Ditzo Unive Ohra Klaverblad

Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering is verplicht in Nederland. Uiteraard mag je zelf weten welke verzekering je bij je auto afsluit. Kies je voor een scherpe premie of wil je juist een zo goed mogelijke dekking? We helpen je graag bij het vergelijken van een WA, Allrisk of WA+ autoverzekering. Ook kun je bij ons terecht voor het vergelijken van een oldtimerverzekering.

Waar ben je voor verzekerd?

Er zijn drie soorten dekkingen waaruit je kunt kiezen: de WA, WA beperkt casco of allrisk autoverzekering. Maar wat dekken deze verzekeringen nu precies? Speciaal voor jou hebben wij hieronder een overzichtje gemaakt van de basisverzekeringen en wat deze autoverzekeringen dekken.
WA: Schade aan anderen.
WA beperkt casco: Schade aan anderen, diefstal, brand, aanrijding met een dier en ruitschade.
Allrisk: Schade aan anderen, diefstal, brand, aanrijding met een dier, ruitschade, schade aan eigen auto en vandalisme.

Vergelijkdirect.com legt je verder uit wat van toepassing is bij elke dekking en waar je op moet letten.

WA, WA+ of all risk.

WA autoverzekering

De WA autoverzekering is de goedkoopste autoverzekering die af te sluiten is, daarbij is het de minimale verplichte dekking voor je auto. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid, schade aan andere voertuigen wordt dus vergoed door de autoverzekering. Vaak sluiten mensen een WA autoverzekering af als zij een wat goedkopere auto hebben. Zo wordt schade aan je eigen voertuig niet vergoed, maar betaal je wel een veel lagere premie.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ autoverzekering wordt ook wel beperkt casco genoemd. De WA+ autoverzekering wordt vaak afgesloten voor auto’s die een wat hogere waarde hebben. Met een WA+ autoverzekering ben je gedekt voor de volgende punten:

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Brand
 • Ruit- en stormschade
 • Botsing met dieren

Een WA+ autoverzekering is natuurlijk wel iets duurder dan een normale WA autoverzekering, maar hierdoor heb je ook een bredere dekking. Bij de WA+ beperkt casco autoverzekering kun je ook afsluiten met een eigen risico. Mocht je bijvoorbeeld schade claimen aan je voorruit, dan betaal je alles tot aan je eigen risico zelf. Mocht je polis inclusief een eigen risico zijn, betaal je uiteraard wel minder premie. De WA+ autoverzekering kun je ook zónder eigen risico afsluiten, je betaalt dan wel iets meer premie.

Allrisk volledig casco autoverzekering

De allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die er is. Zo ben je zelfs ook verzekerd voor schade aan je eigen auto. Vaak sluit je een allrisk autoverzekering af als je auto wat meer waard is. Daarbij is een paaltje natuurlijk zo geraakt. Als je auto hierdoor schade oploopt, kun je deze claimen bij je autoverzekering. Met de allrisk autoverzekering ben je voor het volgende gedekt:

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Brand
 • Ruit- en stormschade
 • Botsing met dieren
 • Joyriding
 • Vandalisme

Per autoverzekering kunnen nog extra dekkingen van toepassing zijn. Zo profiteer je bij veel allrisk autoverzekeringen van vervangend vervoer bij een ongeval. Bij sommige autoverzekeringen valt rechtsbijstand binnen de dekking, bij anderen zal je deze apart moeten afsluiten indien je deze dekking nodig hebt.

Aanvullende dekkingen

Het is vaak mogelijk om extra aanvullende dekkingen af te sluiten. Over het algemeen kun je de volgende aanvullende dekkingen afsluiten:

 • Schade-inzittendenverzekering
  Vergoedt letsel- of materiële schade
 • Ongevallen-inzittendenverzekering
  Keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit
 • Rechtsbijstand
  Helpt je bij het vergoeden van schade door de tegenpartij
 • Pechhulp
  Helpt je in het geval van pech door een mechanisch defect
 • No-claimbeschermer
  Als je schade claimt na schade, blijft je premie gelijk ondanks het verlies van schadevrije jaren.

 

 

Wil je overstappen van autoverzekering?

Als je denkt dat jouw huidige autoverzekering niet bij je past, te duur is of simpelweg niet goed genoeg is, dan kun je ervoor kiezen om over te stappen van autoverzekering. Door over te stappen kun je geld besparen om je maandpremie. Als je van plan bent om te overstappen van autoverzekering, moet je goed checken of je oude autoverzekering langer dan 12 maanden loopt. Elke autoverzekering kun je na 12 maanden namelijk opzeggen. Daarnaast zijn er ook een aantal autoverzekeringen dagelijks opzegbaar! Bij deze autoverzekeringen kun je, rekening houdend met een opzegtermijn van één maand, dagelijks opzeggen en dus overstappen. Meer informatie over overstappen van autoverzekering vind je hier.

Vergelijk en bespaar op jouw autoverzekering

Je kunt op een heleboel manieren besparen op jouw autoverzekering. Één daarvan is om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door te vergelijken krijg je alleen de autoverzekeringen te zien die bij jouw wensen en behoeftes passen. Er zijn namelijk een hoop autoverzekeringen met een hoop verschillende premies, en het kan voorkomen dat je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het zoeken van de beste en voordeligste autoverzekering. Waar wacht je nog op? Vergelijk en bespaar bij Vergelijkdirect.com

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

aon
hoyhoy
fbto
deltalloyd
nationalenederlanden
ditzo
anwb
knmv
onnaonna
allsecur
centraalbeheer
meeus
zelf
polisdirect
hema
inshared
unive
aegon
ohra
witgeld

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar72

bar72

bar75

bar69

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

Unive Autoverzekering
02-07-2014 | Derk
Ik vind Unive een prettige organisatie betreft autoverzekeringen. Bij de schade die ik in het verleden gemaakt heb bij een ander auto ben ik netjes geholpen. Ik heb alleen een WA verzekering. Het was voordeliger om de schade zelf te betalen dan het door mijn verzekering te laten doen. Ik kreeg ik netjes overzichten van waarom dit zo was. En wat dus het financieel verstandigst was om te doen.
Zelf Autoverzekering
24-08-2014 | Henny
Een hele gunstige premie! Veel goedkoper dan mijn vorige verzekering die ook nog eens korting had via mijn werkgever.
Zelf Autoverzekering
27-09-2014 | Ivo
Het afsluiten van mijn autoverzekering - via internet - ging werkelijk probleemloos. Wel apart dat vervolgens correspondentie per post losbarst: brief met polis en voorwaarden, brief met hulppas, brief met groene kaart, brief met premienota. En allemaal separaat. Mag wat mij betreft dus via e-mail, scheelt scannen! Maar nogmaals: geen enkel probleem tot dusver.
FBTO Autoverzekering
05-06-2014 | Julia
Ik ben al een fors aantal jaren klant van FBTO verzekeringen, eigenlijk al vanaf de eerste autoverzekering die ik afgesloten heb. Helaas zijn mij in de loop der jaren best wel wat ongevalletjes overkomen. Maar daar heb je een goede verzekering voor en FBTO heeft wat dat aangaat nooit dwars gelegen.
OHRA Autoverzekering
05-09-2014 | Marsha
Ik had al een dierenverzekering lopen bij OHRA en krijg daardoor korting op een autoverzekering. Ik ben pas net klant dus ik weet niet of de autoverzekering goed gaat bevallen. Het afsluiten gaat in ieder geval makkelijk en ik was direct verzekerd.
OHRA Autoverzekering
26-04-2014 | Pete
Ik moest mijn autoverzekering opzeggen i.v.m. een leaseauto. Ik hoefde niet ver te zoeken op de site (vaak wel als je ergens van af wil komen). En ook geen dure 0900-nummers want ik kon via de site invullen dat ik direct werd teruggebeld, gratis. Ik kreeg ook direct iemand aan de lijn. Binnen 1 minuut was het allemaal geregeld. Duidelijk, helder, zonder kosten. Goede klantenservice!
Allsecur Autoverzekering
15-09-2014 | Roy
Goed telefonisch bereikbaar, goedkope verzekering.....maar als je een tweede auto wil verzekeren, dan betaal je de hoofdprijs (eventueel met 5% korting). Bij de tweede auto gaan ze standaard uit van 0 (nul !!!) schadevrije jaren, ook al heb je je hele leven schadevrij gereden. De schadevrije jaren wordt maar op 1 auto toegepast. Ik heb dan ook mijn verzekering opgezegd en ben met mijn twee auto elders gegaan waar wel de schadevrije jaren op beide auto's wordt toegepast.
Route Mobiel Autoverzekering
30-08-2014 | Teun
Als verbeterpunten zou ik de informatie toevoegen dat je een autoverzekering meteen kan afsluiten met voorlopige dekking, als je de autogegevens invult op de website. Ook krijg je een schadeformulier thuisgestuurd en kun je de schade ook online melden. Het is niet helemaal duidelijk waar je het schadeformulier naar moet opsturen mocht je schade hebben, of dat het invullen van de gegevens op website afdoende is om de schade af te handelen. Voor de rest wordt je telefonisch prima geholpen! Echt heel tevreden met deze autoverzekering.
AEGON Autoverzekering
28-07-2014 | Yvonne
Aegon gebruik ik als autoverzekeraar omdat hun een polis hebben die prima op mijn voorwaarden afgesteld zijn, bij Aegon kun je een goede no claim opbouwen, handig zolang je schadevrij rijd. Ook bij een incident keren ze het te betalen bedrag uit door middel van een vergoeding.
Bruns ten Brink Autoverzekering
09-07-2014 | Fulco
Helaas zelf verantwoordelijk geweest voor schade aan eigen auto en andere bestuurder. Schade bedroeg meer dan 1000 euro voor de tegenpartij en mijn no claim is nu van 60% naar 0%! Terwijl ik begon met 40% bij 0 schadevrije jaren. Dat vind ik wel minder, weet niet hoe dit bij andere verzekeraars is geregeld. Voor de rest ben ik tevreden.
ASR Autoverzekering
20-04-2014 | Patrick
Door onmacht ivm. Sneeuw en gladheid heb ik schade bij een andere auto veroorzaakt, dit is netjes en correct opgelost, duurde wel even. De gedupeerde kreeg netjes het geld op de rekening, geen problemen.
Unigarant autoverzekering
30-07-2014 | Jordi
Mijn autoverzekering loopt er enkele jaren, tot nu toe alles OK en tevreden. Al kan de premie (bij 1 of 2 verz.) wel ca 80-100 Euro goedkoper per jaar als ik het vergelijk met anderen en alleen op de prijs af ga. Maar Unigarant behoort zeker tot een van de laagste prijzen, want er zijn zat anderen (95%) die een hogere premie berekenen.
Reaal Autoverzekering
12-05-2014 | Vincent
Ik heb een review over de Reaal Verzekeringen omdat ik heel tevreden ben over de aangeboden service. Ik ontvang tijdig duidelijke correspondentie waarin heel transparant en helder weergegeven wordt waarvoor men verzekerd is. E.a.a. Is allemaal uitstekend verzorgd.
Polis Direct Autoverzekering
17-04-2014 | Danique
Ik ben sinds kort verzekerd bij Polis Direct. Ik ben erg tevreden over Polis direct. Ze denken mee en je wordt goed te woord gestaan. Men neemt de tijd voor je en je weet waar je voor betaald. Aanrader!
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

Wat zijn mijn schadevrije jaren?

Je schadevrije jaren zijn het aantal jaren dat je zonder schade te declareren in je auto rijdt, gedurende de looptijd van je autoverzekering! Verzekeraars hanteren een bonus/malus-ladder waarmee je korting op je maandpremie stijgt naarmate je meer schadevrije jaren opbouwt. Je kunt enkel schadevrije jaren opbouwen als een autoverzekering op je eigen naam staat. In enkele gevallen kun je je schadevrije jaren overdragen (bijvoorbeeld bij een scheiding of bij overlijden). Uiteraard kun je schadevrije jaren meenemen naar andere verzekeraars. Bij een overstap naar een andere verzekeraar behoud je dan je bonus/malus korting.

Hoe kan ik een autoverzekering vergelijken?

Op onze website kun je eenvoudig een groot aantal autoverzekeringen vergelijken. We berekenen binnen 2 minuten de maandpremie op basis van de door jou ingevoerde gegevens. We vragen je kenteken, geboortedatum, postcode, schadevrije jaren, gewenste dekking (WA, WA Plus of All risk), je leeftijd waarop je je rijbewijs hebt gehaald en het aantal kilometers dat je jaarlijks aflegt met je auto. Met deze ingevoerde gegevens berekenen we alle premies bij een groot aantal verzekeraars. Vervolgens zie je in een eenvoudig overzicht welke autoverzekeringen voldoen aan de door jou ingevoerde gegevens.

Kan ik gratis overstappen?

Veel verzekeraars hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Wil je overstappen naar een andere autoverzekering? Kijk dan onderstaand welke mogelijkheden je hebt.

Je hebt een andere verzekering voor je auto gevonden?

Indien je een andere autoverzekering hebt gevonden moet je goed checken of je oude verzekering langer dan 12 maanden loopt. Elke autoverzekering kun je na 12 maanden namelijk opzeggen. Daarnaast zijn er ook een aantal autoverzekeringen dagelijks opzegbaar! Bij deze autoverzekeringen kun je, rekening houdend met een opzegtermijn van één maand, dagelijks opzeggen en dus overstappen!

Je hebt je auto verkocht?

Heb je je auto verkocht? Dan kun je je autoverzekering schriftelijk stopzetten door een (kopie) van het vrijwaringsbewijs naar je autoverzekeraar te sturen. Uiteraard kun je dit ook doen als je autoverzekering korter dan 12 maanden loopt. In veel gevallen krijg je dan de teveel betaalde premie(s) teruggestort. Sommige autoverzekeraars houden hierbij administratiekosten in.

Oude auto verkocht, nieuwe auto gekocht?

Als je je oude auto hebt verkocht en een nieuw auto hebt gekocht kun je je huidige autoverzekering verlengen (met daarin de polis opgemaakt aan de hand van je nieuwe auto) en daarna, rekening houdend met een opzegtermijn van één maand, je huidige verzekering opzeggen om vervolgens een nieuwe autoverzekering bij een andere autoverzekeraar af te sluiten.

Tip autoverzekering overstappen

Ga je overstappen? Zorg er dan altijd voor dat je je oude verzekering, het liefst aangetekend, schriftelijk opzegt! Veel online verzekeraars kunnen je huidige autoverzekering ook voor je opzeggen. Je kunt dit dan aangeven tijdens het afsluiten van een nieuwe autoverzekering, op de website van je nieuwe autoverzekeraar.

Is het mogelijk om een autoverzekering te vergelijken voor een geïmporteerde auto?

Op het moment dat een voertuig dat niet op de Nederlandse prijslijsten
voorkomt wordt geïmporteerd, zijn daar over het algemeen te weinig
gegevens van bekend om met zekerheid de juiste waarden achter het
voertuig te hangen. Deze kentekens worden dan door Autotelex niet aan
een voertuig gekoppeld.

Voor geïmporteerde voertuigen die in dezelfde uitvoering ook op de
Nederlandse markt zijn uitgebracht worden de kentekens wel gekoppeld
omdat hiervan wel de achterliggende informatie bekend is.

Het kan dus voorkomen dat van bepaalde geïmporteerde voertuigen geen
informatie naar voren komt in uw webservice.

Op het moment dat er geen gegevens bij het kenteken gevonden worden kan
er dus ook geen vergelijking gemaakt worden.

Wat is de opzegtermijn van mijn autoverzekering en wanneer kan ik deze opzeggen?

Als je autoverzekering langer dan een jaar loopt, dan kun je jouw polis dagelijk opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Gelukkig is het opzeggen met de loop der jaren veel eenvoudiger geworden. Bijna alle verzekeraars hebben namelijk afgesproken dat je je autoverzekering na het eerste jaar op ieder moment mag opzeggen. De verzekering wordt dan één maand later stopgezet. Als je binnen een jaar wilt opzeggen, dan heb je te maken met een opzegtermijn.

Is mijn buitenlands rijbewijs hier in Nederland ook geldig?

Als je in Nederland komt wonen, dan kun je tijdelijk gebruik maken van je rijbewijs die je in het buitenland hebt behaald. De tijd van gebruik is afhankelijk van het land waar jij je rijbewijs hebt behaald. Na die periode moet je over een Nederlands rijbewijs beschikken. Je kunt alleen je buitelands rijbewijs omwisselen wanneer je in Nederland woonachtig bent en over een geldig verblijfsvergunning beschikt. Bij de RDW kun je je rijbewijs inwisselen voor een Nederlands rijbewijs, mits je je rijbewijs hebt behaald in de volgende landen:

 • Andorra
 • Aruba
 • België
 • Bulgarije
 • Cyprus
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Estland
 • Finland
 • Frankrijk
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Ierland
 • IJsland
 • Italië
 • Jersey (Staten van)
 • Letland
 • Liechtenstein
 • Litouwen
 • Luxemburg
 • Malta
 • Man (eiland)
 • Monaco
 • Nederlandse Antillen
 • Noorwegen
 • Oostenrijk
 • Polen
 • Portugal
 • Roemenië
 • Slovenië
 • Slowakijë
 • Spanje
 • Tsjechië
 • Verenigd Koninkrijk
 • Zweden
 • Zwitserland

Als jij je rijbewijs niet in de bovenstaande landen hebt behaald, dan zal je een Nederlands rijbewijs moeten halen. Als je in Nederland komt wonen, kun je je oude rijbewijs nog 185 dagen gebruiken, daarna is hij ongeldig en zal je een Nederlands rijbewijs moeten halen.

Ik kan bij geen één autoverzekering terecht, wat nu?

Het kan zijn dat je de afgelopen jaren veel schade hebt gereden, of veel schuld heb gehad bij je vorige autoverzekeraar waardoor je als wanbetaler gemeld stond bij het CVZ. Veel autoverzekeraars zijn dan geneigd je niet te accepteren. Je kunt dan bijna altijd terecht bij Rialto verzekeringen. De premies van Rialto verzekeringen zijn gemiddeld wel hoger dan overige verzekeraars.

Stel, ik wil een proefrit maken. Ben ik dan verzekerd?

De garage, autodealer of particuliere verkoper die je een proefrit aanbiedt moet verzekerd zijn voor proefritten. Je moet dus altijd verzekerd zijn, als het goed is. Voor alle zekerheid, vraag het dan na aan de garage, autodealer of particulier verkoper. Er kan ook sprake zijn van een eigen risico, vraag ook dit even na. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat moet ik doen als ik een nieuwe auto gekocht heb, en het kenteken niet in het systeem staat van Autotelex?

Als je een nieuwe auto hebt gekocht, kan het natuurlijk zo zijn dat je kenteken nog niet in het systeem van Autotelex staat. Autotelex registreert alle kentekens van alle voertuigen met het RDW kentekenregister. Als je jouw kenteken registreert, is je kenteken de volgende dag verwerkt en is het bekend in de webservice.

Wat is de zogenaamde 'zwarte lijst'?

Op het systeem vertrouwelijke mededelingen en malusregistratie, ook wel de zwarte lijst genoemd, vermeldt mensen die zijn geweigerd door een verzekering of hebben opgezegd. ook mensen met een ontzegging van de rijbevoegdheid en negatieve schadevrije jaren (maluspositie) staan op de lijst vermeld.

Deze zwarte lijst wordt bijgehouden door Stichting Centraal Systeem (CIS) voor in Nederland werkzame verzekeringsmaatschappijen. Alleen verzekeraars (niet de tussenpersonen) kunnen een registratie invoeren of verwijderen. Dit blijft 5 jaar op de lijst staan. Mensen met een maluspositie blijven echter vijftien maanden vermeld staan. Wanneer je je op de zwarte lijst bevind, dan wordt je zelden geaccepteerd als je een verzekering probeert af te sluiten.

 

Waarom worden er geen premies getoond voor grijze kentekens?

Bij het vergelijken van autoverzekeringen worden er geen premies getoond voor grijze kentekens. Met een grijs kenteken bedoelen we auto's die bij de RDW staan geregistreerd als bestelauto's met belastingvoordeel. Helas werken wij niet met grijze kentekens en kunnen deze niet vergeleken worden.

Is het mogelijk om een auto te verzekeren als ik nog geen rijbewijs heb?

Dit verschilt, als je nog bezig bent met rijlessen en nog geen praktijk examen gaat doen, dan kun je helaas nog geen autoverzekering op je eigen naam afsluiten. Als je bijna mag afrijden (binnen 2 weken), dan is het bij een aantal verzekeraars mogelijk om een voorlopige verzekering af te sluiten. Als je slaagt en dus je rijbewijs haalt, dan blijf je gewoon verzekerd. Als je zakt, dan wordt de voorlopige verzekering beëindigd.

Nieuws

Verzekeraars zijn contactloze sleutels beu
dinsdag 18 september 2018 | Jasmin

Met ingang van volgend jaar zullen auto’s met een contactloze sleutels niet meer automatisch onder de schade- of diefstalverzekering vallen. Dit komt omdat dit systeem erg veel diefstallen en inbraken heeft veroorzaakt, omdat het systeem gemakkelijk te hacken is. Wat is een contactloze sleutel? Een contactloze sleutel, ook wel de keyless entry genoemd, is een sleutel dat bij de geconnecteerde vervoermiddel of product automatisch opengaat. Bij de meeste nieuwe auto’s worden de deuren automatisch voor je geopend, wanneer de eigenaar
lees verder

Begin je vakantie goed!
dinsdag 10 juli 2018 | Levi

Deze zomer stappen duizenden Nederlanders weer in de auto om op vakantie te gaan. Bepaalde routes in de alpenlanden kunnen enorm veel vragen van je auto, de kans op pech is dus natuurlijk dan wat hoger. Om zonder zorgen op vakantie te gaan, kun je tegenwoordig een autoverzekering met pechhulp afsluiten. Bij veel autoverzekeringen is het namelijk mogelijk om pechhulp af te sluiten in combinatie met je autoverzekering. Een autoverzekering met pechhulp is gemakkelijk omdat je twee producten in één
lees verder