Caravanverzekering

Een caravanverzekering vergelijken en afsluiten is een fluitje van een cent met onze premie vergelijker, tenminste, als je weet wat je precies wilt verzekeren! Daarom is het verstandig van te voren te bepalen wat je in je verzekering mee wilt nemen. Hierbij is van belang wat voor soort caravan je hebt (toercaravan, stacaravan of vouwwagen), welk merk caravan je hebt, het aankoopbedrag, nieuw of tweedehands aangekocht en of je je inboedel wilt meeverzekeren.

Caravanverzekering koppelen aan je autoverzekering

Veel Nederlanders sluiten vaak een caravanverzekering af, terwijl dit vaak niet nodig is. Als jouw caravan, aanhangwagen of vouwwagen gekoppeld is aan jouw verzekerde auto, dan ben je gratis meeverzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Is jouw caravan of vouwwagen niet gekoppeld aan jouw autoverzekering, dan loopt de WA-dekking via jouw aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan jouw caravan onderweg of thuis is niet meeverzekerd via jouw autoverzekering. Sluit hiervoor een aparte caravanverzekering af.

Dekking caravanverzekering

Bijna elke caravanverzekering kun je in veel gevallen op maat samenstellen. Je hebt verschillende keuzes op het gebied van eigen risico en dekkingen. Veel verzekeraars brengen dit onder in verschillende pakketten. Ga je een caravanverzekering vergelijken, dan zul je zien dat iedere verzekeraar een basisverzekering met aanvullende pakketten of dekkingen aanbied. We leggen het graag kort uit!

Diefstal, brand en storm

In de meeste basispakketten van een caravanverzekering is schade door diefstal, brand en storm standaard verzekerd. De schade wordt vaak wel anders beoordeeld en uitgekeerd. Zo is een nieuwe caravan (tot maximaal 7 jaar) in veel gevallen de nieuwwaarde gedekt als de caravan total loss wordt verklaard. Heb je een occasion caravan? Dan moet je goed opletten hoe de schade precies wordt vergoed bij elke caravanverzekering.

All Risk caravanverzekering

Wil je een zo compleet mogelijke dekking voor je caravan? Dan kun je bij het caravanverzekering vergelijken zien welke dekkingen er precies mogelijk zijn. Een All Risk dekking is vaak aan te raden bij jonge caravans (tot 5 jaar oud). Zo kun je je caravanverzekering uitbreiden met dekking tegen ongelukken, aansprakelijkheid en hagelschade. De aanvullende dekkingen kun je gemakkelijk bij het online afsluiten kiezen.

Vouwwagen en stacaravan

Een vouwwagen verzekering is een verzekering die je bovenop je caravanverzekering, en los kunt afsluiten. Net als de caravanverzekering is een verzekering voor je vouwwagen niet verplicht. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden een vouwwagen verzekering aan, dit is erg vergelijkbaar met een caravanverzekering. Naast een vouwwagen verzekering die schade en diefstal dekken, kun je ook je inboedel van je vouwwagen gemakkelijk meeverzekeren. Ook kun je jouw stacaravan verzekeren tegen diefstal, brand en storm. In de meeste gevallen kun je ook jouw stacaravanverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking, en je kunt de aanschaf- en nieuwwaarde verzekeren. Houd er wel rekening mee dat iedere caravanverzekeraar ander is, en dus anderen voorwaarden heeft.

Hagelschade binnen je caravanverzekering

Schade dat ontstaan is door een hagelbui is niet vanzelfsprekend meeverzekerd bij een caravanverzekering. Een hagelschade wordt gezien als een groot probleem voor veel caravanverzekeraars. In 2012 werden alle verzekeringen duurder, met als oorzaak dat hagelschade sterk was toegenomen, zo gaven veel verzekeraars aan. Bij een aantal caravanverzekeraars kun je een extra hoog eigen risico nemen voor hagelschade om de premie iets omlaag te halen. Soms bieden caravanverzekeraars aantrekkelijke kortingen aan als de caravan over een hagelbestendig dak beschikt.

Het eigen risico binnen je caravanverzekering

Als er schade ontstaat, dan betaal je meestal een eigen risico. Deze bedragen verschillen van 0 tot 150 euro. Vaak komt daar nog een extra eigen risico bovenop als de schade veroorzaakt is door een hagelbui. Dit extra bedrag kan uitlopen tot 225 euro. Bij hagelschade geldt in de meeste gevallen een eigen risico van 75 euro bovenop het standaard eigen risico. Hoe hoger je (vrijwillig) eigen risico is, hoe lager je maandpremie zal zijn.

Tweedehands caravan verzekeren

Bij veel caravanverzekeraars kun je jouw tweedehands caravan voordelig en gemakkelijk verzekeren. De premie die je betaalt, wordt niet over de nieuwwaarde berekend, maar over de aankoopwaarde van je caravan. Dit is voordelig omdat de nieuwwaarde vaak veel hoger ligt dan de aankoopwaarde, waardoor je extra voordeel krijgt op je premie.

Inboedel verzekeren

Je kunt de inboedel van je caravan voor een bepaald bedrag of percentage van de waarde verzekeren. Je kunt je inboedel verzekeren tegen diefstal en schade. Als een deel van je inboedel gestolen is, dan is het noodzakelijk er duidelijke sporen van inbraak zijn. Je inboedel moet altijd buiten het zicht opgeborgen zijn, anders valt het niet onder de dekking. Elke verzekeraar dekt weer iets anders. Wil je precies weten wat de dekking van je inboedel is? Raadpleeg dan je caravanverzekeraar!

Dekking in het buitenland

Met een caravanverzekering ben je in de meeste gevallen in heel Europa verzekerd. Voor een stacaravan geldt dit alleen in de Benelux. Ga je met je caravan door of naar Duistland, Spanje of Polen? Vraag dan een extra groene kaart aan bij je caravanverzekeraar. Ook dit verschilt weer per verzekeraar en dus is het handig om je caravanverzekeraar te raadplegen.

Vergelijk jouw caravanverzekering bij Vergelijkdirect.com

Als je alle caravanverzekeraars met elkaar vergelijkt, kun je besparen op je maandpremie! Ben je benieuwd wat de caravanverzekering is die het beste bij jouw wensen past? Twijfel dan niet en vergelijk jouw verzekering bij Vergelijkdirect.com!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

meeus
anwb
centraalbeheer
aon
unive
inshared
witgeld
fbto
zelf

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar73

bar74

bar75

bar75

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

Witgeld Caravanverzekering
23-06-2014 | Hans
Prima caravanverzekering. Afgelopen jaar 1 keer schade gehad en dit werd netjes afgehandeld en verwerkt door de medewerkers van Witgeld. Goede service en prima kwaliteit!
Meeus Caravanverzekering
01-08-2014 | Dirk
Zorg wel voor een hagelbestendig dak of een goede hagelschade dekking! Ze keken hier goed naar voordat ik een goedkeuring kreeg.
Meeus Caravanverzekering
01-09-2014 | Yorick
Gemengde ervaringen met Meeus. Afgelopen jaar pech gehad tijdens onze vakantie. Helaas duurde het erg lang voordat we Meeus konden bereiken. Uiteindelijk kwam het goed maar dat is zeker nog een aandachtspuntje voor Meeus. Voor de rest prima caravanverzekering en goede prijs/kwaliteitsverhouding.
ANWB Caravanverzekering
12-07-2014 | Bernard
Zeer tevreden over deze kwalitatief goede caravanverzekering. Uitstekend aanbod en goed geholpen en voorgelicht toen we raamschade hadden. Ga zo door ANWB!
FBTO Caravanverzekering
14-05-2014 | Sem
Al een tijdje verzekerd bij FBTO en 3 keer schade gehad aan de caravan. Dit is alle drie de keren keurig telefonisch afgehandeld en daar ben ik dus over te spreken. Prima klantenservice dus en schade uitkering netjes geregeld.
Unive Caravanverzekering
04-08-2014 | Sergej
Zeer tevreden over deze caravanverzekering. Mijn schade werd goed afgehandeld en werd volledig vergoed, zoals beloofd. Goede klantenservice met medewerkers die de klanten goed aanvoelen. Bedankt Univé!
Inshared Caravanverzekering
31-06-2014 | Peter
Ik vind het erg aangenaam om via internet een verzekering afsluiten ik ben al vijf jaar bij jullie klant en tot nu toe gelukkig geen schade maar een ongeluk zit in een klein hoekje. ik hoop dat ik schade vrij blijf maar goed ik hoop ook dat wanneer het zover kom dat ik dan ook de juiste service krijg zodat ik een goeie mond op mond reclame kan doen.
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Is mijn caravan of vouwwagen meeverzekerd via mijn autoverzekering?

Als jouw caravan, aanhangwagen of vouwwagen gekoppeld is aan jouw verzekerde auto, dan ben je gratis meeverzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Is jouw caravan of vouwwagen niet gekoppeld aan jouw autoverzekering, dan loopt de WA-dekking via jouw aansprakelijksverzekering. Schade aan jouw caravan onderweg of thuis is niet meeverzekerd via jouw autoverzekering. Sluit hiervoor een aparte caravanverzekering af.

Is hagelschade gedekt?

Bij de vouwwagen en stacaravan is hagelschade standaard meeverzekerd. Voor de toercaravan kun je een aanvullende caravanverzekering voor hagelschade afsluiten.

Heb ik altijd een groene kaart nodig?

De groene kaart voor een caravan of vouwwagen is soms verplicht. als je op vakantie gaat naar Duitsland, Polen of Spanje, is het verstandig dat je een groene kaart bij je hebt.

Nieuws

Met de vouwwagen op vakantie: ben je verzekerd?
maandag 27 juli 2015 | Mika Linse

De zomervakantie is voor een groot aantal mensen aan de gang en veel Nederlanders gaan er graag op uit met de caravan, de tent of de vouwwagen om te gaan kamperen. In dit artikel zullen we vertellen hoe het zit met de verzekering van je vouwwagen en of het meeverzekerd is met je autoverzekering. Schade aan anderen is grotendeels verzekerd Zolang je vouwwagen achter je auto hangt ben je verzekerd voor schade die jij met je vouwwagen aan anderen toebrengt.
lees verder

Caravan gekoppeld aan je auto?
zondag 03 mei 2015 | Mika Linse

Er ontstaat vaak verwarring als het gaat om schade aan de caravan. Wanneer valt schade aan de caravan onder de autoverzekering, en wanneer niet? Veel mensen stellen zichzelf deze vraag, en wij vinden dat dit onderwerp verduidelijkt moet worden. Caravan gekoppeld aan je auto Als je met je caravan schade aan anderen toebrengt, dan valt dit onder de dekking van je autoverzekering. Een voorbeeld: Raak je tijdens het achteruitrijden met je caravan per ongeluk de auto van de buren, dan
lees verder