Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering vergelijken?

Zelf vergelijken en online afsluiten!

 • Vergelijk meer dan 11 aansprakelijkheidsverzekeringen
 • Altijd de laagste premie
 • Ook te combineren met je inboedel- en woonverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen zomaar overkomen. Veroorzaak je per ongeluk schade aan iets of iemand? Dan ben je hiervoor aansprakelijk. Je moet dan voor de kosten opdraaien. Met een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering ben je hiervoor verzekerd. Wel zo handig! Om de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jou te vinden, kun je bij ons een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Zo betaal je nooit teveel en ben je altijd goed verzekerd.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij of iemand uit je gezin toebrengt aan de spullen van een ander. Het gaat hierbij om schade die per ongeluk is veroorzaakt. Wanneer schade met opzet wordt veroorzaakt, keert de verzekeraar niks uit. Om een voorbeeld te noemen wanneer de aansprakelijkheidsverzekeraar uitkeert, kun je denken aan de situatie waarin je een glas rode wijn over de bank van je vriendin laat vallen. Of wanneer je zoon of dochter een fiets tegen de auto van de buurman laat vallen. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt in deze gevallen de kosten.

Bekijk meer

Kosten

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering hangen af van je situatie. Woon je alleen of samen? Heb je kinderen of niet? Dit speelt mee in de hoogte van de premie. De goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering sluit je al af voor een paar euro per maand.

Bekijk meer

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Om de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jezelf en eventueel je gezin af te sluiten, raden we je aan om aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Er is namelijk niet één aansprakelijkheidsverzekering die het beste past bij iedereen. Door het formulier bovenaan deze pagina in te vullen, laten wij je de beste en voordeligste aansprakelijkheidsverzekeringen zien voor jouw situatie. Je kunt het maximaal verzekerde bedrag en het eigen risico nog aanpassen als je wilt. Daarna kun je deze verzekering direct online afsluiten.

Bekijk meer

Wat is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering?

Veroorzaak je per ongeluk schade aan iemand of iets van een ander? Dan ben je aansprakelijk. De kosten van de schade kunnen hoog oplopen. Om dit niet zelf te hoeven betalen, kun jij je verzekeren. Dat doe je met een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering. Je bent verzekerd in verschillende situaties. Bijvoorbeeld wanneer je iets laat vallen. Maar ook als je ergens tegenaan loopt of als je huisdier per ongeluk wat stuk maakt bij een ander. We geven je een paar voorbeelden. In deze situaties ben je verzekerd:

  • Je fiets valt tegen de auto van je buurman.
  • Je laat een glas rode wijn vallen over de bank van je vriendin.
  • Jouw kind speelt met de nieuwe iPhone van je schoonmoeder en laat hem per ongeluk vallen.
  • Je zoon of dochter schiet een bal door de ruit.

Met deze verzekering ben je voor deze zaken verzekerd. Je betaalt de schade dan niet zelf. Wil je weten welke verzekeraar het beste bij jou past? Een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering vergelijken doe je bij ons!

Aansprakelijkheidsverzekering hetzelfde als WA?

Een aansprakelijkheidsverzekering en een persoonlijke wettelijke aansprakelijkheidsverzekering worden wel eens door elkaar gehaald. We leggen je graag het verschil uit.

Een WA verzekering kan je afsluiten voor een motorrijtuig. Bijvoorbeeld voor je auto of motor. Bij een voertuig ben je verplicht om ten minste deze dekking af te sluiten. Hiermee verzeker je schade die je met jouw motorrijtuig veroorzaakt. Maar je kunt ook kiezen voor een WA+ of allrisk dekking.

Een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering verzekert de kosten als je zelf schade toebrengt aan iets of iemand. Deze verzekering is niet verplicht, maar wel handig. We leggen je graag uit waarom!

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP verzekering)

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren genoemd. De afkorting hiervan is AVP. Een AVP is er voor alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen. Alleenstaand spreekt voor zich. Heb je een partner of kinderen? Kies dan de juiste gezinssituatie. Zo is iedereen meeverzekerd. Thuiswonende kinderen zijn tot 27 jaar meeverzekerd. Zijn ze ouder? Dan dienen zij zelf een AVP af te sluiten. Als je huisdieren hebt, zijn deze vaak standaard meeverzekerd.

Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel heel verstandig! Deze verzekering voorkomt vervelende situaties wanneer je per ongeluk schade aan een ander toebrengt. Laat je je fiets bijvoorbeeld tegen de auto van je buurman vallen of stoot je per ongeluk de dure vaas van je oma omver? Dan valt de schade onder de dekking van deze verzekering. Wil je weten welke aansprakelijkheidsverzekering bij jou past? Een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering vergelijken doe je bij ons!

Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering kosten

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van je thuissituatie. Ben je alleenstaand of samen? Dan betaal je slechts een paar euro per maand. Als gezin met kinderen betaal je wat meer. Het risico op schade is dan ook wat groter. Niet alleen je gezinssituatie, maar ook het eigen risico weegt mee. Hoe lager het eigen risico is dat je kiest, hoe hoger je premie. Maar een lager risico betekent ook een kleinere eigen bijdrage in geval van schade.

De goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren heb je al vanaf €3,30 per maand. Wil je er achter komen wat de goedkoopste persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie is? Dan kun je een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. We laten je de beste resultaten zien.

Eigen risico aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Het eigen risico dat je kiest heeft invloed op je premie. Je kunt vaak kiezen uit verschillende bedragen. Bijvoorbeeld een bedrag van €0,- of €100,-. Kies je voor €100,-? Dan betaal je de eerste honderd euro van de schade zelf. Bij nul euro betaal je zelf niks bij schade. Als de schade meer kost dan het eigen risico, betaalt de verzekeraar dit dus voor je. De schade moet dan wel binnen de dekking vallen. De hoogte van het eigen risico bepaal je bij het afsluiten van de verzekering en heeft dus financiële gevolgen bij schade.

Verzekerd bedrag aansprakelijkheidsverzekering

Veel verzekeraars bieden een maximaal verzekerd bedrag aan. Dit is vaak €1.250.000,- of €2.500.000,-. Er zijn ook afwijkende verzekerde bedragen. Bijvoorbeeld van maximaal €1.000.000,- of €5.000.000,- per gebeurtenis. Ga je vaak naar het buitenland? Dan is een aansprakelijkheidsverzekering met een hoger maximaal verzekerd bedrag aan te raden. De claimcultuur kan in andere landen namelijk hoger liggen. Een hoger verzekerd bedrag kan dan verstandig zijn! Ga je nooit naar het buitenland? Dan is €1.000.000,- of €1.250.000,- een vaak gekozen verzekerd bedrag.

Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Vraag jij je af wat het verschil is tussen een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering? We leggen het je graag uit.

Jij, of iemand uit je gezin, kan schade bij een ander veroorzaken. Je bent dan aansprakelijk voor de schade. Om deze schade niet te hoeven betalen, heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je huis verzekerd tegen een ander soort schade. Dit is bijvoorbeeld het geval bij schade door brand of water. Deze twee verzekeringen zijn dus niet hetzelfde, maar wel allebei handig. Je kunt deze dan ook gemakkelijk combineren en zelfs uitbreiden met een woonverzekering!

Beste aansprakelijkheidsverzekering

Wat de beste aansprakelijkheidsverzekering is? Dat kunnen we zo niet zeggen. Dat is namelijk voor iedereen anders. Het hangt af van je gezinssituatie. Maar ook welk eigen risico je kiest. Net als het maximaal verzekerd bedrag dat je wil verzekeren. Om te ontdekken wat de beste verzekering voor jou is, kun je vergelijken. Dat kan in onze vergelijker.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering particulieren

We hopen dat je nu meer weet over deze verzekering. Je kunt dan een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering vergelijken en afsluiten. Een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering vergelijken doe je natuurlijk bij ons! Dat doe je door jouw wensen en gegevens in te vullen in onze vergelijker. Dan laten wij je de beste resultaten zien. Je kunt de dekking en het eigen risico nog aanpassen. Zo past de verzekering perfect bij jou. Hierdoor weet je ook zeker dat je nooit te veel betaalt. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over een aansprakelijkheidsverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Ayla

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/02/2023

Veroorzaak je per ongeluk schade aan iets van een ander? Dan ben je de aansprakelijke. De kosten van de schade kunnen hoog oplopen. Je kunt je hiervoor verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Het gaat er wel om dat je de schade per ongeluk toebrengt. Bijvoorbeeld wanneer je iets laat vallen, ergens tegenaan loopt of als je huisdier per ongeluk wat stuk maakt bij een ander. De beste en goedkoopste persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering vind je via onze vergelijker. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Benjamin

Beantwoord door: Vincent Schokker op 04/03/2023

Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering kun je afsluiten voor een motorrijtuig. Deze verzekering is verplicht. Je kunt eventueel een uitgebreidere dekking afsluiten zoals WA+ of allrisk, maar voor bijvoorbeeld een auto sluit je minimaal een WA verzekering af. Je bent dan verzekerd bij schade die je met jouw motorrijtuig aan anderen toebrengt. Met een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf en je gezinsleden voor materiële of lichamelijk schade die je per ongeluk aan iets of iemand toebrengt. Bijvoorbeeld wanneer je een kop koffie over de bank van een vriendin laat vallen. De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel heel verstandig. Via onze online vergelijker vind je altijd de beste en goedkoopste persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Vincent

Beantwoord door: Vincent Schokker op 27/02/2023

De kosten van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van je gezinssituatie. Als alleenstaande zonder kinderen betaal je slechts een paar euro per maand. Als gezin met kinderen betaal je wat meer. Het risico op schade is dan wat groter. Niet alleen je gezinssituatie, maar ook het eigen risico weegt mee in de kosten. De goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering heb je al vanaf €3,30 per maand. Wil je er achter komen wat de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie is? Vul dan onze vergelijker in! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Johannah

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/01/2023

Jij, of iemand uit je gezin, kan materiële of lichamelijke schade bij iets of iemand veroorzaken. Je bent dan aansprakelijk voor de schade. Om deze schade niet zelf te hoeven betalen, is een aansprakelijkheidsverzekering verstandig. Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je huis verzekerd tegen ander soort schade. Dit is bijvoorbeeld het geval bij schade door brand of water. Deze twee verzekeringen zijn dus niet hetzelfde, maar wel allebei handig. Beide soorten verzekeringen kun je via ons vergelijken. Zo vind je altijd de beste en voordeligste verzekering voor jouw situatie. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jermaine

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/02/2023

Huisdieren vallen standaard onder de dekking van je persoonlijke aansprakelijkheidsverzekeringen die wij aanbieden. Maar let op! Er zijn verzekeraars die huisdieren uitsluiten van de dekking. Check dit dus goed voordat je een verzekering afsluit. Wanneer jouw huisdier schade veroorzaakt aan de spullen van iemand anders en dit binnen de dekking valt, vergoedt de verzekeraar deze schade. Via onze online vergelijker vind je altijd een passende aansprakelijkheidsverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!