Caravan-banner

Fietsverzekering vergelijken

Altijd de beste verzekering tegen diefstal en schade voor jouw fiets

Verzeker je fiets al vanaf € 1,83 per maand!

De nr. 1 in verzekeringen

41.881 fietsers gingen je voor

Betrouwbaar - AFM vergunning

Fietsverzekering

Heb je schade aan je fiets of is je fiets zelfs weleens gestolen? Met een fietsverzekering ben je gedekt tegen verschillende soorten schades aan je fiets en eventueel je accessoires. Daarnaast is het ook mogelijk je fiets tegen diefstal te verzekeren. Maar welke fietsverzekering past het beste bij jou en je fiets? Wij helpen je bij het fietsverzekering vergelijken!

Fietsdiefstal

Is een fietsverzekering verplicht in Nederland?

Een fietsverzekering is wettelijk niet verplicht in Nederland, maar wel handig! Vandaag de dag worden er in Nederland enorm veel fietsen gestolen, zelfs fietsen die keurig op slot staan. Dagelijks worden er 311 fietsen gestolen, waarin Groningen koploper is met 17.2 incidenten per duizend inwoners. Met de introductie van de E-bike is de prijs van een gemiddelde fiets ook flink gestegen, waardoor de schade die ontstaat door diefstal flink kan oplopen! Het is natuurlijk zonde om wel een hele mooie en hele dure fiets aan te schaffen, maar deze niet goed te verzekeren. Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van fietsverzekeringen actief in Nederland. Wij begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, Vergelijkdirect.com heeft er dan ook voor gezorgd dat deze verzekeringen voor jou op een rijtje zijn gezet om je fietsverzekering vergelijken en je jouw fiets kan verzekeren!

Fietsverzekering vergelijken is nog nooit zo eenvoudig geweest

Een fietsverzekering is makkelijk dankzij de unieke vergelijker van Vergelijkdirect.com. Je hoeft enkel het volgende in te voeren en wij tonen je de premies:

 • Soort fiets
 • Postcode
 • Nieuw of tweedehands
 • Aanschafprijs

Nadat je je gegevens hebt ingevoerd, tonen wij de premies van alle verzekeraars. Je kunt daarbij nog de volgende opties en dekkingen kiezen:

 • Schade
 • Diefstal
 • Pechhulp
 • Ongevallen

Het is ook mogelijk om alle fietsverzekeringen te filteren op looptijd. Je kunt kiezen uit de volgende looptijden:

 • Doorlopend (minimaal 1 jaar)
 • 3 jaar
 • 5 jaar

Kan ik een tweedehands fiets verzekeren?

Het is mogelijk om een tweedehands fiets te verzekeren, alleen gelden hier andere regels voor dan bij een nieuwe fiets. Bij ENRA is het bijvoorbeeld verplicht dat jouw fiets getaxeerd wordt door een fietsspecialist. De waarde die getaxeerd wordt, is het bedrag waar de fiets voor verzekerd wordt. Je tweedehands fiets verzekeren bij de ANWB, Hema en Univé gaat op basis van de aanschafprijs. Allianz laat de keuze aan jou zelf over, je fiets verzekeren tegen de originele nieuwprijs of tegen de aanschafwaarden (uiteraard verschilt hierdoor de prijs van de premie!). De verzekeraar Klaverblad accepteert jouw tweedehands fiets niet.

Wordt een demo-model uit de fietsenwinkel als nieuwe fiets of als tweedehands fiets gezien?
Ook hier verschillen de fietsverzekeringen weer enorm van elkaar. ANWB ziet een demonstratiemodel als een tweedehands fiets, terwijl HEMA en Klaverblad dit weer als een nieuwe fiets zien. Let dus bij het fietsverzekering vergelijken altijd goed op alle verschillende dekkingen en kijk niet alleen naar de premie!

Te vergelijken fietsverzekeraars

Bij het fietsverzekering vergelijken heeft Vergelijkdirect.com 7 verschillende verzekeraars! Van alle verzekeraars zijn alle verschillende pakketten en dekkingen in de vergelijking opgenomen, waardoor er keuze is uit ruim 20 verschillende verzekeringen! Er is dus altijd een geschikte verzekering te vinden die aansluit bij jouw persoonlijke wensen! Je fiets verzekeren is nog nooit zo makkelijk geweest.

 • ANWB
 • Allianz
 • ENRA
 • HEMA
 • Klaverblad
 • Kingpolis
 • Univé

Soorten dekkingen

Schade

Het is mogelijk dat iemand je fiets heeft gestolen, een poging heeft gedaan om je fiets te stelen, of je hebt simpelweg een ongeluk gehad met de fiets. In alle gevallen is er sprake van schade die je graag terugbetaald krijgt door de verzekeraar! Met een schadeverzekering is het mogelijk om de schade vergoed te krijgen van de verzekeraar. Uiteraard verschillen de regels rondom de vergoeding en eigen bijdrage per verzekeraar. Zo dekken de ANWB en Allianz 100% van de schade, op welke manier deze ook is ontstaan, terwijl HEMA alleen diefstalschade vergoedt. Het is dan ook belangrijk dat je goed naar de voorwaarden kijkt bij fiets verzekeren en voor je zelf beslist welk pakket het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Diefstal

Onder de diefstal verzekering wordt verstaan dat de aanschafwaarde van de fiets wordt vergoed. Bijna alle verzekeraars bieden de eerste 3 jaar 100% vergoeding van de nieuwwaarde, daarna zal er een gedeelte afgeschreven worden (Denk hierbij aan 10% of 20% minder dan de nieuwwaarde).

Pechhulp

De dekking pechhulp komt steeds vaker voor bij het fiets verzekeren. Wat houdt dit eigenlijk in en wat heb ik eraan? Pechhulp houdt vrij eenvoudig het volgende in: noodreparaties die ter plaatse kunnen worden uitgevoerd zullen worden gedaan, bijvoorbeeld het plakken van een band, of het terugplaatsen van de ketting. Mocht de fiets niet ter plaatse kunnen worden gerepareerd, dan word je binnen Nederland of maximaal 30 km over de grens teruggebracht naar je beginpunt. Uiteraard geldt dit ook voor een eventuele bijrijder of fietspartner.

Ongevallen

Een ongeluk is (helaas) zo gebeurd. Per jaar zijn er ongeveer 180 fietsdoden in Nederland maar er zijn vele malen meer (ernstige) ongelukken waarbij (blijvende) invaliditeit ontstaat. Bij je fiets verzekeren bieden een aantal verzekeraars een (éénmalig) uit te keren vergoeding bij overlijden of bij (blijvende) invaliditeit. Een ongevallenverzekering is dus niet om u rechtsbijstand of iets dergelijks te geven, maar alleen een (éénmalige) uitkering bij overlijden of (blijvende) invaliditeit.

Rechtsbijstand

Omdat een ongeluk zo gebeurd is, en de fietser altijd kwetsbaarder is dan een auto of vrachtauto, bieden sommige verzekeraars bij het fiets verzekeren ook de mogelijkheid tot rechtsbijstand. Zodra er een ongeluk is gebeurd en de schuldige is niet direct duidelijk, of de verzekering van de tegenpartij doet moeilijk met het uitkeren van de schade, dan zal jouw eigen verzekering hier juridische bijstand in verlenen. Ook hier geldt dat er per verzekeraar bij het fiets verzekeren verschillende tarieven en dekkingen gelden bij de rechtsbijstand module, let hier dus goed op bij de vergelijking!

Vergelijkdirect.com heeft 7 aanbieders met ruim 20 verschillende fietsverzekeringen voor je uitgezocht en overzichtelijk weergegeven op haar pagina. Het is voor jou zo eenvoudig mogelijk gemaakt om een eerlijke vergelijking tussen de fietsverzekeringen te maken doordat wij al naar de meeste voorwaarden hebben gekeken voor jou! Uiteraard moet je er zelf ook goed opletten dat je de verzekering kiest die het beste bij je past. Je fiets verzekeren was nog nooit zo makkelijk geweest.

Accessoires meeverzekeren

Wil je je accessoires meeverzekeren? Dan is dat bij de meeste fietsverzekeraars geen probleem. In het verzekerde bedrag wordt dan ook de waarde van bijvoorbeeld je fietsslot, zadeltassen of fietsmand meegeteld. Uiteraard betaal je met een hoger verzekerd bedrag doorgaans meer premie.

Looptijd fietsverzekering

Wil je je fiets verzekeren voor een langere tijd of juist heel kort? Denk hier goed over na vóórdat je je fiets daadwerkelijk gaat verzekeren! De ene fietsverzekering is namelijk dagelijks of maandelijks opzegbaar terwijl de andere fietsverzekering een looptijd heeft van 3, 5 jaar of langer!

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een fietsverzekering?

Niet iedere fietsverzekering is hetzelfde. Bij de ene verzekering wordt alleen schade vergoed, bij de andere verzekeraar wordt bij fiets verzekeren bijvoorbeeld ook diefstal en pechhulp vergoed. Om een eerlijke vergelijking te maken moet je dus niet alleen kijken naar de prijs, maar ook naar het aanbod van de verzekering voor die prijs. Uiteraard zit er ook weer verschil per verzekeraar in de diefstal, schade of pechhulpverzekeringen die aangeboden worden. Sommige hanteren een eigen risico van €25,- de ander vraagt een eigen risico van bijvoorbeeld 10% per claim. Het is dan ook belangrijk dat je goed oplet welke voorwaarden er aan een verzekering zitten bij het fiets verzekeren.

Bakfietsverzekering

Op Vergelijkdirect.com kun je natuurlijk je fietsverzekering vergelijken, maar ook je bakfiets verzekeren. Een bakfiets heeft natuurlijk een grotere massa en omvang dan een normale fiets. Hierbij is de kans op schade of ongeluk natuurlijk groter.

Racefietsverzekering

Racefietsen zijn over het algemeen duurder dan normale fietsen. Daarbij is een racefiets diefstalgevoelig. Een racefiets wil je dus goed verzekeren!

E bike verzekering

Tegenwoordig worden er een extreem hoog aantal e bikes gestolen. Daarbij verzekert maar 30% van de fietseigenaren hun fiets. Op Vergelijkdirect.com sluit je eenvoudig een e bike verzekering af!

Goedkoopste fietsverzekering

Het vinden van de goedkoopste fietsverzekering is moeilijker dan men denkt. Een fietsverzekering verschilt namelijk per persoon, iedereen heeft andere wensen en eisen. De goedkoopste fietsverzekering kan je het makkelijkste vinden door een vergelijking te maken op Vergelijkdirect.com. Bij deze vergelijking krijg je precies te zien welke fietsverzekering het beste bij je past. De uitkomst van de goedkoopste fietsverzekering uit de vergelijker verschilt erg per persoon. Dit komt omdat je jouw wensen en eisen invoert en zo dus ook naar jouw wensen en eisen de goedkoopste fietsverzekering krijgt te zien.

Een goedkope fietsverzekering wordt dus gevonden door een vergelijking te maken, maar dit hoeft niet voor altijd de goedkoopste fietsverzekering te zijn. Op dit moment kan het nog een goedkope fietsverzekering zijn, maar misschien is een ander over een jaar de goedkoopste fietsverzekering. Dit is dan ook de reden dat het handig is om ieder jaar te blijven vergelijken voor de goedkoopste fietsverzekering. Het kan ook voorkomen dat je het niet meer nodig vindt om bijvoorbeeld diefstal te verzekeren, dan is het fijn een fietsverzekering te vinden zonder diefstaldekking. Door te vergelijken vindt je dan de nieuwe goedkoopste fietsverzekering die het beste bij je past naar jouw vernieuwde wensen en eisen.

Goedkope fietsverzekering vergelijken

Een goedkope fietsverzekering is niet altijd de beste fietsverzekering. Dit maakt het dus ook handig om te vergelijken op Vergelijkdirect.com. Je ziet naar jouw wensen en eisen een fietsverzekering die echt bij je past. De echt goedkoopste fietsverzekering dekt namelijk niet altijd wat jij wilt dat het dekt. Hierdoor kom je met je fietsverzekering voor verrassingen te staan, die je niet wilt. Een fietsverzekering moet jou bieden wat je echt wilt. Het kan ook voorkomen dat de goedkoopste fietsverzekering juist dekt wat jij niet nodig vindt. Bij het vinden van een fietsverzekering moet je dus goed in de gaten houden of het echt dekt wat jij wilt.

Fietsverzekering vergelijken

Wil je een fietsverzekering vergelijken zodat je de juiste fietsverzekering afsluit? Start dan direct met vergelijken en vind binnen 1 minuut de verzekering die het beste bij je past. Onze vergelijking houdt rekening met de door jou gewenste dekking, looptijd, soort fiets en uiteraard de hoogte van je maandelijkse premie! Een fietsverzekering vergelijken was nog nooit zo makkelijk geweest.

Goede klantenservice, heldere vergelijking kunnen maken voor mijn Ducati monster en tevreden met de gevonden verzekering!
- Soest
2 klanten waarderen ons gemiddeld met een 10/10

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

allianz
anwb
logo enra
hema
LogoKlaverblad
unive
kingpolis

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar74

bar75

bar75

bar72

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

ANWB Fietsverzekering
12-07-2014 | Boris
Ik ben al bij de ANWB sinds mijn 16e met een fietsverzekering en heb wel eens wat gehad aan schades en had alle schades redelijk snel uitgekeerd gekregen en waar ik recht op had dat heb ik ook gekregen. Het personeel wat mij door de jaren heen geholpen heeft waren stuk voor stuk allemaal goed geschoold en hadden verstand van zaken.
ANWB Fietsverzekering
12-07-2014 | Martin
Dit is een prima fietsverzekering met vriendelijk en betrokken personeel. Ik zou deze fietsverzekeraar aan iedereen aanraden!
ANWB Fietsverzekering
10-10-2017 | Anita
Prima verzekering. Heb nog geen schade geclaimd maar bij het afsluiten is alles netjes afgehandeld.
Meeus fietsverzekering
30-09-2014 | Jasper
Prima fietsverzekering met een uitstekende service! Tot nu toe geen problemen gehad.
Univé fietsverzekering
02-02-2015 | Tim
Tot dusver weinig ervaring met deze fietsverzekeraar gehad, maar ik werd hartelijk en openlijk ontvangen met welkomstgeschenken en aantrekkelijke aanbiedingen. De site is duidelijk en overzichtelijk en het personeel is zeer attent.
Witgeld fietsverzekering
06-07-2014 | Jeffrey
Dit is een goede en eerlijke fietsverzekering. Mijn fiets is goed en veilig verzekerd en ik hoef me nooit zorgen te maken! Prima dus!
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Kent een fietsverzekering een eigen risico?

Ja, in de meeste gevallen kent een fietsverzekering een eigen risico. Als de schade gerepareerd kan worden, dan  geldt er een eigen risico van 25 euro. Bij diefstal geldt dit overigens niet.

Welk slot moet mijn fiets bevatten?

Jouw verzekerde fiets moet voorzien zijn van een ART-goedgekeurd slot. Meer informatie hierover vind je op www.stichtingart.nl.

Wat is pechhulp fiets?

Bij veel fietsverzekeraars kun je pechhulp fiets afsluiten. Met de pechhulp fiets ben je met jouw fiets verzekerd van hulp als je onderweg in Nederland niet verder kunt, bijvoorbeeld als je fiets gestolen is, een ongeluk hebt gehad of pech gehad hebt met je fiets. Vaak wordt de fiets niet gerepareerd, maar je wordt vervoerd (samen met je fiets) naar bijvoorbeeld je fietsenmaker of woonadres.

Nieuws

Steeds meer ongevallen met e-bikes
donderdag 26 juli 2018 | Levi

Het aantal ongevallen met e bikes is enorm toegenomen. Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn er dit jaar in de eerste vijf maanden namelijk 341 personen met een e-bike betrokken geweest tegenover 270 ongevallen met e-bikes in 2017. Deze stijging is natuurlijk vooral te wijten aan de stijging in het gebruik van e-bikes. 16% van de Nederlanders rijdt namelijk al op een e-bike. Verder fietsen mensen met een e-bike sneller dan mensen met een normale fiets. Het kan dus vaker
lees verder

ANWB Blijven Fietsen Verzekering
vrijdag 22 juni 2018 | Huub in den Bosch

In de afgelopen twee maanden is er een test gehouden met de ANWB Blijven Fietsen Verzekering. Wanneer je deze fietsverzekering afsluit, wordt er een track&trace zender in je fiets geplaatst. Daarnaast wordt er ook een preventiesticker op je fiets geplakt. Uit de eerste ervaringen blijkt dat er in twee maanden slechts één fiets is gestolen. Al meerdere uren voor de fiets als gestolen was opgegeven, was de fiets al gevonden. Diefstal fietsen in Nederland Het afgelopen jaar is het aantal
lees verder

Reviews

Laaiend enthousiast over de fietsverzekering van Kingpolis. Mijn man en ik gingen in het begin van de lente lekker fietsen, maar door een gat in het wegdek klapte mijn band. Gelukkig stuurde Kingpolis iemand langs om mijn man, mij en onze fietsen naar huis te brengen. Goede service!

Na lange tijd te hebben getwijfeld tussen verschillende fietsverzekeringen, toch maar eens begonnen met het vergelijken van fietsverzekeringen. Wat bleek? - Univé had de goedkoopste premie. Ik ben blij dat ik verzekeringen heb vergeleken. Daardoor heb ik nu een prima keuze gemaakt.

De ANWB heeft veruit de beste fietsverzekering! Ik ben ook meteen lid van hen geworden. Dat gaf me nog eens 5% korting. Ik ben erg tevreden met mijn ANWB fietsverzekering.