Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Bootverzekering vergelijken?

Wij vergelijken vrijblijvend de bootverzekering voor je die bij jouw boot past!

Direct je boot verzekeren?

 • Wij vergelijken 4 bootverzekeringen voor je
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Aansprakelijkheid, Schade, Diefstal, Allrisk)
Ja, ik wil een bootverzekering!

Iedere boot is anders. Wij vergelijken bootverzekeringen op maat voor jou!

Alhoewel een bootverzekering vergelijken online niet zo makkelijk is, is het wel de vraag of het verstandig is om niet verzekerd te zijn. Een ongelukje is snel gebeurd, zeker als het druk is op het water. Daarnaast worden geregeld boten gestolen! Daarom is het goed om je boot goed te verzekeren. Aangezien een bootverzekering moet passen bij de boot die je hebt, is niet elke bootverzekering zomaar geschikt! Wij helpen je je boot op maat te verzekeren, van roeiboot tot megajacht!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Kies de bootverzekering die bij je past

Elke boot is anders! Daarom is een bootverzekering vergelijken verstandig. Op basis van jouw boot, je wensen en je risico's gaan we op zoek naar een bootverzekering op maat. We vergelijken de verschillende verzekeraars voor je. Zo kun je je boot verzekeren zoals jij dat wilt! Spreek ons aan op de chat of pak de telefoon (ook via WhatsApp) op telefoonnummer 035-6857888 en we helpen je direct! Wil je liever direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen

Kies je basisdekking en breidt uit!

Breng je schade toe aan anderen op het water? Dan ben je met een bootverzekering met aansprakelijkheidsdekking altijd gedekt tegen de schade die je aan andere(n) toebrengt. Wil je je boot ook bij andere soorten schades verzekeren, bijvoorbeeld met dekking tegen diefstal, brand, storm of pechhulp? Check dan onderstaand de mogelijkheden. Het meeverzekeren van je trailer behoort ook tot de mogelijkheden!

Bekijk dekkingen

Wij vergelijken 4 bootverzekeraars!

Bij tenminste 4 verzekeraars hebben wij speciale afspraken voor het verzekeren van je boot! Zo kies je altijd een bootverzekering die bij je past. Vraag geheel vrijblijvend je offerte aan!

Offerte aanvragen

WA-bootverzekering

Net als bij een autoverzekering, is een WA-dekking de basisverzekering. Met een WA-dekking ben je dus verzekerd tegen schade aan anderen. Uiteraard is het ook mogelijk om een uitgebreidere dekking te nemen. Per verzekeraar zijn de verzekeringspakketten echter verschillend. Wil je dat wij snel een bootverzekering vergelijken voor je? Vul dan onze vragenlijst in. Binnen 1 werkdag heb je een vrijblijvende offerte op maat!

Bootverzekering met diefstal

Je kunt je boot ook verzekeren voor diefstal. Vaak wordt hierbij de dagwaarde vergoed bij diefstal. Let hierop wel dat je de daadwerkelijke waarde opgeeft bij het afsluiten van de bootverzekering. Als je een te lage waarde opgeeft, wordt je premie lager, maar ben je wel onderverzekerd. Verder moet je motor ook goed beveiligd zijn tegen diefstal. De motor is namelijk enkel meeverzekerd als deze beveiligd is met een VBV of SCM goedgekeurd slot.

Inboedel boot meeverzekeren

Het is ook mogelijk om je inboedel mee te verzekeren. Bij sommige pakketten is de inboedeldekking zelfs inbegrepen. Onder inboedel worden spullen verstaan die gebruikt worden voor het huishuiden aan boord. Dit kunnen spullen zijn zoals het servies, pannen, textiel en glazen.

Schade

Ook schade aan je boot is te verzekeren. Zo kan het gebeuren dat de boot schade oploopt door brand, storm of een aanvaring. In dat geval wil je natuurlijk dat eventuele schade vergoed wordt.

Eigen risico bootverzekering

Bij sommige bootverzekeringen is het mogelijk om een vrijwillig eigen risico te nemen. Alle schade tot aan je eigen risico betaal je dan zelf, maar hierdoor valt je premie lager uit en heb je dus lagere maandlasten.

Aanvullende dekkingen

Bij elke verzekeraar is het ook mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten. De volgende aanvullende dekkingen kunnen verkrijgbaar zijn:

 • Ongevallenverzekering opvarenden
 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand
 • Natuurschade

Vaargebied – Waar mag je varen?

Bij veel verzekeraars moet je aangeven in wat voor vaargebied jij gaat varen. Op zee loop je namelijk meer kans op een ongeluk dan op een rustige rivier. Daarom hebben verzekeraars bepaalde vaargebieden opgesteld. Binnen het basis vaargebied vallen alle Nederlandse binnenwateren met uitzondering van:

 • Noordzee
 • IJsselmeer
 • Markermeer
 • Waddenzee
 • Eems
 • Dollard

Vaargebieden buiten Nederland verschillen verder per verzekeraar. In principe komt het er verder op neer dat het vaargebied gelieerd is met de premie.

Ligplaats

Er zijn verzekeraars die de grote steden als risicogebied zien. Als je je boot verzekerd hebt voor diefstal en beschadiging, kunnen deze verzekeraars de eis stellen dat je je boot op een bewaakte jachthave hebt liggen. Steden waarbij deze eis voor kan komen zijn:

 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Utrecht
 • Den Haag

Schadevrije jaren

Net als bij een autoverzekering, kun je schadevrije jaren opbouwen bij een bootverzekering. Door schadevrije jaren op te bouwen, krijg je elk jaar meer no-claimkorting. Schadevrije jaren dien je apart op te bouwen, die van je autoverzekering tellen dus helaas niet mee. Bij veel bootverzekeringen kan je no-claimkorting oplopen tot 40%, ongeacht de hoeveelheid schadevrije jaren.

Kortingen

Elke verzekeraar van bootverzekeringen hanteert eigen kortingen. Vergelijkdirect.com heeft op een rijtje gezet van welke kortingen je kunt profiteren:

 • Track & Trace
  Als je boot is uitgerust met een track & trace systeem dan kun je bij veel verzekeraars profiteren van korting. Met een track & trace systeem is de kans dat jouw boot wordt teruggevonden na diefstal namelijk groter. Let wel op, verzekeraars hanteren verschillende certificeringen.
 • Beveiliging
  Soms profiteer je van korting als je je boot goed beveiligt.
 • Bij veel verzekeraars krijg je 10% korting op alle producten van Watersportbeveiliging.

Goedkoopste bootverzekering vergelijken & afsluiten

Een bootverzekering is een complexer product dan bijvoorbeeld een autoverzekering. Er zijn namelijk meer bepalende factoren dan bij een autoverzekering. Als je hier je gegevens achterlaat, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om zo tot de juiste verzekering te komen.

Veel gestelde vragen over een bootverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: HBO van Gelder

Beantwoord door: Bart Houtman op 02/07/2022

Helaas kunnen we je oude bootverzekering niet voor je opzeggen. Wel kunnen we je helpen achterhalen hoe je gemakkelijk je bootverzekering kunt opzeggen. Het is altijd verstandig om eerst je bootverzekering te vergelijken en af te sluiten voordat je je oude verzekering hebt opgezegd. Zodra je nieuwe bootverzekering is geaccepteerd, kun je je oude opzeggen. Zo voorkom je dat je boot onverzekerd is. Om je hierbij te helpen met kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: SL de Bodde

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/07/2022

Dit ligt eraan hoe oud je boot is, hoeveel deze waard is en welke risico's je wilt verzekeren. Over het algemeen worden de volgende richtlijnen gehanteerd. Is je boot jonger dan 8 jaar, dan kiezen de meeste mensen voor een Allrisk dekking. Is je boot ouder dan 8 jaar, dan kiezen de meeste mensen voor een WA+ dekking en bij boten ouder dan 15 jaar kiezen de meeste mensen voor een WA dekking. Toch kan het zijn dat boten hun waarde veel langer vasthouden. Bij een boot met een dagwaarde van meer dan €500,- is een WA+ of allrisk dekking zeker het overwegen waard.

Vraag van: KW de Muil

Beantwoord door: Bart Houtman op 09/07/2022

Jazeker! Vraag gerust een offerte aan of neem dan contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op 035-6857888 voor de mogelijkheden.

Vraag van: SA Wevers

Beantwoord door: Bart Houtman op 18/07/2019

De kosten van een bootverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Er zijn drie soorten basisdekkingen voor een boot, namelijk: WA, WA+ en Allrisk. Met een WA verzekering ben je alleen verzekert voor schade die jij aan anderen toebrengt. Met een WA+ verzekering ben je naast schade aan anderen ook gedekt tegen diefstal, brand- en stormschade. Als laatste kan je kiezen voor een Allrisk verzekering. Met deze verzekering ben je gedekt tegen schade die jij aan anderen toebrengt, en aan schade aan je eigen boot. Zelfs als het je eigen schuld is! Overige factoren die een rol spelen zijn je leeftijd, postcode en type en de waarde van boot. Laat ons je bootverzekering vergelijken en je weet binnen 1 werkdag waar je aan toe bent!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 4 bootverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd 't water op
 • Bootverzekering op maat

Zelf je bootverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je bootverzekering

Neem contact met ons op!

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude bootverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude bootverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Bootverzekering zonder vaarbewijs?
  Heb je nog geen vaarbewijs maar heb je wel een boot? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je bootverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.