AFM Vergunningnummer 12044269 KiFiD 300.016415

Reisverzekering

Als je op reis of op vakantie gaat, wil je optimaal genieten en niet in de problemen komen. Hiervoor sluiten veel mensen een reisverzekering af. Er zijn twee soorten reisverzekeringen: de doorlopende en de kortlopende reisverzekering. Beide reisverzekeringen dekken jou en je eigendommen tijdens je vakantie of weekendje weg. De basisdekking van een reisverzekering dekt extra kosten die je moet maken als gevolg van bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of overlijden.

Doorlopende reisverzekering

Veel mensen die meerdere keren in het jaar op vakantie gaan sluiten vaak een doorlopende reisverzekering af. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door wereldwijd verzekerd. Je hoeft dus niet meer een aparte reisverzekering af te sluiten. In de meeste gevallen wordt een doorlopende reisverzekering ieder jaar automatisch verlengd.

Kortlopende reisverzekering

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering (ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd) de beste optie. Per reis kun je kiezen of je hiervoor een reisverzekering afsluit of niet. Je reisverzekering stopt dan ook als je vakantie afgelopen is. Ook de premiebetaling is uiteraard eenmalig.

Waarom een reisverzekering?

Het kan zijn dat je jezelf afvraagt of het wel zinvol is om een reisverzekering af te sluiten. Zeker als je nog nooit last hebt gehad van ziektes en dergelijken tijdens je vakantie. Toch is het onverstandig om zonder reisverzekering op vakantie te gaan. Vooral bij een ziekte of ongeval is goede en professionele hulp belangrijk. De kosten van medische hulp in het buitenland kunnen erg hoog oplopen. Ook als er waardevolle spullen gestolen zijn kun je hulp krijgen van je reisverzekeraar. Wil je dus zorgeloos op vakantie? Dan moet je een reisverzekering afsluiten.

Wat dekt een reisverzekering?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor materiele schade zoals je bagage. Ook persoonlijke schade zoals ongevallen en ziektes (letselschade) zijn verzekerd tijdens je vakantie. Medische voorzieningen in het buitenland is vaak erg duur. Als je niet voor onverwachtse kosten wil komen te staan, dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten, voor alle zekerheid. Een reisverzekering wordt ook vaak gecombineerd met een annuleringsverzekering.

Vergelijk jouw reisverzekering

Wil je weten wat voor jou de beste reisverzekering is? Vergelijk dan jouw reisverzekering met alle andere reisverzekeraars op Vergelijkdirect.com en krijg de beste reisverzekering speciaal voor jou!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

allianz
anwb
fbto
hema
centraalbeheer
unive
inshared
aegon
reaal
meeus
zelf
ohra

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar74

bar75

bar75

bar72

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.