Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier
Klaverblad fietsverzekering vergelijkenENRA Fietsverzekering vergelijkenAllianz fietsverzekering vergelijkenUnive fietsverzekering vergelijkenHEMA fietsverzekering vergelijkenKingpolis fietsverzekering vergelijken

De nr. 1 in fietsverzekeringen

Wij vergelijken fietsverzekeringen op premie, dekking en voorwaarden. We doen dit als enige vergelijker in de markt.


72.500 mensen gingen u voor

In 2019 hebben meer dan 72.500 mensen via onze website een fietsverzekering vergeleken.


Betrouwbaar

We zijn in het bezit van een AFM vergunning en zijn aangesloten bij KiFid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.

Fietsverzekering vergelijken op maat

Heb je onlangs een nieuwe of tweedehands fiets gekocht? Dan kan het verstandig zijn om je fiets te verzekeren. Zeker wanneer je onverwachte kosten bij diefstal of schade niet in één keer kunt ophoesten. Er zijn meer dan 7 fietsverzekeraars actief met elk hun eigen fietsverzekeringen met verschillen in premies en voorwaarden. Wij hebben deze voor een groot deel inzichtelijk voor je gemaakt. Een fietsverzekering vergelijken is nu dus een fluitje van een cent!

Goedkoopste fietsverzekering?

Ben je op zoek naar de allergoedkoopste fietsverzekering? Kies dan voor een zo lang mogelijke verzekeringsperiode. Wanneer je je fietsverzekering per 3 of per 5 jaar afsluit, ben je omgerekend veel minder premie kwijt dan wanneer je je fietsverzekering maandelijks betaalt. Wil je de goedkoopste fietsverzekering per maand afrekenen? Start dan met het vergelijken van je fietsverzekering en kies voor een verzekeraar waarbij je maandelijks kunt betalen.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Fietsverzekering vergelijken voor tweedehands fiets

Het is mogelijk om een tweedehands fiets te verzekeren, alleen gelden hier andere voorwaarden en premies voor dan bij een nieuwe fiets. Vergelijk fietsverzekering met behulp van onze vergelijker. Je hebt hierbij de keuze om premies en voorwaarden voor nieuwe en tweedehands fietsen te vergelijken. Zo zie je precies welke verzekeraar, voorwaarden en dekking past bij jouw (tweedehands) fiets! Een fietsverzekering vergelijken kost je slechts 1 minuut van je tijd.

Heb je een demonstratiemodel? Let dan goed op want ook hier verschillen de fietsverzekeringen weer enorm van elkaar. In principe geldt dat je de fiets kunt verzekeren tegen de nieuwwaarde. Heb je dus korting gekregen omdat het een demo-model betreft, verzeker de fiets dan tegen verkoopadviesprijs. Wanneer de fiets wordt gestolen, dan krijg je in ieder geval voldoende dekking om een vervangend exemplaar aan te schaffen. Er zijn nog een paar uitzonderingen. ANWB ziet een demonstratiemodel als een tweedehands fiets, terwijl HEMA en Klaverblad dit weer als een nieuwe fiets zien. Kies bij het fietsverzekering vergelijken dus voor tweedehands of nieuwe fiets en let altijd goed op alle verschillende dekkingen, voorwaarden en premies!

Welke fietsverzekeringen vergelijken wij?

Vergelijkdirect.com vergelijkt de fietsverzekeringen van 7 verschillende verzekeraars! Van alle verzekeraars zijn verschillende pakketten, voorwaarden, premies en dekkingen in de vergelijking opgenomen. Hierdoor ontstaat een keuze van maar liefst 20 verschillende fietsverzekeringen! In de praktijk zien we dat er bijna altijd een geschikte verzekering te vinden die aansluit bij jouw fiets! Aarzel dus niet en start met je fietsverzekering vergelijken.

  • Allianz
  • ENRA
  • HEMA
  • Klaverblad
  • Univé
  • Kingpolis

Er zijn meer verzekeraars die fietsverzekeringen aanbieden. Echter hebben wij hier geen samenwerking mee of geven zij hun premies en voorwaarden niet prijs. Uiteraard zijn we altijd op zoek naar verzekeraars die we kunnen meenemen om een fietsverzekering vergelijking te kunnen maken die zo uitgebreid mogelijk is.

Vergelijk fietsverzekering dekkingen

Fietsverzekeraars bieden in hun fietsverzekeringen verschillende dekkingen. In het algemeen komt dat op het volgende neer:

DekkingUitleg dekkingZelf regelen
Diefstal
Schade

Is je fiets omgevallen en heb je schade aan je fiets? Heeft iemand je fiets proberen te stelen en hierbij schade veroorzaakt? In deze gevallen is er sprake van schade die je graag terugbetaald krijgt door de verzekeraar! Verzekeraars maken onderscheid tussen verschillende soorten oorzaken van schade. Ook verschillen de regels rondom de vergoeding en eigen bijdrage per verzekeraar. Zo dekken de ANWB en Allianz 100% van de schade, op welke manier deze ook is ontstaan, terwijl bijvoorbeeld HEMA alleen schade door poging tot diefstal vergoedt. Het is dus belangrijk dat je goed naar de voorwaarden kijkt voordat je een fietsverzekering afsluit. Wil je exact weten welke voorwaarden er gelden bij elk type schade? Gebruik dan onze vergelijker!

Pechhulp

Pechhulp bij pech onderweg, ook als je op je fiets bent! Bij pechhulp worden noodreparaties die ter plaatse kunnen worden uitgevoerd vergoed. Denk hierbij aan het plakken van een band, of het terugplaatsen van de ketting. Mocht de fiets niet ter plaatse kunnen worden gerepareerd, dan word je binnen Nederland of maximaal 30 km over de grens teruggebracht naar je beginpunt. Uiteraard geldt dit ook voor een eventuele bijrijder of fietspartner. Fiets je vaak verder van huis, dan kan dit een handige dekking zijn!

Ongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij het verzekeren van je fiets bieden een aantal verzekeraars een (eenmalig) uit te keren vergoeding bij overlijden of bij (blijvende) invaliditeit. Dit bedrag staat van te voren vast en is terug te vinden in de voorwaarden. Check in onze vergelijker de verschillen in ongevallendekking per verzekeraar.

Rechtsbijstand

Omdat een ongeluk zo gebeurd is, en de fietser altijd kwetsbaarder is dan een auto of vrachtauto, bieden sommige verzekeraars bij een fietsverzekering ook de mogelijkheid tot rechtsbijstand. Bij een ongeluk is niet direct duidelijk wie de schuldige is. Daarnaast kan de verzekeraar van de tegenpartij moeilijk doen met het uitkeren van de schade. Wanneer je rechtsbijstand in je fietsverzekering meeverzekert ontvang je juridische bijstand bij ongevallen met je fiets.

Accessoires

Wil je de waarde van je accessoires (bijvoorbeeld van je fietstas, fietscomputer of kinderzitje) meeverzekeren tegen schade en/of diefstal dan is dat bij de meeste fietsverzekeraars geen probleem. Je kiest dan een hoger verzekerd bedrag van je fiets. Je betaald dan wel een iets hogere premie.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een fietsverzekering?

Vergelijkdirect.com heeft de voorwaarden, premies en dekkingen van 8 fietsverzekeraars met ruim 20 verschillende dekkingen voor je in kaart gebracht. We weten dat niet iedere fietsverzekering hetzelfde is en dat bij de ene verzekering alleen schade vergoed wordt en bij een andere verzekeraar bijvoorbeeld ook diefstal en pechhulp. Om een eerlijke vergelijking te maken moet je dus niet alleen kijken naar de premie, maar ook naar het aanbod van de verzekering voor die premie. Start dus zelf met fietsverzekering vergelijken en ontdek exact welke voorwaarden, premie en dekkingen bij jou fiets past.

Fietsverzekering vergelijken? Hoe doen wij dat?

Fietsverzekering vergelijkenAntwoord
Wat doen wij voor je?

Een fietsverzekering vergelijken met behulp van onze tool stelt je in staat om in één keer meerdere fietsverzekeringen met elkaar de vergelijken. Om een goede fietsverzekering vergelijking te kunnen maken dien je de volgende gegevens in te voeren:

  • Soort fiets
  • Aanschafwaarde
  • Postcode


Op basis van deze gegevens tonen wij de fietsverzekeringen die hier aan voldoen. Je kunt via deze vergelijkingstool geen verzekering afsluiten maar enkel een fietsverzekering vergelijken. Voor het afsluiten van een fietsverzekering kun je terecht bij de verzekeraar of je wordt doorverwezen naar onze aanvraagmodule waarmee wij de aanvraag voor je naar de verzekeraar kunnen verzenden. Gedurende de looptijd van het product is de verzekeraar altijd je aanspreekpunt, bijvoorbeeld in het geval van schade.

Vergelijkdirect.com probeert een zo gebruiksvriendelijk mogelijk vergelijker te bieden. Voor statistische doeleinden worden acties opgeslagen. Dit gebeurt volledig anoniem. Data kan gedeeld worden met derden.

Hoe volledig is onze vergelijker?In deze vergelijking voor fietsverzekeringen vergelijken wij niet de verzekeringen van alle verzekeraars. Wij vergelijken de verzekeringen van de verzekeraars waarmee wij een samenwerking hebben en waar wij de premies, voorwaarden en dekkingen hebben ontvangen. Dit kan direct of via een affiliate netwerk. Van deze verzekeraars halen wij actuele premie-informatie op via een professionele dataleverancier of via onze eigen database.
Hoe komen wij tot een vergelijking?

Via al onze vergelijkers kun je zelf je persoonlijke premie berekenen bij verschillende verzekeraars. Bij een fietsverzekering vergelijken tonen we de premies die zijn gebaseerd op de vragen die je hebt beantwoord. De antwoorden op de vragen worden in onze database opgeslagen en hierop maken wij een berekening per verzekeraar. Deze bepaalt welke verzekeraars een verzekering aanbieden en welke prijs zij voor die polis vragen. De verzekeringen hebben allemaal de door jou gekozen dekkingen. Het is mogelijk dat de verzekeringen op andere punten van elkaar verschillen. Controleer de werkelijke dekking van je verzekering altijd bij de verzekeraar zelf voordat je een verzekering afsluit. Aan deze vergelijking kan op geen enkele manier rechten worden ontleend. De prijzen op de website van de verzekeraar zijn te allen tijde leidend.