Autoverzekering vergelijken?

Vind de goedkoopste autoverzekering die het beste bij je past!

 • Hoogste No-claim korting
 • Direct verzekerd de weg op!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)

Zelf je autoverzekering vergelijken?

Maak gebruik van onze handige autoverzekering vergelijker. Vul je gegevens in en check welke verzekeraar de goedkoopste autoverzekering heeft. Vervolgens kun je binnen 5 minuten de verzekering van je keuze zelf afsluiten. Zo profiteer je binnen een paar minuten van de beste en goedkoopste autoverzekering!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Direct je auto verzekeren?

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Wij helpen je graag naar het zoeken van de voor jou meest geschikte autoverzekering! Natuurlijk letten we op de hoogte van de maandpremie maar ook op de dekking per autoverzekering. Na het invullen van je gegevens weten we nu genoeg om de premies van een groot aantal autoverzekeringen realtime te berekenen! Binnen 2 minuten weet je precies welke autoverzekering je voor jou auto zou kunnen afsluiten!

Hoe vergelijk ik mijn autoverzekering?

Om een goede en passende vergelijking te maken, is het de bedoeling dat je jouw gegevens invult. Allereerst voer je jouw kentekennummer in, vervolgens je postcode en tot slot jouw geboortedatum. Op deze manier kunnen we het type auto opzoeken en kunnen we verder gaan met de volgende stap.

Stap 2

In het vervolgscherm krijg je een overzicht van de drie basisdekkingen te zien: WA, WA Plus en All Risk. In dit overzicht staat vermeld wat er wel en niet gedekt wordt bij de betreffende basisverzekering. Ook op deze pagina kun je gegevens invoeren: om te beginnen moet je jouw schadevrije jaren invullen, dit zijn de jaren waarin je schadevrij hebt gereden. Als je hier meer over wilt weten, klik dan hier. Nadat je dit hebt ingevuld, moet je het aantal kilometers dat je per jaar rijdt invullen. Tot slot moet je aangeven op welke leeftijd jij jouw rijbewijs hebt behaald.

Stap 3

Als je dit hebt gedaan en verder klikt, krijg je de resultatenpagina te zien. Deze resultaten zijn op basis van jouw ingevulde gegevens aangegeven. Je krijgt dus alleen resultaten van autoverzekeringen te zien die echt bij jou passen!

Welke dekking past bij mij?

Dit is een vraag die door veel mensen gesteld worden. De keuze van jouw dekking hangt af van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is de leeftijd van jouw auto. Als je tot een auto beschikt die 0 tot 5 jaar oud is, dan kun je een allriskverzekering overwegen. Hiermee ben je zowel voor je eigen auto als schade aan de auto van iemand anders verzekerd. Omdat je auto relatief jong is, wegen de kosten van een autoverzekering op tegen het risico dat je loopt op een dure reparatie. Als je auto 11 jaar of ouder is, dan wegen de kosten van de autoverzekering niet op tegen wat jouw auto nog waard is. Veel mensen kiezen in dit geval dan ook voor een WA basisverzekering. Als je een auto hebt van 15 jaar of ouder, dan kan het zijn dat je auto teveel waard is om hem alleen WA te verzekeren, maar te oud voor een allrisk autoverzekering. In dit geval kun je kiezen voor een WA Plus dekking, deze dekking dekt schade aan anderen en veelvoorkomende schade aan je eigen auto. Verder zijn de schadevrije jaren en het risico dat je kunt en wilt dragen bij onverhoopt totaalverlies van je auto belangrijke factoren bij het kiezen van een basisdekking, maar dit is uiteraard per persoon verschillend en hangt ook af van persoonlijke factoren.

Schadevrije jaren

Bij een autoverzekering kun je schadevrije jaren opbouwen. Voor ieder jaar dat je schadevrij rijdt, klim je op de zogehete bonus/malus ladder. Hierdoor daalt je maandpremie en ben je goedkoper uit. Je wordt dus beloond voor het feit dat je schadevrij rijdt! Bij het vergelijken van je auto is het ook de bedoeling dat je jouw (werkelijke) schadevrije jaren invult, en daarop volgen verschillende resultaten. Wil je meer weten over schadevrije jaren en hoe het verder in elkaar steekt? Lees dan alles over de werking van schadevrije jaren.

Veel gestelde vragen over autoverzekeringen vergelijken aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: J. van den Bor

Beantwoord door: Vincent Schokker op 21/11/2022

Het grootste verschil in premie en dekking zit 'm in het kiezen voor WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA+ (Beperkt Casco) of Allrisk. Is je dagwaarde dermate hoog dat je je niet een vervangend exemplaar kunt veroorloven? Dan is bij diefstal en brand bijvoorbeeld een WA+ dekking nodig. Wil je ook schades aan je auto die door jezelf zijn ontstaan meeverzekeren? Dan is Allrisk de enige juiste keuze. Bij alleen een WA dekking, is alleen schade aan anderen verzekerd. In het algemeen geldt dat veel verzekeraars bij oudere auto's (ouder dan 10 jaar) geen WA+ of Allrisk dekking meer aanbieden. Wil je op basis van jouw auto een exacte premie berekenen? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888! Natuurlijk kun je ook zelf een vergelijking maken op onze website!

Vraag van: C. Dijsselman

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/11/2022

Verzekeraars schatten hun risico's in op basis van schades die zij in het verleden hebben uitgekeerd. Ook voor autoverzekering wordt op deze manier de premie ingeschaald. Factoren die van invloed zijn, zijn je leeftijd, je postcode (woon je bijvoorbeeld in een drukke stad), het soort auto (op basis van je kenteken, bijvoorbeeld een hatchback, cabrio of stationwagen), je gewenste dekking en het aantal schadevrije jaren dat je met een eerdere autoverzekering hebt opgebouwd. Je betaalt dus een hogere premie wanneer je net begint met autorijden, allrisk verzekerd wilt zijn, in een drukke stad woont en een nieuwe auto hebt dan wanneer je alleen WA verzekerd wilt zijn in een oudere auto rijdt en al 20 jaar zonder schade hebt gereden. Wil je precies weten hoe je de premie voor jouw autoverzekering berekend? Start dan zelf met vergelijken op onze website!

Vraag van: D. Roode

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/11/2022

Bij een WA autoverzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je met je auto aan anderen toebrengt. Bij WA+ ben je verzekerd tegen diefstal, brand & storm. Heb je een allrisk autoverzekering? Dan ben je verzekerd voor schade aan anderen, diefstal, brand, storm en schades door eigen schuld. Bij een WA, WA+ en Allrisk autoverzekering kun je ook aanvullende dekkingen kiezen. Denk hierbij aan letsel- en materiële schade voor jezelf als bestuurder en je passagier(s), verhaalsrechtsbijstand en pechhulp. Uiteraard kun je via onze website je autoverzekering zelf op maat samenstellen!

Vraag van: M. Markouchi

Beantwoord door: Vincent Schokker op 13/11/2022

Dit is zeker mogelijk! Wij vergelijken meer dan 23 verschillende autoverzekeringen die je allemaal direct online zelf kunt afsluiten. Heb je hier hulp bij nodig? Mail, chat, bel of WhatsApp met ons via telefoonnummer 035-6857888.

Vraag van: M. Markouchi

Beantwoord door: Bart Houtman op 11/11/2022

Via onze website krijg je standaard korting op je autoverzekering. Wij hebben hiervoor afspraken gemaakt met verzekeraars. Uiteraard krijg je extra korting wanneer je aantoonbaar schadevrije jaren hebt opgebouwd op een eerdere auto- of motorverzekering. Heb je in de laatste 3 jaar een auto- of motorverzekering op je eigen naam verzekerd gehad? Dan heb je bij het opzeggen hiervan een royementsverklaring ontvangen. Hierop staat precies hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd!

Vraag van: L. de Vries

Beantwoord door: Bart Houtman op 10/11/2022

Heb je je autoverzekering via onze website afgesloten? Neem dan even contact met ons op. Per verzekeraar gelden andere opzeggingsvoorwaarden. Heb je je autoverzekering via een andere verzekeraar lopen? Dan is deze in het algemeen na het eerste jaar per maand opzegbaar. Sommige autoverzekeringen zijn ook in het eerste jaar opzegbaar. Wil je onze hulp bij het opzeggen van een lopende autoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 25 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering vergelijken op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schadeverzekering voor inzittenden, ongevallenverzekering voor inzittenden of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Tips voor vergelijken van autoverzekeringen

 • Meldcode bij de hand?
  Zorg dat je bij het afsluiten van je autoverzekering altijd de meldcode van je auto bij de hand hebt. De meldcode staat altijd vermeld op het kentekenbewijs of in je tenaamstellingsverslag. De laatste 4 cijfers van je chassisnummer vormen je meldcode!
 • Check je schadevrije jaren
  Heb je in de laatste 3 jaar geen auto of motor op je eigen naar verzekerd gehad? Dan begin je met 0 schadevrije jaren! Het is belangrijk om goed na te gaan hoeveel schadevrije jaren je hebt.
 • Je auto verzekeren is verplicht!
  In Nederland is het verplicht om je auto te verzekeren met minimaal een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) dekking.
 • Nog meer korting?
  Meerdere voertuigen verzekeren? Extra korting op andere verzekeringen? Stel je verzekeringspakket samen!

Extra informatie autoverzekeringen

 • Direct verzekerd de weg op?
  Wil je direct verzekerd de weg op? In veel gevallen ben je direct verzekerd. Wil je het zeker weten? Bel dan tijdens kantooruren met 035-6857888
 • De beste verzekeraars
  Wij werken samen met een groot aantal gerenommeerde verzekeraars. Zo vergelijken wij de premies van o.a. Nationale Nederlanden, a.s.r., Aegon, Centraal Beheer, OHRA, Ditzo en vele anderen!

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


[wpforms id="9906" title="false" description="false"]

Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier