Caravanverzekering

Een caravanverzekering vergelijken en afsluiten is een fluitje van een cent met onze premie vergelijker. Schade of diefstal aan je caravan kan hoog in de kosten lopen. Hierbij is het erg fijn om een caravanverzekering af te sluiten om deze kosten te verminderen. Een caravanverzekering verzekert je tegen schade en diefstal. Met de nieuwwaarde of aankoopwaarde dekking ben je ook verzekerd bij total loss of diefstal van je caravan. Met de vele kortingen die je kan ontvangen, op gebieden als het eigen risico of het voorkomen van hagelschade, heeft een caravanverzekering vaak een niet al te hoge premie.


 •  Caravanverzekering vergelijken met extra opties!
 •  Maak je caravanverzekering op maat!
 •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!
8
Snel geregeld.
- Schaijk
3 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10

Waarom een caravanverzekering?

Een caravanverzekering verzekert je tegen schade en diefstal aan je caravan, toercaravan, stacaravan of vouwwagen. In sommige gevallen valt de schade niet onder je autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering en de kosten kunnen dan hoog oplopen. Het is in deze gevallen dan wel erg fijn als de schade vergoed wordt. Ook wanneer de caravan zo beschadigd raakt dat deze niet meer gebruikt kan worden is een caravanverzekering erg fijn. Veel verzekeraars bieden je namelijk de mogelijkheid om je caravan te verzekeren voor vervangend vervoer of een vervangend vakantieverblijf. Kan je nog altijd blijven genieten van je vakantie.

Caravanverzekering koppelen aan je autoverzekering

Als jouw caravan, aanhangwagen of vouwwagen gekoppeld is aan jouw verzekerde auto, dan ben je gratis meeverzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Is jouw caravan of vouwwagen niet gekoppeld aan jouw autoverzekering, dan loopt de WA-dekking via jouw aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan jouw caravan onderweg of thuis is niet meeverzekerd via jouw autoverzekering en deze schade kan erg hoog oplopen. Hiervoor is het dan ook handig om een caravanverzekering vergelijken en af te sluiten.

Dekking caravanverzekering

Bijna elke caravanverzekering kun je in veel gevallen op maat samenstellen. Je hebt verschillende keuzes op het gebied van eigen risico en dekkingen. Veel verzekeraars brengen dit onder in verschillende pakketten. Ga je een caravanverzekering vergelijken, dan zal je zien dat iedere verzekeraar een basisverzekering met aanvullende pakketten of dekkingen aanbiedt. We leggen het graag kort voor je uit!

Diefstal, brand en storm

In de meeste basispakketten van een caravanverzekering is schade door diefstal, brand en storm standaard verzekerd. De schade wordt vaak wel anders beoordeeld en uitgekeerd. Zo is een nieuwe caravan (tot maximaal 7 jaar) in veel gevallen voor de nieuwwaarde gedekt als de caravan total loss wordt verklaard. Heb je een occasion caravan? Dan moet je goed opletten hoe de schade precies wordt vergoed bij elke caravanverzekering.

All Risk caravanverzekering vergelijken

Wil je een zo compleet mogelijke dekking voor je caravan? Dan kun je bij het caravanverzekering vergelijken zien welke dekkingen er precies mogelijk zijn. Een All Risk dekking is vaak aan te raden bij jonge caravans (tot 5 jaar oud). Zo kun je je caravanverzekering uitbreiden met dekking tegen ongelukken, aansprakelijkheid en hagelschade. De aanvullende dekkingen kun je gemakkelijk bij het online afsluiten kiezen.

Vouwwagen en stacaravan

Een vouwwagen verzekering is een verzekering die je bovenop je caravanverzekering, en los, kunt afsluiten. Net als de caravanverzekering is een verzekering voor je vouwwagen niet verplicht. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden een vouwwagen verzekering aan, dit is erg vergelijkbaar met een caravanverzekering. Naast een vouwwagen verzekering die schade en diefstal dekt, kun je ook je inboedel van je vouwwagen gemakkelijk meeverzekeren. Ook kun je jouw stacaravan verzekeren tegen diefstal, brand en storm. In de meeste gevallen kun je ook jouw stacaravanverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking, en je kunt de aanschaf- en nieuwwaarde verzekeren. Houd er wel rekening mee dat iedere caravanverzekeraar anders is en dus anderen voorwaarden heeft.

Hagelschade binnen je caravanverzekering

Schade die ontstaan is door een hagelbui is niet vanzelfsprekend meeverzekerd bij een caravanverzekering. De hagelschade wordt gezien als een groot probleem voor veel caravanverzekeraars. In 2012 werden alle verzekeringen duurder, wat veroorzaakt werd door hagelschade die sterk was toegenomen, zo gaven veel verzekeraars aan. Bij een aantal caravanverzekeraars kun je een extra hoog eigen risico nemen voor hagelschade om de premie iets omlaag te halen. Soms bieden caravanverzekeraars aantrekkelijke kortingen aan als de caravan over een hagelbestendig dak beschikt.

Het eigen risico binnen je caravanverzekering

Als er schade ontstaat, dan betaal je meestal een eigen risico. Deze bedragen verschillen van €0,- tot €150,-. Vaak komt daar nog een extra eigen risico bovenop als de schade veroorzaakt is door een hagelbui. Dit extra bedrag kan uitlopen tot €225,-. Bij hagelschade geldt in de meeste gevallen een eigen risico van €75,- bovenop het standaard eigen risico. Hoe hoger je (vrijwillig) eigen risico is, hoe lager je maandpremie zal zijn.

Tweedehands caravan verzekeren

Bij veel caravanverzekeraars kun je jouw tweedehands caravan voordelig en gemakkelijk verzekeren. De premie die je betaalt, wordt niet over de nieuwwaarde berekend, maar over de aankoopwaarde van je caravan. Dit is voordelig omdat de nieuwwaarde vaak veel hoger ligt dan de aankoopwaarde. Hierdoor krijg je extra voordeel op je premie.

Inboedel verzekeren

Je kunt de inboedel van je caravan voor een bepaald bedrag of percentage van de waarde verzekeren. Je kan je inboedel verzekeren tegen diefstal en schade. Als een deel van je inboedel gestolen is, dan is het noodzakelijk dat er duidelijke sporen van inbraak zijn. Je inboedel moet altijd buiten het zicht opgeborgen zijn, anders valt de diefstal niet onder de dekking. Elke verzekeraar dekt weer iets anders. Wil je precies weten wat de dekking van je inboedel is? Raadpleeg dan je caravanverzekeraar!

Dekking in het buitenland

Met een caravanverzekering ben je in de meeste gevallen in heel Europa verzekerd. Voor een stacaravan geldt dit alleen in de Benelux. Ga je met je caravan door of naar Duistland, Spanje of Polen? Vraag dan een extra groene kaart aan bij je caravanverzekeraar. Ook dit verschilt weer per verzekeraar en is het dus handig om je caravanverzekeraar te raadplegen.

Caravanverzekering vergelijken bij Vergelijkdirect.com

Als je alle caravanverzekeraars met elkaar vergelijkt, kun je besparen op je maandpremie! Ben je benieuwd wat de caravanverzekering is die het beste bij jouw wensen past? Twijfel dan niet en vergelijk jouw verzekering bij Vergelijkdirect.com! Door jouw wensen en eisen in de unieke vergelijker te zetten krijg jij precies te zien welke verzekeringen het beste bij je passen. Je hoeft alleen nog te kiezen op welke verzekering jij het meeste bespaard en dan kan je deze direct online afsluiten!

Tips

Bij het afsluiten van een caravanverzekering komt veel kijken. Vergelijkdirect.com heeft voor jou een aantal tips waar je op moet letten bij het zoeken en afsluiten van een caravanverzekering. Deze tips zijn niet alleen handig bij het afsluiten van de caravanverzekering, maar ook als je al een caravanverzekering hebt afgesloten.

 • Caravanverzekering vergelijken en besparen op je premie
  Door meerdere verzekeraars te vergelijken voordat je een caravanverzekering afsluit kan je erg veel geld besparen. Het kan zo zijn dat je voor precies dezelfde dekkingen bij een andere verzekeraar veel minder premie betaald.
 • Let op aanschafwaarderegelingen
  Veel verzekeraars hebben een nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling. Dit kan je in het geval van diefstal of total loss erg veel geld besparen. Het is dan ook erg handig om erop te letten of dit standaard gedekt wordt, of dat je het aanvullend moet afsluiten.
 • Particuliere verhuur
  Het kan zo zijn dat je jouw caravan wilt verhuren om een deel van de vaste lasten terug te verdienen. Let er dan wel op dat je bij sommige verzekeraars niet verzekerd bent op het moment dat je caravan is verhuurd.
 • Betaal altijd op tijd
  Bij het niet op tijd betalen van je premie kan je dekking vervallen. Geef dan ook veranderingen in je situatie tijdig door om dit te voorkomen.
 • Toeslag termijnbetaling
  Het klinkt allemaal erg fijn in de oren om per termijn te betalen voor je caravanverzekering. Het is alleen echter wel zo dat veel verzekeraars hiervoor een toeslag rekenen. Deze toeslag kan soms wel oplopen tot wel 6% extra premie per jaar.