Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken?

Zelf vergelijken en online afsluiten!

 • Vergelijk meer dan 11 aansprakelijkheidsverzekeringen
 • Altijd de laagste premie
 • Ook te combineren met je inboedel- en woonverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel heel verstandig! Deze verzekering is niet wettelijk verplicht maar voorkomt vervelende situaties wanneer je per ongeluk schade aan een ander toebrengt. Laat je je fiets bijvoorbeeld tegen de auto van je buurman vallen of stoot je per ongeluk de dure vaas van je oma omver? Dan valt de schade onder de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering. Weten welke aansprakelijkheidsverzekering bij jou past? Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken doe je bij ons!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij of iemand uit je gezin toebrengt aan de spullen van een ander. Het gaat hierbij om schade die per ongeluk is veroorzaakt. Wanneer schade met opzet wordt veroorzaakt, keert de verzekeraar niks uit. Om een voorbeeld te noemen wanneer de aansprakelijkheidsverzekeraar uitkeert, kun je denken aan de situatie waarin je een glas rode wijn over de bank van je vriendin laat vallen. Of wanneer je zoon of dochter een fiets tegen de auto van de buurman laat vallen. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt in deze gevallen de kosten.

Bekijk meer

Kosten

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering hangen af van je situatie. Woon je alleen of samen? Heb je kinderen of niet? Dit speelt mee in de hoogte van de premie. De goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering sluit je al af voor een paar euro per maand.

Bekijk meer

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Om de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jezelf en eventueel je gezin af te sluiten, raden we je aan om aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Er is namelijk niet één aansprakelijkheidsverzekering die het beste past bij iedereen. Door het formulier bovenaan deze pagina in te vullen, laten wij je de beste en voordeligste aansprakelijkheidsverzekeringen zien voor jouw situatie. Je kunt het maximaal verzekerde bedrag en het eigen risico nog aanpassen als je wilt. Daarna kun je deze verzekering direct online afsluiten.

Bekijk meer

Wat houdt een aansprakelijkheidsverzekering in?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering? Veroorzaak je schade aan iets van een ander? Dan ben je aansprakelijk. De kosten van de schade kunnen hoog oplopen. Je kunt je hiervoor verzekeren. Dat doe je met een aansprakelijkheidsverzekering. Het gaat er wel om dat je de schade per ongeluk toebrengt. Bijvoorbeeld wanneer je iets laat vallen. Maar ook als je ergens tegenaan loopt of als je huisdier per ongeluk wat stuk maakt bij een ander. Hieronder geven we je een paar voorbeelden:

  • Je fiets valt tegen de auto van je buurman
  • Je laat een glas rode wijn vallen over de bank van je vriendin
  • Jouw kind speelt met de nieuwe iPhone van je schoonmoeder en laat hem per ongeluk vallen
  • Je zoon of dochter schiet een bal door de ruit

Met deze verzekering ben je voor deze zaken verzekerd. Je betaalt de schade dan niet zelf. Wil je weten welke verzekering bij jou past? Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken doe je bij ons!

Aansprakelijkheidsverzekering hetzelfde als WA?

Een aansprakelijkheidsverzekering en wettelijke aansprakelijkheidsverzekering worden wel eens door elkaar gehaald. Een WA verzekering kan je afsluiten voor een motorrijtuig. Bijvoorbeeld voor je auto of motor. Bij een voertuig ben je verplicht om deze dekking af te sluiten. Eventueel kun je kan ook kiezen voor WA+ of allrisk. Een gewone aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar wel handig. Op deze pagina leggen we je graag uit waarom!

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP verzekering)

Een andere benaming voor de aansprakelijkheidsverzekering is de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Dit wordt afgekort met AVP. De AVP is er voor alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen. Alleenstaand spreekt voor zich. Heb je als alleenstaande of partner kinderen? Kies dan de juiste gezinssituatie zodat iedereen is meeverzekerd. Thuiswonende kinderen worden tot 27 jaar meeverzekerd. Zijn ze ouder, dan dienen zij zelf een AVP af te sluiten. Als je huisdieren hebt, zijn deze vaak standaard meeverzekerd. Bij schade met opzet, keert de verzekeraar niks uit.

Aansprakelijkheidsverzekering kosten

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van je gezinssituatie. Als alleenstaande zonder kinderen betaal je slechts een paar euro per maand. Als gezin met kinderen betaal je wat meer. Het risico op schade is dan wat groter. Niet alleen je gezinssituatie, maar ook het eigen risico weegt mee in de kosten. De goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering heb je al vanaf €3,30 per maand. Wil je er achter komen wat de goedkoopste verzekering voor jouw situatie is? Vul dan je gegevens in bovenaan deze pagina. Dan laten we je de beste resultaten zien.

Eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

Het eigen risico dat je kiest weegt mee in de premie van deze verzekering. Je kunt kiezen uit een bedrag van €0,- of €100,-. Kies je voor €100,-? Dan betaal je de eerste honderd euro van de schade zelf. Bij nul euro betaal je zelf niks bij schade. Als de schade meer kost dan het eigen risico, betaalt de verzekeraar dit dus voor je als de schade onder de dekking valt. De hoogte van het eigen risico bepaal je bij het afsluiten van de verzekering en heeft dus financiële gevolgen bij schade.

Verzekerd bedrag aansprakelijkheidsverzekering

Veel verzekeraars bieden een maximaal verzekerd bedrag van €1.250.000,- of €2.500.000,- aan. Er zijn ook afwijkende verzekerde bedragen van bijvoorbeeld maximaal €1.000.000,- of €5.000.000,- per gebeurtenis. Ga je vaak naar het buitenland? Dan is een aansprakelijkheidsverzekering met een hoger maximaal verzekerd bedrag aan te raden. De claimcultuur kan hoger liggen waarbij de keuze voor een hoger verzekerd bedrag verstandig kan zijn! Ga je nooit naar het buitenland? Dan is €1.000.000 of €1.250.000 een vaak gekozen verzekerd bedrag.

Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Jij, of iemand uit je gezin, kan schade bij een ander veroorzaken. Je bent dan aansprakelijk voor de schade. Om deze schade niet te hoeven betalen, is een aansprakelijkheidsverzekering nodig.
Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je huis verzekerd tegen een ander soort schade. Dit is bijvoorbeeld het geval bij schade door brand of water. Deze twee verzekeringen zijn dus niet hetzelfde, maar wel allebei handig. Je kunt deze dan ook gemakkelijk combineren en zelfs uitbreiden met een woonverzekering!

Beste aansprakelijkheidsverzekering

Wat de beste aansprakelijkheidsverzekering is? Dat kunnen we zo niet zeggen. Dat is voor iedereen anders. Het hangt af van je gezinssituatie. Maar ook welk eigen risico je kiest. Net als het maximaal verzekerd bedrag dat je wenst te verzekeren. Om te ontdekken wat de beste verzekering voor jou is, kun je vergelijken. Dat kan in onze vergelijker. Deze vind je bovenaan deze pagina.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

We hopen dat je nu meer weet over deze verzekering. Je kunt nu een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel bij ons. Vul je gegevens bovenaan deze pagina in. Daarna zie je de goedkoopste resultaten. Je kan hier het verzekerde bedrag en het eigen risico aanpassen als je wilt. Dit heeft invloed op de premie. Als je de beste verzekering gevonden hebt, kun je deze direct online afsluiten. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag! Zo sluit je altijd snel een goedkope aansprakelijkheidsverzekering af.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Ook de AVP vergelijk je bij ons. Bovenaan deze pagina staat een formulier. Vul hier jouw gegevens in. Dan laten wij je de beste resultaten zien. Je kunt de dekking en het eigen risico nog aanpassen. Zo past de verzekering perfect bij jou. Ook hierbij geldt: kom je er niet uit? Neem gerust eens contact met ons op. Dan kijken we graag met je mee.

Veelgestelde vragen over een aansprakelijkheidsverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Ayla

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/02/2022

Veroorzaak je per ongeluk schade aan iets van een ander? Dan ben je de aansprakelijke. De kosten van de schade kunnen hoog oplopen. Je kunt je hiervoor verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering. Het gaat er wel om dat je de schade per ongeluk toebrengt. Bijvoorbeeld wanneer je iets laat vallen, ergens tegenaan loopt of als je huisdier per ongeluk wat stuk maakt bij een ander. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Benjamin

Beantwoord door: Vincent Schokker op 04/03/2022

Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering kun je afsluiten voor een motorrijtuig. Deze verzekering is verplicht. Je kunt eventueel een uitgebreidere dekking afsluiten zoals WA+ of allrisk, maar voor bijvoorbeeld een auto sluit je minimaal een WA verzekering af. Je bent dan verzekerd tegen schade die je met jouw motorrijtuig aan anderen toebrengt. Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf en je gezinsleden voor materiële of lichamelijk schade die je per ongeluk aan iemand anders toebrengt. Bijvoorbeeld wanneer je een kop koffie over de bank van een vriendin laat vallen. De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Vincent

Beantwoord door: Vincent Schokker op 27/02/2022

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van je gezinssituatie. Als alleenstaande zonder kinderen betaal je slechts een paar euro per maand. Als gezin met kinderen betaal je wat meer. Het risico op schade is dan wat groter. Niet alleen je gezinssituatie, maar ook het eigen risico weegt mee in de kosten. De goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering heb je al vanaf €3,30 per maand. Wil je er achter komen wat de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie is? Vul dan onze vergelijker in! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Johannah

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/01/2022

Jij, of iemand uit je gezin, kan materiële of lichamelijke schade bij een ander veroorzaken. Je bent dan aansprakelijk voor de schade. Om deze schade niet te hoeven betalen, is een aansprakelijkheidsverzekering verstandig. Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je huis verzekerd tegen ander soort schade. Dit is bijvoorbeeld het geval bij schade door brand of water. Deze twee verzekeringen zijn dus niet hetzelfde, maar wel allebei handig. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jermaine

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/02/2022

Huisdieren vallen standaard onder de dekking van je aansprakelijkheidsverzekeringen die wij aanbieden. Let op! Er zijn verzekeraars actief die huisdieren uitsluiten van dekking. Check dit dus goed. Wanneer jouw huisdier schade veroorzaakt aan de spullen van iemand anders, vergoedt de verzekeraar deze schade. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tijdelijk is Whatsapp niet beschikbaar!

Bel of e-mail ons i.v.m. storing Whatsapp

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier