Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

E-bike verzekering

Snel je elektrische fiets verzekeren? Start met vergelijken!

 • Onafhankelijk vergelijken op basis van jouw situatie
 • Direct verzekerd de weg op
 • Tot wel 5 jaar nieuwwaardegarantie
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Diefstal, Schade, Ongevallen, Pechhulp etc. )

Welke e-bike verzekering kies jij?

Een e-bike is net zoals een normale fiets gemakkelijk te stelen. Daarom kan een e-bike verzekering enorm handig zijn! Je kunt je elektrische fiets verzekeren voor diefstal, maar ook voor schade en pechhulp. Handig als je onderweg bent en een lekke band krijgt bijvoorbeeld. Je leest hier alles over hoe je jouw elektrische fiets kunt verzekeren en wat je moet weten, maar je kunt ook direct een e-bike verzekering vergelijken. Je verzekert je elektrische fiets al v.a. €3,65 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

E-bike verzekering: soort verzekering

Een elektrische fiets verzekering kun je samenstellen zoals jij dat wil. Met een basis e-bike verzekering ben je eigenlijk altijd verzekerd voor diefstal. Maar je kunt ook een uitgebreidere e-bike verzekeringen afsluiten. Je kunt onder andere kiezen uit de volgende dekkingen:

 1. Diefstal
 2. Schade
 3. Pechhulp
 4. Ongevallen

We vertellen je graag meer over de verschillende dekkingen. Zo kun je makkelijker kiezen waarvoor je jouw fiets wil verzekeren.

Dekking verzekering voor elektrische fiets

Iedere elektrische fietsverzekering die je bij ons kan vergelijken vergoedt tot vijf jaar de aankoop- of nieuwwaarde van de e-bike. Na drie of vijf jaar hanteren de meeste verzekeraars een zogenaamde afschrijvingsregeling. De verzekeraar haalt dan ieder jaar een percentage van de nieuwwaarde af.

Ook bij doorlopende fietsverzekeringen voor e-bikes is dit vaak het geval. Per jaar wordt je e-bike dus een beetje minder waard. Let goed op de nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling van jouw e-bike verzekering. Mocht je fiets gestolen worden binnen de looptijd van een drie of vijf jarige verzekering, dan krijg je in sommige gevallen premierestitutie.

Schade door diefstal

Met een standaard elektrische fietsen verzekering is je fiets dus verzekerd voor diefstal. Een poging tot diefstal is dan ook verzekerd. Mocht er dus een poging gedaan worden tot diefstal, of wordt je e-bike daadwerkelijk gestolen? In die gevallen vergoedt de verzekeraar de dagwaarde of de nieuwwaarde van je fiets.

Het kan gebeuren dat je e-bike wordt teruggevonden na diefstal. Ook dan is de schade verzekerd die door de diefstal is ontstaan.

Schade aan je e-bike verzekeren?

Het is bij sommige verzekeraars ook mogelijk om je e-bike te verzekeren tegen schade. Mocht er dus bij een valpartij schade zijn ontstaan dan vergoedt de verzekeraar dit. Net als bij een auto geldt dat als de e-bike total loss is de aanschaf- of nieuwwaarde vergoed wordt.

Pechhulp

Per e-bike verzekering kan de soort pechhulp verschillen. We leggen je graag uit waar het verschil ligt.

Pechhulp

Mocht je pech krijgen met je e-bike, word je teruggebracht naar de plek van bestemming. Let dus goed op wat voor jouw situatie de beste e-bike verzekering met pechhulp is!

Pechhulp met noodreparaties

Krijg je met je e-bike pech langs de weg? Dan komt er een hulpdienst om eventuele (nood)reparaties uit te voeren. Mocht een (nood)reparatie niet mogelijk zijn, word je naar de plek van bestemming gebracht.

Ongevallen

Er zijn ook e-bike verzekeringen waarbij je je kunt verzekeren voor ongevallen. Hierbij krijg je een bepaald bedrag uitgekeerd als een ongeval ernstige gevolgen heeft. Denk aan overlijden of blijvende invaliditeit.  De hoogte van deze bedragen verschillen per e-bike verzekering.

Rechtsbijstand

Sommige e-bike verzekeringen zijn inclusief rechtsbijstand af te sluiten. Nu vraag je je misschien af: wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand helpt jou in bepaalde gevallen om schade vergoed te krijgen bij de tegenpartij. Het kan namelijk in bepaalde gevallen gebeuren dat je schade niet verhaald krijgt. In dat geval helpen de juristen van jouw e-bike verzekering om schade te verhalen op de tegenpartij.

Looptijd verzekering elektrische fiets

Als je een e-bike verzekering afsluit, moet je een looptijd kiezen. De e-bike verzekering is af te sluiten voor de volgende looptijden:

 1. Doorlopend (minimaal een jaar)
 2. 3 jaar
 3. 5 jaar

De doorlopende fietsverzekering geldt minimaal een jaar en is daarna maandelijks op te zeggen. Het voordeel van deze e-bike verzekering is dat je deze per maand kunt betalen. Maar een doorlopende verzekering kan wel iets duurder uitvallen dan een verzekering met langere looptijd. E-bike verzekeringen van drie of vijf jaar duren de gehele looptijd, maar dienen wel in één keer betaald te worden. Hierdoor zijn ze in verhouding vaak wel wat goedkoper.

Aankoopprijs

De aankoopprijs van je elektrische fiets is bepalend voor de hoogte van de premie voor de e-bike verzekering. Over het algemeen geldt: hoe hoger de aankoopprijs van jouw e-bike is, hoe hoger de premie. Goedkopere e-bikes krijgen dus een goedkopere e-bike verzekering.

Vergelijk e-bike verzekering

Om een goede en passende e-bike verzekering te vinden, raden we je aan om de verzekeringen voor een  elektrische fiets te vergelijken. Alleen zo vind je de beste e-bike verzekering. Om te vergelijken kun je onze handige en online vergelijker gebruiken. Door jouw wensen en gegevens in te vullen, zie je direct de beste opties. De vergelijking vindt plaats op basis van dekkingen en premies van verzekeraars. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. Door onze jarenlange ervaring en samenwerkingen met verzekeraars vinden we altijd de beste en goedkoopste e-bike verzekering voor jou. Je elektrische fiets verzekeren doe je dus via Vergelijkdirect!

Veel gestelde vragen over fietsverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: M. van der Sloot

Beantwoord door: Bart Houtman op 03/06/2019

De kosten van een e-bike verzekering worden door verschillende factoren bepaald. Voor iedereen is de premie anders! Wil je naast diefstal ook schade, pechhulp of andere aanvullende dekkingen? Dan zal je premie hoger uitvallen. Wil je precies weten welke verzekering bij jouw fiets en je situatie past? Start dan zelf met vergelijken of neem contact met ons op per chat, WhatsApp of telefoon! 035-6857888.

Vraag van: K. de Duinen

Beantwoord door: Bart Houtman op 06/12/2022

Wanneer je via onze website een fietsverzekering wilt vergelijken zie je bij 1, 3 en 5 jarige fietsverzekeringen een totale premie en een maandpremie. Je betaalt bij meerjarige fietsverzekering altijd de premie in 1 keer vooruit. Zo bespaar je enorm in de kosten omdat de korting vele malen hoger is. Om dit inzichtelijk te maken, tonen we ook de premie die je per maand zou betalen. Heb je hier vragen over?Neem dan contact met ons op per chat, WhatsApp of telefoon! 035-6857888. We helpen je dan graag verder.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Werkelijke premies voor jouw fiets
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Fiets verzekeren op maat

Zelf je fietsverzekering samenstellen!

Breid je fietsverzekering uit met dekking voor pechhulp, rechtsbijstand en je accessoires!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Bewaar altijd je aankoopbon
  In geval van totaal verlies (diefstal of total loss na bijvoorbeeld een ongeluk) zal de verzekeraar altijd nagaan voor welke prijs je de fiets hebt gekocht en of hij ook daadwerkelijk van jou is. Bewaar daarom altijd je aankoopnota. Zo voorkom je discussies met de verzekeraar!
 • Extra korting fietsverzekering?
  Combineer je fietsverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.