Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Aansprakelijkheidsvezekering nodig?

Zorg dat je goed verzekerd bent bij schade aan anderen

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Aansprakelijkheidsverzekering

Goed verzekerd voor schade die je anderen aanbrengt? Kies je eigen aansprakelijkheidsverzekering!


Als jij, je kind of je huisdier schade toebrengt aan anderen dan kun je daar aansprakelijk voor worden gesteld. Denk bijvoorbeeld aan je fiets die je per ongeluk tegen andermans auto laat vallen, je zoontje die de tv bij de buren omstoot of je huisdier die het hek van de buren kaalvreet. De kosten lijken laag maar kunnen flink oplopen, zeker als er sprake is van letsel. Met een goede aansprakelijkheidsverzekering is schade die je anderen aanbrengt verzekerd. Deze verzekering is niet verplicht maar zeker geen overbodige luxe!

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?
  •  Schade aan anderen verzekerd tot €2.500.000,-
  •  Verzekering uit te breiden met gezinsdekking
  •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Kies je aansprakelijkheidsverzekering

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt in de regel schades die je aan anderen toebrengt en waarvoor je wettelijk verantwoordelijk voor wordt gesteld. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je vaak verzekerd voor schades tot €1000.000,-, €1.250.000 of zelfs €2.500.000 per gebeurtenis. Dit noem je het verzekerde bedrag. Bij een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen betaal je geen eigen risico echter verschilt dit per verzekeraar!

VariabeleOmschrijving
Maximaal verzekerd bedrag

Je aansprakelijkheidsverzekeraar dekt de kosten van de schade die je anderen toebrengt tot een bepaalde hoogte. Bij hogere kosten moet je dit uit eigen zak bijbetalen. Het maximaal te verzekeren bedrag kan verschillen van €1.000.000,- tot €2.500.000,- per gebeurtenis. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger vaak de maandpremie!

(Vrijwillig) eigen risico

De hoogte van het eigen risico is van belang voor de hoogte van je premie. Wil je een lagere maandpremie? Kies dan voor een aansprakelijkheidsverzekering met een hoger eigen risico.  Let wel op want hoe hoger het eigen risico, hoe hoger het bedrag is dat niet is verzekerd en je dus zelf dient te betalen wanneer je schade toebrengt aan een ander.

Gezinsdekking of alleenstaand?

Heb je een partner, kinderen en / of een huisdier? Dan kan het verstandig zijn deze mee te verzekeren. De schade die zij dan aan een ander toebrengen zijn dan eveneens verzekerd tot het maximaal verzekerde bedrag. Uiteraard geldt wel: een gezin betaalt in zijn algemeenheid meer premie dan een alleenstaande.

Welke aansprakelijkheidsverzekering moet ik kiezen?

Er zijn aansprakelijkheidsverzekeringen speciaal bedoeld voor alleenstaanden en voor gezinnen. Bij een gezinsaansprakelijkheidsverzekering is je echtgenoot/echtgenote of partner meeverzekerd. Ook minderjarige kinderen, meerderjarige ongehuwden kinderen die inwonend zijn en/of uitwonend zijn kunnen (onder aanvullende voorwaarden) worden meeverzekerd.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

De premie die je betaald voor je aansprakelijkheidsverzekering hangt af van een aantal factoren. Het is verstandig om goed te weten welke zaken je tegen welke voorwaarden je verzekerd wilt hebben. Om je hierbij te helpen kun je gebruik maken van onderstaande informatie.

Hulp bij vergelijken van jouw aansprakelijkheidsverzekering?

Heb je hulp nodig bij het vergelijken van jouw aansprakelijkheidsverzekering? Laat dan je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk op. We helpen je dan met het invullen van onze vergelijkingstool om zo de aansprakelijkheidsverzekering te vinden die het beste bij jouw situatie past!