Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

OHRA caravanverzekering

De OHRA caravanverzekering geeft je een veilig gevoel en je kan altijd op hun hulp rekenen. Ze zijn er altijd voor je en helpen je graag bij schade of problemen met je caravan of vouwwagen. Naast de basisdekking die zij bieden kan je ook nog aanvullende dekkingen afsluiten.

OHRA caravanverzekering

De OHRA caravanverzekering

OHRA heeft een basisverzekering voor de caravan en deze is uit te breiden met een aantal aanvullende dekkingen. Hierdoor is het mogelijk om jouw caravanverzekering OHRA naar eigen wensen samen te stellen! Daarnaast hanteert OHRA een 5 jaar termijn voor de nieuwwaarderegeling; wanneer je caravan in de eerste 5 jaar total loss verklaard wordt of wordt gestolen, krijg je de nieuwwaarde van je caravan vergoedt. Dit geldt alleen wanneer jij de eerste eigenaar en gebruiker van de caravan bent. Wanneer je geen recht hebt op de nieuwwaarderegeling krijg je de reparatiekosten vergoedt. Standaard hanteert OHRA een eigen risico van €90,- bij hun caravanverzekering. In alle gevallen dien je dus zelf €90,- van het schadebedrag te betalen. Ook heeft OHRA een aantal uitzonderingen, waarbij de verzekering als niet geldig wordt verklaard:

  • Bij permanente bewoning of verhuur
  • Als je rijdt onder invloed of zonder rijbewijs
  • Bij schade door gebruik en slijtage

Het kan natuurlijk voor komen dat je caravan schade oploopt terwijl deze in de winterstalling staat. Wanneer je caravan schade heeft opgelopen tijdens de winterstalling heb je bij een OHRA caravanverzekering veel schades die onder de dekking vallen. Bij veel gevallen is de stallinghouder wettelijk aansprakelijk, dit moet je alleen wel kunnen bewijzen. OHRA biedt hier de goede service om je daarbij te helpen.

De basisdekking van de caravanverzekering OHRA

OHRA heeft een basisverzekering die vergelijkbaar is met basisverzekeringen van andere caravanverzekeraars. Wat er allemaal in de basisdekking van de OHRA caravanverzekering wordt gedekt, vind je in de tabel hieronder. Naast de basisverzekering biedt OHRA ook mogelijkheden om de caravanverzekering uit te breiden met extra aanvullende dekkingen. Deze tref je in de volgende tabel aan.

DekkingUitleg
MoverDe mover en de fietsendrager vallen standaard onder de basisdekkingen. Als je deze wilt meeverzekeren tel je de nieuwwaarde van de fietsendrager of mover op bij de nieuwwaarde van je caravan.
HagelschadeHagelschade wordt standaard in de basisverzekering van OHRA vergoed. Dit is vrij uniek, veelal moet hier een extra dekking voor afgesloten worden.
BrandEen brand kan een caravan in een hele korte tijd volledig vernietigen. Mocht je dit gebeuren, dan zal OHRA alle geleden schade vergoeden.
StormHet kan natuurlijk gebeuren dat er tijdens een storm ineens een grote tak op jouw caravan valt, of dat er ineens flinke waterschade is ontstaan. Bij OHRA doen ze hier niet moeilijk over, deze kosten zijn gedekt.
OngevallenKrijg je tijdens het verplaatsen van de caravan, of gewoon onderweg, een ongeval, dan worden alle kosten vergoed door OHRA
DiefstalJe caravan is standaard tegen diefstal verzekerd. Let op! De caravan dient wel te allen tijde op slot te staan!

Aanvullende dekkingen

DekkingUitleg
Voortent / luifelDe voortent of de luifel is verzekerd met de extra dekking "voortent". Let op! Het moet wel vastgemaakt kunnen worden aan de caravan zodat het 1 geheel vormt. Een losstaande tent (zoals een party tent) is niet verzekerd.
AanbouwAanbouwen die direct aan de caravan vastzitten of dicht in de buurt staan, zijn verzekerd. Dit zijn bijvoorbeeld een schuurtje, opslagkist, toilethuisje, afdak, serre en bordes.
InventarisDit zijn de huishoudelijke spullen in de caravan, vouwwagen of voortent. Bijvoorbeeld beddengoed en servies. Je reisbagage valt hier niet onder.

Vergelijk jouw OHRA caravanverzekering

Naast de OHRA caravanverzekering zijn er natuurlijk nog veel meer aanbieders van caravanverzekeringen. Alle aanbieders hebben hun eigen voor- en nadelen, eigen premies en eigen dekkingen. Voor een volledig overzicht van de caravanverzekeringen is het handig voor jou om deze te vergelijken. Krijg een compleet overzicht van de mogelijkheden, zoek de beste voor jouw situatie en sluit binnen 5 minuten je caravanverzekering af. Met een gerust gevoel op vakantie! Direct vergelijken, dat kan hier!

Lees hier meer over de caravanverzekering