Werkelijke premies

We werken samen met de verzekeraars om de juiste fietsverzekeringen premies te kunnen tonen.

Snel en begrijpelijk

Binnen 5 minuten weet jij welke fietsverzekering bij jou past. Vul in, vergelijk en sluit af.

Betrouwbaar

We zijn in het bezit van een AFM vergunning en zijn aangesloten bij KiFid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.

We vergelijken onder andere:

anwb
allianz
unive
hema
verzekeruzelf
onna onna
onna onna
onna onna

Is een fietsverzekering verplicht in Nederland?

Een fietsverzekering is wettelijk niet verplicht in Nederland, maar wel handig! Vandaag de dag worden er in Nederland enorm veel fietsen gestolen, zelfs fietsen die keurig op slot staan! Dagelijks worden er 311 fietsen gestolen, waarin Groningen koploper is met 17.2 incidenten per duizend inwoners. Met de introductie van de E-bike is de prijs van een gemiddelde fiets ook flink gestegen, waardoor de schade die ontstaat door diefstal flink kan oplopen! Het is natuurlijk zonde om wel een hele mooie en hele dure fiets aan te schaffen, maar deze niet goed te verzekeren. Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van fietsverzekeringen actief in Nederland. Wij begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, Vergelijkdirect.com heeft er dan ook voor gezorgd dat deze verzekeringen voor jou op een rijtje zijn gezet zodat je een eerlijke vergelijking kunt maken!

Kan ik een tweedehands fiets verzekeren?

Het is mogelijk om een tweedehands fiets te verzekeren, alleen gelden hier andere regels voor dan bij een nieuwe fiets. Bij ENRA is het verplicht dat jouw fiets getaxeerd wordt door een fietsspecialist. De waarde die getaxeerd wordt is het bedrag waar de fiets voor verzekerd wordt. De ANWB, Hema en Univé verzekeren je tweedehands fiets op basis van de aanschafprijs. Allianz laat de keuze aan jou zelf over, verzeker je de fiets tegen de originele nieuwprijs of tegen de aanschafwaarden (uiteraard verschilt hierdoor de prijs van de premie!) De verzekeraars Klaverblad en Verzekeruzelf accepteren jouw tweedehands fiets niet.

Wordt een demo-model uit de fietsenwinkel als nieuwe fiets of als tweedehands fiets gezien?

Ook hier verschillen de fietsverzekeringen weer enorm van elkaar. ANWB ziet een demonstratiemodel als een tweedehands fiets, terwijl HEMA en Klaverblad dit weer als een nieuwe fiets zien. Let dus bij het vergelijken van je fietsverzekering altijd goed op alle verschillende dekkingen en kijk niet alleen naar de premie!

Welke verzekeraars hebben wij voor jou op een rijtje gezet en wat zijn de dekkingen per verzekeraar?

Vergelijkdirect.com vergelijkt de fietsverzekeringen van 7 verschillende verzekeraars! Van alle verzekeraars zijn alle verschillende pakketten en dekkingen in de vergelijking opgenomen, waardoor er keuze is uit ruim 20 verschillende verzekeringen! Er is dus altijd een geschikte verzekering te vinden die aansluit bij jouw persoonlijke wensen!

  • ANWB
  • Allianz
  • ENRA
  • HEMA
  • Onna Onna
  • Klaverblad
  • Univé
  • Verzekeruzelf
fietsverzekering vergelijken fietsverzekering vergelijken

Welke dekkingen zijn er te verzekeren?

Schade

Het is mogelijk dat iemand je fiets heeft gestolen, een poging heeft gedaan om je fiets te stelen, of je hebt simpelweg een ongeluk gehad met de fiets. In alle gevallen is er sprake van schade die je graag terugbetaald krijgt door de verzekeraar! Met een schadeverzekering is het mogelijk om de schade vergoed te krijgen van de verzekeraar. Uiteraard verschillen de regels rondom de vergoeding en eigen bijdrage per verzekeraar. Zo dekken de ANWB en Allianz 100% van de schade, op welke manier deze ook is ontstaan, terwijl HEMA alleen diefstal schade vergoedt. Het is dan ook belangrijk dat je goed naar de voorwaarden kijkt voor je zelf beslist welk pakket het beste bij jouw persoonlijke situatie past!
 

Diefstal

Onder de diefstal verzekering wordt verstaan dat de aanschafwaarde van de fiets wordt vergoed. Bijna alle verzekeraars bieden de eerste 3 jaar 100% vergoeding van de nieuwwaarde, daarna zal er een gedeelte afgeschreven worden. (Denk hierbij aan 10% of 20% minder dan de nieuwwaarde). Verzekeruzelf keert géén vergoeding uit bij schade die in ontstaan door een poging tot diefstal. Alleen wanneer de fiets echt gestolen is keert Verzekeruzelf 100% van de schade uit.

Pechhulp

De dekking pechhulp komt steeds vaker voor in de fietsverzekering wereld. Wat houdt dit eigenlijk in en wat heb ik eraan? Pechhulp houdt vrij eenvoudig het volgende in: noodreparaties die ter plaatse kunnen worden uitgevoerd zullen worden gedaan, bijvoorbeeld het plakken van een band, of het terugplaatsen van de ketting. Mocht de fiets niet ter plaatse kunnen worden gerepareerd, dan wordt je binnen Nederland of maximaal 30 km over de grens teruggebracht naar je beginpunt. Uiteraard geldt dit ook voor een eventuele bijrijder of fietspartner.

Ongevallen

Een ongeluk is (helaas) zo gebeurt. Per jaar zijn er ongeveer 180 fietsdoden in Nederland maar er zijn vele malen meer (ernstige) ongelukken waarbij (blijvende) invaliditeit ontstaat. Een aantal verzekeraars bieden een (éénmalig) uit te keren vergoeding bij overlijden of bij (blijvende) invaliditeit. Een ongevallenverzekering is dus niet om u rechtsbijstand of iets dergelijks te geven, maar alleen een (éénmalige) uitkering bij overlijden of (blijvende) invaliditeit.

Rechtsbijstand

Omdat een ongeluk zo gebeurd is, en de fietser altijd kwetsbaarder is dan een auto of vrachtauto, bieden sommige verzekeraars ook de mogelijkheid tot rechtsbijstand. Zodra er een ongeluk is gebeurd en de schuldige is niet direct duidelijk, of de verzekering van de andere persoon doet moeilijk met het uitkering van de schade, dan zal jouw eigen verzekering hier juridische bijstand in verlenen. Ook hier geldt dat er per verzekeraar verschillende tarieven en dekkingen gelden bij de rechtstbijstand module, let hier dus goed op bij de vergelijking!

Vergelijkdirect.com heeft 8 aanbieders met ruim 20 verschillende fietsverzekeringen voor je uitgezocht en overzichtelijk weergegeven op haar pagina. Het is voor jou zo eenvoudig mogelijk gemaakt om een eerlijke vergelijking tussen de fietsverzekeringen te maken doordat wij al naar de meeste voorwaarden hebben gekeken voor jou! Uiteraard moet je er zelf ook goed opletten dat je de verzekering kiest die het beste bij je past.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een fietsverzekering?

Niet iedere fietsverzekering is hetzelfde. Bij de ene verzekering wordt alleen schade vergoed, bij de andere verzekeraar wordt bijvoorbeeld ook diefstal en pechhulp vergoed. Om een eerlijke vergelijking te maken moet je dus niet alleen kijken naar de prijs, maar ook naar het aanbod van de verzekering voor die prijs. Uiteraard zit er ook weer verschil per verzekeraar in de diefstal, schade of pechhulpverzekeringen die aangeboden worden. Sommige hanteren een eigen risico van €25,- de ander vraagt een eigen risico van bijvoorbeeld 10% per claim. Het is dan ook belangrijk dat je goed oplet welke voorwaarden er aan een verzekering zitten.

Vergelijkdirect.com heeft 8 aanbieders van fietsverzekeringen voor je uitgezocht en overzichtelijk ruim 20 verzekeringen weergegeven op haar pagina. Het is voor jou zo eenvoudig mogelijk gemaakt om een eerlijke vergelijking tussen de fietsverzekeringen te maken doordat wij al naar de meeste voorwaarden hebben gekeken voor jou! Uiteraard moet je er zelf ook goed opletten dat je de verzekering kiest die het beste bij je past.

Hoe vergelijken wij?

Via de vergelijkingstool van Vergelijkdirect.com kunt u verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede vergelijking te kunnen doen dient u een aantal gegevens in te voeren. Op basis van deze gegevens tonen wij de verzekeringen die hier aan voldoen. U kunt via deze vergelijkingstool geen verzekering afsluiten, hiervoor kunt u terecht bij de aanbieder. Gedurende de looptijd van het product is de verzekeraar uw aanspreekpunt bijvoorbeeld in het geval van schade.

Vergelijkdirect.com probeert een zo gebruiksvriendelijk mogelijk vergelijker te bieden. Voor statistische doeleinden worden acties opgeslagen. Dit gebeurt volledig anoniem. Data kan gedeeld worden met derden.

In deze vergelijking voor reisverzekeringen vergelijken wij niet de verzekeringen van alle verzekeraars. Wij vergelijken de verzekeringen van de verzekeraars waarmee wij een samenwerking hebben. Dit kan direct of via een affiliate netwerk. Van deze verzekeraars halen wij actuele prijsinformatie op via een professionele dataleverancier of via onze eigen database.

Via onze vergelijkers kunt u zelf uw persoonlijke premie berekenen. De prijzen die worden getoond zijn gebaseerd op de vragen die u heeft ingevuld. De antwoorden op de vragen worden in onze database opgeslagen en hierop maken wij een berekening. Deze bepaalt welke verzekeraars een verzekering aanbieden en welke prijs zij voor die polis vragen. De verzekeringen hebben allemaal de door jou gekozen dekkingen. Het is mogelijk dat de verzekeringen op andere punten van elkaar verschillen. Controleer de werkelijke dekking van uw verzekering altijd bij de verzekeraar zelf voordat u een verzekering afsluit. Aan deze vergelijking kan op geen enkele manier rechten worden ontleend. De prijzen op de website van de verzekeraar zijn te allen tijde leidend.

Wanneer u via onze vergelijker een verzekering bij een van de genoemde aanbieders afsluit, ontvangt Vergelijkdirect.com hiervoor een eenmalige commissie van de verzekeraar of intermediair. Als u geen product afsluit, ontvangt Vergelijkdirect.com geen vergoeding. De vergoedingen verschillen per verzekeraar of intermediair. De hoogte van de vergoeding heeft geen invloed op de plaats in de vergelijking. Als blijkt dat bezoekers bij een bepaalde verzekeraar of intermediair weinig tot geen polissen afsluiten, dan kan Vergelijkdirect.com besluiten het aanbod in de vergelijker aan te passen.