Caravanverzekering vergelijken?

Vergelijk binnen 5 minuten meer dan 15 verschillende caravanverzekeringen!

  • Vergelijk meer dan 15 caravanverzekeringen op premie en voorwaarden
  • Verzeker je caravan snel zelf online!
  • De enige werkelijke caravanverzekering vergelijker van Nederland

Caravanverzekering vergelijken

Vergelijk direct online je caravanverzekering met onze handige vergelijker. Selecteer eenvoudig het type caravan dat je hebt, de aanschafwaarde, nieuwwaarde, bouwjaar en het aanschafjaar. Met een druk op de knop krijg je een premie-overzicht van een groot aantal caravanverzekeringen. De meest interessante kun je vervolgens eenvoudig online op de website van de betreffende verzekeraar afsluiten. Een caravanverzekering vergelijken kost je niet meer dan 3 minuten!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Waarom je caravan verzekeren?

Je caravan is een duur bezit. Brand, diefstal en storm kunnen flinke schade aanrichten aan je caravan. Met een goede caravanverzekering ben je er zeker van dat je voor deze schade goed bent verzekerd.

Kies de juiste dekking voor je caravan

De meeste caravanverzekeraars bieden een basisdekking die je kunt uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Zo kun je hagelschade en schade aan je inboedel gemakkelijk meeverzekeren. Een groot aantal caravanverzekeringen biedt ook een aanschafwaarde- en nieuwwaarde dekking. Word je caravan binnen een X aantal jaar total loss verklaard? Dan krijg je bij een aanschafwaardedekking de volledige aanschafwaarde vergoed (bij een 2e hands caravan). Bij een nieuwwaarde dekking wordt de volledige nieuwwaarde vergoed. Kies voor de juiste caravanverzekering die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Zo betaal je niet te veel en voor dekkingen waar je geen gebruik van maakt.

Dekking caravanverzekering

Een caravanverzekering is bijna helemaal op maat leverbaar. Door de vele aanbieders is er een grote kans dat er een geschikt basispakket voor jouw situatie tussen zit. Veelal is het mogelijk om deze basispakketten uit te breiden met extra opties, waardoor de verzekering aan al jouw wensen en eisen zal voldoen. Wij snappen dat het een caravanverzekering lastig kan zijn, daarom leggen wij jou graag uit welke dekkingen er allemaal mogelijk zijn en wat deze inhouden.

Diefstal, brand en storm

Vaak bevat het basispakket van een caravanverzekering de dekking diefstal, brand- en stormschade. Uiteraard zit er een enorm verschil in de beoordeling en de vergoeding van de schade per verzekeraar. Het is dan ook raadzaam om goed op te letten hoeveel jaar de nieuwwaarde is gedekt en na hoeveel jaar hier een afschrijving op plaats vindt. Ook moet je bij een occasion caravan opletten hoe de schade vergoedt wordt, dit verschilt enorm per verzekeraar!

All Risk caravanverzekering

Het is handig, om bij een caravan van 5 jaar of jonger, te overwegen om deze all risk te verzekeren. Deze all risk dekking is (bijna) alles omvattend en is vaak zelfs nog met extra opties uit te breiden. De all risk verzekering is de meest complete dekking voor jouw caravan. Tijdens het afsluiten van de caravanverzekering is het gemakkelijk om aanvullende dekkingen te kiezen.

Hagelschade binnen je caravanverzekering

In 2012 zijn veel caravanverzekeringen flink gestegen met de premie. Verzekeraars verklaarden dat dit kwam door de vele hagelschade, en dat dit dure reparaties zijn. Anno 2017 zien wij dat hagelschade vaak niet in de basisdekking terug te vinden is maar alleen apart mee te verzekeren is. Ook is het mogelijk om je eigen risico flink te verhogen, waardoor de premie iets zal afnemen maandelijks. Ook is het mogelijk dat je korting krijgt op je verzekering als je een hagelbestendig hebt op je caravan.

Tweedehands caravan verzekeren

Het is bij bijna alle caravanverzekeraars mogelijk om jouw tweedehands caravan te verzekeren. De premie is gebaseerd op de aanschafprijs en niet op de nieuwprijs. Hierdoor is er een aantrekkelijkere premie voor tweedehands caravans ontstaan.

Dekking in het buitenland

Kijk goed op je groene kaart zodat je zeker weet in welke landen je allemaal verzekert bent! Over het algemeen kan gesteld worden dat je binnen Europa verzekert bent met je caravan. Voor een stacaravan geldt dit alleen voor de BeNeLux.

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier