OHRA caravanverzekering

Een OHRA caravanverzekering vind je via Vergelijkdirect.com!

OHRA caravanverzekering afsluiten?

 • Direct een offerte op maat
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
Start vergelijken

OHRA caravanverzekering

De OHRA caravanverzekering geeft je een veilig gevoel en je kan altijd op hun hulp rekenen. Ze zijn er altijd voor je en helpen je graag bij schade of problemen met je caravan of vouwwagen. Naast de basisdekking die zij bieden kan je ook nog aanvullende dekkingen afsluiten.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Caravanverzekering met diefstaldekking

Diefstal is vaak een standaard dekking in de meeste caravanverzekeringen. Is je caravan gestolen dan krijg je vaak de schade op dezelfde manier vergoed als bij normale schade. De hoogte van het uit te keren bedrag verschilt wel per verzekeraar. Ga je je (nieuwe) caravan verzekeren, let dan goed op de hoogte van het bedrag wat je uitgekeerd krijgt bij diefstal. Wil je advies van onze experts op het gebied van diefstaldekking? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk aanvullende dekkingen

Caravan verzekeren tegen schade en hagelschade

Is hagelschade niet gewoon schade? Helaas niet! Schade ontstaan door hagel dien je apart mee te verzekeren bij het afsluiten van een caravanverzekering. Heb je een hagelbestendig dak? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen overige schades te verzekeren. De meeste verzekeraars bieden standaard een casco caravanverzekering aan. In dit geval is je caravan verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van je caravan.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk caravan verzekeren

Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe caravan wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk caravanverzekering af te sluiten. Een allrisk caravan verzekering dekt de nieuwwaarde van je caravan. Deze vorm van caravan verzekeren is duurder dan een standaard caravanverzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je caravan wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe caravan kunt kopen. Na 3 of 5 jaar verloopt deze nieuwwaarde regeling. Is je caravan ouder dan 3 of 5 jaar? Check dan de voorwaarden van de verzekeraars! Uiteraard weten wij precies bij welke verzekeraar je een goede nieuwwaarderegeling kunt meeverzekeren.

Bekijk aanvullende dekkingen

De OHRA caravanverzekering

OHRA heeft een basisverzekering voor de caravan en deze is uit te breiden met een aantal aanvullende dekkingen. Hierdoor is het mogelijk om jouw caravanverzekering OHRA naar eigen wensen samen te stellen! Daarnaast hanteert OHRA een 5 jaar termijn voor de nieuwwaarderegeling; wanneer je caravan in de eerste 5 jaar total loss verklaard wordt of wordt gestolen, krijg je de nieuwwaarde van je caravan vergoedt. Dit geldt alleen wanneer jij de eerste eigenaar en gebruiker van de caravan bent. Wanneer je geen recht hebt op de nieuwwaarderegeling krijg je de reparatiekosten vergoedt. Standaard hanteert OHRA een eigen risico van €90,- bij hun caravanverzekering. In alle gevallen dien je dus zelf €90,- van het schadebedrag te betalen. Ook heeft OHRA een aantal uitzonderingen, waarbij de verzekering als niet geldig wordt verklaard:

 • Bij permanente bewoning of verhuur
 • Als je rijdt onder invloed of zonder rijbewijs
 • Bij schade door gebruik en slijtage

Het kan natuurlijk voor komen dat je caravan schade oploopt terwijl deze in de winterstalling staat. Wanneer je caravan schade heeft opgelopen tijdens de winterstalling heb je bij een OHRA caravanverzekering veel schades die onder de dekking vallen. Bij veel gevallen is de stallinghouder wettelijk aansprakelijk, dit moet je alleen wel kunnen bewijzen. OHRA biedt hier de goede service om je daarbij te helpen.

De basisdekking van de caravanverzekering OHRA

OHRA heeft een basisverzekering die vergelijkbaar is met basisverzekeringen van andere caravanverzekeraars. Wat er allemaal in de basisdekking van de OHRA caravanverzekering wordt gedekt, vind je in de tabel hieronder. Naast de basisverzekering biedt OHRA ook mogelijkheden om de caravanverzekering uit te breiden met extra aanvullende dekkingen. Deze tref je in de volgende tabel aan.

DekkingUitleg
MoverDe mover en de fietsendrager vallen standaard onder de basisdekkingen. Als je deze wilt meeverzekeren tel je de nieuwwaarde van de fietsendrager of mover op bij de nieuwwaarde van je caravan.
HagelschadeHagelschade wordt standaard in de basisverzekering van OHRA vergoed. Dit is vrij uniek, veelal moet hier een extra dekking voor afgesloten worden.
BrandEen brand kan een caravan in een hele korte tijd volledig vernietigen. Mocht je dit gebeuren, dan zal OHRA alle geleden schade vergoeden.
StormHet kan natuurlijk gebeuren dat er tijdens een storm ineens een grote tak op jouw caravan valt, of dat er ineens flinke waterschade is ontstaan. Bij OHRA doen ze hier niet moeilijk over, deze kosten zijn gedekt.
OngevallenKrijg je tijdens het verplaatsen van de caravan, of gewoon onderweg, een ongeval, dan worden alle kosten vergoed door OHRA
DiefstalJe caravan is standaard tegen diefstal verzekerd. Let op! De caravan dient wel te allen tijde op slot te staan!

Aanvullende dekkingen

DekkingUitleg
Voortent / luifelDe voortent of de luifel is verzekerd met de extra dekking "voortent". Let op! Het moet wel vastgemaakt kunnen worden aan de caravan zodat het 1 geheel vormt. Een losstaande tent (zoals een party tent) is niet verzekerd.
AanbouwAanbouwen die direct aan de caravan vastzitten of dicht in de buurt staan, zijn verzekerd. Dit zijn bijvoorbeeld een schuurtje, opslagkist, toilethuisje, afdak, serre en bordes.
InventarisDit zijn de huishoudelijke spullen in de caravan, vouwwagen of voortent. Bijvoorbeeld beddengoed en servies. Je reisbagage valt hier niet onder.

Vergelijk jouw OHRA caravanverzekering

Naast de OHRA caravanverzekering zijn er natuurlijk nog veel meer aanbieders van caravanverzekeringen. Alle aanbieders hebben hun eigen voor- en nadelen, eigen premies en eigen dekkingen. Voor een volledig overzicht van de caravanverzekeringen is het handig voor jou om deze te vergelijken. Krijg een compleet overzicht van de mogelijkheden, zoek de beste voor jouw situatie en sluit binnen 5 minuten je caravanverzekering af. Met een gerust gevoel op vakantie!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over de caravanverzekering aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: K. Hartman

Beantwoord door: Bart Houtman op 03/06/2019

Het voordeel van een OHRA caravanverzekering is dat je de verzekering naar eigen wens kan samenstellen! Het kan zijn dat je dit juist niet fijn vindt. Gelukkig zijn er een hoop verschillende opties! Mocht je willen weten wat de beste optie is voor jou, raden we je aan een vergelijking op te stellen! Als je een offerte op maat wilt, kun je contact met ons opnemen via de chat, WhatsApp of telefonisch via 035-6857888!

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier