Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Geld lenen?

Wij helpen je graag verder aan de lening die écht bij je past!

 • Ga voor de beste service en de laagste rente
 • Op werkdagen binnen 24 uur je aanvraag geregeld
 • Voor verbouwingen, auto of andere voertuigen

Verantwoord geld lenen?

Wil je weten hoe je snel geld kunt lenen zonder gedoe maar wel verantwoord? We leggen je graag uit hoe je op een goedkope en betrouwbare manier geld kunt lenen. Zo kun jij die auto kopen of verbouwing realiseren waar je zo van droomt. Voor zowel een auto als een verbouwing zijn er meerder manieren om geld te lenen. Dit leggen we je allemaal uit. Wil je meer weten over het vergelijken van geld lenen, hoe online geld lenen werkt of een snelle lening aanvragen? Lees dan zeker even verder! Maar let op: geld lenen kost geld!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Geld lenen auto

Als je het geld niet hebt om een auto te kopen, maar heb je die toch nu nodig? Dan kun je hier geld voor lenen. Dat kan via een persoonlijke lening, maar ook via private lease. Wat hier de voor- en nadelen van zijn, hebben we overzichtelijk voor je gemaakt. Zo kun je goed overwegen wat de beste optie voor jou is.

Bekijk meer

Geld lenen verbouwing

Wil je je huis verbouwen maar heb je het geld er niet voor? Dan kun je geld lenen voor een verbouwing. Dit kan op twee manieren: via een persoonlijke lening of door het verhogen van je hypotheek. De werking en de aandachtspunten leggen we je graag uit!

Bekijk meer

Goedkoop geld lenen

Als je geld wil lenen, wil je dit natuurlijk zo goedkoop mogelijk doen. Hiervoor hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld goed na over het doel van je lening.

Bekijk meer

Hoeveel geld kan ik lenen?

Dit is een logische vraag als je geld wil gaan lenen. Het bedrag dat je maximaal kunt lenen, berekenen we aan de hand van de maatstaf Verantwoord Krediet Maximum (VKM). Hoeveel je precies verantwoord kan lenen hangt van een aantal factoren af. Dit heten leennormen. Zo wordt gekeken naar je netto maandinkomen en of je een koop- of huurhuis hebt. Daarnaast wegen vaste lasten voor een auto, woning of kinderen mee. Je gezinssituatie speelt ook een rol bij het vaststellen van het bedrag dat je kunt lenen. Direct starten met het berekenen van je maximale lening? Start dan met vergelijken!

Hoe werken leennormen?

De gegevens waarmee je maximale lening kan worden vastgesteld, bestaan onder andere uit de leennormen. Deze normen zijn opgesteld door de Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland. Kredietverstrekkers kijken naar deze normen en bepalen daarna jouw leencapaciteit. Omdat je iedere maand 2% van je lening moet aflossen geldt een som om het maximale bedrag vast te stellen. Dit is de leencapaciteit per maand keer 50. Wanneer je 50 maanden lang 2% aflost, is je lening voor 100% afgelost. Als je elke maand €100,- kan aflossen, is je maximale lening €5.000,-. Kan je meer aflossen per maand? Dan kan je natuurlijk ook meer geld lenen!

Geld lenen auto

Wil je een auto kopen maar heb je hier nu het geld niet voor? Dan kun je makkelijk geld lenen voor een auto. Bedenk goed welke maandlasten je aan kan. Je zult iedere maand moeten aflossen. Hoe meer geld er bij jou binnenkomt, hoe sneller je kunt aflossen. Hierdoor hoef je ook minder lang rente te betalen. Geld lenen voor een auto kan bij de bank of bij de autodealer. De voorwaarden en rentetarieven verschillen per geldverstrekker. Vergelijk ze daarom goed met elkaar. Kijk naast de maandlasten die je kan betalen ook naar een voor jou passende manier om je auto te financieren. En naar de looptijd hiervan. Je kunt een auto financieren via een persoonlijke lening of door te leasen.

Geld lenen voor auto via afbetaling

Als je een auto op afbetaling koopt, sluit je hiervoor een lening af om in dit geval een auto te kunnen kopen. Je kunt met deze auto overal naartoe rijden, zonder gelijk alles te betalen. Degene die jou het geldt leent, doet dit. Vaak koop je een auto op afbetaling via de garage. Let hierbij wel op een aantal punten: de rente die je moet betalen, of je eigenaar van de auto wordt en of er aan het einde van de looptijd een groot restbedrag betaald moet worden. Je hoeft deze manier van lenen niet via een autodealer te doen. Je kunt ook zelf een lening afsluiten en hiermee een auto kopen. Dit heeft vaak voordelen. Zo staat de auto direct op je eigen naam en je betaalt geen restbedrag. Ook is de rente vaak lager dan wanneer je een auto op afbetaling via een dealer koopt en kun je gemakkelijk een betalingsbeschermer afsluiten. Wel zo veilig, bij bijvoorbeeld overlijden of onvoorziene werkloosheid.

Financieren auto

Een auto financieren kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor een persoonlijke lening maar ook voor private lease. We zullen je uitleggen wat de verschillen en voordelen zijn.

Persoonlijke lening

Kies je voor een persoonlijke lening? Dan staat de looptijd en de rente die je betaalt vast. Zo weet je vooraf precies wat er van je verwacht wordt. Jij kiest zelf hoe lang je erover doet om de lening volledig af te lossen. Hierdoor weet je dus exact wanneer je klaar bent met aflossen.
Natuurlijk heeft deze lening een aantal voordelen:

 • Je betaalt vaste maandlasten en vaste rente
 • De lening heeft een vastgestelde looptijd
 • Heropname van afgelost geld is niet mogelijk, zo leen je niet per ongeluk teveel
 • Er blijft geen restschuld achter
 • Extra aflossen is mogelijk (hier betaal je vaak wel boeterente voor)
 • Je bent direct eigenaar van de auto
 • Deze optie is goedkoper dan leasen
 • Jij bepaalt hoeveel kilometers je met de auto rijdt

Deze lening heeft ook een paar nadelen:

 • Je betaalt meer dan de aanschafprijs van de auto
 • De lening moet worden terugbetaald
 • De kosten voor de verzekeringen en het onderhoud zijn voor jou

Private lease

Bij deze financiering betaal je maandelijks een vastgesteld bedrag aan een leasemaatschappij. Hierdoor kun jij gebruikmaken van een auto. Het handige aan deze vorm van lenen is dat veel kosten vaak in de financiering inbegrepen zijn. Denk hierbij aan de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud.
Net als bij een persoonlijke lening zijn de maandlasten, rente en looptijd vooraf vastgesteld. Ook bij private lease blijft geen restschuld achter en is opname van afgelost geld niet mogelijk. In tegenstelling tot een persoonlijke lening kun je bij deze lening niet extra aflossen. Ook private lease heeft een aantal voordelen:

 • Er hoeft geen aankoopbedrag betaald te worden
 • Je rijdt rond in een gloednieuwe auto
 • Je betaalt alleen de brandstof en de maandlasten. Hierin zijn het onderhoud, verzekeringen en de wegenbelasting inbegrepen

De nadelen van private lease zijn:

 • Dat je geen eigenaar van de auto bent
 • Je betaalt vaak meer dan de aanschafprijs
 • Vooraf bepaal je het aantal kilometers dat je jaarlijks mag rijden
 • Het contract kan niet makkelijk tussentijds opgezegd worden

Geld lenen voor verbouwing

Heb je een eigen huis en wil je verbouwen? Bijvoorbeeld een aanbouw of nieuwe keuken? Dan kun je dit zelf betalen, maar heb je dit geld niet, dan kun je hiervoor geld lenen. Dat kan op twee manieren. Je kunt een lening afsluiten of de hypotheek verhogen. Weeg af wat de goedkoopste optie voor jou is. Houd bij een lening rekening met de rente die je moet betalen. Bij een aanpassing van de hypotheek zal een hypotheekadviseur of taxateur nodig zijn. Deze moet je ook betalen.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening wordt niet gekeken naar de hypotheek of de waarde van je huis. De bank kijkt welk bedrag je kunt lenen. Hierbij kijken ze naar de leennormen. Je ontvangt dan een offerte waarin de rente en de gekozen looptijd voor de lening zijn opgenomen.

Hypotheek verhogen

Om je hypotheek op te hogen voor een verbouwing, maak je een afspraak met een hypotheekadviseur. Samen bekijken jullie de mogelijkheden. Hierbij wordt besproken of je het gevraagde bedrag kan lenen. Maar ook of de hypotheekverstrekker die je nu hebt een aanvullende hypotheek voor je kan afsluiten. Na de verbouwing moet een taxateur de nieuwe waarde van het huis vaststellen. Let er hierbij op dat je ook betaalt voor een taxatie en de aanpassing van jouw hypotheek. De kosten voor het hypotheekadvies zijn vaak erg hoog. Hierdoor is dit niet altijd de goedkoopste optie.

Snel geld lenen

Heb je geen geld meer op je rekening en moet je echt nu geld hebben? Dan kun je makkelijk en snel lenen. Een snelle lening dus! Hierna ontvang je het geld binnen een paar uur of zelfs minuten op je rekening. Direct geld lenen gaat via een snel krediet. Je kunt dan geld lenen tot €1.000,-. Deze lening moet je binnen een jaar terugbetalen. Direct geld lenen heeft wel een nadeel, je leent namelijk een relatief laag bedrag en betaalt veel rente. Dit kan oplopen tot een rente van 50%! Let hier dus goed op. Zorg dat je niet met betalingsproblemen te maken krijgt.

Lenen met een BKR registratie

Heb je een BKR registratie op je naam staan? Dan kun je in het geval van een betalingsachterstand soms toch geld lenen. Maar let op dat dit onverstandig is. Overweeg om een lening te herfinancieren met persoonlijke leningen. Maar ga geen extra kleine geldbedragen lenen. Dit kan je betalingsachterstand groter maken.

Goedkoop geld lenen

Je wilt dus geld lenen, maar dan wel zo goedkoop mogelijk natuurlijk. Dat begrijpen wij en daarom zetten we wat tips voor je op een rij. Zo vind je een passende lening waar je niet teveel voor betaalt.

Doel lening

Bepaal goed wat je leendoel is. Waarvoor wil je geld lenen? Soms hebben aanbieders goedkopere leningen wanneer je een lening voor bepaalde doelen wil afsluiten.

Rente en looptijd

Een lage rente lijkt misschien aantrekkelijk, maar als deze lening een lange looptijd heeft, betaal je misschien meer. Kijk daarom ook goed naar leningen waarbij je meer rente betaalt, maar over een kortere periode.

Kleine lettertjes

Lees de kleine lettertjes. Zo weet je precies waar je aan toe bent en zie je of de lening bij je past of niet.

Meerdere leningen

Heb je meerdere leningen tegelijkertijd? Kijk dan of je deze kunt overzetten naar één lening. Zo bespaar je op je maandelijkse lasten.

Geld lenen vergelijken

Wil je betrouwbaar snel geld lenen of online geld lenen? De voorwaarden en rentetarieven van een lening verschillen per kredietverstrekker. We raden je daarom aan om kredietverstrekkers goed met elkaar te vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel via onze online vergelijker. Zo betaal je niet teveel rente en sluit je een snelle lening onder de juiste voorwaarden af. Kom je er niet uit of heb je vragen over het lenen van geld? Neem gerust eens contact met ons op! We denken graag met je mee. Zo kun jij makkelijk geld lenen zonder gedoe.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Jarno

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/06/2022

Het bedrag dat je kunt lenen, kun je bereken per kredietverstrekker. Dit kan bijvoorbeeld bij Centraal Beheer of Independer. Hoeveel je precies kan lenen hangt van een aantal factoren af. Zo wordt gekeken naar je netto maandinkomen en of je een koop- of huurhuis hebt. Daarnaast wegen vaste lasten voor een auto, woning of kinderen mee. Je gezinssituatie speelt ook een rol bij het vaststellen van het bedrag dat je kunt lenen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Koosje

Beantwoord door: Vincent Schokker op 28/06/2022

Leennormen zijn de punten waar naar gekeken wordt om vast te stellen hoeveel geld je kunt lenen. Er wordt gekeken naar je netto maandinkomen, of je een koop- of huurhuis hebt, wat je vaste lasten zijn voor bijvoorbeeld een auto, woning en kinderen en of je überhaupt kinderen hebt weegt ook mee. Deze normen zijn opgesteld door de Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Ramon

Beantwoord door: Vincent Schokker op 01/07/2022

Als je een persoonlijke lening afsluit om een auto te kopen heeft dit verschillende voordelen: je betaalt bijvoorbeeld vaste maandlasten en rente gedurende een vaste looptijd. Ook blijft er aan het einde van de lening geen restschuld achter en ben je gedurende de looptijd van de lening eigenaar van de auto. Deze optie is vaak goedkoper dan een auto leasen en je kunt afgelost geld niet heropnemen waardoor je niet ongemerkt meer leent dan je aan kan. Daarnaast mag je zelf bepalen hoeveel kilometers je met de auto rijdt. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Leonard

Beantwoord door: Vincent Schokker op 28/06/2022

De voordelen van een private lease auto zijn dat er geen aankoopbedrag betaald hoeft te worden en dat je rondrijdt in een gloednieuwe auto. Je betaalt alleen vaste lasten en rente. Binnen deze vaste lasten zijn het onderhoud, de verzekeringen en de wegenbelasting al inbegrepen. Het is dus een soort all-inclusive prijs. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Anco

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/07/2022

Je kunt een lening afsluiten of de hypotheek verhogen. Weeg af wat de goedkoopste optie voor jou is. Houd bij een lening rekening met de rente die je moet betalen. Bij een aanpassing van de hypotheek zal een hypotheekadviseur of taxateur nodig zijn. Deze moet je ook betalen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!