Fietsverzekering

Onbezorgd genieten van de buitenlucht
De nummer 1 in fietsverzekeringen
vergelijken

Fietsverzekering

Heb je schade aan je fiets of is je fiets zelfs weleens gestolen? Met een fietsverzekering ben je gedekt tegen verschillende soorten schades aan je fiets en eventueel je accessoires. Daarnaast is het ook mogelijk je fiets tegen diefstal te verzekeren. Maar welke fietsverzekering past het beste bij jou en je fiets? Wij helpen je met het maken van een goede vergelijking!

Dekking fietsverzekering

De meeste verzekeraars bieden een fietsverzekering aan met dekking tegen diefstal of schade door:

  • Aanrijding
  • Brand
  • Ontploffing
  • Blikseminslag
  • Rechtsbijstand bij verhalen van schade

Zorg dat je voordat je een fietsverzekering afsluit, precies weet welke dekking je fietsverzekering heeft. Niet alle verzekeraars hebben bovenstaande dekkingen standaard in hun fietsverzekering zitten. Wel kun je in veel gevallen de gewenste dekking aanvullend verzekeren.

De meeste soorten fietsen kun je tegenwoordig gemakkelijk online verzekeren. Van gewone fiets tot E-bike, ATB of bakfiets!

Accessoires meeverzekeren?

Wil je je accessoires meeverzekeren? Dan is dat bij de meeste fietsverzekeraars geen probleem. In het verzekerde bedrag wordt dan ook de waarde van bijvoorbeeld je fietsslot, zadeltassen of fietsmand meegeteld. Uiteraard betaal je met een hoger verzekerd bedrag doorgaans meer premie.

Looptijd fietsverzekering

Wil je je fiets voor een langere tijd of juist heel kort verzekeren? Denk hier goed over na vóórdat je je fiets daadwerkelijk gaat verzekeren! De ene fietsverzekering is namelijk dagelijks of maandelijks opzegbaar terwijl de andere fietsverzekering een looptijd heeft van 3, 5 jaar of langer!

Fietsverzekering vergelijken

Wil je een goede vergelijking maken zodat je de juiste fietsverzekering afsluit? Start dan direct met vergelijken en vind binnen 1 minuut de verzekering die het beste bij je past. Onze vergelijking houdt rekening met de door jou gewenste dekking, looptijd, soort fiets en uiteraard de hoogte van je maandelijkse premie!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

allianz
anwb
logo enra
hema
LogoKlaverblad
unive
centraalbeheer
meeus
inshared

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

ANWB Fietsverzekering
12-07-2014 | Boris
Ik ben al bij de ANWB sinds mijn 16e met een fietsverzekering en heb wel eens wat gehad aan schades en had alle schades redelijk snel uitgekeerd gekregen en waar ik recht op had dat heb ik ook gekregen. Het personeel wat mij door de jaren heen geholpen heeft waren stuk voor stuk allemaal goed geschoold en hadden verstand van zaken.
ANWB Fietsverzekering
12-07-2014 | Martin
Dit is een prima fietsverzekering met vriendelijk en betrokken personeel. Ik zou deze fietsverzekeraar aan iedereen aanraden!
ANWB Fietsverzekering
10-10-2017 | Anita
Prima verzekering. Heb nog geen schade geclaimd maar bij het afsluiten is alles netjes afgehandeld.
Meeus fietsverzekering
30-09-2014 | Jasper
Prima fietsverzekering met een uitstekende service! Tot nu toe geen problemen gehad.
Univé fietsverzekering
02-02-2015 | Tim
Tot dusver weinig ervaring met deze fietsverzekeraar gehad, maar ik werd hartelijk en openlijk ontvangen met welkomstgeschenken en aantrekkelijke aanbiedingen. De site is duidelijk en overzichtelijk en het personeel is zeer attent.
Witgeld fietsverzekering
06-07-2014 | Jeffrey
Dit is een goede en eerlijke fietsverzekering. Mijn fiets is goed en veilig verzekerd en ik hoef me nooit zorgen te maken! Prima dus!

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Kent een fietsverzekering een eigen risico?

Ja, in de meeste gevallen kent een fietsverzekering een eigen risico. Als de schade gerepareerd kan worden, dan  geldt er een eigen risico van 25 euro. Bij diefstal geldt dit overigens niet.

Welk slot moet mijn fiets bevatten?

Jouw verzekerde fiets moet voorzien zijn van een ART-goedgekeurd slot. Meer informatie hierover vind je op www.stichtingart.nl.

Wat is pechhulp fiets?

Bij veel fietsverzekeraars kun je pechhulp fiets afsluiten. Met de pechhulp fiets ben je met jouw fiets verzekerd van hulp als je onderweg in Nederland niet verder kunt, bijvoorbeeld als je fiets gestolen is, een ongeluk hebt gehad of pech gehad hebt met je fiets. Vaak wordt de fiets niet gerepareerd, maar je wordt vervoerd (samen met je fiets) naar bijvoorbeeld je fietsenmaker of woonadres.

Nieuws

Fietsverzekering handig of niet?
Monday 15 May 2017 | Bart Houtman

Het is handig en slim om jouw fiets te verzekeren. Tegenwoordig vinden er veel fietsendiefstallen plaats en het is zonde als je hier niet voor verzekerd bent. Het is bij ons eenvoudig om alle fietsverzekeringen te vergelijken op basis van premie en dekking. Ook als je al een fietsverzekering hebt, kun je deze vergelijken met andere aanbieders. Kies niet alleen voor de goedkoopste premie, maar let ook goed op welke dekkingen er in de fietsverzekering zitten! Let daarnaast ook op
lees verder

Welke elektrische fietsverzekering past bij mij?
Monday 15 May 2017 | Bart Houtman

De waarde van een elektrische fiets kan behoorlijk hoog zijn. In Nederland is een elektrische fietsverzekering niet verplicht, maar met de vele diefstallen wel aan te raden! Het afsluiten van een elektrische fietsverzekering is weinig werk en in een paar minuten gedaan. Binnen de fietsverzekeringen is er een keuze aan diefstal, ongeval en pechhulp verzekeringen voor uw elektrische fiets. Het is verstandig om ook te kijken naar de mogelijkheid om je fiets te verzekeren tegen schade bij mislukte diefstal of
lees verder

Pechhulp bij mijn fietsverzekering?
Tuesday 07 March 2017 | Bart Houtman

Het ligt in de aard van de Nederlander om zich overal voor te verzekeren, helaas resulteert dit vaak in overdreven veel verzekeringen met extra pakketten. Neem nu bijvoorbeeld de fietsverzekering met pechhulp, net als met de auto is het mogelijk om pechhulp af te sluiten bij je verzekering. Kom je met problemen te staan met je fiets? Dan wordt er direct hulp ingeschakeld en wordt uw fiets (wanneer dit mogelijk is) ter plaatse weer gerepareerd zodat u weer de weg
lees verder

Meer informatie