Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier
Fietsverzekering

Fietsverzekering – fiets verzekeren, ja of nee?


Heb je schade aan je fiets of is je fiets al eens gestolen? Met een fietsverzekering ben je gedekt tegen verschillende soorten schades aan je fiets en eventueel je accessoires. Daarnaast is het ook mogelijk je fiets tegen diefstal te verzekeren. Maar welke fietsverzekering past het beste bij jou en je fiets? Wij helpen je bij je zoektocht naar een juiste verzekering voor je fiets. Zelf online je fiets verzekeren is zo een fluitje van een cent!

fietsverzekering

Binnen 3 minuten je fiets verzekeren?

  •  Vergelijk en vind jouw fietsverzekering
  •  Kies de dekking die bij jouw fiets past!
  •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Start vergelijken!

Beschikbare dekkingen fietsverzekering

Fietsverzekeringen verschillen per verzekeraar onder andere in dekking, premie en looptijd. Je fiets verzekeren is gemakkelijk online te regelen maar welke verzekering kies je? Welke dekking is voor jouw belangrijk? Om hierop te kunnen antwoorden leggen we je hieronder uit welke dekkingen er zijn en hoe ze werken.

DekkingUitleg dekkingZelf regelen
Diefstal

Onder de diefstal dekking wordt verstaan dat de aanschafwaarde van de fiets wordt vergoed wanneer je fiets wordt gestolen. Veel fietsverzekeraars (maar niet alle) bieden de eerste 3 jaar 100% vergoeding van de nieuwwaarde, daarna zal er een gedeelte afgeschreven worden (Denk hierbij aan 10% tot zelfs 50% minder dan de nieuwwaarde). Er zijn ook fietsverzekeringen die standaard in het eerste jaar al starten met afschrijven. Gebruik onze vergelijker om te weten welke afschrijving geldt per verzekeraar.

Schade

Is je fiets omgevallen en heb je schade aan je fiets? Heeft iemand je fiets proberen te stelen en hierbij schade veroorzaakt? In deze gevallen is er sprake van schade die je graag terugbetaald krijgt door de verzekeraar! Verzekeraars maken onderscheid tussen verschillende soorten oorzaken van schade. Ook verschillen de regels rondom de vergoeding en eigen bijdrage per verzekeraar. Zo dekken de ANWB en Allianz 100% van de schade, op welke manier deze ook is ontstaan, terwijl bijvoorbeeld HEMA alleen schade door poging tot diefstal vergoedt. Het is dus belangrijk dat je goed naar de voorwaarden kijkt voordat je een fietsverzekering afsluit. Wil je exact weten welke voorwaarden er gelden bij elk type schade? Gebruik dan onze vergelijker!

Pechhulp

Pechhulp bij pech onderweg, ook als je op je fiets bent! Bij pechhulp worden noodreparaties die ter plaatse kunnen worden uitgevoerd vergoed. Denk hierbij aan het plakken van een band, of het terugplaatsen van de ketting. Mocht de fiets niet ter plaatse kunnen worden gerepareerd, dan word je binnen Nederland of maximaal 30 km over de grens teruggebracht naar je beginpunt. Uiteraard geldt dit ook voor een eventuele bijrijder of fietspartner. Fiets je vaak verder van huis, dan kan dit een handige dekking zijn!

Ongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij het verzekeren van je fiets bieden een aantal verzekeraars een (eenmalig) uit te keren vergoeding bij overlijden of bij (blijvende) invaliditeit. Dit bedrag staat van te voren vast en is terug te vinden in de voorwaarden. Check in onze vergelijker de verschillen in ongevallendekking per verzekeraar.

Rechtsbijstand

Omdat een ongeluk zo gebeurd is, en de fietser altijd kwetsbaarder is dan een auto of vrachtauto, bieden sommige verzekeraars bij een fietsverzekering ook de mogelijkheid tot rechtsbijstand. Bij een ongeluk is niet direct duidelijk wie de schuldige is. Daarnaast kan de verzekeraar van de tegenpartij moeilijk doen met het uitkeren van de schade. Wanneer je rechtsbijstand in je fietsverzekering meeverzekert ontvang je juridische bijstand bij ongevallen met je fiets.

Accessoires

Wil je de waarde van je accessoires (bijvoorbeeld van je fietstas, fietscomputer of kinderzitje) meeverzekeren tegen schade en/of diefstal dan is dat bij de meeste fietsverzekeraars geen probleem. Je kiest dan een hoger verzekerd bedrag van je fiets. Je betaald dan wel een iets hogere premie.

Zelf je fiets verzekeren? Kies een fietsverzekering op maat!

Wil je bij schade aan je fiets of bij diefstal zorgeloos blijven doorfietsen? Je fiets verzekeren is gemakkelijk zelf te regelen. Let wel op dat je weet welke dekking je kiest en onder welke voorwaarden je verzekerd bent. Hierin verschillen fietsverzekeringen nog weleens van elkaar! In onze vergelijker helpen we je de meest geschikte verzekering voor jouw fiets te vinden. Hierboven hebben we de voorwaarden en dekkingsopties voor je in kaart gebracht. Start zelf met vergelijken om de fietsverzekering te vinden die het beste bij je past!

Hulp bij fiets verzekeren

Vergelijkdirect.com heeft 7 aanbieders met ruim 20 verschillende fietsverzekeringen voor je in kaart gebracht. Het is voor jou zo eenvoudig mogelijk gemaakt om een eerlijke vergelijking tussen de fietsverzekeringen te maken doordat wij al naar de meeste voorwaarden hebben gekeken! Uiteraard moet je er zelf ook goed opletten dat je de verzekering kiest die het beste bij je past. Je fiets verzekeren is hiermee een stuk eenvoudiger.

Looptijd verzekering fiets

Wil je je fiets verzekeren voor een langere tijd of juist heel kort? Denk hier goed over na voordat je je fiets daadwerkelijk gaat verzekeren! De ene fietsverzekering is namelijk dagelijks of maandelijks opzegbaar terwijl de andere fietsverzekering een looptijd heeft van 1, 3 of 5 jaar! Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om je fiets doorlopend te verzekeren met een doorlopende fietsverzekering.

Check onze praktische fietsverzekering checklist

We ontvangen veel vragen van bezoekers op onze website die vaker terugkomen. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet!

Krijg ik mijn teveel betaalde premie terug als mijn fiets is gestolen?

Dit hangt af wat voor type fietsverzekering je hebt afgesloten. Wanneer je een doorlopende fietsverzekering hebt afgesloten, loopt deze minimaal 1 jaar. Daarna is deze maandelijks opzegbaar, en is premierestitutie niet mogelijk. Dit komt omdat de de verzekering automatisch stopt wanneer je aangifte doet van diefstal, waardoor je nooit teveel premie hebt betaald. Hierdoor kan er ook geen premierestitutie plaats vinden.

Heb je een kortlopende fietsverzekering (meestal 3 of 5 jaar) dan heb je wellicht je premie voor de hele looptijd of per jaar vooruit betaald. In dat geval krijg je teveel betaalde premie weer terug.

Verzekeraar1e jaar2e jaar3e jaar4e jaar5e jaar
ANWB10%20%0%0%0%
Allianz0%0%0%0%0%
ENRA Basis100%0%0%0%0%
ENRA Plus100%0%0%0%0%
ENRA Optimaal100%100%0%0%0%
Kan ik een tweedehands fiets verzekeren?

Het is mogelijk om een tweedehands fiets te verzekeren, alleen gelden hier andere regels voor dan bij een nieuwe fiets. Bij ENRA is het bijvoorbeeld verplicht dat jouw fiets getaxeerd wordt door een fietsspecialist. De waarde die getaxeerd wordt, is het bedrag waar de fiets voor verzekerd wordt. Je tweedehands fiets verzekeren bij de ANWB, Hema en Univé gaat op basis van de aanschafprijs. Allianz laat de keuze aan jou zelf over, je fiets verzekeren tegen de originele nieuwprijs of tegen de aanschafwaarden (uiteraard verschilt hierdoor de prijs van de premie!). De verzekeraar Klaverblad accepteert jouw tweedehands fiets niet.

Wordt een demo-model uit de fietsenwinkel als nieuwe fiets of als tweedehands fiets gezien?

Ook hier verschillen de fietsverzekeringen weer enorm van elkaar. ANWB ziet een demonstratiemodel als een tweedehands fiets, terwijl HEMA en Klaverblad dit weer als een nieuwe fiets zien. Let dus bij het kiezen van je fietsverzekering altijd goed op alle verschillende dekkingen en kijk niet alleen naar de premie!

Verzekering fiets verplicht of niet?Een fietsverzekering is wettelijk niet verplicht maar kan wel erg handig zijn! Dagelijks worden er 311 fietsen gestolen, waarin Groningen koploper is met 17.2 incidenten per duizend inwoners. Met de introductie van de E-bike is de prijs van een gemiddelde fiets ook flink gestegen, waardoor de schade die ontstaat door diefstal flink kan oplopen! Het is natuurlijk zonde om wel een hele mooie en hele dure fiets aan te schaffen, maar deze niet goed te verzekeren. Er zijn verschillende verzekeraars op het gebied van fietsverzekeringen actief in Nederland. Wij begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we deze verzekeringen voor jou op een rijtje gezet om je te helpen bij het vinden van jouw fietsverzekering!

Beschikbare fietsverzekeraars

Wij vergelijken 7 verschillende fietsverzekeraars! Van alle verzekeraars zijn alle verschillende pakketten en dekkingen in de vergelijking opgenomen, waardoor er keuze is uit ruim 20 verschillende verzekeringen! Er is dus altijd een geschikte verzekering te vinden die aansluit bij jouw persoonlijke wensen! Je fiets verzekeren is nog nooit zo makkelijk geweest.

  • ANWB
  • Allianz
  • ENRA
  • HEMA
  • Klaverblad
  • Kingpolis
  • Univé

Vergelijk zelf je fietsverzekering

Wil je weten hoe fietsverzekeringen van elkaar verschillen zodat je de juiste fietsverzekering afsluit? Start dan direct met vergelijken en vind binnen 1 minuut de verzekering die het beste bij je past. Onze vergelijking houdt rekening met de door jou gewenste dekking, looptijd, soort fiets en uiteraard de hoogte van je maandelijkse premie! Een fietsverzekering vergelijk je nu binnen een minuut!

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden