Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Kies je voor de Univé autoverzekering?

Of toch één van de 23 andere autoverzekeringen...

Univé autoverzekering nu afsluiten?

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

De autoverzekering van Univé

Bij Univé kun je terecht voor diverse soorten verzekeringen. Ook de autoverzekering is gewoon online af te sluiten. Heb je een auto? Dan ben je verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een aanvullende verzekering of de autoverzekering uit te breiden naar een WA+ of Allrisk verzekering. Zo stel je bij Univé dus zelf je autoverzekering naar wens samen.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA

Een WA dekking verzekert je tegen de schade die je veroorzaakt aan anderen.

Bekijk de dekking

WA extra

De WA plus dekking verzekert jouw auto van schade na diefstal of brand.

Bekijk de dekking

Allrisk

Kies je voor allrisk? Dan ben je ook verzekert als je zelf schade rijdt.

Bekijk de dekking

Soorten dekkingen autoverzekering Univé

Met een WA Univé autoverzekering ben je verzekerd tegen schade die jouw voertuig aan een ander aanricht. Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA te hebben. Maar het is zonde wanneer je zelf de schade aan je eigen auto moet betalen. Ook dit kun je ook verzekeren door te kiezen voor een uitgebreidere verzekering. Met een all risk verzekering ben je ook verzekerd voor de schade die je aan je eigen auto aanricht. Bij sommige verzekeraars kan de prijs van de premie voor zo’n verzekering enorm omhoog schieten. Bij Univé wordt er echter gewerkt zonder winstoogmerk waardoor zij de scherpste premie prijzen kunnen bieden.

WA verzekering

De WA verzekering is de minimale dekking die je moet afsluiten. Deze Univé autoverzekering kan een goede optie zijn als je een wat goedkopere autoverzekering wil. Wil je een verzekering afsluiten voor een wat nieuwere of duurdere auto? Lees dan verder!

WA+ verzekering

Met een WA+ autoverzekering ben je een stuk beter verzekerd dan bij een WA autoverzekering. Zo verzeker je je auto tegen bijvoorbeeld diefstal en brand- of ruitschade. Vaak sluiten mensen deze verzekering af voor een auto tussen de 6 tot 10 jaar oud.

Allrisk verzekering

Met allrisk ben je het breedst verzekerd. Rijd je bijvoorbeeld zelf schade? Dan betaald Univé dit gewoon. Let alleen wel op dat je alles tot aan je eventuele eigen risico zelf betaalt. Een allrisk autoverzekering wordt vaak afgesloten bij auto’s van 6 jaar of jonger.

Aanvullende autoverzekering Univé

Naast de standaard aanvullende verzekeringen heeft Univé ook nog aanvullende verzekeringen.

Inzittendenverzekering

Met een inzittendenverzekering verzeker je jezelf en je inzittenden bij een ongeval. Dit is handig als er juridische kosten gemaakt moeten worden. Maar ook wanneer er sprake is van letselschade of schade aan eigendommen. Als jij of de bijrijder invalide raakt of overlijdt, keert Univé een bedrag uit.

Rechtshulp verkeer

Soms is het lastig om schade te verhalen. In dat geval is deze aanvullende dekking erg handig. Hiermee krijg je juridische bijstand.

Pechhulp Nederland & buitenland

Het is natuurlijk fijn om zonder zorgen auto te rijden. Zowel in Nederland als onderweg naar je vakantie. Als je pech krijgt, wil je dat dat zo snel mogelijk opgelost wordt. Univé helpt je meteen. Ze repareren je auto ter plekke. Mocht dit niet baten, dan slepen ze je auto naar de dichtstbijzijnde garage. In het buitenland krijg je zelfs vervangend vervoer als ze je auto niet binnen 48 kunnen repareren.

Online declareren met Unive autoverzekering

Heb jij schade? Of heeft een andere auto schade? Dan kan je dit gelijk melden. Bij Univé kan je schade namelijk online melden. Aan de hand van de situatie wordt je verder geholpen. Er wordt verder zo snel mogelijk gekeken naar een juiste oplossing.

Over Univé

Univé is al jaren lang een van de grootste verzekeraars in Nederland. Bij hen kun je dan ook terecht voor verschillende verzekeringen. Het voordeel van Univé is dat zij werken zonder winstoogmerk. Dit houdt in dat zij de scherpste prijzen en premies kunnen rekenen. Ook worden klanten niet zomaar gezien als een klant. Ze halen alles uit de kast om het beste te leveren. Zo maken ze gebruik van winstuitkeringen. Maar ook van premiekortingen en ze bieden verbeterde producten en diensten.

Vergelijk Univé autoverzekering

Lijkt deze Univé autoverzekering iets voor jou? Dan kun je deze direct afsluiten. Om er zeker van te zijn dat dit de beste verzekering voor jou is, kan je verzekeringen vergelijken. Dat kan bij ons. Wij vergelijken vele verzekeringen. Zo vind jij de verzekering die het beste bij jouw situatie past. Bereken en vergelijk dus direct! Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. We kijken graag met je mee. Op werkdagen kan je al binnen een uur verzekerd zijn!

Veelgestelde vragen over de autoverzekering van Univé

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Marit

Beantwoord door: Vincent Schokker op 28/07/2021

Je kunt schade gemakkelijk online melden bij Univé. Aan de hand van je situatie word je dan verder geholpen en er wordt zo snel mogelijk gezocht naar een goede oplossing. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Bert

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/08/2021

Naast de WA, WA+ of allrisk verzekering, kun je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Univé heeft drie keuzes als het gaat om aanvullingen voor de autoverzekering. Je kunt kiezen uit de 'inzittendenverzekering', 'rechtshulp verkeer' en 'pechhulp Nederland & buitenland'. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.