringen op maat vergelijken
 •  Kies de dekkingen die passen bij jouw situatie
 •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Soorten reisverzekering

Er zijn twee soorten reisverzekeringen. Een doorlopende en kortlopende reisverzekering. Beide verzekeringen dekken jou en je eigendommen tijdens je vakantie of een weekendje weg. We leggen je graat uit wat het verschil is. 

Doorlopende reisverzekering

Ga je meerdere keren in het jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering aan te raden. Dit is vaak goedkoper dan een kortlopende verzekering. Met een doorlopende verzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Je hoeft dus niet meer een aparte reisverzekering per vakantie af te sluiten. Meestal wordt een doorlopende verzekering ieder jaar automatisch verlengd. Zo heb je er dus geen omkijken naar. Wel zo makkelijk!

Kortlopende reisverzekering

Ga je één of twee keer per jaar op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering vaak de beste optie. Dit wordt ook wel een dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd. Per reis kun je kiezen of je hiervoor een verzekering afsluit of niet. Je bent dus niet gebonden aan een verzekering. Sluit je een kortlopende verzekering af? Dan stopt deze als je vakantie afgelopen is. De premiebetaling is eenmalig. Vergeet voor je volgende reis niet weer te overwegen om een kortlopende verzekering af te sluiten. Merk je dat je vaker op vakantie gaat of kan? Kijk dan eens naar een doorlopende verzekering.

Waarom een reisverzekering?

Misschien vraag jij je af of het wel zinvol is om een reisverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld als je nog nooit ziek bent geweest op vakantie. Of nog nooit een ongeval op reis hebt gehad. Toch is het slim om je te verzekeren voor een reis. Vooral bij ziekte of een ongeval is goede en professionele hulp belangrijk. Ook de kosten van medische hulp in het buitenland kunnen erg hoog oplopen. Deze kosten vallen niet altijd in je zorgverzekering. En zijn er waardevolle spullen gestolen tijdens je reis? Dan kun je hulp krijgen van je reisverzekeraar. Wil je dus zorgeloos op vakantie? Ga dan voor een reisverzekering.

Wat dekt het?

Maar wat dekt deze verzekering dan? Een hele logische vraag. De dekking verschilt per verzekeraar. Ook bepaalt de dekking die je kiest waarvoor je precies verzekerd bent. Daarom vertellen we je wat een reisverzekering in het algemeen dekt. Denk aan bijvoorbeeld materiële schade. Zoals je bagage. Maar ook schade aan jezelf na een ongeval. Daarvoor kun je medische kosten meeverzekeren. Die kunnen in het buitenland veel duurder uitvallen dan in Nederland. Ook kun je annulering meeverzekeren. Dit is handig als je net voor of tijdens de reis ziek wordt en niet op reis kan of eerder naar huis moet. Je krijgt dan een deel of alle kosten terug. Met een reisverzekering kun je ook pechhulp in het buitenland verzekeren. Of bijzondere sporten zoals winter- of watersport.

Vergelijk reisverzekeringen

Er zijn veel aanbieders van reisverzekeringen. Aegon, FBTO, Klaverblad, Unigarant. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wil je weten wat voor jou de beste reisverzekering voor jou is? Vergelijk dan de reisverzekeringen van alle reisverzekeraars. Dat doe je gewoon bij ons. Makkelijk, snel en online via onze vergelijker. Vul jouw wensen en eisen in. De vergelijker toont de beste verzekeringen. Speciaal voor jou! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag.

Veel gestelde vragen over een reisverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Diederik

Beantwoord door: Vincent Schokker op 30/04/2023

Wat de beste en goedkoopste reisverzekering voor jou persoonlijk is, hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld welke verzekeraar je kiest, welke basisdekking je afsluit en of je eventuele aanvullende dekkingen wil meeverzekeren. Maar we hebben een handig trucje voor je. Via onze online vergelijker vergelijk jij makkelijk, snel en overzichtelijk allerlei reisverzekeringen met elkaar. Jij vult jouw wensen en eisen in en je ziet direct welke verzekeraar de beste reisverzekering voor jou heeft. Daarna kun je de verzekering gelijk online afsluiten als je wil. Hier kunnen we je natuurlijk ook bij helpen. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze reisverzekering vergelijker.

Vraag van: Nicole

Beantwoord door: Vincent Schokker op 23/05/2023

Vraag jij je af of het wel zinvol is om een reisverzekering af te sluiten? Bijvoorbeeld omdat je nog nooit ziek bent geweest op vakantie. Of nog nooit een ongeval op reis hebt gehad. Toch is het slim om je te verzekeren voor een reis. Vooral bij ziekte of een ongeval is goede en professionele hulp belangrijk. Ook de kosten van medische hulp in het buitenland kunnen erg hoog oplopen. Deze kosten vallen niet altijd in je zorgverzekering. En zijn er waardevolle spullen gestolen tijdens je reis? Dan kun je hulp krijgen van je reisverzekeraar. Wil je dus zorgeloos op vakantie? Ga dan voor een reisverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Monique

Beantwoord door: Vincent Schokker op 16/05/2023

De dekking verschilt per verzekeraar. Ook bepaalt de dekking die je kiest waarvoor je precies verzekerd bent. Daarom vertellen we je wat een reisverzekering in het algemeen dekt. Denk aan bijvoorbeeld materiële schade. Zoals je bagage. Maar ook schade aan jezelf na een ongeval. Daarvoor kun je medische kosten meeverzekeren. Die kunnen in het buitenland veel duurder uitvallen dan in Nederland. Ook kun je annulering meeverzekeren. Dit is handig als je net voor of tijdens de reis ziek wordt en niet op reis kan of eerder naar huis moet. Je krijgt dan een deel of alle kosten terug. Met een reisverzekering kun je ook pechhulp in het buitenland verzekeren. Of bijzondere sporten zoals winter- of watersport. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Marcel

Beantwoord door: Vincent Schokker op 17/05/2023

Dat ligt aan hoe vaak je op vakantie gaat. Ga je meerdere keren in het jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering aan te raden. Dit is vaak goedkoper dan een kortlopende verzekering. Met een doorlopende verzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Je hoeft dus niet meer een aparte reisverzekering per vakantie af te sluiten. Ga je één of twee keer per jaar op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering vaak de beste optie. Deze verzekering stopt zodra je vakantie is afgelopen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Reisverzekering op maat

Zelf je reisverzekering samenstellen!

Dekkingsgebied aanpassen? Bagage en annulering of andere dekkingen toevoegen aan je reisverzekering?

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude reisverzekering niet voor je op maar kunnen je wel helpen bij het opzeggen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Kortlopende reisverzekering nodig?
  Ga je niet vaak op vakantie en heb je snel een reisverzekering nodig? Start met vergelijken!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.