AFM Vergunningnummer 12044269 KiFiD 300.016415

Aansprakelijkheids

Als jij, je kind of je huisdier schade toebrengt aan anderen dan kun je daar aansprakelijk voor worden gesteld. De kosten kunnen flink oplopen, zeker als er sprake is van letsel. Ook andermans spullen zijn verzekerd, zoals bijvoorbeeld een laptop of televisie. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel zeer noodzakelijk.

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

De meeste aansprakelijkheidsverzekeraars verlenen werelddekking. Je moet woonachtig zijn in Nederland. Niet verzekerde schades zijn onder andere schade met of door motorrijtuigen, hiervoor moet je een motorrijtuigenverzekering afsluiten. Ook schade door opzet (met uitzondering van kinderen tot 14 jaar) is niet verzekerd. Schade aan geleende of gehuurde zaken is in de meeste gevallen beperkt gedekt.

Wat voor soorten aansprakelijkheidsverzekeringen zijn er?

Er zijn aansprakelijkheidsverzekeringen speciaal bedoeld voor alleenstaanden en voor gezinnen. Bij een gezinsaansprakelijkheidsverzekering is je echtgenoot/echtgenote of partner meeverzekerd. Ook minderjarige kinderen, meerderjarige ongehuwden kinderen die inwonend zijn of voor studie uitwonend zijn en logés zijn meeverzekerd (wel onder voorwaarden).

Sluit jouw aansprakelijkheidsverzekering af

Er zijn een hoop aansprakelijkheidsverzekeringen en daarnaast een hoop verzekeringsproducten. Je hebt een hoop keuze en daarom is het vaak enorm moeilijk is om te kiezen. Daarom is het verstandig om te vergelijken. Dit kan bij Vergelijkdirect.com. Door te vergelijken krijg jij de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering met de beste dekking!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

fbto
centraalbeheer
inshared
aegon
reaal
meeus
zelf
ohra

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar72

bar75

bar69

bar73

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

FBTO aansprakelijkheidsverzekering
06-08-2014 | Bart
Prettige en bijna persoonlijke manier van afsluiten. Lijkt allemaal bijna te mooi en te goedkoop om waar te zijn.
OHRA aansprakelijkheidsverzekering
09-10-2014 | Harry
Voordelig, goede en betrouwbare communicatie en geen eigen risico, prima!
Centraal Beheer aansprakelijkheidsverzekering
06-08-2014 | André
ik vind het erg prettig dat je alles via internet kunt regelen en dat het lekker duidelijk weer gegeven wordt. ook in de verzekeringsmap. gewoon duidelijk je weet wat je krijgt! top!
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Omdat een aansprakelijkheidsverzekering vaak een lage premie heeft, heeft bijna iedere Nederlander een aansprakelijkheidsverzekering. De kosten kunnen namelijk ook behoorlijk oplopen als er schade is.

Wie vallen er onder mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, ben je niet de enige die onder deze verzekering valt. Ook de schades van (eventuele) gezinsleden, uitwonende kinderen (door studie), inwonende ouders en logés vallen onder je aansprakelijkheidsverzekering. Ook je huisdieren zijn meeverzekerd!

Als ik ga samenwonen, is één aansprakelijkheidsverzekering dan voldoende?

Wanneer je gaat samenwonen is één aansprakelijkheidsverzekering voldoende. Let op, je moet deze wel aanpassen naar een gezinsaansprakelijkheidsverzekering. Zo zijn jullie allebei verzekerd onder dezelfde aansprakelijkheidsverzekering.

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering niet?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt geen schades die veroorzaakt zijn door motorvoertuigen. Hiervoor zou je een aparte auto-, brommer- of motorverzekering voor moeten afgesloten hebben. Ook spullen die gehuurd zijn of schades die opzettelijk zijn veroorzaakt zijn niet gedekt.