Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Goedkope bootverzekering

Iedereen met een boot wil graag een goedkope bootverzekering afsluiten. Maar welke is de goedkoopste? Dit hangt erg af van jouw wensen eisen. Vergelijkdirect.com legt je in dit artikel uit hoe je aan een goedkope bootverzekering komt die het beste bij je past.

Waarom een bootverzekering?

Een bootverzekering, ook wel pleziervaartuigenverzekering genoemd, neemt jou veel zorgen af:

  • Zo ben je met de WA dekking verzekerd voor de aansprakelijkheid van schade aan een ander en aan spullen van een ander.
  • Met de aanvullende dekkingen kan jij een bootverzekering maken precies zoals jij die nodig hebt.
  • Tegenwoordig kan je op verschillende manieren vele kortingen krijgen en kan jij een goedkope bootverzekering afsluiten.

Met zoveel mogelijkheden en voordelen krijg je alleen maar plezier van een bootverzekering!

De basisdekkingen van een bootverzekering

Bij een bootverzekering heb je meestal keuze uit drie verschillende soorten basisdekkingen, namelijk: WA, beperkt casco en volledig casco. Het kan zo zijn dat een verzekeraar alleen WA en volledig casco dekking heeft, maar het komt ook voor dat er verschillende soorten WA dekkingen zijn. Je moet dus goed bedenken wat je wilt verzekeren en wat niet en zo kijken welke verzekeraar het beste bij je past. 

Besparen op je maandelijkse premie

Bij het afsluiten van een bootverzekering krijg je al verschillende voordelen waardoor je kan besparen op je maandelijkse premie. Er zijn drie punten die vrijwel bij iedere verzekeraar van toepassing zijn, namelijk:

Eigen risico bootverzekering

Een eigen risico is natuurlijk vrij standaard bij verzekeringen, maar bij een bootverzekering heb je erg vaak een uitzondering. Zo kan je bij veel verzekeraars de hoogte van je eigen risico zelf kiezen. Door een hoger eigen risico te kiezen betaal je een minder hoge premie.

Vaargebieden

Een verzekeraar begrijpt dat niet iedereen de hele wereld over wilt varen, daarom zijn er vaargebieden gemaakt. Iedere verzekeraar stelt de grootte van zijn eigen vaargebieden en hoeveel premie deze jou kosten. Wanneer jij dus alleen in Nederland vaart, kies je het kleinste gebied en betaal je minder premie. Zo kan je ook uit de standaard keuzes je voordeel halen voor een goedkope bootverzekering.

No-claim korting

Als jij geen schade claimt, willen verzekeraars jou daarvoor belonen. Dit doen zij door een no-claimkorting in te voeren. Voor ieder jaar dat jij geen schade claimt stijgt je korting. Deze kortingen kunnen oplopen tot wel 40%.

Aanvullende dekkingen

Ondanks dat je een goedkope bootverzekering wilt, wil je natuurlijk ook voor alles wat je nodig hebt verzekerd zijn. Het kan zo zijn dat je de aanvullende dekkingen graag wilt afsluiten om nog beter verzekerd te zijn. Bij de meeste verzekeraars kan je de volgende aanvullende dekkingen afsluiten bij een bootverzekering:

Ongevallenverzekering opvarenden

Met deze dekking zijn jij en je opzittende verzekerd voor een uitkering bij blijvende invaliditeit en overlijden door een ongeval met de boot. De hoogte van deze uitkering kan je vaak zelf kiezen, ook hier kan je dus op besparen. Als jij een lagere uitkering kiest, betaal je ook minder premie.

Rechtsbijstand

Met deze dekking krijg jij juridische hulp als je dit nodig hebt. Je hebt deze hulp bijvoorbeeld nodig als je tegen een andere boot bent opgevaren en het niet soepel verloopt om het op te lossen over de schade en dergelijke.

Particuliere verhuur

Je vaart natuurlijk niet iedere dag in je boot en daarom wil je deze misschien wel verhuren. Met deze dekking is je boot, ondanks dat je hem verhuurt, nog altijd verzekerd. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken en kost je boot niet alleen maar geld, maar brengt het ook nog een beetje geld op.

Samenwerkende verzekeraars

Om een goedkope bootverzekering te vinden helpt Vergelijkdirect.com je met vergelijken. Wij vergelijken verschillende verzekeraars waarmee wij een samenwerking hebben voor je, dit zijn de volgende:

  • FBTO
  • ANWB
  • Europeesche
  • Centraal Beheer
  • Delta Lloyd
  • ASR
  • Meeus

Goedkope bootverzekering afsluiten met Vergelijkdirect.com

Wij van Vergelijkdirect.com willen graag dat jij de juiste bootverzekering krijgt, een die het beste bij je past en waar je het meeste op bespaart. Aangezien een bootverzekering vrij complex is, vinden wij het daarom handig om je persoonlijk te helpen met vergelijken. Je kan in onderstaand formulier je gegevens achter laten en dan maken we een telefonische afspraak. Hiermee zoeken wij dan contact met je op om jou te helpen met het vinden van een goedkope bootverzekering.

Lees hier meer over de bootverzekering