Fietsverzekering

Onbezorgd genieten van de buitenlucht
De nummer 1 in fietsverzekeringen
vergelijken

Fietsverzekering

Heb je schade aan je fiets of is je fiets zelfs weleens gestolen? Met een fietsverzekering ben je gedekt tegen verschillende soorten schades aan je fiets en eventueel je accessoires. Daarnaast is het ook mogelijk je fiets tegen diefstal te verzekeren. Maar welke fietsverzekering past het beste bij jou en je fiets? Wij helpen je met het maken van een goede vergelijking!

Dekking fietsverzekering

De meeste verzekeraars bieden een fietsverzekering aan met dekking tegen diefstal of schade door:

  • Aanrijding
  • Brand
  • Ontploffing
  • Blikseminslag
  • Rechtsbijstand bij verhalen van schade

Zorg dat je voordat je een fietsverzekering afsluit, precies weet welke dekking je fietsverzekering heeft. Niet alle verzekeraars hebben bovenstaande dekkingen standaard in hun fietsverzekering zitten. Wel kun je in veel gevallen de gewenste dekking aanvullend verzekeren.

De meeste soorten fietsen kun je tegenwoordig gemakkelijk online verzekeren. Van gewone fiets tot E-bike, ATB of bakfiets!

Accessoires meeverzekeren?

Wil je je accessoires meeverzekeren? Dan is dat bij de meeste fietsverzekeraars geen probleem. In het verzekerde bedrag wordt dan ook de waarde van bijvoorbeeld je fietsslot, zadeltassen of fietsmand meegeteld. Uiteraard betaal je met een hoger verzekerd bedrag doorgaans meer premie.

Looptijd fietsverzekering

Wil je je fiets voor een langere tijd of juist heel kort verzekeren? Denk hier goed over na vóórdat je je fiets daadwerkelijk gaat verzekeren! De ene fietsverzekering is namelijk dagelijks of maandelijks opzegbaar terwijl de andere fietsverzekering een looptijd heeft van 3, 5 jaar of langer!

Fietsverzekering vergelijken

Wil je een goede vergelijking maken zodat je de juiste fietsverzekering afsluit? Start dan direct met vergelijken en vind binnen 1 minuut de verzekering die het beste bij je past. Onze vergelijking houdt rekening met de door jou gewenste dekking, looptijd, soort fiets en uiteraard de hoogte van je maandelijkse premie!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

allianz
anwb
logo enra
hema
LogoKlaverblad
unive
centraalbeheer
meeus
inshared

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

ANWB Fietsverzekering
12-07-2014 | Boris
Ik ben al bij de ANWB sinds mijn 16e met een fietsverzekering en heb wel eens wat gehad aan schades en had alle schades redelijk snel uitgekeerd gekregen en waar ik recht op had dat heb ik ook gekregen. Het personeel wat mij door de jaren heen geholpen heeft waren stuk voor stuk allemaal goed geschoold en hadden verstand van zaken.
ANWB Fietsverzekering
12-07-2014 | Martin
Dit is een prima fietsverzekering met vriendelijk en betrokken personeel. Ik zou deze fietsverzekeraar aan iedereen aanraden!
ANWB Fietsverzekering
10-10-2017 | Anita
Prima verzekering. Heb nog geen schade geclaimd maar bij het afsluiten is alles netjes afgehandeld.
Meeus fietsverzekering
30-09-2014 | Jasper
Prima fietsverzekering met een uitstekende service! Tot nu toe geen problemen gehad.
Univé fietsverzekering
02-02-2015 | Tim
Tot dusver weinig ervaring met deze fietsverzekeraar gehad, maar ik werd hartelijk en openlijk ontvangen met welkomstgeschenken en aantrekkelijke aanbiedingen. De site is duidelijk en overzichtelijk en het personeel is zeer attent.
Witgeld fietsverzekering
06-07-2014 | Jeffrey
Dit is een goede en eerlijke fietsverzekering. Mijn fiets is goed en veilig verzekerd en ik hoef me nooit zorgen te maken! Prima dus!

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Kent een fietsverzekering een eigen risico?

Ja, in de meeste gevallen kent een fietsverzekering een eigen risico. Als de schade gerepareerd kan worden, dan  geldt er een eigen risico van 25 euro. Bij diefstal geldt dit overigens niet.

Welk slot moet mijn fiets bevatten?

Jouw verzekerde fiets moet voorzien zijn van een ART-goedgekeurd slot. Meer informatie hierover vind je op www.stichtingart.nl.

Wat is pechhulp fiets?

Bij veel fietsverzekeraars kun je pechhulp fiets afsluiten. Met de pechhulp fiets ben je met jouw fiets verzekerd van hulp als je onderweg in Nederland niet verder kunt, bijvoorbeeld als je fiets gestolen is, een ongeluk hebt gehad of pech gehad hebt met je fiets. Vaak wordt de fiets niet gerepareerd, maar je wordt vervoerd (samen met je fiets) naar bijvoorbeeld je fietsenmaker of woonadres.

Nieuws

Tegenwoordig meer dan 10.000 extra snelle e-bikes in het verkeer
Monday 11 December 2017 | Levi Scholten

In Nederland rijden tegenwoordig meer dan 10.000 extra snelle elektrische fietsen rond die een trapondersteuning hebben tot 45 kilometer per uur. Van alle eigenaren, zijn er 70% tussen de 45 en 65 jaar oud. Sinds 1 januari is het verplicht om het bekende gele plaatje te voeren, het zogeheten bromfietskenteken. Bij dit gele kenteken, is het ook verplicht om een helm te dragen, net als op een scooter. Daarbij is het verplicht om op de rijbaan te rijden en niet
lees verder

E-bike allang niet meer alleen voor ouderen
Wednesday 06 December 2017 | Levi Scholten

In de fietsenbranche worden steeds meer e-bikes verkocht. De elektrische fiets wint vooral terrein in het woon-werkverkeer en bij studenten. Dat zeggen Bastiaan Hagenauw, CEO van van Fietsenwinkel.nl, en Mark Marchand, directeur van fietsenwinkelketen Halfords, in een gesprek met NU.nl in de aanloop naar de internationale fietsbeurs Velo-city. Marchand zegt dat hij al een paar jaar steeds meer e-bikes verkoopt. Hagenauw merkt dit ook in zijn bedrijf. “Dat jongeren vaker een e-bike gebruiken is echt iets nieuws. Ouders hebben liever
lees verder

Fietsverzekeraars enthousiast over e-bikes met GPS
Tuesday 05 December 2017 | Levi Scholten

Fietsverzekeraars volgen met veel belangstelling de ontwikkeling rond e-bikes die zijn uitgerust met gps. Deze technologie helpt het voorkomen van diefstal en het terugvinden van gestolen fietsen. Dit kan leiden tot lagere verzekeringspremies, blijkt uit een rondgang van de Consumentenbond langs verzekeraars. Het premievoordeel is het grootst in regio’s met een verhoogd diefstalrisico, waar je normaal gesproken meer betaalt voor een fietsverzekering dan in ‘veilige’ regio’s. Echter, zijn niet alle verzekeraars positief over de met GPS uitgeruste e-bikes. Zo willen
lees verder

Meer informatie