Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Autoverzekering nodig?

Regel het nu zelf online of laat je adviseren door onze experts!

Vergelijk direct je autoverzekering

 • Kies zelf voor WA, WA+ of Allrisk
 • Spoed? Bel ons op 035-6857888
 • Laagst mogelijke premie!
 • Beste dekking en voorwaarden
Start vergelijken

Auto verzekeren?

Je auto verzekeren kun je helemaal zelf op Vergelijkdirect.com maar natuurlijk kunnen we je er ook gewoon bij helpen. We helpen je kiezen tussen meer dan 25 autoverzekeringen. Zo kun je de autoverzekering afsluiten die het beste bij je auto past. Op basis van premie, voorwaarden en dekking. Door onze unieke vergelijker vergelijk je autoverzekeringen inclusief aanvullende dekking, voorwaarden en premie. Wil je na het vergelijken direct zelf je autoverzekering online regelen? Dan kan dat natuurlijk. Heb je nog vragen? Neem dan snel contact met ons op via chat, WhatsApp of telefoon via 035-6857888!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA Autoverzekering

Een WA Autoverzekering is verplicht voor elke auto. Met een WA-dekking ben je verzekerd tegen schade die je met je auto aanbrengt aan anderen. Schade aan je eigen auto zijn met een WA autoverzekering niet gedekt. Hiervoor dien je een WA+ of Allrisk autoverzekering af te sluiten. Over het algemeen wordt gekeken naar hoe oud de auto is om te bepalen welke verzekering (WA, WA+ of Allrisk) het beste bij de auto past. Een auto van 20 jaar oud met een lage dagwaarde is namelijk niet geschikt om Allrisk te verzekeren. De premie die je dan betaalt is over een jaar genomen hoger dan de waarde die je terugkrijgt als je schade hebt of je auto is gestolen. Bij auto's ouder dan 7 jaar wordt vaak gekozen voor een WA autoverzekering. Je WA autoverzekering kan wel worden uitgebreid met pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen inzittenden en schade inzittenden.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ Autoverzekering

Wil je je eigen auto verzekeren tegen diefstal, ruitschade, inbraak-, brand-, storm- en natuurschade? Kies dan voor de WA+ autoverzekering. Met de WA+ autoverzekering ben je met je eigen auto gedekt tegen deze schades. Wil je ook schade door je eigen schuld en vandalisme verzekerd hebben? Kies dan voor een Allrisk autoverzekering. Ook een WA+ autoverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk auto verzekeren

Veel autoverzekeraars bieden naast de allrisk dekking voor schade door eigen schuld en vandalisme ook een nieuwwaarderegeling. Is je auto jonger dan 3 of 5 jaar krijg je bij total-loss of diefstal de volledige aankoopwaarde vergoed. Wij kunnen je exact vertellen hoe de nieuwwaarderegeling in elkaar steekt en wat de verschillen zijn die verzekeraars hanteren. Natuurlijk kun je ook extra dekkingen kiezen wanneer je je auto allrisk verzekerd.

Bekijk aanvullende dekkingen

Goede autoverzekering, lage premie!

Een autoverzekering is een maandelijks terugkomende kostenpost, waardoor je al snel geneigd bent om alleen naar de premie te kijken. Dit is opzich geen vreemde gedachte, maar de dekking is minstens zo belangrijk! We gaan hier dieper op in zodat ook jij alles weet over de autoverzekering. Hierdoor kun je zelfstandig en goede keuze maken! Op deze pagina lees je dan ook alles over:

 

Aanvullende dekkingen

Een auto verzekeren kun je combineren met aanvullende dekkingen. Het is namelijk vaak mogelijk om extra aanvullende dekkingen af te sluiten. Met aanvullende dekkingen kun je je autoverzekering op maat maken. Niet elke autoverzekering heeft namelijk de dekking inbegrepen die jij precies wil. Daarbij leggen we je ook het een en ander uit over schillende opties zoals de no-claimkorting beschermer en het eigen risico. Onze vergelijker is uniek op het gebied van autoverzekeringen. Je kunt namelijk tijdens de vergelijking verschillende aanvullende dekkingen kiezen, iets wat de reguliere vergelijkers niet kunnen! Over het algemeen kun je de volgende aanvullende dekkingen afsluiten:

Autoverzekering dekkingenInformatie
Pechhulp

Je kunt een auto verzekeren met de Pechhulp dekking. Mocht je stilstaan met pech, wordt je auto afgesleept naar een garage en jij en je passagiers gebracht naar een bestemming naar keuze. Let erop dat deze dekkingen beschikbaar is onder meerdere vormen. Zo profiteer je bij sommige autoverzekeringen van noodreparaties en bij anderen weer niet.

Rechtsbijstand

Het kan gebeuren dat iemand tegen je auto aanrijdt en hierdoor schade veroorzaakt. Soms is het invullen van een schadeformulier voldoende en wordt hiermee de schade afgehandeld. Het kan ook altijd gebeuren dat je de schade niet verhaald krijgt op je tegenpartij. In dat geval is deze dekking erg handig. Een van de juristen van je autoverzekering helpen je namelijk bij het verhalen van de schade op de tegenpartij.

Ongevallen inzittenden

Als bestuurder voel je je natuurlijk verantwoordelijk voor je inzittenden. Met deze dekking zorg je voor een extra bescherming wanneer jij of je inzittenden invalide raken als gevolg van een ongeval of als iemand kom te overlijden. Er wordt dan namelijk een bedrag uitgekeerd.

Schade inzittenden

Deze dekking dekt de werkelijk geleden schade bij een verkeersongeval bij jou en je inzittenden. Denk hierbij aan schade aan eigendommen.

Geen eigen risico

Je kunt je auto verzekeren zonder eigen risico. Hierdoor betaal je geen eigen risico bij een schademelding, maar wordt je premie wel iets hoger. Het eigen risico bij sommige autoverzekeringen kan tot wel €450 liggen. Alles tot dit bedrag moet je dus zelf meebetalen aan je schade. De optie 'Geen eigen risico' voorkomt dit!

No-claim beschermer

De premie van een autoverzekering is afhankelijk van je schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager je premie uitvalt. Echter, als je schade veroorzaakt, val je terug in je schadevrije jaren waardoor je meer premie moet betalen. Deze dekking voorkomt dat, je blijft namelijk in dezelfde no-claimladder.

Zelf je autoverzekering regelen

Als je een vergelijking hebt gemaakt of weet welke autoverzekering je wilt kun je daadwerkelijk je auto verzekeren. Een auto verzekeren is vaak al binnen een paar minuten geregeld. In de meeste gevallen kun je direct verzekerd de weg op maar soms kan het voorkomen dat de verzekeraar je niet direct accepteert. Uiteraard laten we je dat direct weten en sturen we je alsnog zo snel mogelijk een bevestiging of een afwijzing. Check altijd wel even of je auto echt verzekerd is voordat je weg op gaat. Als je je polis hebt ontvangen is je auto echt verzekerd, en kun je met een gerust gevoel de weg op!

Waar moet je op letten?

Iedereen wilt natuurlijk de laagste premie betalen voor de beste verzekering. Hoe dat werkt leggen we je graag uit!

Autoverzekering vergelijkenInformatie
Bespaartips
 • Kies de juiste dekking voor je auto, zo heeft een goedkope auto natuurlijk geen brede dekking nodig
 • Check je schadevrije jaren, meer schadevrije jaren betekent namelijk een lagere premie
 • Wij sorteren de autoverzekeringen op premie, de goedkoopste premie staat dus altijd bovenaan
 • Door goed te vergelijken, kun je veel besparen!
Schadevrije jaren

Schadevrij jaren is een lastig begrip omdat veel mensen verschillende definities van het begrip te horen krijgen. Het is belangrijk om te weten wat het nou precies is, omdat het erg van belang kan zijn voor de premie van je autoverzekering.
Als je een autoverzekering hebt afgesloten, bouw je schadevrije jaren op. Voor ieder jaar dat je geen schade hebt, word je beloond en klim je op de zogenaamde bonus/malus ladder. Je positie op de bonus/malus ladder is van toepassing voor je autopremie, want bij elk schadevrij jaar stijgt de no-claim korting. De no-claim korting is bepalend voor de hoogte van jouw premie. Als je één jaar schadevrij rijdt, stijg je op de ladder, dus in dit geval 'bonus'. Je wordt beloond voor het feit dat je een jaar schadevrij hebt gereden. Als je een ongeluk veroorzaakt hebt wat jouw schuld is, en je claimt vervolgens schade bij je verzekeraar, dan ga je vier of meer jaren achteruit op de bonus/malus ladder. Het is dus ook mogelijk om in de min te staan. Bij de schadevrije jaren moet je verder op de volgende punten te letten:

 • Schadevrije jaren worden bijgehouden via RoyData, wees dus altijd eerlijk over je schadevrije jaren
 • Schadevrije jaren leveren je korting op
 • Soms kun je je schadevrije jaren van je auto gebruiken voor bijvoorbeeld een scooter- of autoverzekering
Goedkope autoverzekering

In sommige situaties is een goedkope autoverzekering goede optie. Als je bijvoorbeeld een goedkopere auto hebt gekocht, dan wil je natuurlijk een goedkope autoverzekering. Een auto verzekeren kun je dan het beste doen met een WA dekking.
Met een goedkopere autoverzekering kom je namelijk in principe vaak uit op een WA- of WA beperkt casco autoverzekering. Met een WA- of WA+ beperkt casco dekking ben je namelijk minder breed verzekerd dan bij een allrisk dekking.
Het voordeel wat hierbij komt kijken is dat de premie lager uitvalt, en hierdoor krijg je dus een goedkope autoverzekering!
Met onze  vergelijker kun je gemakkelijk de goedkoopste autoverzekering uitkiezen. Je selecteert eenvoudig de lagere dekkingen zoals WA en WA+ en wij tonen je de premies voor de goedkope autoverzekering! Let op de volgende punten bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering:

 • Een zware auto veroorzaakt meer schade bij een ongeluk, een zware auto is dus duurder in de verzekering
 • Auto's met relatief veel vermogen, zijn duurder in de verzekering
 • Een internet autoverzekering is altijd goedkoper, gelukkig vergelijken wij alle goedkope autoverzekeringen die online af te sluiten zijn
 • Kies de dekking die bij je auto past!

 

Eigen risico

Ook bij een autoverzekering wordt in sommige gevallen een eigen risico gehanteerd. Er zijn verzekeraars waar geen eigen risico aanwezig is, maar in de meeste gevallen is dit wel het geval. Hier betaal je dan meestal een standaard eigen risico van 130 tot 150 euro. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Maar veel autoverzekeraars bieden ook een aantrekkelijke premie zonder een verplicht eigen risico. 

OldtimerOldtimers zijn prachtige voertuigen en mensen zijn er maar al te zuinig op, en terecht. Sommige mensen gebruiken ze af en toe of bijvoorbeeld alleen in de zomer. Dit heeft onder andere te maken met de angst van de eigenaren voor schade aan de klassieker. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat geldt dus ook voor een oldtimer. Helaas zijn de reparatiekosten voor een oldtimer vaak ontzettend duur, en daarom is het verstandig om je oldtimer te laten verzekeren zodat je zonder zorgen de weg op kan. Er zijn diverse verzekeraars waar het mogelijk is om je oldtimer te laten verzekeren met eens speciale oldtimerverzekering. Over het algemeen komt een auto in aanmerking voor deze verzekering als de oldtimer tussen de 15 en 25 jaar oud is. Het kan ook zo zijn dat de oldtimer in kwestie een bepaald aantal kilometer per jaar moet hebben afgelegd, bijvoorbeeld minder dan 7500 kilometer per jaar. Dit geeft aan dat de oldtimer alleen voor de hobby wordt gebruikt, en niet als voertuig dat dagelijks gebruikt wordt. Net als bij een gewone autoverzekering, kun je vaak kiezen uit verschillende oldtimerverzekeringen, Zoals een WA-oldtimerverzekering of een allrisk oldtimerverzekering.

Vergelijk je autoverzekering

Je kunt op een heleboel manieren besparen op jouw autoverzekering. Eén daarvan is om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door te vergelijken krijg je alleen de autoverzekeringen te zien die bij jouw auto en situatie passen. Er zijn namelijk een hoop autoverzekeringen met verschillende premies en voorwaarden. Het kan voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dat geval zitten onze experts voor je klaar en kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Stel al je vragen per chat, WhatsApp of telefoon via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over autoverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: J. van Leest

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2019

De kosten van een autoverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst de dekking. Er zijn drie soorten dekkingen voor een autoverzekering: WA, WA+ en Allrisk. Met een WA-dekking ben je alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Bij een WA+ dekking ben je niet alleen verzekert tegen schade aan anderen, maar ook tegen diefstal, ruit-, inbraak-, brand-, storm- en natuurschade. Ten derde is er een Allrisk verzekering. Deze verzekering dekt alles wat er onder een WA+ dekking valt, plus schade door eigen schuld en schade door vandalisme. Er zijn ook een aantal aanvullende dekkingen die de prijs van een autoverzekering kunnen verhogen. Deze dekkingen zijn niet verplicht. Het gaat om de volgende dekkingen: pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen inzittenden, schade inzittenden, geen eigen risico en no-claim beschermer. Overige factoren die de prijs bepalen zijn: postcode, type auto, aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je rijdt per jaar.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 25 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Auto verzekeren op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Breid je autoverzekering uit met dekking voor je accessoires, inzittenden etc.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe autoverzekering!
 • Extra korting autoverzekering?
  Combineer je autoverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.