Autoverzekering

Je auto verzekeren doe je op Vergelijkdirect.com, wij helpen we je met de beste autoverzekering voor jouw auto. Een auto verzekeren doe je bij ons op maat, namelijk op basis van premie en dekkingen. Door onze unieke vergelijker vergelijk je een ook goedkope autoverzekering inclusief aanvullende dekking. Daarbij kun je tijdens de vergelijking gegevens aanpassen zodat je zo snel mogelijk de beste autoverzekering kan afsluiten!

 

Autoverzekering
  • Vergelijk op basis van je eigen auto
  • Kies de dekking die bij jouw auto past!
  • Direct online afsluiten bij verzekeraar
  • Bekijk dekkingen

10
Beste vergelijker die ik heb gezien tot nu toe! Gemakkelijk te gebruiken.
- Woerden
22 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10
Een autoverzekering is een maandelijks terugkomende kostenpost, waardoor je al snel geneigd bent om alleen naar de premie te kijken. Dit is opzich geen vreemde gedachte, maar de dekking is minstens zo belangrijk! We gaan hier dieper op in zodat ook jij alles weet over de autoverzekering. Hierdoor kun je zelfstandig en goede keuze maken! Op deze pagina lees je dan ook alles over:

 

Auto verzekeren: de dekkingen

Je kunt een auto verzekeren met verschillende soorten dekkingen, vaak ligt dit aan het soort auto dat je wil verzekeren. Voor een gloednieuwe auto sluiten mensen vaak een allrisk autoverzekering af en voor een goedkope eerste auto wordt er vaak een WA autoverzekering afgesloten. Een autoverzekering is er onder de volgende vormen, namelijk de volgende:

Autoverzekering dekkingenInformatie
WA autoverzekering

Je kunt een auto verzekeren met de WA dekking, dit is een goedkope autoverzekering. Je bent verplicht om minimaal deze dekking af te sluiten. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid, mocht je dus schade veroorzaken aan anderen, wordt dit vergoed door de verzekeraar. Je auto verzekeren gaat gemakkelijk met deze goedkope autoverzekering. Schade aan je eigen auto wordt niet vergoed, maar hierdoor betaal je wel de laagst mogelijke premie.

WA+ autoverzekering

WA+ wordt ook wel de beperkt casco verzekering genoemd. Met een WA+ dekking ben je net wat beter verzekerd dan bij een WA dekking. Veelgenoemde redenen om een WA+ dekking af te sluiten zijn dat mensen zich willen verzekeren tegen diefstal of ruitschade. Mocht je bijvoorbeeld een sterretje of misschien zelfs een barst in je vooruit krijgen, dan wordt dit vergoed. Verder ben je dan ook verzekerd bij diefstal, vaak wordt hierbij dan de dagwaarde uitgekeerd. Verder ben je met de WA+ dekking voor het volgende verzekerd:

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Brand
 • Ruit- en stormschade
 • Botsing met dieren
Allrisk autoverzekering

Een auto verzekeren met de breedste dekking, doen mensen vaak met de allrisk verzekering. De allrisk verzekering wordt ook wel volledig casco verzekering genoemd. Zoals de naam al verraadt, is dit de meest uitgebreide autoverzekering. Buiten de genoemde punten bij de WA+ verzekering ben je ook nog eens verzekerd voor schade aan je eigen auto. Mensen sluiten deze verzekering vaak af voor de nieuwere en/of duurdere auto’s. Verder ben je verzekerd voor het volgende:

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Brand
 • Ruit- en stormschade
 • Botsing met dieren
 • Joyriding
 • Botsing met dieren

Per autoverzekering kunnen nog extra dekkingen van toepassing zijn. Zo profiteer je bij veel allrisk autoverzekeringen van vervangend vervoer bij een ongeval. Bij sommige verzekeringen valt rechtsbijstand binnen de dekking, bij anderen zal je deze apart moeten afsluiten indien je deze dekking nodig hebt.

Aanvullende dekkingen

Een auto verzekeren kun je combineren met aanvullende dekkingen. Het is namelijk vaak mogelijk om extra aanvullende dekkingen af te sluiten. Met aanvullende dekkingen kun je je autoverzekering op maat maken. Niet elke autoverzekering heeft namelijk de dekking inbegrepen die jij precies wil. Daarbij leggen we je ook het een en ander uit over schillende opties zoals de no-claimkorting beschermer en het eigen risico. Onze vergelijker is uniek op het gebied van autoverzekeringen. Je kunt namelijk tijdens de vergelijking verschillende aanvullende dekkingen kiezen, iets wat de reguliere vergelijkers niet kunnen! Over het algemeen kun je de volgende aanvullende dekkingen afsluiten:

Autoverzekering dekkingenInformatie
Pechhulp

Je kunt een auto verzekeren met de Pechhulp dekking. Mocht je stilstaan met pech, wordt je auto afgesleept naar een garage en jij en je passagiers gebracht naar een bestemming naar keuze. Let erop dat deze dekkingen beschikbaar is onder meerdere vormen. Zo profiteer je bij sommige autoverzekeringen van noodreparaties en bij anderen weer niet.

Rechtsbijstand

Het kan gebeuren dat iemand tegen je auto aanrijdt en hierdoor schade veroorzaakt. Soms is het invullen van een schadeformulier voldoende en wordt hiermee de schade afgehandeld. Het kan ook altijd gebeuren dat je de schade niet verhaald krijgt op je tegenpartij. In dat geval is deze dekking erg handig. Een van de juristen van je autoverzekering helpen je namelijk bij het verhalen van de schade op de tegenpartij.

Ongevallen inzittenden

Als bestuurder voel je je natuurlijk verantwoordelijk voor je inzittenden. Met deze dekking zorg je voor een extra bescherming wanneer jij of je inzittenden invalide raken als gevolg van een ongeval of als iemand kom te overlijden. Er wordt dan namelijk een bedrag uitgekeerd.

Schade inzittenden

Deze dekking dekt de werkelijk geleden schade bij een verkeersongeval bij jou en je inzittenden. Denk hierbij aan schade aan eigendommen.

Geen eigen risico

Je kunt je auto verzekeren zonder eigen risico. Hierdoor betaal je geen eigen risico bij een schademelding, maar wordt je premie wel iets hoger. Het eigen risico bij sommige autoverzekeringen kan tot wel €450 liggen. Alles tot dit bedrag moet je dus zelf meebetalen aan je schade. De optie 'Geen eigen risico' voorkomt dit!

No-claim beschermer

De premie van een autoverzekering is afhankelijk van je schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager je premie uitvalt. Echter, als je schade veroorzaakt, val je terug in je schadevrije jaren waardoor je meer premie moet betalen. Deze dekking voorkomt dat, je blijft namelijk in dezelfde no-claimladder.

Auto verzekeren

Als je een vergelijking hebt gemaakt, kun je je daadwerkelijk je auto verzekeren. Je klikt op doorgaan de verzekeraar helpt je verder. Een auto verzekeren is vaak al binnen een paar minuten geregeld. Check altijd wel even of je auto echt verzekerd is voordat je weg op gaat. Normaal gesproken wordt je auto in een voorlopige dekking gezet zodat je gelijk weg kunt rijden. Als je je polis hebt ontvangen is je auto echt verzekerd, en kun je met een gerust gevoel de weg op!

Goedkope autoverzekering

Iedereen wilt natuurlijk de laagste premie betalen voor de beste verzekering. Hoe dat werkt, leggen wij van Vergelijkdirect.com je uit!

Autoverzekering vergelijkenInformatie
Bespaartips
 • Kies de juiste dekking voor je auto, zo heeft een goedkope auto natuurlijk geen brede dekking nodig
 • Check je schadevrije jaren, meer schadevrije jaren betekent namelijk een lagere premie
 • Wij sorteren de autoverzekeringen op premie, de goedkoopste premie staat dus altijd bovenaan
 • Door goed te vergelijken, kun je veel besparen!
Schadevrije jaren

Schadevrij jaren is een lastig begrip omdat veel mensen verschillende definities van het begrip te horen krijgen. Het is belangrijk om te weten wat het nou precies is, omdat het erg van belang kan zijn voor de premie van je autoverzekering.
Als je een autoverzekering hebt afgesloten, bouw je schadevrije jaren op. Voor ieder jaar dat je geen schade hebt, word je beloond en klim je op de zogenaamde bonus/malus ladder. Je positie op de bonus/malus ladder is van toepassing voor je autopremie, want bij elk schadevrij jaar stijgt de no-claim korting. De no-claim korting is bepalend voor de hoogte van jouw premie. Als je één jaar schadevrij rijdt, stijg je op de ladder, dus in dit geval 'bonus'. Je wordt beloond voor het feit dat je een jaar schadevrij hebt gereden. Als je een ongeluk veroorzaakt hebt wat jouw schuld is, en je claimt vervolgens schade bij je verzekeraar, dan ga je vier of meer jaren achteruit op de bonus/malus ladder. Het is dus ook mogelijk om in de min te staan. Bij de schadevrije jaren moet je verder op de volgende punten te letten:

 • Schadevrije jaren worden bijgehouden via RoyData, wees dus altijd eerlijk over je schadevrije jaren
 • Schadevrije jaren leveren je korting op
 • Soms kun je je schadevrije jaren van je auto gebruiken voor bijvoorbeeld een scooter- of autoverzekering
Goedkope autoverzekering

In sommige situaties is een goedkope autoverzekering goede optie. Als je bijvoorbeeld een goedkopere auto hebt gekocht, dan wil je natuurlijk een goedkope autoverzekering. Een auto verzekeren kun je dan het beste doen met een WA dekking.
Met een goedkopere autoverzekering kom je namelijk in principe vaak uit op een WA- of WA beperkt casco autoverzekering. Met een WA- of WA+ beperkt casco dekking ben je namelijk minder breed verzekerd dan bij een allrisk dekking.
Het voordeel wat hierbij komt kijken is dat de premie lager uitvalt, en hierdoor krijg je dus een goedkope autoverzekering!
Met onze  vergelijker kun je gemakkelijk de goedkoopste autoverzekering uitkiezen. Je selecteert eenvoudig de lagere dekkingen zoals WA en WA+ en wij tonen je de premies voor de goedkope autoverzekering! Let op de volgende punten bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering:

 • Een zware auto veroorzaakt meer schade bij een ongeluk, een zware auto is dus duurder in de verzekering
 • Auto's met relatief veel vermogen, zijn duurder in de verzekering
 • Een internet autoverzekering is altijd goedkoper, gelukkig vergelijken wij alle goedkope autoverzekeringen die online af te sluiten zijn
 • Kies de dekking die bij je auto past!

 

Eigen risico

Ook bij een autoverzekering wordt in sommige gevallen een eigen risico gehanteerd. Er zijn verzekeraars waar geen eigen risico aanwezig is, maar in de meeste gevallen is dit wel het geval. Hier betaal je dan meestal een standaard eigen risico van 130 tot 150 euro. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Maar veel autoverzekeraars bieden ook een aantrekkelijke premie zonder een verplicht eigen risico. 

OldtimerOldtimers zijn prachtige voertuigen en mensen zijn er maar al te zuinig op, en terecht. Sommige mensen gebruiken ze af en toe of bijvoorbeeld alleen in de zomer. Dit heeft onder andere te maken met de angst van de eigenaren voor schade aan de klassieker. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat geldt dus ook voor een oldtimer. Helaas zijn de reparatiekosten voor een oldtimer vaak ontzettend duur, en daarom is het verstandig om je oldtimer te laten verzekeren zodat je zonder zorgen de weg op kan. Er zijn diverse verzekeraars waar het mogelijk is om je oldtimer te laten verzekeren met eens speciale oldtimerverzekering. Over het algemeen komt een auto in aanmerking voor deze verzekering als de oldtimer tussen de 15 en 25 jaar oud is. Het kan ook zo zijn dat de oldtimer in kwestie een bepaald aantal kilometer per jaar moet hebben afgelegd, bijvoorbeeld minder dan 7500 kilometer per jaar. Dit geeft aan dat de oldtimer alleen voor de hobby wordt gebruikt, en niet als voertuig dat dagelijks gebruikt wordt. Net als bij een gewone autoverzekering, kun je vaak kiezen uit verschillende oldtimerverzekeringen, Zoals een WA-oldtimerverzekering of een allrisk oldtimerverzekering.

Vergelijk je autoverzekering

Je kunt op een heleboel manieren besparen op jouw autoverzekering. Eén daarvan is om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door te vergelijken krijg je alleen de autoverzekeringen te zien die bij jouw wensen en behoeftes passen. Er zijn namelijk een hoop verzekeringen met een hoop verschillende premies, en het kan voorkomen dat je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het zoeken van de beste en voordeligste autoverzekering.

Voordelen van Vergelijkdirect.com

Jouw premie op maat berekend
Onafhankelijke vergelijking
Direct verzekerd de weg op

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden