E-bike verzekering

Vergelijk en sluit binnen 5 minuten je fietsverzekering zelf af!

Vergelijk alle soorten e-bike verzekeringen!

 • Onafhankelijk vergelijken op basis van jouw situatie
 • Direct verzekerd de weg op
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Diefstal, Schade, Ongevallen, Pechhulp etc. )
Ja, help mij!

E-bike verzekering

Een e-bike is net als een normale fiets gemakkelijk te stelen. Hierbij kan de e-bike verzekering dus enorm handig zijn! Je kunt je e-bike voor diefstal verzekeren, maar ook voor schade en pechhulp. Je leest hier alles over deze verzekering, maar je kun ook direct een e-bike verzekering vergelijken. Je verzekert je e-bike al voor €2,25!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Mogelijke dekkingen fietsverzekering

Je kunt je fiets verzekeren tegen schade door diefstal en ongevallen. Daarnaast kun je je fietsverzekering uitbreiden met veel handige aanvullende dekkingen. Kies bijvoorbeeld voor een uitgebreide fietsverzekering met pechhulp, (verhaals)rechtsbijstand en een accessoire dekking. We leggen je graag uit hoe iedere dekking werkt. Je kunt dan zelf beter inschatten wat je wel en niet wilt verzekeren!

fietsverzekering - fiets verzekeren
Bekijk aanvullende dekkingen

Looptijd fietsverzekering

Je kunt ervoor kiezen om een doorlopende fietsverzekering af te sluiten of een fietsverzekering voor 1, 2, 3 of 5 jaar. Een doorlopende fietsverzekering betaal je maandelijks, terwijl je een fietsverzekering voor een vaste periode in één keer vooruit betaald. Wil je weten welke fietsverzekering het beste bij jouw fiets past? Vergelijk dan zelf je fietsverzekering!

Vergelijk zelf je fietsverzekering

Hulp nodig bij het vinden van de juiste fietsverzekering?

Wij hebben meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van fietsverzekeringen. We helpen je dan ook graag bij het vergelijken en het afsluiten van een fietsverzekering die volledig past bij je wensen! Wil je direct geholpen worden (op werkdagen binnen 1 uur)? Laat één van onze experts dan direct contact met je opnemen!

E-bike verzekering: soort verzekering

Met een e-bike verzekering ben je in principe altijd verzekerd voor diefstal. Je kunt ook uitgebreidere e-bike verzekeringen afsluiten. De dekkingen die je kunt afsluiten zijn:

 • Diefstal
 • Schade
 • Pechhulp
 • Ongevallen

Extra info aanvullende dekkingen

Diefstal

Je verzekert je e-bike dus in principe altijd voor diefstal of poging tot diefstal. Mocht er dus een poging gedaan worden tot diefstal, of wordt je e-bike daadwerkelijk gestolen: dan vergoedt de verzekeraar deze kosten. Alle e-bike verzekeringen die je bij Vergelijkdirect.com kan vergelijken, vergoeden tot 3 jaar de aankoop- of nieuwwaarde van de e-bike. Sommige e-bike verzekeringen doen dit zelfs tot 5 jaar! Na 3 jaar hanteren veel verzekeraars een zogenaamde afschrijvingsregeling. Per jaar schrijft je e-bike dus een beetje af in waarde. Mocht je fiets gestolen worden binnen de looptijd van een 3 of 5 jarige verzekering, kun je premierestitutie krijgen.

Schade door diefstal

Het kan gebeuren dat je e-bike wordt teruggevonden na diefstal. Het kan dus zijn dat je e-bike schade heeft opgelopen door diefstal, of tot de poging ertoe. In dat geval is deze schade verzekerd door jouw verzekeraar.

Schade

Het is bij sommige verzekeraars ook mogelijk om je e-bike te verzekeren tegen schade. Mocht er dus bij een valpartij schade opgelopen zijn, dan vergoedt de verzekeraar dit. Net als bij een auto geldt dat als de e-bike total loss is, dat de aanschaf- of nieuwwaarde vergoed wordt.

Pechhulp

E-bike verzekering

Per e-bike verzekering kan de soort pechhulp verschillen. Vergelijkdirect.com legt je uit waar de verschillen nu precies liggen:

 • Pechhulp met noodreparaties
 • Mocht je met je e-bike pech krijgen langs de weg, dan komt er een hulpdienst om eventuele (nood)reparaties uit te voeren. Mocht een (nood)reparatie niet mogelijk zijn, word je naar de plek van bestemming gebracht.

 • Pechhulp
 • Mocht je pech krijgen met je e-bike, word je teruggebracht naar de plek van bestemming. Let dus goed op wat voor jouw situatie de beste e-bike verzekering met pechhulp is!

  Ongevallen

  Er zijn ook e-bike verzekeringen waarbij je je kunt verzekeren voor ongevallen. Hierbij krijg je een bepaald bedrag uitgekeerd in het geval van overlijden of blijvende invaliditeit. De hoogte van deze bedragen verschillen per e-bike verzekering.

  Rechtsbijstand

  Sommige e-bike verzekeringen zijn inclusief rechtsbijstand af te sluiten. Nu vraag je je misschien af: wat is rechtsbijstand nu precies? Rechtsbijstand helpt jou in bepaalde gevallen om schade vergoed te krijgen bij de tegenpartij. Het kan namelijk in bepaalde gevallen gebeuren dat je schade niet verhaald krijgt, in dat geval helpen de juristen van jouw e-bike verzekering om schade te verhalen op de tegenpartij.

  Looptijd

  Als je een e-bike verzekering afsluit, moet je een looptijd kiezen. De e-bike verzekering is af te sluiten in de volgende looptijden:

  • Doorlopend (minimaal 1 jaar)
  • 3 jaar
  • 5 jaar

  De doorlopende fietsverzekering geldt minimaal 1 jaar en is daarna maandelijks op te zeggen. Het voordeel van deze e-bike verzekering is dat je deze per maand kunt betalen. Echter, kan de doorlopende verzekering dus wel iets duurder uitvallen. E-bike verzekeringen van 3 en 5 jaar duren de gehele looptijd, maar dienen wel in één keer betaald te worden.

  Aankoopprijs

  De aankoopprijs is bepalend voor de hoogte van de premie voor de e-bike verzekering. Over het algemeen geldt: hoe hoger de aankoopprijs van jouw e-bike is, hoe hoger de verzekeringspremie zal uitvallen. Goedkopere e-bikes krijgen dus een goedkopere e-bike verzekering.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Werkelijke premies voor jouw fiets
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Fiets verzekeren op maat

Zelf je fietsverzekering samenstellen!

Breid je fietsverzekering uit met dekking voor pechhulp, rechtsbijstand en je accessoires!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude fietsverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude fietsverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe fietsverzekering!
 • Extra korting fietsverzekering?
  Combineer je fietsverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over fietsverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: M. van der Sloot

Beantwoord door: Bart Houtman op 03/06/2019

De kosten van een e-bike verzekering worden door verschillende factoren bepaald. Voor iedereen is de premie anders! Wil je naast diefstal ook schade, pechhulp of andere aanvullende dekkingen? Dan zal je premie hoger uitvallen. Wil je precies weten welke verzekering bij jouw fiets en je situatie past? Start dan zelf met vergelijken of neem contact met ons op per chat, WhatsApp of telefoon! 035-6857888.

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier