AFM Vergunningnummer 12044269 KiFiD 300.016415

Bootverzekering

Net als voor je auto, motor of scooter heb je ook voor je boot een verzekering. Maar wat valt nou eigenlijk onder een boot? Een boom is een verzamelnaam voor een heel groot aantal voertuigen. Onder een boot wordt vaak een pleziervoertuig verstaan. Hier valt onder andere een catamaran en een motorkruiser onder, maar ook een zeilboot, sloep, rubberboot (met motor) en een speedboot. Een bootverzekering is niet anders dan alle andere verzekeringen voor motorvoertuigen. Met een bootverzekering kun je schade verzekeren die jij aan anderen toebrengt. Hiernaast kun je de bootverzekering uitbreiden met een dekking die schade aan je eigen boot dekt. In de meeste gevallen ben je verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor je boot. Daarnaast heb je de vrijheid om jouw bootverzekering eventueel uit te breiden.

WA, WA beperkt casco of allrisk bootverzekering

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is dus in de meeste situaties verplicht voor iedere bootbezitter. Deze bootverzekering dekt schade die jij aan anderen toebrengt. De WA beperkt casco bootverzekering biedt, naast de verplichte WA dekking, ook dekking tegen schade dat veroorzaakt wordt door onder andere diefstal of brand. Ook hagel/storm en aanvaringen zijn meeverzekerd. Voor de volledige zekerheid kun je een allrisk bootverzekering afsluiten. Deze dekking is uitgebreider dan een beperkt casco dekking. Bij de allrisk bootverzekering is schade aan de eigen boot in de meeste situaties gedekt (ook schade door eigen gebreken aan de boot).

Eventuele aanvullende dekkingen

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden aanvullende dekkingen aan, naast de drie standaard dekkingen. Dit zijn bijvoorbeeld dekkingen tegen schade aan de inboedel en/of de buitenboordmotor. Ook zijn er aanvullende verzekeringen af te sluiten voor de nieuwwaarde dekking en de aansprakelijkheidsverzekering.

Vergelijk jouw bootverzekering bij Vergelijkdirect.com

Uiteraard wil je jouw boot zo goed mogelijk verzekeren en wil je een verzekering die zo goed mogelijk bij jouw boot past. Door te vergelijken krijg jij de voordeligste en goedkoopste bootverzekering. Betaal dus niet te veel en vergelijk jouw bootverzekering bij Vergelijkdirect.com!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

meeus
anwb
centraalbeheer
witgeld
fbto
deltalloyd

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

bar74

bar74

bar75

bar75