Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Bakfiets verzekeren

Je bakfiets verzekeren kan heel simpel via Vergelijkdirect.com!

Vergelijk alle soorten bakfiets verzekeringen!

 • Onafhankelijk vergelijken op basis van jouw situatie
 • Direct verzekerd de weg op
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Diefstal, Schade, Ongevallen, Pechhulp etc. )
Start vergelijken

(Elektrische) Bakfiets verzekeren

Een (elektrische) bakfiets verzekeren komt steeds vaker voor. Logisch want er worden steeds meer bakfietsen verkocht maar ook gestolen! Een bakfiets is doorgaans duurder dan een normale fiets, zeker als het een elektrische bakfiets is. Door de hogere aanschafprijs is het natuurlijk handig om je bakfiets te verzekeren met een zogenaamde bakfietsverzekering. Eigenlijk is dit in feite gewoon een normale fietsverzekering die is aangepast naar een bakfietsverzekering. Heb je een elektrische bakfiets? Dan verzekeren de meeste verzekeraars hem vaak als elektrische fiets (e-bike). Je bent dan altijd verzekerd tegen diefstal. Net als bij een gewone fietsverzekering kun je je dekking uitbreiden met schade, pechhulp en ongevallen!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Mogelijke dekkingen fietsverzekering

Je kunt je fiets verzekeren tegen schade door diefstal en ongevallen. Daarnaast kun je je fietsverzekering uitbreiden met veel handige aanvullende dekkingen. Kies bijvoorbeeld voor een uitgebreide fietsverzekering met pechhulp, (verhaals)rechtsbijstand en een accessoire dekking. We leggen je graag uit hoe iedere dekking werkt. Je kunt dan zelf beter inschatten wat je wel en niet wilt verzekeren!

fietsverzekering - fiets verzekeren
Bekijk aanvullende dekkingen

Looptijd fietsverzekering

Je kunt ervoor kiezen om een doorlopende fietsverzekering af te sluiten of een fietsverzekering voor 1, 2, 3 of 5 jaar. Een doorlopende fietsverzekering betaal je maandelijks, terwijl je een fietsverzekering voor een vaste periode in één keer vooruit betaald. Wil je weten welke fietsverzekering het beste bij jouw fiets past? Vergelijk dan zelf je fietsverzekering!

Vergelijk zelf je fietsverzekering

Hulp nodig bij het vinden van de juiste fietsverzekering?

Wij hebben meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van fietsverzekeringen. We helpen je dan ook graag bij het vergelijken en het afsluiten van een fietsverzekering die volledig past bij je wensen! Wil je direct geholpen worden (op werkdagen binnen 1 uur)? Laat één van onze experts dan direct contact met je opnemen!

Kies een bakfietsverzekering op maat!

Je bakfiets verzekeren kan bij verschillende verzekeraars. De dekking, premie & voorwaarden verschillen per bakfiets en per verzekeraar. Om je te helpen vergelijken we meer dan 19 verschillende bakfietsverzekeringen. Zo vind je gemakkelijk de bakfietsverzekering die bij je past. Over het algemeen kun je kiezen uit een basisverzekering, een uitgebreide verzekering of een complete (allrisk) verzekering. Aan de rechterkant kun je direct beginnen met vergelijken. Zit je op je mobiel? Scroll dan naar beneden!

Bakfietsverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen

Je kunt je (elektrische) bakfiets verzekeren zodat je zorgeloos kunt gaan fietsen. Je bent dan immers verzekerd tegen diefstal. Veel fietsverzekeraars bieden ook dekking voor:

 • schade
 • pechhulp
 • ongevallen

bakfiets verzekeren

Waarom een bakfietsverzekering?

 • Bakfietsen worden vaker gestolen wegens de hoge waarde
 • Bakfietsen zijn erg groot, hierdoor is de fiets kwetsbaar en is de kans op schade hoger
 • Fietsen op een bakfiets eist gewenning en kan op het begin als lastig worden ervaren, een ongeluk zit in een klein hoekje
 • Diefstal is standaard meeverzekerd

De bakfiets is ontzettend praktisch en is steeds meer gewild in Nederland. Een goede bakfietsverzekering kan erg prettig zijn. Als je goed verzekerd bent kun je ongestoord de weg op zonder dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Elektrische bakfiets verzekeren

Ook de elektrische bakfiets wordt steeds populairder. Echter, loop je met een elektrische bakfiets ook meer kans om schade te rijden. Een elektrische bakfiets heeft namelijk veel meer massa dan een normale fiets. Daarnaast gaat een elektrische bakfiets ook sneller dan een normale fiets en ligt de aanschafwaarde hoger. Maar, ook een elektrische bakfiets kan gewoon verzekerd worden. Wil jij hiervoor verschillende verzekeringen vergelijken, dan ben je hier bij het juiste adres! Gelukkig vallen elektrische bakfietsen gewoon onder de normale verzekeringen voor elektrische fietsen, hierdoor kom je uit op een gunstige premie! Je kunt je E-bakfiets al verzekeren vanaf €2,08 per maand! Een voorwaarde is wel, dat de bakfiets vrijgesteld moet zijn van de kentekenverplichting.

Val- en stootschade

Doordat een bakfiets duurder is in aanschaf, en duurdere onderdelen heeft, kan het verstandig zijn om de bakfiets ook te verzekeren tegen val- en stootschade. Een valpartij kan namelijk resulteren in dure schade! Zo moet de bak misschien gerepareerd worden, of moet de motor vervangen worden. Je vindt val- en stootschade onder categorie schade’.

ART slot en diefstal

Een vaak voorkomende voorwaarde bij diefstal is vaak wel, dat de fiets op slot gezet moet worden met een ART goedgekeurd slot. Per fiets en fietsverzekering verschilt het type ART slot.

Accessoires

Wil je je accessoires meeverzekeren? Dan is dat bij de meeste fietsverzekeraars geen probleem. In het verzekerde bedrag wordt dan ook de waarde van bijvoorbeeld je fietsslot, de bak zelf, manden en fietstassen meegeteld. Uiteraard betaal je met een hoger verzekerd bedrag doorgaans meer premie.

Looptijd verzekering

De looptijden voor bakfietsverzekeringen zijn op te delen in een aantal opties. Deze opties staan vermeld hier beneden:

 • Doorlopend (minimaal 1 jaar, hierna maandelijks opzegbaar)
 • 1 jaar
 • 3 jaar
 • 5 jaar

Beschikbare bakfietsverzekeraars

In onze bakfiets vergelijking check vergelijken we verschillende verzekeraars, al deze verzekeraars staan erg goed aangeschreven binnen de branche. Op deze manier proberen we de ideale verzekering met de voordeligste premie te vinden!

 • Enra
 • Unive
 • Allianz
 • Hema
 • Klaverblad verzekeringen

Fietsverzekering vergelijken

Wil je een nieuwe fietsverzekering voor je (elektrische)bakfiets, dan is fietsverzekeringen met elkaar vergelijken  namelijk een goede manier om erachter te komen welke fietsverzekering goed past bij jouw (elektrische)bakfiets. Op basis van jouw aangegeven wensen en behoeften, krijg je bij het vergelijken de beste en voordeligste fietsverzekering. Kom je er zelf niet uit? Wij helpen je graag met vergelijken met onze verzekering bespaarservice

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Werkelijke premies voor jouw fiets
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Fiets verzekeren op maat

Zelf je fietsverzekering samenstellen!

Breid je fietsverzekering uit met dekking voor pechhulp, rechtsbijstand en je accessoires!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude fietsverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude fietsverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe fietsverzekering!
 • Extra korting fietsverzekering?
  Combineer je fietsverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over fietsverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: M. de Zwart

Beantwoord door: Bart Houtman op 03/06/2019

Bij de meeste verzekeraars verzeker je jouw elektrische bakfiets gewoon als een e-bike. Meestal gelden dus gewoon dezelfde voorwaarden als bij een standaard e-bike verzekeren. Dus Wil je naast diefstal ook schade, pechhulp of andere aanvullende dekkingen? Dan kan dat, maar zal je premie hoger uitvallen. Wil je precies weten welke verzekering bij jouw fiets en je situatie past? Start dan zelf met vergelijken Natuurlijk zijn er altijd speciale gevallen. Bij twijfel kan je contact met ons opnemen per chat, WhatsApp of telefoon! 035-6857888.