E-bike verzekering

Snel je elektrische fiets verzekeren? Start met vergelijken!

 • Onafhankelijk vergelijken op basis van jouw situatie
 • Direct verzekerd de weg op
 • Tot wel 5 jaar nieuwwaardegarantie
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Diefstal, Schade, Ongevallen, Pechhulp etc. )

Welke e-bike verzekering kies jij?

Een e-bike is net als een normale fiets gemakkelijk te stelen. Hierbij kan de e-bike verzekering dus enorm handig zijn! Je kunt je e-bike voor diefstal verzekeren, maar ook voor schade en pechhulp. Je leest hier alles over hoe je je elektrische fiets kunt verzekeren maar je kunt ook direct een fietsverzekering vergelijken voor je e-bike. Je verzekert je e-bike al v.a. €3,65 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Mogelijkheden verzekering elektrische fiets

Je kunt je elektrische fiets verzekeren tegen schade door diefstal en ongevallen. Daarnaast kun je je fietsverzekering uitbreiden met veel handige aanvullende dekkingen. Kies bijvoorbeeld voor een uitgebreide e-bike verzekering met pechhulp, (verhaals)rechtsbijstand en een accessoire dekking. We leggen je graag uit hoe iedere dekking werkt. Je kunt dan zelf beter inschatten wat je wel en niet wilt verzekeren!

fietsverzekering - fiets verzekeren
Bekijk aanvullende dekkingen

Looptijd elektrische fietsverzekering

Je kunt ervoor kiezen om een doorlopende fietsverzekering af te sluiten of een fietsverzekering voor 1, 2, 3 of 5 jaar. Een doorlopende e-bike verzekering betaal je maandelijks, terwijl je een fietsverzekering voor een vaste periode in één keer vooruit betaald. Wil je weten wat de beste e-bike verzekering is die bij jouw e-bike past? Start dan nu met elektrische fietsverzekering vergelijken!

Vergelijk zelf je e bike fietsverzekering

Hulp nodig bij het vinden van de juiste fietsverzekering voor jouw E-bike?

Wij hebben meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van fietsverzekeringen. Zo kunnen we je elektrische fiets verzekeren binnen 5 minuten. We helpen je dan ook graag bij het vergelijken en het afsluiten van een fietsverzekering e bike die volledig past bij je wensen! Wil je direct geholpen worden (op werkdagen binnen 1 uur)? Laat één van onze experts dan direct contact met je opnemen!

E-bike verzekering: soort verzekering

Met een e-bike verzekering ben je in principe altijd verzekerd voor diefstal. Je kunt ook uitgebreidere e-bike verzekeringen afsluiten. De dekkingen die je kunt afsluiten zijn:

 • Diefstal
 • Schade
 • Pechhulp
 • Ongevallen

Elektrische fiets verzekeren tegen diefstal

Je verzekert je e-bike dus in principe altijd voor diefstal of poging tot diefstal. Mocht er dus een poging gedaan worden tot diefstal, of wordt je e-bike daadwerkelijk gestolen, dan vergoedt de verzekeraar de dagwaarde of nieuwwaarde van je fiets. Alle e-bike verzekeringen die je bij Vergelijkdirect.com kan vergelijken, vergoeden tot 5 jaar de aankoop- of nieuwwaarde van de e-bike. Na 3 of 5 jaar hanteren de meeste verzekeraars een zogenaamde afschrijvingsregeling. Ook bij doorlopende fietsverzekeringen voor e-bikes is dit vaak het geval. Per jaar wordt je e-bike dus een beetje minder waard. Let goed op de nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling van jouw e bike verzekering. Mocht je fiets gestolen worden binnen de looptijd van een 3 of 5 jarige verzekering, dan krijg je in sommige gevallen premierestitutie.

Schade door diefstal

Het kan gebeuren dat je e-bike wordt teruggevonden na diefstal. Het kan dus zijn dat je e-bike schade heeft opgelopen door diefstal, of tot de poging ertoe. In dat geval is deze schade verzekerd door jouw verzekeraar.

Schade aan je e-bike verzekeren?

Het is bij sommige verzekeraars ook mogelijk om je e-bike te verzekeren tegen schade. Mocht er dus bij een valpartij schade opgelopen zijn, dan vergoedt de verzekeraar dit. Net als bij een auto geldt dat als de e-bike total loss is, dat de aanschaf- of nieuwwaarde vergoed wordt.

Pechhulp

E-bike verzekering

Per e-bike verzekering kan de soort pechhulp verschillen. Vergelijkdirect.com legt je uit waar de verschillen nu precies liggen:

 • Pechhulp met noodreparaties
 • Mocht je met je e-bike pech krijgen langs de weg, dan komt er een hulpdienst om eventuele (nood)reparaties uit te voeren. Mocht een (nood)reparatie niet mogelijk zijn, word je naar de plek van bestemming gebracht.

 • Pechhulp
 • Mocht je pech krijgen met je e-bike, word je teruggebracht naar de plek van bestemming. Let dus goed op wat voor jouw situatie de beste e-bike verzekering met pechhulp is!

  Ongevallen

  Er zijn ook e-bike verzekeringen waarbij je je kunt verzekeren voor ongevallen. Hierbij krijg je een bepaald bedrag uitgekeerd in het geval van overlijden of blijvende invaliditeit. De hoogte van deze bedragen verschillen per e-bike verzekering.

  Rechtsbijstand

  Sommige e-bike verzekeringen zijn inclusief rechtsbijstand af te sluiten. Nu vraag je je misschien af: wat is rechtsbijstand nu precies? Rechtsbijstand helpt jou in bepaalde gevallen om schade vergoed te krijgen bij de tegenpartij. Het kan namelijk in bepaalde gevallen gebeuren dat je schade niet verhaald krijgt, in dat geval helpen de juristen van jouw e-bike verzekering om schade te verhalen op de tegenpartij.

  Looptijd

  Als je een e-bike verzekering afsluit, moet je een looptijd kiezen. De e-bike verzekering is af te sluiten in de volgende looptijden:

  • Doorlopend (minimaal 1 jaar)
  • 3 jaar
  • 5 jaar

  De doorlopende fietsverzekering geldt minimaal 1 jaar en is daarna maandelijks op te zeggen. Het voordeel van deze e-bike verzekering is dat je deze per maand kunt betalen. Echter, kan de doorlopende verzekering dus wel iets duurder uitvallen. E-bike verzekeringen van 3 en 5 jaar duren de gehele looptijd, maar dienen wel in één keer betaald te worden.

  Aankoopprijs

  De aankoopprijs is bepalend voor de hoogte van de premie voor de e-bike verzekering. Over het algemeen geldt: hoe hoger de aankoopprijs van jouw e-bike is, hoe hoger de verzekeringspremie zal uitvallen. Goedkopere e-bikes krijgen dus een goedkopere e-bike verzekering.

Veel gestelde vragen over fietsverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: M. van der Sloot

Beantwoord door: Bart Houtman op 03/06/2019

De kosten van een e-bike verzekering worden door verschillende factoren bepaald. Voor iedereen is de premie anders! Wil je naast diefstal ook schade, pechhulp of andere aanvullende dekkingen? Dan zal je premie hoger uitvallen. Wil je precies weten welke verzekering bij jouw fiets en je situatie past? Start dan zelf met vergelijken of neem contact met ons op per chat, WhatsApp of telefoon! 035-6857888.

Vraag van: K. de Duinen

Beantwoord door: Bart Houtman op 06/12/2022

Wanneer je via onze website een fietsverzekering wilt vergelijken zie je bij 1, 3 en 5 jarige fietsverzekeringen een totale premie en een maandpremie. Je betaalt bij meerjarige fietsverzekering altijd de premie in 1 keer vooruit. Zo bespaar je enorm in de kosten omdat de korting vele malen hoger is. Om dit inzichtelijk te maken, tonen we ook de premie die je per maand zou betalen. Heb je hier vragen over?Neem dan contact met ons op per chat, WhatsApp of telefoon! 035-6857888. We helpen je dan graag verder.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Werkelijke premies voor jouw fiets
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Fiets verzekeren op maat

Zelf je fietsverzekering samenstellen!

Breid je fietsverzekering uit met dekking voor pechhulp, rechtsbijstand en je accessoires!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Bewaar altijd je aankoopbon
  In geval van totaal verlies (diefstal of total loss na bijvoorbeeld een ongeluk) zal de verzekeraar altijd nagaan voor welke prijs je de fiets hebt gekocht en of hij ook daadwerkelijk van jou is. Bewaar daarom altijd je aankoopnota. Zo voorkom je discussies met de verzekeraar!
 • Extra korting fietsverzekering?
  Combineer je fietsverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


[wpforms id="9906" title="false" description="false"]

Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier